Såld Högt och insynsskyddat läge med vattenutsikt!
Besiktigat

Lövuddevägen 44

Valdemarsvik

Högt och insynsskyddat läge med vattenutsikt!

Detta måste vara ett av Lövuddens allra bästa lägen! Den stora och insynsskyddade tomten om 2 996 kvm, har ett högt söderläge med utsikt över Valdemarsviken. Tomten består dels av plan och lekvänlig gräsmatta men också av vacker naturtomt. Huvudbyggnaden som är en Västkuststuga om 4 rok, är i gott skick och har altandäck i tre väderstreck. Från den del som vetter mot söder och delvis är belägen under tak har man härlig sjöutsikt. På den plattsatta uppfarten finns en carport med vidbyggt gästrum samt även ett redskapsförråd/snickarbod. Välkommen att insupa den sköna utsikten och tystnaden mitt i naturen!

Fakta

Adress:
Lövuddevägen 44
Område:
Valdemarsvik
Kommun:
Valdemarsvik
Fastighetsbeteckning:
VÅNGSTEN 8:44
Typ:
Fritidshus
Ägandeform:
Småhus - Friköpt
Byggnadstyp:
1 plans fritidshus
Byggnadsår:
1976
Vatten och avlopp:
Enskilt vatten året om samt enskilt avlopp. Båda via samfällighet.
Fönster:
3-glas isoler
Uppvärmning:
Direkt el samt braskamin
Ventilation:
Självdrag
Fasad:
Trä
Tak:
Betongpannor
Stomme:
Trä
Bjälklag:
Trä
Grundläggning:
Krypgrund
Eldstad:
Braskamin av märket Contura
TV- Internetutbud:
Fiber är installerat

Ytor

Tomtarea
2 996Kvm
Boarea
67Kvm

Ekonomi

Energideklaration

Driftkostnad

Beskrivning

Allmänt

I hela huvudbyggnaden förutom duschrum och i stora sovrummet har man valt ett vackert naturtroget laminatgolv av hög kvalitet. Mellan rummen finns inga trösklar vilket gör huset mer eller mindre handikappanpassat.  

Genomförda förbättringar sedan köpet 2001:

Dräneringsdike samt dränering lades ner runt huset 2002. Då renoverades också duschrummet och huset fick en ny elcentral.

Ny VVB ca 2006.

Kamin installerades ca 2010.

Nya hängrännor och stuprör ca 2014.

Nya radiatorer i huset ca 2015.

Alla ytskikt inomhus förutom duschrummet målades om under 2018. 

Stor del av inventarierna kan efter överenskommelse med säljaren ingå i överlåtelsen.

Interiör

Entré och hall

Entré sker via ett mindre altandäck med västerläge. Innanför ytterdörren finner man en liten hall med avhängning samt ett platsbyggt städskåp.

Kök

Luckorna i detta Marbodalkök lackerades om i vitt för ett par år sedan. Mot hallen finns en fiffig nedfällbar avställningsyta vilken funkar utmärkt som bardisk när gästerna anländer. Köket är utrustat med en hällspis med spisfläkt samt en kyl/frys.

Två sovrum

I anslutning till köket finns två mindre sovrum. Vart och ett är utrustat med två platsbyggda garderober. 

Vardagsrum

Här är det gott att leva! Detta ljusa och luftiga allrum har stora fönster mot Valdemarsviken och även utgång till det stora altandäcket som delvis är beläget under tak.

Altandäck

Detta löper längs två sidor av huvudbyggnaden och vetter därmed mot öster och söder. I söder finns dels en uteplats under tak med infravärme samt även en stor öppen del, båda med en härlig utsikt mot båt- och badbryggor samt Valdemarsvikens glittrande vatten. Även i anslutning till entrén finns som sagt ett altandäck om än lite mindre.

Sovrum

Det största sovrummet har egen utgång till altanen som här bjuder på skön morgonsol. I rummet finns 2 garderober.

Duschrum

Våtrumsmattor på väggar och golv. Utrustat med wc (ny 2021), handfat i kommod med spegelskåp samt en duschplats. I duschrummet finner man också en tvättmaskin, ett litet vädringsfönster samt husets varmvattenberedare. 

Tomten

Den stora tomten består delvis av en plan och lekvänlig gräsmatta men även till stor del av naturtomt med vackra björkar, blåbärsris, prästkragar och massor av vitsippor på våren. Från tomten har man byggt en trappa som leder direkt upp till ett av Lövuddens utsiktsberg. Väl uppe finner man sittbänkar och ett bord vilket är den perfekta platsen för en picnic i solnedgångens ljus.

Carport/Gästrum/Redskapsförråd

I anslutning till carporten finns ett redskapsförråd/snickarbod samt också ett mysigt gästrum med plats för en dubbelsäng. I båda utrymmena finns el indraget.

