Sikudden - Åby


Sikuddsvägen 13


Sikuddsvägen 13

Sikudden

Litet och mysigt med utsikt över Bråviken!

Detta lilla hus från 1944 har sannolikt byggts till några gånger under årens lopp. Idag rymmer den en möblerbar hall, ett ljust och trevligt allrum med både burspråk, braskamin och utgång till altandäcket från vilket man har fri vy över Bråvikens glittrande vatten. Vidare finner man ett kök med trappa ned till trädgården, ett sovrum samt kombinerat duschrum/tvättstuga. Entréplanet har renoverats under senare år men en hel del arbeten återstår för att det ska anses vara helt klart. Servitut på båtplats i Bråviken ingår!

Fakta

Adress:
Sikuddsvägen 13
Område:
Sikudden, Åby
Kommun:
Norrköping
Församling:
Kolmården
Fastighetsbeteckning:
BJÖRNSNÄS 1:24
Typ:
Villa
Ägandeform:
Friköpt - Småhus
Byggnadstyp:
1 plansvilla med separat källare
Byggnadsår:
1944
Vatten och avlopp:
Enskilt vatten från egen borrad källa. Enklare bdt-avlopp.
Fönster:
2-glas och 3-glas
Uppvärmning:
Direkt el, lv-pump (2019) samt braskamin
Ventilation:
Självdrag
Fasad:
Trä
Tak:
Plåt
Stomme:
Trä
Bjälklag:
Trä
Grundläggning:
Källare
Grundmur:
Betonghålsten
Eldstad:
Braskamin
TV- Internetutbud:
Fiber finns men ej inkopplat

Ekonomi

Taxeringsvärde byggnad(er):
250 000 kr
Taxeringsvärde tomt:
410 000 kr
Taxeringsvärde totalt:
660 000 kr
Taxeringen är preliminär:
Nej
Bef. pantbrev:
3st om 1 473 000 kr
Taxeringsår:
2018
Värdeår:
1944
Kommunal skatt (exkl. kyrkoskatt):
33.3%
Taxeringskod:
220
Försäkring fullvärde:
Ja

Energideklaration

Ej utförd

Driftkostnad

Beräknad på 1 person
23 428 kr/år
4 760 kr/år
400 kr/år
2 200 kr/år
3 913 kr/år
3 000 kr/år
37 701 kr
Enligt tillgängliga uppgifter. Kostnad för hushållsel ingår i uppvärmningskostnaden. Övrigt avser samfällighetsavgift. Fastighetsskatt tillkommer med 8 349 kr/år.

Servitut och gemensamhetsanläggningar

Redovisning av rättigheter kan vara ofullständig.
  • Avtalsservitut vattenledning (#0581KIM-08/38062 - 1)
  • Avtalsservitut vattenbrunn (#0581KIM-08/38063 - 1)
  • Officialservitut båtplats, badplats (#05-KVI-1213 - 1)
  • Officialservitut väg (#05-KVI-1213 - 2)
  • Avtalsservitut (#3)
  • Avtalsservitut (#4)

Förening

Nej
Nej

Beskrivning

Friskrivning

Observera att fastigheten säljs med sk friskrivningsklausul vilken även omfattar sk Dolda Fel. Det är därför av särskilt stor vikt att man som köpare före köpet noggrant undersöker fastighetens skick.

Interiör

ENTRÉPLAN

Entré/Hall/Kontor

Entré sker via en liten förstukvist och innanför ytterdörren ligger ett grått klinker med elgolvvärme. I taket sitter infällda spotlights. I denna möblerbara hall finns två garderober för t ex ytterkläder och även plats för t ex ett hemmakontor.

Duschrum/Tvättstuga

Från hallen leder skjutdörrar in till duschrummet som har klinkergolv med elgolvvärme samt kaklade väggar med en dekorbård. Utrustat med en kemtoalett, handfat i kommod och ett exklusivt hörnbadkar med duschväggar innehållande såväl bubbel- som massagefunktion, ångbastu samt självklart även musik. I duschrummet finns vidare en elansluten handdukstork, arbetsbänk, två högskåp, tvättmaskin och torktumlare samt två vädringsfönster.

Vardagsrum

Ljust och trevligt med burspråk mot öster och även utsikt mot Bråvikens glittrande vatten mot söder. Rummet går i vinkel och har ett nåtat klickgolv samt utgång till en stor balkong med fri utsikt mot Bråviken. I vardagsrummet är det effektfulla spotlights i taket och det finns en skönt värmande braskamin. I anslutning till burspråket finner man också luft/luft-värmepumpen.

Sovrum

Här inne är det heltäckningsmatta på golvet och det finns en garderobsvägg som även innehåller diverse lådor.

Kök

Köket går i vinkel med mörka arbetsbänkar och med en nedsänkt ho vid fönstret som vetter mot vattnet. Vidare finns i köket en spishäll med fläktkåpa i rostfritt. Ytterligare maskinell utrustning i form av en inbyggd ugn och micro, en integrerad diskmaskin samt en dubbel kyl/frys, också den i rostfritt och försedd med isfack. Mörkt klinker på golvet med elgolvvärme.

Groventré

Vid köket finns en ytterdörr och en trappa som leder ned till trädgården.

KÄLLARPLAN

Detta nås endast via en separat dörr från utsidan. I källaren finns flera förrådsutrymmen samt ett garage som inte använts av nuvarande ägare. I källaren finns också inkommande vatten, hydrofor, varmvattenberedare samt även elcentral.

Gäststuga

En liten fristående byggnad med två separata utrymmen. Det ena en enklare gäststuga och det andra ett litet förråd. 

Allmänt om fastigheten

Enligt Nodras hemsida skall arbete med att ansluta Sikudden till det kommunala VA-nätet påbörjas under 2021. Detta kan du läsa mer om via https://www.nodra.se/vatten-och-avlopp/planerade-och-pagaende-va-arbeten/ Anslutningsavgiften beräknas enligt nämnda hemsida för denna fastighet att landa kring 150 000 kr. 

Den nyligen uppmätta boarean uppgår till 88 kvm medan den i enlighet med fastighetsregistret uppgivna boarean är endast 60 kvm. Denna uppgift blir det köparens uppgift att korrigera i samband med nästa fastighetstaxering.

Vidare informeras härmed om att någon ytterligare städning av fastigheten inte kommer att ske. Vare sig gällande huvudbyggnaden, uthus eller tomtmark. Samtliga byggnader kommer dock att vara tömda på lösa föremål senast på tillträdesdagen om inte annat överkoms i samband med kontraktsskrivningen.

Planritning

Fyll i formuläret nedan för att anmäla dig till visningen för Sikuddsvägen 13

Välj en tid för visning nedan

Birgitta Johansson
Fastighetsmäklare
070-735 35 30
Hans Larsson
Kontorschef
070-724 44 50