Såld Pampig 20-tals villa i toppskick!
Besiktigat

Jacob Ekbohmsgatan 29

Söder

Pampig 20-tals villa i toppskick!

På en ytterst fin adress på Söder finns nu äntligen en av Norrköpings mest exklusiva och sällsynta villor till salu. Huset anno 1924 har genomgått en omfattande renovering både in och utvändigt under åren 2008-2009 med stilfullt bevarade tidstypiska detaljer samtidigt som det är lättskött och funktionellt. Alltifrån invändiga och utvändiga ytskikt är renoverade, liksom samtliga våtrum, kök, tilläggsisolerade ytterväggar, fasadbeklädnad, fönsterbyte, avloppsstammar, elinstallationer, centraldammsugare, utbyggnad av allrum, inredning av vindsutrymme och källare m.m. Huset har stora pampiga rum, tre fungerande kakelugnar, fyra sovrum, flertalet badrum, relaxavdelning i källaren, "tvättnedkast" som leder direkt ned till källarplan, många förrådsutrymmen och mycket mer. Det är även installerat ett integrerat styrreglerat system för belysning, ljud (högtalare) och IT i hela huset. En ljuvlig trädgård på baksidan med Magnoliaträd samt altandäck.

Fakta

Adress:
Jacob Ekbohmsgatan 29
Område:
Söder, Norrköping
Kommun:
Norrköping
Fastighetsbeteckning:
TOBAKSLANDET 11
Typ:
Villa
Ägandeform:
Småhus - Friköpt
Byggnadstyp:
1 1/2-plans villa med inredd vind samt källare
Byggnadsår:
1924 Ombyggnadsår 2009. Utbyggnad av allrum övre plan 2009.
Vatten och avlopp:
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp. Nya stammar år 2009.
Fönster:
2-glas energi
Uppvärmning:
Fjärrvärme (vattenburen golvvärme/golvinbyggda konvektorer, kakelugnar
Ventilation:
Mekanisk till- och frånluft (FTX). FTX-motor utbytt 2018.
Fasad:
Puts
Tak:
Tegelpannor. Taket omlagt med ny papp, läkt och pannor omkring 2000. Plåtinklädning av skorstenen genomfördes 2009.
Stomme:
Trä
Plåtarb.:
Falsad plåt
Grundläggning:
Källare. Husets källarytterväggar har erhållit ny dränering och fuktisolering 2008-2009.
Badrum:
3 st
Eldstad:
3 st fungerande kakelugnar
TV- Internetutbud:
Fiber indraget i huset
Gästtoalett:
Ja

Ekonomi

Energideklaration

Driftkostnad

Beskrivning

Interiör

ENTRÈPLAN

Hall
Rymlig hall med gott om plats för avhängning i skjutdörrsgarderoberna på höger sida. I garderoben döljer sig ett smart tvättnedkast där du smidigt kastar ned smutstvätten som leder direkt ned till källaren. Klinkergolv direkt vid entrén som sedan bryts av med den vackra fiskbensparketten. Från denna hall går trappor upp till övre plan samt trapp ned till källaren. Larmdosa sitter i hallen.

Gäst-WC
Liten wc med ingång från hallen, ljust klinker på golv (golvvärme), stora vita kakelplattor samt handfat med spegel ovanför. Vägghängd wc stol.

Burspråk entréplan
Från hallen leds du till ett burspråk som du enkelt kan möblera som läshörna eller extra allrum med sittmöbler. Dubbla dörrpartier leder ut till altanen på framsidan och de många fönstren ger ett fint ljusinsläpp.

Sovrum 1
Sovrum på entréplan med ensuite duschrum. Sovrummet rymmer en dubbelsäng med nattduksbord. En skjutdörrsgarderob täcker en av rummets långsidor. Nåtat trägolv samt tapetserade och målade väggar.

Duschrum med wc
Duschrum med vägghängd wc stol samt rymlig duschhörna. Svängbara duschdörrar i glas samt stor kommod med dubbel-handfat. Ovanför handfaten sitter ett spegelskåp. Det finns även en handduksvärmare. På golvet samt väggar i duschen är det grön mosaik. Väggarna i övrigt är vitmålade och på golvet ligger ett klinkergolv med träimitation (golvvärme).   

