Tåby - Söderköping


Nyboms väg 2


Såld

Besiktigat

Nyboms väg 2

Tåby

Hörnläge i populära och barnvänliga Tåby!

Denna lättskötta enplansvilla med sin putsade fasad och plana trädgårdstomt är verkligen det perfekta huset för såväl barnfamiljen som er med utflugna barn! Villan är fiffigt uppdelad i en sällskapsdel och en mer privat del. I sällskapsdelen finner man ett rymligt och synnerligen ljust vardagsrum i vinkel med delvis öppen planlösning mot det välplanerade köket. I vardagsrummet finns en snygg nästan nyinstallerad braskamin som värmer gott under den kyligare halvan av året. Den mer privata avdelningen rymmer tre sovrum, ett mindre allrum samt duschrum, badrum och tvättstuga. Allrummet kan vid behöv göras om till sovrum. Från båda delarna av huset finns utgångar till en väl tilltagen plattbelagd och insynsskyddad uteplats. Tomten, som också den har två avdelningar, är plan och grön och helt omgärdad av staket. Perfekt för både hundar och barn!

Fakta

Adress:
Nyboms väg 2
Område:
Tåby, Söderköping
Kommun:
Norrköping
Församling:
Västra Vikbolandet
Fastighetsbeteckning:
ALMSTAD 2:13
Typ:
Villa
Ägandeform:
Friköpt - Småhus
Byggnadstyp:
1 plansvilla
Byggnadsår:
2004
Vatten och avlopp:
Kommunalt vatten året om.. Kommunalt avlopp.
Fönster:
3-glas
Uppvärmning:
Frånluftsvärmepump
Ventilation:
Mekanisk (endast frånluft)
Fasad:
Puts
Tak:
Betongpannor, nytvättat 2020
Stomme:
Trä
Bjälklag:
Lättbetong (Ytong från 2004)
Grundläggning:
Betongplatta
Badrum:
2 st
Eldstad:
Täljstenskamin
TV- Internetutbud:
Fiber är installerat
Gästtoalett:
Nej

Ekonomi

Taxeringsvärde byggnad(er):
2 262 000 kr
Taxeringsvärde tomt:
535 000 kr
Taxeringsvärde totalt:
2 797 000 kr
Taxeringen är preliminär:
Nej
Bef. pantbrev:
5st om 2 516 000 kr
Taxeringsår:
2018
Värdeår:
2004
Kommunal skatt (exkl. kyrkoskatt):
33.3%
Taxeringskod:
220
Försäkring fullvärde:
Ja

Energideklaration

Utförd
2014-09-16
E
84 kWh/m²/år

Driftkostnad

Beräknad på 2 personer
23 676 kr/år
10 309 kr/år
700 kr/år
6 809 kr/år
41 494 kr
Enligt säljarens uppgifter. Värmekostnaden inkluderar även kostnad för hushållsel. V/A kostnaden inkluderar även renhållning och sotning. Fastighetsskatt tillkommer med 8.349 kr/år.

Servitut och gemensamhetsanläggningar

  • Gemensamhetsanläggning NORRKÖPING TÅBY-LJUNGA GA:4. Avser Vägar, lokalgator och parkmark. Förvaltas av Tåby Nordvästra samfällighetsförening (#GA1)
  • Ledningsratt starkström (#0581K-03/25 - 1)

Förening

Nej
Nej

Beskrivning

Interiör

När man kliver in genom ytterdörren möts man direkt av en luftig och öppen känsla. I hallen är det klinker på golvet och för ytterkläderna finns en skjutdörrsgarderob med spegeldörrar.

Kök

Även här är det klinker på golvet. Köket går i vinkel med köksbänkar av grått laminat med kakel ovan. Köksluckorna är av ek och en del skåp är vitrinskåp. I anslutning till matplatsen finns en separat avlastningsyta med granitskiva och med en vinhylla under. Den maskinella utrustningen i köket betsår av en hällspis med varmluftsugn, spisfläkt, diskmaskin, inbyggd micro samt 2 st kyl/frysar. I taket sitter effektfulla spotlights.

