Snöveltorp - Norrköping


Strandvägen 1


Såld

Strandvägen 1

Snöveltorp

Högt läge med sjöutsikt!

Denna lilla pärla har verkligen ett strålande läge på höjden med utsikt över Asplången och båtarna som passerar på Göta kanal. Huvudbyggnaden rymmer ett kök med väl tilltagen matplats, ett allrum samt sovrum, duschrum och klädkammare/bastu. Dessutom finns två trädäck samt en skön uteplats på gräset på det intilliggande berget. Samtliga med sjöutsikt. På fastigheten finns slutligen också en gäststuga samt en byggnad innehållande redskapsförråd och en liten snickarbod. Bara några minuter bort finns en badplats med brygga och möjlighet kan även finnas till båtplats. Välkommen att anmäla dig till visning!

Fakta

Adress:
Strandvägen 1
Område:
Snöveltorp, Norrköping
Kommun:
Söderköping
Församling:
Söderköping S:t Anna
Fastighetsbeteckning:
SNÖVELTORP 3:35
Typ:
Villa
Ägandeform:
Friköpt - Småhus
Byggnadstyp:
1 plansvilla
Byggnadsår:
1949 Tillbyggt med 14 kvm 1996
Vatten och avlopp:
Kommunalt vatten året om.. Kommunalt avlopp.
Fönster:
3-glas isoler
Uppvärmning:
Direktel samt luftvärmepump (2018)
Ventilation:
Självdrag
Fasad:
Trä
Tak:
Plåt
Stomme:
Trä
Bjälklag:
Trä
Grundläggning:
Torpargrund avseende ursprungsbyggnaden. Plintgrund avseende tillbyggnaden.
Badrum:
1 st
TV- Internetutbud:
Fiber finns installerat

Ekonomi

Taxeringsvärde byggnad(er):
621 000 kr
Taxeringsvärde tomt:
859 000 kr
Taxeringsvärde totalt:
1 480 000 kr
Taxeringen är preliminär:
Nej
Bef. pantbrev:
8st om 885 000 kr
Taxeringsår:
2021
Värdeår:
1976
Kommunal skatt (exkl. kyrkoskatt):
32.73%
Taxeringskod:
220
Försäkring fullvärde:
Ja

Energideklaration

Utförd
2021-06-24
F
181 kWh/m²/år

Driftkostnad

Beräknad på 1 person
13 645 kr/år
5 310 kr/år
700 kr/år
1 389 kr/år
6 000 kr/år
2 000 kr/år
29 044 kr/år
Enligt säljarens uppgifter. Kostnad för hushållsel ingår i uppvärmningskostnaden. Övrigt avser vägförening. Fastighetsskatt tillkommer med 8 524 kr/år.

Servitut och gemensamhetsanläggningar

  • Gemensamhetsanl. SÖDERKÖPING SNÖVELTORP GA:1. Avser GRÖNOMRÅDE MED FOTBOLLSPLAN,LEKPLATS,DANSBANA,KIOSK,FÖRVARINGSBOD,PARKERING,BADPLATS OCH BADBRYGGA SAMT GATUBELYSNING. Förvaltas av SNÖVELTORP SAMFÄLLIGHETSFÖRENING (#GA1)
  • Gemensamhetsanläggning LUDDINGSBO GA:6. Avser VÄG och förvaltas av LUDDINGSBO-SNÖVELSTORP VÄGFÖRENING (#GA2)

Förening

Nej
Nej

Beskrivning

Beskrivning

Väl upp för trappan som leder från parkeringen upp till huset har man en strålande utsikt över Asplången och båtarna som passerar på Göta Kanal. I anslutning till huvudentrén finner man ett altandäck med plats för en mindre sittgrupp. Den bästa platsen är det stora altandäcket på vilket man har sol så gott som hela dagen.

Entré

Entré sker direkt in till det rymliga köket och innanför dörren finns plats för avhängning. Köksinredningen som går i vinkel är från 2019. Luckorna går i vitt medan arbetsbänkarna är grå och matchar den gråmålade bröstpanelen. Det är också grått liggande kakel ovan arbetsbänkarna. I köket finns plats för ett stort matbord och det finns två fönster som bjuder på skön utsikt. Den maskinella utrustningen består av en hällspis med varmluftsugn, spisfläkt, en side-by-side kyl/frys med isfack samt en mindre diskmaskin.

Allrum

Från allrummet finns en dörr ut till det stora altandäcket. Det är i allrummet som luft/luftvärmepumpen är placerad.

Sovrum

Innanför allrummet ligger sovrummet i svalt nordostläge. 

Duschrum och Klädkammare/Bastu

Duschrummet renoverades 2011 med klinker med elgolvvärme samt kaklade väggar med en infälld väggspegel. I duschrummet finns en vägghängd wc, handfat i kommod i en badrumsmöbel samt duschkabin med både massagefunktion och radio. Dessutom finns i duschrummet en tvättmaskin, varmvattenberedare samt mekanisk ventilation. Innanför duschrummet finns ett utrymme som byggdes till 2014/2015 och som var tänkt som bastu men som istället har inretts till en klädkammare.

Bostadsyta

Observera att den i fastighetsregistret registrerade boarean är 47 kvm och biarean 4 kvm. Enligt en helt nygjord areamätning uppgår dock boytan i huvudbyggnaden till en boarea om 54 kvm.

Gäststuga

En klassisk friggebod om 9 kvm grundlagd på plintar med trästomme och plåttak, som är perfekt för en ungdom eller som gästrum. 

Förråd/Snickarbod

Till slut finns på fastigheten ytterligare en liten byggnad med två separata avdelningar. Ena halvan utgör trädgårdsförråd medan den andra rymmer en liten snickarbod. Även denna byggnad är grundlagd på plintar, har en stomme av trä samt plåttak.

Trädgård

Trädgården är huvudsakligen en naturtomt med en del berg i dagen. I anslutning till huvudentrén finns en skön uteplats på berget som skänker skön skugga på kvällen när solen varit som hetast.

Allmänt

Huset ligger högt med strålande utsikt över Asplången och även Söderköpings golfbana. På bara några minuters promenad finner man en mindre badplats med både sandstrand och brygga. Det tar inte heller mer än några minuter att ta sig till det gemensamma grönområdet där det bland annat finns en fotbollsplan.

För dig som golfar är det som sagt inte långt till Söderköpings Golfklubb med sin populära och välrenommerade restaurang som lockar såväl golfare som vanliga lunchare och kvällsgäster.

Snöveltorp är ett mycket populärt område med pendlingsavstånd till såväl Norrköping, Söderköping som Linköping. Ursprungligen fanns här bara enklare sommarstugor men på senare tid har en efter en av dessa byggt till och omvandlats till permanentbostäder. I området finns även ett stort antal nybyggda hus och även en populär förskola.

Säljaren berättar

Snöveltorp är ett trevligt område med god grannsämja och från mitt hus är det bara några minuters promenad till badplats med badbrygga i Asplången. Inom området finns även dansbana och fotbollsplan. Just nu hjälps boende och föreningen åt med att bygga en cykelcrossbana. Vid infarten till området finns förskola och busshållplats.

Från min altan som har sydvästläge har man utsikt över Asplången och kan njuta av att se båtarna som går längs Göta kanal.

Mvh / Niclas Gyllenbreider

Dokument

Planritning

Birgitta Johansson
Fastighetsmäklare
070-735 35 30
Hans Larsson
Kontorschef
070-724 44 50