Mariehov - Söderköping


Mariehov Björkliden 1


Budgivning pågår

Dolda fel-försäkrat

Besiktigat

Mariehov Björkliden 1

Mariehov

Charmigt litet hus med lantligt läge bara 8 minuter från Söderköping!

Här möts gammalt och nytt i en skön blandning. Det ursprungliga torpet från 1930-talet har både byggts till och renoverats på senare år. Genast när man kliver in i farstun möts man av husets charm och känner historiens vingslag. Köket utgör husets hjärta och kring det finner man ett sovrum samt ett allrum med utgång till en stor altan under tak med plats för många vänner. I entréplanet finns även duschrum och tvättstuga. På övre planet sover barnen gott under snedtaken och de har även en egen toalett. På den mysiga och häckinramade trädgården finns en nybyggd pysselverkstad/gäststuga med en egen liten altan vid den konstgjorda dammen. Bilen har sin plats i den inbyggda carporten vilken även rymmer två kallförråd. Bakom och bredvid carporten finns plats för ytterligare bilar. I direkt anslutning till fastigheten finner man flera fina promenadvägar i den omgivande naturen och blir man badsugen är det endast några hundra meter till Storsjön.

Fakta

Adress:
Mariehov Björkliden 1
Område:
Mariehov, Söderköping
Kommun:
Söderköping
Fastighetsbeteckning:
MARIEHOV 5:8
Typ:
Villa
Ägandeform:
Friköpt - Småhus
Byggnadstyp:
1 1/2 plansvilla
Byggnadsår:
1930
Vatten och avlopp:
Enskilt vatten året om från borrad källa. Enskilt avlopp till 3-kammarbrunn.
Fönster:
2-glas kopplade
Uppvärmning:
Bergvärme (2016)
Ventilation:
Självdrag
Fasad:
Trä
Tak:
Tegel
Stomme:
Timmer
Bjälklag:
Trä
Grundläggning:
Torpargrund/platta på mark
Grundmur:
Natursten

Ekonomi

Taxeringsvärde byggnad(er):
622 000 kr
Taxeringsvärde tomt:
550 000 kr
Taxeringsvärde totalt:
1 172 000 kr
Taxeringen är preliminär:
Nej
Bef. pantbrev:
4st om 885 000 kr
Taxeringsår:
2021
Värdeår:
1940
Kommunal skatt (exkl. kyrkoskatt):
32.73%
Taxeringskod:
220
Försäkring fullvärde:
Ja

Energideklaration

Utförd
2021-10-06
D
103 kWh/m²/år

Driftkostnad

Beräknad på 2 personer
18 000 kr/år
2 700 kr/år
2 778 kr/år
1 802 kr/år
25 280 kr/år
Enligt säljarens uppgifter. Kostnad för hushållsel ingår i uppvärmningskostnaden. Vatten/Avlopp avser slamtömning 2 ggr/år. Fastighetsskatt tillkommer med 7 020 kr/år (avser 2018 års taxering).

Servitut och gemensamhetsanläggningar

 • Officialservitut väg (#05-SÖD-271 - 2)

Förening

Nej
Nej

Beskrivning

Interiör

ENTRÉPLAN

Entré och farstu

En stentrappa leder upp till en klassisk liten veranda under tak och via de vackra gamla pardörrarna kommer man in i farstun som har grått laminat på golvet. Här finns plats för avhängning på väggen innanför ytterdörren. Man har också skapat en dold plats för skor och ytterkläder under trappan till övre planet. I väggen mot köket framträder husets timmerstomme.

Sovrum

Till vänster om farstun finner man det nuvarande sovrummet med gamla vitmålade plank i taket. Detta var ursprungligen torpets storstuga.

Kök

Köket som är från 2016, är välplanerat och går i vinkel. Till den grå köksinredningen har man valt ett matchande grått laminatgolv. Ovan de svarta köksbänkarna med nedsänkt diskho finner man ett vitt lite kupigt kakel. Den maskinella utrustningen består av en kyl/frys i rostfritt, spishäll med spisfläkt, inbyggnadsugn samt mikro och en integrerad diskmaskin. Vid fönstret har matbordet sin självklara plats.

Allrum

Det tidigare sovrummet har nu blivit allrum och har ett ljust laminat på golvet. Här finns ett lite större och ett mindre platsbyggt skåp samt utgång till altanen.

