Öster/Oxelbergen - Norrköping


Storsvängen 9


Såld

Storsvängen 9

Öster/Oxelbergen

Superfin 2:a med balkong invid Oxelbergsparken!

På våning 3 finner du denna superfina 2 rok lägenhet om 62 kvm med balkong. Lägenheten erbjuder väldisponerade ytor och ger genomgående en känslan av kvalitet. Fina och uppskattade detaljer som högra golvsocklar, djupa fönsternischer och slipande originalträgolv. Dessutom balkong, högt i tak och vackra originaldörrar. Detta är en komplett lägenhet utöver det vanliga, med smakfulla materialval och färger! Hela 3 st förråd tillhör lägenheten. Föreningen erbjuder även övernattningsrum. Bf Record är en mycket stabil och gammal förening med god ekonomi.

Fakta

Adress:
Storsvängen 9
Område:
Öster/Oxelbergen, Norrköping
Kommun:
Norrköping
Församling:
Norrköpings S:t Olof
Typ:
Andelsrätt - lägenhet
Ägandeform:
Andel i bostadsförening - Lägenhet
Andelstal ägande:
1%
Andelstal avgift:
1%
Byggnadstyp:
Flerfamiljshus
Byggnadsår:
1924
Fönster:
2-glas
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Ventilation:
Mekanisk (endast frånluft)
Balkong:
Balkong
Förråd:
Två källarförråd (10 kvm och 1,3 kvm) samt ett vindsförråd (3,8 kvm)
TV- Internetutbud:
Com hem, Telenor, Telia

Ekonomi

Överlåtelseavgift betalas av:
Köpare
Kommunal skatt (exkl. kyrkoskatt):
33.3%

Energideklaration

Utförd
2019-10-23
176 kWh/m²/år

Driftkostnad

Beräknad på 1 person
1 800 kr/år
1 800 kr
Schablonberäknad

Förening

BF Record u p a
725000-0564
Ja

Föreningen

Bf Record u.p.a. består av två fastigheter, Kalven (Hörngatan, Trozelligatan) och Logen (Storsvängen) i centrala Norrköping.

Det är nära till både centrum, parker, barnomsorg och till buss och spårvagn. Husen byggdes på 20-talet och har fjärrvärme.

Bostadsföreningen är en av Norrköpings äldsta och den bildades 1923. Föreningen har 66 lägenheter på adresserna Hörngatan 18-24 & Trozelligatan 1-5 samt 23 lägenheter på Storsvängen 7-11. Föreningen har också en butikslokal om 61 kvm.

Inträdesavgift är 1,5% av köpeskillingen, det betalas av köparen. 

Vår- och höststädning av gården utföres av medlemmarna. En till två veckor om sommaren ansvarar varje trapphus för att sköta om trädgården med gräsklippning etc. Trappstädning utförs av gemensamt av de boende i trapphusen.

Föreningens gårdar är fina och mycket välskötta.

Föreningens hemsida: www.bfrecord.se

Hörngatan/Trozelligatan:
Stor härlig innergård med fina gräsmattor, grillplats samt lekplats med gungor, sandlåda och rutschkana. Gårdshus med cykelförvaring och soprum.
Tvättstuga och bastu.

Storsvängen: Trädgård som erbjuder fläder, vinbär, syrén, rabatter med rosor och tulpaner och två skuggrabatter. Det finns ett gemensamt gårdshus för cyklar, barnvagnar och trädgårdsredskap.

Tvättstuga med två tvättmaskiner och en torktumlare (nyare maskiner). Det finns också en centrifug, ett mangelrum och ett torkrum.

Det finns också ett övernattningsrum som föreningens medlemmar kan boka till en kostnad av 100 kr/natt. Här finns förutom en bäddsoffa också pentry, dusch, wc, bastu och relaxrum.

Organisationsform

Bostadsförening

TV och Bredband

För telefoni och bredband väljer medlemmen själv mellan Telenor, Telia och ComHem.
KabelTV via ComHem, ett analogt grundutbud ingår i månadsavgiften.

Parkering

Till boende i Logen finns 9 parkeringsplatser, varav 5 med el, att hyra till en kostnad av 250 kr/månad. Särskild kö tillämpas.

Till fastigheten Kalven finns inga parkerings- eller garageplatser i föreningens regi. Boendeparkering via Norrköpings kommun för 250 kr/mån.

Renoveringar

2013 Besiktigat byggnadernas fasader och lagat vissa fasadsprickor.
93/94 Stambytt
2015/2016 Moderniserade Kalven sina källare. Gjutna golv, moderna källarförråd samt ny ventilation och belysning. Även dräneringen runt Kalven förbättrades i samband med källarrenoveringen.
2017/2018 Fönsterrenovering på traditionellt sätt för att bevara husets karaktär på Kalven.

Ekonomi

Inga avgiftsförändringar beslutade, dock kan det uppstå en avgiftsförändring då varje lägenhet är ommätt. I nuläget är ingen ändring av avgiften per kvm aktuell.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsförening

Juridisk person

Föreningen tillåter inte juridisk person

Delat ägande

Hall
Stor och rymlig fördelningshall med bra förvaringsytor. I anslutning till hallen finns en inbyggd garderob. Klinkergolv i grå ton och blommig tapet. 

Vardagsrum
Ljust och luftigt vardagsrum med vitbetsat och slipat originalträgolv samt målade väggar i grön/grå ton. Två stora fönster ger ett härligt ljusinsläpp. Höga socklar, djupa fönsternischer och vacker taklist är några av de smakfulla detaljerna denna lägenhet erbjuder. Plats för såväl soffgrupp som matsalsbor och stolar. 

Badrum
Badrum från 2011 med klinkergolv i grå ton och vita kaklade väggar. Badrumsinredning i form av handfat, wc, dusch med vikbara glasdörrar, handdukstork och badrumsskåp. Även förberett för tvättmaskin. Spotlights i taket. 

Sovrum
Sovrummet är väl tilltaget och rymmer en hel garderobsvägg, dubbelsäng och ytterligare förvaring/kontorsplats. Vitbetsat och slipat originalträgolv samt målade väggar i blå/grå ton. Även här höga socklar och vacker taklist. Även marmorinlägg i golvet där gammal eldstad en gång i tiden har stått. 

Balkong
Balkong med vackra dubbeldörrar. Plats för stol och litet bord eller två stolar. 

Kök
Kök från 2014 med vita skåpsluckor, bänkskiva i trä och vitt kakel som stänkskydd. Fina mässingsdetaljer och överskåp delvis i glas. Fristående arbetsbänk med svarta skåpsluckor, marmorskiva och mässingsdetaljer. Klinkergolv i grå ton och målade väggar i grön/grå ton. Ett fönster. 

Planritningar

Fyll i formuläret nedan för att anmäla dig till visningen för Storsvängen 9

Välj en eller flera visningar nedan

Daniel Johansson
Kontorsägare/Fastighetsmäklare
070-895 07 35