Såld Ljuvlig sekelskiftestrea högst upp i huset!
Kommande försäljning

S:t Persgatan 150F

Centralt

Ljuvlig sekelskiftestrea högst upp i huset!

Välkommen till detta unika boende med otrolig karaktär där moderna materialval samsas med vackra sekelskiftesdetaljer. Lägenheten har smarta, moderna lösningar för att verkligen optimera boendekvalitén. Ljusa, stora rum med generös takhöjd och djupa fönsternischer. Höga golvsocklar, stuckaturer, takrosetter, framhävda träbalkar och spegeldörrar samt fina trägolv- allt i harmoni med varandra. Det är den enda lägenheten på våningsplanet vilket gör att du kan nyttja farstun utanför lägenheten som extra förvaring med garderober.

Fakta

Adress:
S:t Persgatan 150F
Område:
Centralt, Norrköping
Kommun:
Norrköping
Lägenhetsnummer:
79  /  1301
Typ:
Bostadsrätt
Ägandeform:
Lägenhet - Bostadsrätt
Andelstal ägande:
1.35703%
Andelstal avgift:
1.35696%
Byggnadstyp:
Flerfamiljshus
Byggnadsår:
1900
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Badrum:
1 st
Förråd:
Källarförråd
TV- Internetutbud:
Com hem
Inkluderat i avgift:
värme, vatten, kabel-tv, bredband, bostadsrättstillägget samt fast avgift för el, kostnad för elförbrukning tillkommer.
Hiss:
Nej

Ekonomi

Energideklaration

Driftkostnad

Förening

Riksbyggen BRF Norrköpingshus nr 18
725000-3733
Ja
Nej

Om föreningen

Riksbyggen Norrköpinghus nr 18 bildades 1976 efter att Riksbyggen tillsammans med BPA genomfört omfattande renoveringsarbeten på fastigheten. Alla husen är byggda runt 1900 och rymde från början små arbetarbostäder om endast ett eller två rum och kök.

Föreningen innehar med tomträtt fastigheten Orren 1 med sex därpå uppförda byggnader fördelade på 79 lägenheter upplåtna med bostadsrätt. Fastighetens adress är S:t Persgatan 148 A-G och 150 A-F.

Föreningens lägenheter fördelas enligt följande:
5 st 1 rum och kök 4 st 2 rum och kokskåp 54 st 2 rum och kök 9 st 3 rum och kök 7 st 4 rum och kök

Total bostadsyta 5533,5 kvm

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Folksam och föreningen står för samtliga medlemmars sk bostadsrättstillägg. Det innebär att lägenhetsinnehavaren endast behöver teckna egen hemförsäkring.

I föreningen finns gemensam tvättstuga (uppgång 148 E), cykelförråd (till höger om 148 E och till vänster om 150 C, barnvagnsrum (150 C), samlingslokal (källaren till 148 C) samt miljörum (bortom 150 F).

Föreningens planerade och utförda renoveringar

Utförda renoveringar:
2006 - Fasadrenovering
2011/12 - Takrenovering
2014-16 - Fönsterrenovering och underhåll av takfläktar.

Kommande renoveringar:
2023-25 - Stammarna kommer behöva att renoveras inom de närmsta åren. Det kommer sannolikt bli en omröstning i föreningen om det blir en relining eller stambyte.

Parkering
Boendeparkering via kommunen gäller i området.

 För mer information se hemsidan www.kvarteret-orren.se

Beskrivning

Interiör

Hall
Välkommen in till detta unika hem! Redan i hallen kan du se att denna bostad är något utöver det vanliga. Hallen bjuda på generösa ytor och gott om förvaring bakom diskreta skjutdörrar. Stengolv vid entrén som följs upp av ett slipat trägolv i original. Väggarna är målade i en trendig grön nyans. 

Vardagsrum 
Väl tilltaget och socialt vardagsrum med mycket karaktär. Den öppna planlösningen mellan vardagsrummet och köket bidrar till den inbjudande atmosfären. Här återfinns många tidstypiska detaljer så som höga golvlister, smakfulla stuckaturer, takrosett och trägolv i original. Väggarna är målande i en trivsam beige som framhäver sekelskiftescharmen på bästa sätt.

köksbänken är platagjuten betong.

Kök
Modern och stilrent kök med ljusa lådor och svart bänkskiva i platsgjuten betong. Väggen intill köket är kaklad enda upp till tak vilket ger en trevlig bistrokänsla över hela käket. Köket rymmer matplats för minst 4 personer och den maskinella utrustningen består av integrerad spis med induktionshäll, fläkt, kyl och frys samt diskmaskin. Utöver detta finns dessutom ett trevligt skafferi med massor av förvaring.

Sovrum 1
Stort och pampigt sovrum med härliga fönster som bidrar med riktigt ljusinsläpp. Här inne ryms med enkelhet dubbelsäng, flera garderober samt övrigt möblemang om så önskas. Harmoniska ljusgrön väggfärg och slipat trägolv. 

Sovrum 2
Detta rum nyttjas idag som kontor. Samma beiga färg som i vardagsrummet, vitmålat trägolv, charmiga vinkar och takfönster. 

Duschrum
Ljust duschrum med kaklade väggar och våtrumsmatta. WC, handfat med kommod, dusch bakom glasvägg, tvättmaskin samt torktumlare i pelare. 

Dokument

Planritning

Ansvarig fastighetsmäklare

Alexander Solmell
VD Sverige/Fastighetsmäklare