Altan

En dubbel glasdörr leder ut till en stor altan under tak med plats för många vänner. Önskas ett större allrum finns alla möjligheter att tulla lite på altanen utan att den för den skull känns för liten. Från altanen tar man sig enkelt vidare ut till den häckomgärdade trädgården.

Duschrum

Via duschrummet som har våtrumsmatta på golv och väggar når man den tillbyggda tvättstugan. Duschrummet är utrustat med wc, handfat samt en duschplats med en mekanisk fläkt. 

Tvättstuga/groventré

I samband med tillbyggnaden lade man ner vattenburen golvvärme i plattan under klinkergolvet. I tvättstugan finner man en tvättho i rostfritt, en tvättmaskin samt diverse förvaringshyllor. Från tvättstugan finns också en utgång till trädgården för att underlätta tvätthängningen sommartid. 

ÖVRE PLAN

På övervåningen är det i och med de olika takvinklarna delvis ganska lågt i tak. I hallen, toaletten och de båda rummen är det träpanel i innertaket.

Övre hall

Delvis möblerbar med två kattvindar.

Toalett

Inte så stort men bra att ha med våtrumsmatta på både golv och vägg. Här finns wc och handfat.

Sovrum

En ganska smal dörr leder in till detta mysiga sovrum med snedtak och plastmatta på golvet. 

Sovrum

Ett trappsteg upp från övre hallen hittar man detta lilla och sovrum som också det har charmigt snedtak. 

Källare

Under en del av huset och bara åtkomligt utifrån leder en trappa ner till detta lilla källarutrymme där bergvärmen finns liksom trycktanken för vattnet. Bergvärmen installerades 2016 och pumpen i den borrade vattenkällan som är från 2019 ligger på ca 100 meters djup.

Hobbyrum/Gäststuga

Nästan helt nybyggd är denna pysselverkstad om 15 kvm som idag är oisolerad. Utanför finner man ett gulligt litet altandäck som är perfekt för en stunds vila under eller efter ett arbetspass i trädgården. I anslutning till altandäcket finns en liten damm i vilken bland annat salamandrar och grodor valt att flytta in.

Carport/förråd

I anslutning till den inbyggda carporten finns två vidbyggda kallförråd. Utanför carporten finns plats för ytterligare 3-5 bilar.

Trädgård

I den grönskande trädgården finns flertalet odlingar, buskar och blommande växter. För den händige finns flera projekt att lägga sina gröna fingrar på om så önskas även om inget är tvunget. Vill man bara ta det lugnt, hitta sin plats i trädgården och njuta av fåglarnas kvitter och en bok så går det också bra. 

Allmänt

Takhöjd i entréplanet är 2,08 m medan det på övre planet är lägre takhöjd.

Den borrade vattenkällan försågs med ny pump och trycktank 2019. 

I och med att det finns fornlämningar i närområdet kring fastigheten är det inte sannolikt att det kommer att bebyggas ytterligare. Det sägs att området är en gammal Vikingaby.

För barnen är det en enkel sak att ta sig till skolan med skolbussen som stannar nere vid asfaltsvägen. Länstrafikens bussar går ute vid E 22.

I närliggande Storsjön bara ca 400 meter från fastigheten finns möjlighet till svalkande dopp.

Säljaren berättar

Ett härligt hus med närhet till skog och natur och en badsjö bara ca 400 m bort. I trädgården finns växter som hallon, jordgubbar, rabarber, körsbär, björnbär, vindruvor och även kryddväxter såsom gräslök, persilja och citronmeliss. Det finns även en massa blommor i rabatterna liksom en damm där både stora och små salamandrar lever. Intill har vi byggt en liten altan.

I huset är köket medelpunkten med utsikt över den stora altanen från middagsbordet. Två mindre sovrum och wc på övre plan. På entréplan har vi två rum och kök, wc med dusch samt en tvättstuga. Huset värms av bergvärme och vi har eget välsmakande vatten.

Grannar har vi några men de syns inte från huset och man springer inte så ofta på varandra. Skolor finns inne i Söderköping och skolskjutsen går inte lång bort från huset. 

// Pia och Mats

Planritning

  Budgivning pågår

  2 450 000 kr Historik
  Budgivare 2 2021-10-15 13:13
  Budgivare 1 2021-10-15 11:05

  Fyll i formuläret nedan för att anmäla dig till visningen för Mariehov Björkliden 1

  Välj en tid för visning nedan

  Birgitta Johansson
  Fastighetsmäklare
  070-735 35 30
  Hans Larsson
  Kontorschef
  070-724 44 50