Pryssgården - Norrköping


Norrgårdsvägen 45


Såld

Norrgårdsvägen 45

Pryssgården

Ljust och fräscht i toppenskick!

Detta är det perfekta boendet för paret eller den lite mindre familjen. Beläget i populära Pryssgården med en plan och lättskött trädgård som tillåter att man fokuserar på livet istället för på trädgårdsarbete. Om man inte gillar att odla förstås för då kommer det egna växthuset och rabatterna med kryddväxter väl till pass. På den insynsskyddade trädgårdssidan finns även ett nybyggt altandäck som bjuder in till skönt umgänge med familj och vänner. Välkommen med din intresseanmälan!

Fakta

Adress:
Norrgårdsvägen 45
Område:
Pryssgården, Norrköping
Kommun:
Norrköping
Församling:
Kolmården
Fastighetsbeteckning:
SALLATEN 5
Typ:
Radhus
Ägandeform:
Tomträtt - Småhus
Byggnadstyp:
2 plans radhus
Byggnadsår:
1956
Vatten och avlopp:
Kommunalt vatten året om.. Kommunalt avlopp.
Fönster:
3-glas
Uppvärmning:
Luftburen värme kopplad till fjärrvärmen
Ventilation:
Mekanisk
Fasad:
Trä
Tak:
Papp
Stomme:
Betong
Plåtarb.:
Lackerad plåt
Bjälklag:
Betong
Grundläggning:
Betongplatta
TV- Internetutbud:
Fiber
Radon:
Indikationsmätning utförd 2016-10-27 med resultat < 50 Bq/m3

Ekonomi

Taxeringsvärde byggnad(er):
1 025 000 kr
Taxeringsvärde tomt:
571 000 kr
Taxeringsvärde totalt:
1 596 000 kr
Taxeringen är preliminär:
Nej
Bef. pantbrev:
4st om 1 340 000 kr
Taxeringsår:
2018
Värdeår:
1956
Kommunal skatt (exkl. kyrkoskatt):
33.3%
Taxeringskod:
220
Försäkring fullvärde:
Ja
Tomträttsavgäld:
10 457 kr

Energideklaration

Utförd
2016-10-24
E
140 kWh/m²/år

Driftkostnad

Beräknad på 2 personer
6 000 kr/år
29 200 kr/år
2 500 kr/år
37 700 kr
Enligt säljarens uppgifter. I samfällighetsavgiften ingår värme, VA, sophämtning samt yttre underhåll såsom tak och fasader. Tomträttsavgäld tillkommer med 10 457 kr/år. Fastighetsskatt tillkommer med 8 349 kr/år.

Servitut och gemensamhetsanläggningar

  • Gemensamhetsanläggning Norrköping ROSENBÖNAN GA:1. Avser Garage-och förrådsbyggnader, p-platser, förbindelseleder, ledningar för va, dränering, värme och elektricitet med tillhörande brunnar mm. Förvaltas av Förråds-och värmesamfälligheten rosenbönan (#fnr_050054768)

Förening

Nej
Nej

ENTRÉPLAN

Entré

Entré sker via en liten farstukvist under tak. I anslutning till denna finns en skön plats för morgonkaffet på den träbelagda altanen under sovrumsfönstret.

Hall

Klinker vid entrén och sedan mörkt laminatgolv. Innanför dörren finns plats för avhängning och det finns även garderober med skjutbara glasdörrar. Ytterligare förvaring finns inbyggd under trappan.

Sovrum

Entréplanets sovrum har ett mörkt laminat på golvet samt en vackert mönstrad fondvägg. Här inne finns tre dubbelgarderober.

Kök

I samband med bytet av köket 2018 satte man också in en praktisk skjutdörr mot hallen. Köket som är grått går i vinkel och förutom de traditionella köksskåpen finns ett vitrinskåp med belysning. Bänkskivorna är av gediget trä med en nedsänkt ho och vitt kakel med fasade kanter ovan. Klinkergolvet är av märket Techwood Mokka. Den maskinella utrustningen består av en kyl/frys (70 cm bred), inbyggnadsmikro, rostfri hällspis med ugn och spisfläkt samt en diskmaskin i rostfritt. Dubbla glasdörrar leder ut till den stora altanen och vidare ut till den lättskötta trädgården och växthuset.

Duschrum

Mörkt klinker med elgolvvärme och vita helkaklade väggar. Utrustat med wc, handfat i kommod med ett extra eluttag bakom en av lådorna samt ett spegelskåp med ett eluttag. Dessutom finns en duschhörna med vikbara dörrar av glas, ett högt och smalt väggskåp, en mekanisk fläkt samt ett vädringsfönster. I en egen liten vrå i duschrummet finns tvättmaskin och torktumlare.

