Valdemarsvik - Valdemarsvik


Skillingbacken 4


Såld

Dolda fel-försäkrat

Besiktigat

Skillingbacken 4

Valdemarsvik

Gedigen och välplanerad villa med utsiktsläge!

Denna synnerligen välbyggda och välskötta för sin tid ståndsmässiga tvåplansvilla bjuder på såväl vackra slipade trägolv, väl tilltagen takhöjd samt genomtänkta placeringar av ljusinsläpp och balkonger. Från det övre planet har man strålande utsikt mot småbåtshamnen och Valdemarsvikens glittrande vatten. Fastigheten har varit i släktens ägo sedan den bebyggdes 1939 och planlösningen är noggrant planerad utifrån den tidens behov. I entréplanet finner man bland annat en separat pigingång, ett modernt och rymligt kök senast renoverat 2019 samt väl tilltagna sällskapsutrymmen. Det övre planet rymmer de mer privata utrymmena såsom tre sovrum, varav ett med egen balkong samt ett duschrum senast renoverat 2014. I källarplanet finns sedvanliga förvaringsutrymmen samt garage med bergvärmeanläggning.

Fakta

Adress:
Skillingbacken 4
Område:
Valdemarsvik
Kommun:
Valdemarsvik
Fastighetsbeteckning:
PENNINGEN 2
Typ:
Villa
Ägandeform:
Friköpt - Småhus
Byggnadstyp:
2 plans villa med källare
Byggnadsår:
1939
Vatten och avlopp:
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.
Fönster:
3-glas
Uppvärmning:
Bergvärme (2017)
Ventilation:
Självdrag
Fasad:
Puts
Tak:
Tegel
Stomme:
Trä
Bjälklag:
Betong/Trä
Grundläggning:
Källare
Grundmur:
Betong
Eldstad:
Insats i öppen spis på entréplanet
TV- Internetutbud:
Fiber är installerat
Gästtoalett:
Ja

Ekonomi

Taxeringsvärde byggnad(er):
517 000 kr
Taxeringsvärde tomt:
172 000 kr
Taxeringsvärde totalt:
689 000 kr
Taxeringen är preliminär:
Nej
Bef. pantbrev:
2st om 25 000 kr
Taxeringsår:
2021
Värdeår:
1939
Kommunal skatt (exkl. kyrkoskatt):
34.03%
Taxeringskod:
220
Försäkring fullvärde:
Ja

Energideklaration

Utförd
2022-04-05
C
72 kWh/m²/år

Driftkostnad

Beräknad på 1 person
18 576 kr/år
4 611 kr/år
446 kr/år
2 265 kr/år
4 887 kr/år
30 785 kr/år
Enligt säljarens uppgifter. Kostnad för hushållsel ingår i uppvärmningskostnaden. Fastighetsskatt tillkommer.
5 168 kr/år

Förening

Nej
Nej

Beskrivning

Interiör

ENTRÉPLAN

Entré/hall

Entré sker via den gjutna entréaltanen belägen under entrésidans balkong. Ett grått laminatgolv välkomnar innanför ytterdörren och i hallen finns plats för avhängning. I hallen finner man också trappan ner till källarplanet.

Toalett

I anslutning till entrén finns denna gästtoalett utrustad med wc med handfat.

Inre hall

Detta möblerbara genomgångsrum med mörkt grått laminatgolv leder oss vidare till salongen och matsalen. Det är här trappan till det övre planet återfinns.

Salong och matsal

Dessa båda rum med välskötta parkettgolv är belägna i fil med ett valv som avdelar dom. Som kuriosa kan nämnas att valvet kröns med stadens köpmansemblem. Från båda rummen finns stora ljusinsläpp mot Valdemarsviken samt även i ytterligare två väderstreck. Mellan rummen finns en öppen spis med insats.

Serveringsgång och groventré

Mellan matsalen och köket finns denna gammaldags serveringsgång med väggfasta skåp längs ena väggen. Från serveringsgången leder en dörr ut till groventrén. Det var denna väg kökspigan fick ta vid arbetspassets början och slut.

Kök

Stort bondkök med grått klinker på golvet och med skön golvvärme. Den grå arbetsbänken mot entrésidan erbjuder gott om plats för både matlagning och bakning. Vid fönstret som vetter mot entrésidan finns en nedsänkt ho. Köksinredningen går i ljusare grått och är utrustat med en spishäll med ugn, spisfläkt, kyl, frys samt en inbyggd mikro.

ÖVRE PLAN

En bred och lättrampad svängd trappa leder oss nu upp till det övre planet.

Allrum

Ovan trappan möts man av ett mindre allrum med slipat trägolv och med utgång till den balkong som vetter mot entrésidan. 

Inre hall

Även här är trägolvet slipat och det är här luckan till vinden finns. Det finns också ett platsbyggt linneskåp.

Duschrum

Renoverat 2014 med klinker på golvet med elgolvvärme samt helkaklade väggar. Utrustat med wc, handfat med spegelskåp, ett högskåp samt en duschplats med vikbara väggar. En mekanisk fläkt samt ett vädringsfönster står för ventilationen. 

Sovrum 1

Lite mindre än de övriga två sovrummen med slipat trägolv och en snygg fondtapet. Liksom i de övriga sovrummen finns praktiskt platsbyggd förvaring. I detta fall en egen klädkammare.