Vardagsrum

Vardagsrummet som har stora ljusinsläpp och ekparkett på golvet, är delvis öppet mot köket och det finns en dörr som leder ut till en stenlagd uteplats och vidare ut i trädgården. 2018 ersattes den ursprungliga stora och ganska klumpiga eldstaden med en rund och stilren täljstenskamin.

Inre hall

En ljus och luftig inre hall leder oss nu vidare mot sovavdelningen.

Allrum

I denna del av huset finns ett lite mera privat sällskapsrum med ekparkett på golvet och en dörr som leder ut till trädgården. Detta var ursprungligen tänkt att bli ett sovrum men nuvarande ägare har inte haft behov av det.

Duschrum

Här är det klinker på golvet och väggarna är helkaklade. I taket sitter infällda spotlights. Utrustat med ett handfat i kommod, wc, duschplats samt en handdukstork.

Sovrum/Arbetsrum

Även här är det ekparkett på golvet och det finns två garderober.

Sovrum 

Här inne är det klinker på golvet och även här finns två garderober.

Tvättstuga med groventré

Även i detta våtrum är det klinker på golvet och väggarna är helkaklade. Tvättstugan är utrustad med tvättmaskin och torktumlare. Det finns också en tvättho, två dubbelgarderober, två enkelgarderober samt elskåpet med vippbrytare. I tvättstugan finner man också frånluftsvärmepumpen som står för husets uppvärmning.

Sovrum

Det största av husets sovrum har ekparkett på golvet. Här inne finns en garderobsvägg med skjutdörrar.

Badrum

Klinker på golvet och helkaklade väggar. Utrustat med wc, handfat i kommod, handdukstork samt ett stort hörnbubbelbadkar.

Förråd

I ena hörnet av trädgården står detta förråd som lämpar sig väl för förvaring av t ex trädgårdsredskap.

Trädgård

Plan och lättskött och dessutom helt inhägnad med staket i två separata avdelningar vilket gör den perfekt för både hundar och ungar. Kring huset finns två uteplatser på natursten. En på entrésidan och en på trädgårdssidan. En tujahäck skärmar av mot gatan och mot grannen har man valt att sätta upp ett insynsskyddande plank.

Allmänt

Samtliga fönster har persienner och ljusa marmorbänkar för växter och prydnadssaker.

Effektfull belysning i takfoten runt huset lyser upp i höstmörkret.

Parabol från Viasat finns liksom även larm vilka båda kan övertas. 

Tåby

Här i Tåby har människor bott ända sen järnåldern. Det är gott om fornminnen runt Tåby och Mem som inte ligger lång bort. Från Mem har du sedan raka spåret ut till Skärgården med båt. Här börjar/slutar Göta kanal. Mem som samhälle kom till när Göta kanal började byggas 1814.

Till Söderköping tar det ca 5 min med bil och Norrköping ligger dryga 10 min bort.

Tåby F-6-skola och fritidshem är mycket populära och omtyckta. De ligger snett emot Tåby kyrka.

Affären Tåby livs som drevs av Gunnar och Barbro Karlsson fanns här fram till 1979 då den lades ned. Deras storsäljare var kaffet Tåby blandningen. Den gamla affären används i dag som permanentbostad och ligger i stora korsningen. År 2000 fanns här 315 invånare och som mest fanns det 900 - 1 000 invånare på 1880-talet. De flesta husen i Tåby är byggda mellan 1950 och 1970-talet.

Läs gärna mer om Tåby här: http://vikbolandet.eu/taby/taby.htm

Planritning

Birgitta Johansson
Fastighetsmäklare
070-735 35 30
Hans Larsson
Kontorschef
070-724 44 50