Fastighetsägarföreningen

Fastighetsägarföreningen har totalt 45 medlemmar och det är 7 familjer som bor året om i Lövudden. Samtliga medlemmar erbjuds att delta i föreningens städdagar vilka är förlagda till en på våren och en på hösten. Av den erlagda årsavgiften till föreningen återfås 800 kr per städtillfälle om någon i hushållet deltar. 

Säljaren berättar

Lövudden - Vårt paradis på jorden!

År 2001, på samma dag som vår son föddes, fick vi beskedet att det var vi som fick förvärva Lövuddevägen 44. Där och då startade en ny epok i våra liv.

Det vi föll för med just Lövuddevägen 44, var den underbara utsikten mot Valdemarsvikens vatten, den ljuvliga tomten som låg så perfekt placerad utan insyn från grannar och med direkt anslutning till en underbar utsiktsplats uppe på berget. En kombination av tryggheten med att bo i ett fritidshusområde men ändå i avskildhet och stillhet. En sol som flödar från morgon till kväll. Den stora gräsmattan samt naturtomten inhägnad av en gärdsgård gjorde att vi såg framför oss en plats där barn kan leka fritt.

Och så bra det blev!

Nu efter 20 år ser vi tillbaka och minns alla underbara stunder vi upplevt med familj och vänner. Våra fotbollstokiga barn har under hundratals timmar roat sig vid fotbollsmålet och det har spelats kubb och krocket. Det har varit fantastiska midsommarfester med femkamper och middagar på vår stora uteplats. Morgonkoppen med kaffe har ofta njutits i stillheten och morgonsolen på lilla terassen utanför vårt sovrum.

När barnen var små tillbringade vi många dagar på föreningens gemensamma sandstrand och stora brygga. Eller så tog vi båten (egen båtplats finns) och åkte ut i skärgården. Många kvällar har vi suttit med metspön på bryggan. Då vi också gillar löpning har många steg tagits på de fina grusvägarna runt i området, för att sen avslutats med dopp i havet och barfota promenerats hem till stugan (max 2 minuters promenad). Även höst, vinter och vår har tillbringats i vår fina stuga. Under hösten har vi plockat svamp i den fina Lövuddeskogen och sedan njutit i värmen och lågornas sken framför kaminen. Flera jular och nyår har också firats här. Under senare år, då våra barn blivit större, har vi spelat mycket golf på Waldemarsviks golfklubb (8 km bort), samt ätit lunch och middagar på alla de trevliga restauranger som finns både i Valdemarsvik och Gryt.

Nu önskar vi med värme att någon annan ska få njuta och uppleva fantastiska stunder på vårt älskade Lövudden. 

// Ulrika och Jan Sandahl

Området

I gemytliga Lövudden med varierande terräng och bebyggelse bor för närvarande ett tiotal permanent medan resterande är sommargäster.

Som ägare av en fastighet i Lövudden finns möjlighet att hyra en båtplats. Antingen med Y-bommar (500kr/år) eller vid boj (100kr/år). Vilken man får beror på vad som finns tillgängligt för tillfället. Båtbryggan går du till på bara ett par minuter. Vid bryggan med Y-bommar är det segelbåtsdjup medan bojplatserna är grundare. I anslutning till båtbryggorna finns även möjlighet till bad via badstege. Vill man bada direkt från stranden får man bada i den sydvästra delen av området till vilken det är promenadavstånd. Där finns det också en boulebana och en gräsyta för lekar såsom t ex kubb.

Inom området finns ett par utsiktsberg med fantastisk utsikt mot Valdemarsviken och solnedgången.

Det gemensamma dricksvattnet testas årligen av fastighetsägarföreningen och har hittills alltid hållit god kvalitet.

Vägarna i området plogas vid behov via vägföreningen hela vintersäsongen.


Max byggarea 250 kvm per fastighet, 1 huvudbyggnad max 4,5 meter i byggnadshöjd Av dessa kan 90 kvm användas till komplementbyggnader (2st) , max 3 meter i byggnadshöjd. Max 30 grader taklutning. Bygglovsbefriade åtgärder ej inräknat. Tex, skärmtak 15 kvm, attefallstillbyggnad 15 kvm, fristående attefallshus 30 kvm, friggebod 15 kvm.



Läs gärna mer om Valdemarsviks stad och Gryts skärgård via följande länkar:

Valdemarsvik: https://visit.valdemarsvik.se/nyheter/

Grytportalen: https://www.gryt.se/

Visit Östergötland/Gryt: https://www.visitostergotland.se/inspireras/ostgotaskargarden/ 

Planritning

Ansvarig fastighetsmäklare

Birgitta Johansson
Fastighetsmäklare

Extra kontakt

Hans Larsson
Kontorschef