Kök
Öppen planlösning med kök och vardagsrum i ett. Modernt kök med vita, släta luckor. Stor köksö med induktionshäll och arbetsyta med bänkskiva av gråsvart granit. Kring diskhon, som är av storköksvariant, finns ytterligare en generöst tilltagen bänkskiva av gråsvart granit. Rymligt och gott om förvaring med många skåp och kökslådor. Maskinell utrustning i form av integrerad kyl och frys, induktionshäll, fläkt, inbyggd pyrolysugn och mikrovågsugn i arbetshöjd och integrerad diskmaskin. Vacker fiskbensparkett på golvet och spotlights i taket.

Vardagsrum
Spatiöst och pampigt vardagsrum med mycket rymd tack vare den höga takhöjden och stora golvytorna. Plats för både större soffgrupp samt matgrupp för åtta personer. Vackert burspråk bredvid soffgruppen som ger extra karaktär. Stora fönsterpartier med två dubbeldörrar som leder ut till altanen på baksidan. I vardagsrummet finns även en fungerande kakelugn. Även i denna del ligger den vackra fiskbensparketten. Värmekällan elegant nedsänkt i golvet med konvektorer.


ÖVRE PLAN

Burspråk övre plan
Direkt från trappan möts du av det ljusa och luftiga burspråket som kan fungera som ett vardagsrum på övre plan. Stora fönsterpartier från golv till tak även här som ger gott om ljusinsläpp.  På golvet ligger mörkbetsat trägolv.  Under trappan som leder upp till vinden finns det smarta tvättnedkastet som leder smutstvätten rakt ner till källarplan.

Sovrum 2
Sovrum med skjutdörrsgarderob och stort fönster. Lättmöblerat där det finns plats för både större säng och skrivbord om så önskas. På golvet ligger mörkbetsat trägolv och väggarna är målade samt tapetserade.

Duschrum
Helkaklat duschrum med svart klinker på golvet (golvvärme) samt vitt kaklade väggar. Kommod med handfat och spegelskåp samt en wc stol som är vägghängd. Stor duschhörna med skjutdörr i glas. 

Hall
Mindre hall mellan sovrummen. I hallen finns en vacker och fungerande kakelugn. 

Sovrum 3
Stort sovrum där du har utgång till balkongen. Två fönster samt en balkongdörr som ger rikligt med ljusinsläpp. Lättmöblerat där det finns plats för både större säng, skrivbord samt garderober om så önskas. På golvet ligger mörkbetsat trägolv och väggarna är målade samt tapetserade.

Sovrum 4
Rymligt sovrum med plats för säng och garderober. Ett dubbelfönster finns som gör rummet ljust. På golvet ligger mörkbetsat trägolv och väggarna är målade samt tapetserade. Fungerande kakelugn. 

VINDSPLAN
Inredd, ljus och isolerad vind som idag används som sovrum. Infälld belysning både i golvet runt murstocken och även uppe i taket. Två stycken avlånga fönster, ett i varje ände av vinden. 

KÄLLARPLAN

Hall
Direkt nedanför trappan i källaren så möts du av denna hall. Här ligger stilrent klinkergolv med golvvärme samt spotlights i taket. Stor skjutdörrsgarderob som inte bara döljer gott om förvaring utan även smutstvätten från de andra våningarna som via tvättnedkastet hamnar i denna smarta garderob. Två källarfönster.

Matkällare
Svalt förrådsutrymme direkt till vänster om trappan. 

Relaxavdelning & tvättstuga 
Stor och njutbar relaxavdelning där du finner både dusch och bubbelbadkar. Mycket stiligt klinker och kakel på golv och väggar i grått samt vitt. Spotlights i taket, i fönsternischer samt golvvärme i golvet. Två källarfönster ger denna relaxavdelning  ljus. Tvättpelare i form av tvättmaskin samt torktumlare. Det finns även en zink och bänkskiva bredvid tvättpelaren. Vägghängd wc.

Teknikrum och förråd
Förrådsutrymme vägg i vägg med relaxavdelningen. Här finns de avancerade teknikoch elskåpen. Härifrån styrs ljud-, ljus- och IT-systemen. Förrådsdelen rikligt försedda med hyllor. Pannrummet med fjärrvärmeväxlaren står i ett angränsande litet rum.

Klädkammare 
Förrådsutrymme med hyllor och klädstänger. Kan byggas om till bastu.

Förråd
Rejält förrådsutrymme i ett före detta garage med målade och putsade väggar. Kan nås utifrån med egen ingång. Perfekt för cyklar och trädgårdsredskap. Hyllor och platsen där centraldammsugaren sitter.

Planritning

Ansvarig fastighetsmäklare

Alexander Solmell
VD Sverige/Fastighetsmäklare