Beckershov - Norrköping


Himmelstalundsvägen 25


Såld

Himmelstalundsvägen 25

Beckershov

Liten och charmig etta med tillgång till trädgård!

I och med läget och den låga avgiften är detta den perfekta studentlägenheten. Eller kanske en övernattningslägenhet för tillfälliga besök i sta'n? Lägenheten ligger på tredje våningen med balkong mot den gemensamma trädgården. Den har ett riktigt kök och ett nästan nyrenoverat duschrum. Brf Himmelstalundsvägen 25 är en liten och välskött förening med både god ekonomi och god grannsämja. Det gör att du kommer att känna dig välkommen och trivas i föreningen. Välkommen att boka in dig till visning!

Fakta

Adress:
Himmelstalundsvägen 25
Område:
Beckershov, Norrköping
Kommun:
Norrköping
Församling:
Kolmården
Lägenhetsnummer:
10  /  1202
Typ:
Bostadsrätt
Ägandeform:
Bostadsrätt - Lägenhet
Andelstal ägande:
5.6%
Andelstal avgift:
5.6%
Byggnadstyp:
Flerbostadshus
Fönster:
3-glas
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Ventilation:
Självdrag
Balkong:
Balkong
Förråd:
Två större källarförråd och ett mindre tillhör lägenheten
TV- Internetutbud:
Fiber Telenor
Inkluderat i avgift:
VA, Renhållning, Kabel-TV samt Bredband
Hiss:
Nej

Ekonomi

Pantsatt:
Nej
Överlåtelseavgift:
2,5 % av gällande prisbasbelopp
Överlåtelseavgift betalas av:
Köpare
Kommunal skatt (exkl. kyrkoskatt):
33.3%
Känd avgiftsförändring:
Avgiftshöjning sker med 1% årligen tills vidare

Energideklaration

Utförd
2019-09-25
E
131 kWh/m²/år

Driftkostnad

Beräknad på 1 person
3 600 kr/år
247 kr/år
3 847 kr/år
Enligt säljarens uppgifter.

Förening

Brf Himmelstalundsvägen 25
725000-1356
Ja
Nej

Om föreningen

Brf Himmelstalundsvägen 25 innehar fastigheten Norrköping Spinnmästaren 22 med äganderätt. Föreningen består av totalt 8 lägenheter, samtliga upplåtna med bostadsrätt.

I och med att föreningen endast består av 8 lägenheter behöver en från varje hushåll delta i styrelsearbetet.

Samtliga medlemmar har gemensamt ansvar för att hålla ordning på de gemensamma ytorna såväl utomhus som inomhus. För detta arbete finns en utegrupp och en innegrupp som jobbar efter var sitt schema.

På den gemensamma gården vilken huvudsakligen har söderläge, finns en plattsatt uteplats med trädgårdsmöbler och grill för varma och soliga dagar. Här finns olika sorters fruktträd och blommor. Det finns också möjlighet till viss egen odling i pallkragar på gräsmattan. På trädgårdssidan finner man också det nybyggda cykelförrådet med plats för cyklar, trädgårdsmöbler, etc.

I källaren finner man den gemensamma tvättstugan med tillhörande torkrum och där finns även ett mindre hobbyrum samt bastu och dusch. Det finns även ett äldre badrum med badkar från den tiden då ingen i huset hade eget duschrum. Slutligen finns här samtliga lägenhetsförråd samt ett gemensamt litet förråd under trappan med plats för diverse trädgårdsredskap.

Kabel-tv och bredband ingår i avgiften. Bredbandet är låst till Telenor.

Bostadsrättstillägg tecknas av medlemmarna.

Parkering sker på gatorna i närområdet där det är boendeparkering som gäller.

Genomförda åtgärder och på gång:

Stambyte gjordes 1997. Under 2005 byttes fönstren och lägenhetsdörrarna byttes till nya brandsäkra och ljudisolerande dörrar 2009. Byggnaden dränerades om 2012. Under 2020 uppfördes ett cykelförråd på gården.

De åtgärder som planeras framöver är att relina rören i källargolven samt byta ut gamla golvbrunnar i källaren. Man planerar också för att lägga nytt klinkergolv i tvättstugan.

För att täcka kommande utgifter beslutade föreningen för ett antal år sedan om att tillsvidare varje år höja månadsavgifterna med 1%.

Beskrivning

Interiör

Allmänt om lägenheten

I både hall och allrum är det ekparkett på golvet och i fönstren i köket och allrummet finner man fönsterbänkar av marmor. Hela lägenheten vetter mot den gemensamma trädgården och har även en balkong med huvudsakligen söderläge.

Hall

Entré till lägenheten sker in till en hall med avhängning. Ett skoskåp med helt rätt mått finns det också i hallen och det ingår i överlåtelsen. Det är i hallen fibern kommer in.

Allrum

Ljust och trevligt med utgång till balkongen som har skön utsikt ver den gemensamma gården. I allrummet finns ett fint gammalt garderobsskåp som också ingår i överlåtelsen

Kök

Charmig gammaldags köksinredning med skåp ända upp till tak och laminat på golvet. Maskinellt utrustat med en spis med fläktkåpa samt en kyl/frys.

Duschrum

Renoverat 2015 med klinker på golvet och helkaklade väggar. Utrustat med wc, handfat, väggskåp samt en duschplats. I utrymmet finns också en mekanisk fläkt.

Säljaren berättar

Vi köpte lägenheten när dottern Agnes började på Hagagymnasiet. Vi bodde 3 mil från Norrköping och Agnes skulle ha fått besvärliga resor men nu fick hon istället 10 min promenad och det har hon trivts med.

Lägenheten har ett bra läge med cykelavstånd till tåget och Campusbussarna. Spårvagnshållplats finns i kvarteret intill. Det finns boendeparkering på gatan och man kan parkera gratis uppe på Haga.

Huset har en lugn och trivsam omgivning. Ingen trafik hörs till lägenheten som vetter mot innergården.

Föreningen är välskött. Vi har en familjär stämning i huset. Alla grannar är trevliga och skötsamma. Runt huset finns en härlig trädgård med gott om sittplatser. Nybyggt cykelförråd och gott om förvaring i källarförråden. Lägenheten har stor charm med utsikt över stora delar av stan. Praktiskt taget ingen insyn. Balkongen mot innergården är en stor tillgång med morgon- och middagssol.

Lägenheten är i gott skick . Vi har målat och tapetserat efter hand. Det enda som inte är renoverat är snickerierna i köket. Vår dotter ville behålla den gammaldags charmen i köket. För att vara en så liten lägenhet är köket stort och bra att jobba i. Hälsar // Annika o Ove 

Planritning

Birgitta Johansson
Fastighetsmäklare
070-735 35 30
Hans Larsson
Kontorschef
070-724 44 50