Söderköping


Södra Målen Bäcktorpet 1


Såld

Södra Målen Bäcktorpet 1

Njut av naturen och egen odling!

Denna insynsskyddade fastighet erbjuder hela 12 664 kvm mark av varierande karaktär. På fastigheten finns en huvudbyggnad, en gäststuga, svinstia/hönshus, jordkällare samt en liten lada. Längs tomtens ena sida rinner en liten bäck som porlar avkopplande skönt. Vill man bada är det bara några kilometer till populära Ken som erbjuder såväl badplats som fiske. Välkommen till det enkla livet på landet så som det ska vara!

Fakta

Adress:
Södra Målen Bäcktorpet 1
Kommun:
Valdemarsvik
Församling:
Ringarum
Fastighetsbeteckning:
SÖDRA MÅLEN 1:2
Typ:
Fritidshus
Ägandeform:
Friköpt - Småhus
Byggnadstyp:
1 1/2 plans torp
Byggnadsår:
1800 Tillbyggt 2005 med 25 kvm
Vatten och avlopp:
Vatten från egen borrad källa. Enskilt avlopp till slamavskiljare och markbädd, båda från 2016
Fönster:
2-glas kopplade
Uppvärmning:
Luftvärmepump (-05)
Ventilation:
Självdrag
Fasad:
Trä
Tak:
Tegel
Stomme:
Timmer/trä
Bjälklag:
Trä
Grundläggning:
Torpargrund, ventilerad
Eldstad:
Rörspis, vedspis samt braskamin
TV- Internetutbud:
Fiber installerat 2019

Ekonomi

Taxeringsvärde byggnad(er):
219 000 kr
Taxeringsvärde tomt:
128 000 kr
Taxeringsvärde totalt:
347 000 kr
Taxeringen är preliminär:
Nej
Bef. pantbrev:
4st om 220 000 kr
Taxeringsår:
2018
Värdeår:
1952
Kommunal skatt (exkl. kyrkoskatt):
34.03%
Taxeringskod:
220
Försäkring fullvärde:
Ja

Energideklaration

Behövs ej

Driftkostnad

Beräknad på 2 personer
5 000 kr/år
500 kr/år
770 kr/år
1 450 kr/år
3 000 kr/år
2 028 kr/år
12 748 kr
Enligt säljarens uppgifter. Kostnad för hushållsel ingår i uppvärmningskostnaden. Övrigt avser slamtömning. Renhållning avser endast sommartömning. Sotning sker vart 3:dje år till en kostnad av 1500 kr/år. Fastighetsskatt tillkommer med 2 603 kr/år.

Servitut och gemensamhetsanläggningar

Redovisning av rättigheter kan vara ofullständig.
  • Officialservitut vattenledning. Avser gammal vattenkälla på grannfastigheten. (#05-RUM-1671 - 1)
  • Officialservitut väg. Avser tillfartsväg. (#05-RUM-444 - 1)
  • Officialservitut väg. (#0563-92/44 - 1)
  • Gemensamhetsanläggning VALDEMARSVIK SVERKERSHOLM GA:2. Avser väg och förvaltas av Sverkersholm-Tolsums Vägsamfällighet. (#GA1)

Förening

Nej
Nej

Interiör

HUVUDBYGGNAD

ENTRÉPLAN

Entré sker genom en stor farstukvist in till en tillbyggd del av huvudbyggnaden. Innanför ytterdörren finns plats för avhängning och även en fristående garderob som ingår i köpet. Här avnjuts måltiderna tillsammans med familj och vänner. Det är i detta rum man finner luftvärmepumpen.

Duschrum

Här är det våtrumsmatta på golvet och väggarna är målade. Utrustat med wc, handfat i kommod, duschkabin, en rostfri tvättho, ett högskåp samt husets varmvattenberedare. Här finns också vattenpumpen och även ett vädringsfönster.

Inre hall

På vår väg till köket passerar vi denna lilla inre hall med några platsbyggda skåp. Det finns också ett förvaringsutrymme under trappan som leder upp till övre planet.

Kök

Inte så stort men synnerligen charmigt med sitt patinerade trägolv. Köksinredningen går i vitt liksom kaklet på väggen ovan arbetsbänken. Den elektriska utrustningen består av en hällspis (2016) med fläkt samt en kyl/frys (2016). Den största charmen med köket är den fungerande vedspisen från början av 1900-talet och den tillhörande bakugnen.