ÖVRE PLAN

Från entréhallen leder en vitmålad trappa med matta i stegen upp till det övre planet.

Allrum

Här är det ekparkett på golvet och på väggen bland annat en snygg fondtapet som går ner i trapphuset. I och med de stora fönstren mot sydväst är rummet ljust och har en trevlig utsikt över trädgården. Ovan fönstren finns en markis som skuggar riktigt heta dagar. 

Sovrum

Detta är det minsta av sovrummen vilket har ett ljust laminatgolv. Här finns två platsbyggda garderober och ljuddämpande takskivor. Bakom skjutdörrarna vid entrén till rummet återfinns det helt nya värmefläktsystemet. Mittemot finns en platsbyggd hyllställning med gott om plats för förvaring.

Sovrum

Även i detta större sovrum är det ljust laminat på golvet. Här finns för rummet måttanpassad bänk (IKEA) med förvaringslådor vilka inte ingår i överlåtelsen.

Altan och trädgård

Det stora härliga altandäcket utanför köket vetter mot sydost och avgränsas mot trädgården med en liten rabatt med kryddväxter. I den synnerligen välskötta trädgården finns trots den något begränsade ytan plats för såväl odlingar som planteringar och växthus. Tujahäcken som är gemensam med grannarna avgränsar. I anslutning till trädäcket finns ett litet förråd för trädgårdsredskap. Det finns även ett vattenutkast, eluttag samt belysning. En stor markis skuggar matplatsen vid behov.

Säljaren berättar

Vårt hus ligger i ett lugnt och välskött område med nära till allt; Skolor, lekplatser, grönområden, stadskärnan, kommunikationer och köpcentrum. Vi har en härlig sammanhållning i samfälligheten och grannskapet vilket har gjort att vi har trivts väldigt bra.

Bland det bästa med huset är trädgården med söderläge, fruktträd och möjlighet att odla egna grönsaker. Under sommaren har vi varit självförsörjande på potatis, kryddor, grönsaker och hallon. I trädgården har vi njutit massor av altanen i söderläge.

Invändigt har huset en trevlig planlösning med ett stort vardagsrum på övervåningen med mycket ljusinsläpp och med plats för både tv-hörna och en andra matplats. Det finns gott om utrymmen med bland annat 3 sovrum. Helt enkelt ett hus att trivas i! 

Albin & Jennifer

Samfälligheten

Radhuset ingår tillsammans med 44 andra hushåll i Förråds- och värmesamfälligheten Rosenbönan. I samfällighetsavgiften ingår värme, sophämtning samt vatten- och avloppskostnader. Även yttre fastighetsunderhåll som tak och fasader ingår i samfällighetens ansvarsområde.

Som medlem i Rosenbönan förväntas man delta i två gemensamma städdagar/år.

Inom samfälligheten finns 12 varmgarage (fn 750 kr/kvartal) samt 10 kallgarage (fn 525 kr/kvartal). Separat kösystem tillämpas. I dagsläget står 1 person i kö för kallgarage medan det för varmgaragen är betydligt längre kö.

Renoveringar

2016: Renoverat sovrum med nya tapeter golv, garderober och även målat taket.

2017: Renoverat badrum med klinker, kakel, duschhörna, handfat, spegelskåp, högskåp. Tvättmaskinen är inköpt 2015. All el i hela huset gjordes också om 2017 och altandäcket utanför köket byggdes. Växthus och markiser köptes in. Allrummet fick nya tapeter och en ny ytterdörr införskaffades. Nya innerdörrar med karm köptes till hela huset.

2018: Köket renoverades från golv till tak med ny köksinredning, nya vitvaror förutom spis och kyl/frys som införskaffades under 2016. Klinkergolvet vid entrén sattes på plats. Det större sovrummet på övre planet renoverades också från golv till tak. Gamla dörrhål stängdes och nya togs upp och ett nytt mindre sovrum skapades.

2019: Värmesystemet byttes i augusti. Hallen vid entrén renoveras med nytt golv, väggar och tak målades. Nya garderober inköptes och trappan målades vit och fick ny matta i stegen. Under trappan byggdes in för förvaring. Fönsterbågarna målades.

Dokument

Planritningar

Fyll i formuläret nedan för att anmäla dig till visningen för Norrgårdsvägen 45

Välj en eller flera visningar nedan

Birgitta Johansson
Fastighetsmäklare
070-735 35 30
Hans Larsson
Kontorschef
070-724 44 50