Header image
Såld Exklusiv sekelskiftesbostad på egen våning!
Kommande försäljning

S:t Persgatan 150C

Centralt

Exklusiv sekelskiftesbostad på egen våning!

Unikt boende med otrolig karaktär där moderna materialval samsas med vackra sekelskiftesdetaljer. Här erbjuds bland annat trivsamma och stora rum, generös takhöjd, gedigna takbjälkar och eleganta fönster med djupa fönsternischer. Bostaden präglas av de stora sociala ytorna med kök och vardagsrum likt ett öppet landskap. Takhöjden skapar här tillsammans med de avklädda takbjälkarna en stående inbjudan till fest och umgänge för familj och vänner. Här ges plats för dig och familjen att växa med ett stort kontor (+7kvm) som enkelt kan inredas som ett andra sovrum. Detta är en bostad för dig som söker det alldeles extra. En bostad unik av sitt slag som totalrenoverades under 2010-talet. Det är den enda lägenheten på våningsplanet vilket gör att du kan nyttja farstun utanför lägenheten som extra förvaring med garderober. 3D visning erbjuds via länk under "Beskrivning". Välkommen!

Fakta

Adress:
S:t Persgatan 150C
Område:
Centralt, Norrköping
Kommun:
Norrköping
Lägenhetsnummer:
65  /  1301
Typ:
Bostadsrätt
Ägandeform:
Lägenhet - Bostadsrätt
Andelstal ägande:
1.40720%
Andelstal avgift:
1.40720%
Byggnadstyp:
Flerfamiljshus
Byggnadsår:
1900
Fönster:
3-glas
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Ventilation:
Mekanisk (endast frånluft)
Badrum:
1 st
Förråd:
Källarförråd
TV- Internetutbud:
Tele2
Inkluderat i avgift:
Vatten, Värme, Kabel-TV, Bredband, Fasta elnätsavgiften, bostadsrättstilläget på hemförsäkringen.
Hiss:
Nej

Ekonomi

Pantsatt:
Ja
Pantsättningsavgift:
573 kr
Bostadsrättens nettoskuldsättning:
558 061 kr
Bostadsrättens nettoskuldsättning kommentar:
Denna siffra är baserad från årsredovisning 2022.
Överlåtelseavgift:
1 414 kr
Överlåtelseavgift betalas av:
Köpare

Energideklaration

Utförd
2019-04-18
E
137 kWh/m²/år

Driftkostnad

Beräknad på 1 person
3 600 kr/år
1 200 kr/år
4 800 kr/år
Enligt säljarens uppgifter.

Förening

Riksbyggen Norrköpingshus nr 18
725000-3733
Ja
Ja

Beskrivning

Riksbyggen Norrköpinghus nr 18 bildades 1976 efter att Riksbyggen tillsammans med BPA genomfört omfattande renoveringsarbeten på fastigheten. Alla husen är byggda runt 1900 och rymde från början små arbetarbostäder om endast ett eller två rum och kök.

Föreningen innehar med tomträtt fastigheten Orren 1 med sex därpå uppförda byggnader fördelade på 79 lägenheter upplåtna med bostadsrätt. Fastighetens adress är S:t Persgatan 148 A-G och 150 A-F.

Föreningens lägenheter fördelas enligt följande:
5 st 1 rum och kök 4 st 2 rum och kokskåp 54 st 2 rum och kök 9 st 3 rum och kök 7 st 4 rum och kök

Total bostadsyta 5533,5 kvm

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Folksam och föreningen står för samtliga medlemmars sk bostadsrättstillägg. Det innebär att lägenhetsinnehavaren endast behöver teckna egen hemförsäkring.

I föreningen finns gemensam tvättstuga (uppgång 148 E), cykelförråd (till höger om 148 E och till vänster om 150 C, barnvagnsrum (150 C), samlingslokal (källaren till 148 C) samt miljörum (bortom 150 F).

Föreningens planerade och utförda renoveringar

Utförda renoveringar:
2006 - Fasadrenovering
2011/12 - Takrenovering
2014-16 - Fönsterrenovering och underhåll av takfläktar.

Kommande renoveringar:
2023-26 - Stammarna kommer behöva att renoveras inom de närmsta åren. Föreningen har beslutat att det ej blir en relining utan går för att byta stammarna helt. 

Parkering
Boendeparkering via kommunen gäller i området.

 För mer information se hemsidan www.kvarteret-orren.se

Beskrivning

Länk till 3D visning av bostaden

https://my.matterport.com/show/?m=4arvu4NEnFV

Entréhall
Välkommen in till detta unika hem! Redan i hallen kan du se att denna bostad är något utöver det vanliga. Hallen bjuder på generösa ytor och gott om förvaring bakom skjutdörrar. Klinker vid entrén som breder ut sig in i bostaden innan den följs upp av ett mörkt trägolv. Vitmålade väggar. 

Sovrum / kontor 
Plats för kontorsdel alternativt säng och förvaring. Ett perfekt extrarum att disponera om familjen skulle växa. Vitmålade väggar och mörkt trägolv. 

Klädkammare
Ett måste i alla bostäder är att ha extra förvaringsmöjligheter. Här i form av skjudörrsgarderober i spegelglas i extra djupt utförande. 

Sovrum
Stort och pampigt sovrum med härliga fönster som bidrar med riktigt ljusinsläpp. Här inne ryms med enkelhet dubbelsäng, flera garderober samt övrigt möblemang om så önskas. Här bidrar de framträdande takbjälkarna och det eleganta fönstret till ett sovrum att längta till. Fondtapet i ett rogivande mönster. 


Vardagsrum
Väl tilltaget och socialt vardagsrum med mycket karaktär. Den öppna planlösningen mellan vardagsrummet och köket bidrar till den inbjudande atmosfären. God plats för både soffa, fåtölj, tv-bänk och övrigt möblemang. Efter en lång middag vid det stora köksbordet i köket blir detta vardagsrum en självklar plats att transporteras till för att avnjuta en varm kopp kaffe eller varför inte en trevlig avec. 

Kök
Modernt och smakfullt kök med ljusa lådor och svart bänkskiva i kompositsten. Köket rymmer matplats för det stora sällskapet och den maskinella utrustningen består av integrerad spis med induktionshäll, fläkt, kyl och frys samt diskmaskin. Inramningen med det vackra fönstret i köket tillsammans med flertalet takbjälkar som följer samma färgton som trägolvet skapar här ett kök att enkelt trivas i. 

Badrum 
Rymligt badrum med både bubbelbadkar och stor duschhörna. Helkaklat och läckert takfönster för härligt naturligt ljus. Stor kommod med gott om förvaring. Träbjälkarna med bakomliggande spotlights gör även detta rum till någon alldeles speciellt. Tvättmaskin. 

Planritning

Ansvarig fastighetsmäklare

Andreas Lundqvist
Fastighetsmäklare

Extra kontakt

Julia Smolinska
Fastighetsmäklare

Bilder