Storstuga

Ett trevligt rum med trägolv och lite lägre takhöjd. Fönstren vetter mot norr och öster och i rummet finns en fungerande Morso braskamin som förhöjer mysfaktorn.

ÖVRE PLAN

Möblerbar hall

Direkt ovanför trappan finns denna hall med breda golvplank och ett charmigt snedtak. Här finns ingången till en av de två kattvindarna.

Kammare

Här finns plats för en dubbelsäng och det finns också en liten järnkamin som inte använts på länge av nuvarande ägare. Vidare finns ett platsbyggt pottskåp samt ingång till den andra kattvinden.

GÄSTSTUGA

Trevligt och rymligt med ljust laminat på golvet. Här finns el indragen samt värme i form av elradiator och fönstren vetter mot öster och söder. I rummet finns en dubbelgarderob som ingår i överlåtelsen.

MATKÄLLARE

Under gäststugan finner man denna svala matkällare utrustad med diverse hyllor och en potatislår. Här inne finns det belysning och även en liten fläkt för bättre ventilation.

FD SVINSTIA/HÖNSHUS

På gaveln finns ett gammalt dass och en lucka till loftet. Vidare finns två förrådsutrymmen varav det ena förr var svinstia och det andra hönshus. I hönshuset finns både vanlig el, belysning samt 3-fasel installerad så att utrymmet kan användas till t ex snickeriverkstad eller hobbyrum för den som så önskar. 

LADA

Här hade bonden förr i tiden två kor uppställda i båsen. Dessutom finns två små kalvkättar samt en angränsande loge. Ladan är gammal och i relativt gott skick även om förbättringar alltid kan göras. Idag används ladan mestadels som snickarbod och förråd. På senare tid har det byggts ett skärmtak anslutet till ladan där man kan förvara maskiner och redskap. Till detta halvöppna utrymme finns en 3-fashandske. Inne i ladan finns el indragen och även belysning. Bakom ladan finns ett vidbyggt vedskjul. Huvuddelen av lösöret som finns i ladan medföljer.

TRÄDGÅRD OCH OMGIVNING

Den stora tomten har en variation av skog, rabatter, odlingsbar mark och gräsmatta. Det finns buskar av svarta- och röda vinbär, krusbär, rabarber, mm. På tomten finns även en enklare liten lekstuga. I närheten av huvudbyggnaden finns en platsbyggd pergola under tak för lata dagar. Om du har tur kan du tidiga morgnar få se både rådjur och älg i direkt anslutning till tomten. 

För dig som är sugen på ett svalkande dopp rekommenderas en cykeltur till badplatsen i närliggande sjön Ken. Här finns även möjlighet att fiska.

Friskrivning

Observera att fastigheten säljs med sk friskrivningsklausul vilken även omfattar sk Dolda Fel. Det är därför av särskilt stor vikt att man som köpare före köpet noggrant undersöker fastighetens skick.

Säljaren berättar

Vaknar upp av morgonsolen, fågelkvitter och hör bäcken som porlar idylliskt i bakgrunden - Här känner man lugnet. Badplats och fiske i sjön Ken som ligger på cykelavstånd. Med fibernätet kan man även jobba på distans numera - ett plus under sommaren! Vi har trivts jättebra i den soliga trädgården med fruktträd och potatisland, vi har även odlat bär och olika grönsaker. Smultron växer vilt på tomten, blåbär och svamp finns runtomkring i skogen.


Vi har njutit av solljus fram till sent på kvällen och minns midsommarfirandet och andra fantastiska kvällar vid elden under stjärnhimlen - såväl som lata dagar i skuggan under det fina kastanjeträdet. På grund av jobbet är vi nu tvungna att flytta utomlands - vi kommer att sakna vedspis och kokkaffe! 

Dokument

Planritningar

Fyll i formuläret nedan för att anmäla dig till visningen för Södra Målen Bäcktorpet 1

Välj en eller flera visningar nedan

Birgitta Johansson
Fastighetsmäklare
070-735 35 30
Hans Larsson
Kontorschef
070-724 44 50