Sovrum 2

Här är det heltäckningsmatta på golvet och det finns fönster i två väderstreck. Det ena med utsikt mot Valdemarsvikens vatten och det andra mot berget. I detta sovrum finns en platsbyggd garderob samt ett linneskåp.

Sovrum 3

Via allrummet ovan trappan kommer vi nu till det tredje och största sovrummet som har en egen stor balkong med utsikt mot småbåtshamnen och Valdemarsviken nedanför. Sommartid en perfekt plats för en riktigt lång och skön frukost! I rummet finns två platsbyggda garderober.

KÄLLARPLAN

I källarplanet kommer man först till en liten hall och ett matkällarförråd. Under trappan finns plats för förvaring. I detta plan finner man vidare ett rymligt förråd och efter det kommer man till tvättstugan som är utrustad med en tvättmaskin. I tvättstugan finns den gamla vattenreservoaren kvar i form av två till varandra anslutna vattenkar. Dessa är dock inte i bruk längre. Från tvättstugan finns en dörr som leder upp till trädgården. I anslutning till det före detta pannrummet finns ett vedförråd beläget under entréaltanen. Slutligen finns en dörr som leder in till garaget vilket har plats för en bil. I garaget finns bland annat bergvärmeanläggningen. 

Allmänt

All el är genomgången och bytt 2013. Då installerades också jordfelsbrytare.

Under 2014 renoverades duschrummet på övre planet. I samband med det byttes också va-ledningarna från källaren och upp till duschrummet. Dock ej den del av stammen som går till entréplanets gästtoalett.

Fasaden målades om 2015 och det året byttes också fönstren till 3-glas.

Bergvärme installerades 2017.

Under 2019 renoverades köket och klinkergolvet med vattenburen golvvärme anlades.

Larm finns och kan övertas.

Trädgård

På den delvis kraftigt sluttande tomten finns en plan trädgård runt om huvudbyggnaden med diverse buskar, träd och blommande rabatter.

Säljaren berättar

När jag flyttade hit för 52 år sedan charmades jag av utsikten över Valdemarsviken. Det är nära till både butiker och bussförbindelse till Norrköping. Skola finns till barn upp till och med 9:an. Gångavstånd till vårdcentral och bibliotek.

Huset har en öppen planlösning med gott om plats för en stor familj och önskas ytterligare plats finns möjlighet att inreda både källare och vind.

Entrén är övertäckt och här är finns plats för ett cafébord och 2 stolar där förmiddagskoppen kan njutas. På bottenvåningen finns ett stort helrenoverat kök, med golvvärme, från 2018, matplats, gästtoalett och ett vardagsrum med Keddy gjutjärnskamin som värmer härligt vinterhalvåret. Till övervåningen kommer man via en bred trapp och möts av en stor hall med mycket ljusinsläpp och slipat trägolv. 2 större barnrum och ett mastersovrum med balkong och utsikt över Båthamnen och dessutom ett badrum med dusch och golvvärme (2014). Uppvärmningen av huset sker med en NIBE bergvärmepump (2017) och fiber installerades 2021. Samtliga fönster byttes 2015. Garage finns i källarplan.

I området bor det vänliga grannar i alla generationer.

// Alice

Valdemarsvik

Valdemarsvik är framför allt en trevlig sommarstad. Då sjuder staden av liv medan den är något slumrande under resten av året. I stadens centrum finner man förutom ett flertal trevliga butiker vilka erbjuder t ex kläder och hantverk också den trevliga gästhamnen med möjlighet att hyra båtplats. Vidare finns i centrala Valdemarsvik även ett flertal mysiga caféer och restauranger samt sommartid även den populära glasskiosken Havsbris belägen på sparbankstorget för besökarna att njuta av.

För den bofasta befolkningen finns allt man kan behöva i form av förskola och skola för barnen, idrottsanläggning, vårdcentral, folktandvård, matbutiker, bilverkstäder samt kollektiva kommunikationer.

Många är de som besöker Valdemarsvik med husbil och fritidsbåt. Valdemarsvik har dessutom en egen träbåtsförening, Waldemarsviks träbåtsförening, vilken är en ideell förening. Sommartid finns föreningens båtar att betrakta i träbåtshamnen i centrala Valdemarsvik. Här kan man kan strosa på bryggorna, njuta av vackert bevarade och välvårdade träbåtar av olika slag. Föreningens största evenemang är Waldemarsviksrodden, ett evenemang i förra sekelskiftets anda, med rodd utifrån Valdemarsviken och med skärgårdsmarknad på kajen. För ungdomar arrangeras ”Piratresan” i regel en lördag i augusti innan skolan startar. Sjöslag och skattjakt är inslag på denna resa. Föreningen ordnar även andra evenemang för medlemmarna av mer social karaktär. Du kan läsa mer om träbåtsföreningen via länken https://www.vikenstf.se/

Från Valdemarsvik är det landvägen bara ett par mil till populära Fyrudden från vilken man når Gryts vackra skärgård. Vill man hellre ta båten är det bara att lägga ut från sin hyrda båtplats vid bryggan och gå Valdemarsviken ut. Gryts skärgård erbjuder bland annat båtutflykter, kajakuthyrning, cykling samt vandring längs Östgötaleden. Populära utflyktsmål är vidare Häradsskärs fyr, Kärlekens trädgård i Lilla Vik samt öarna Harstena och Ekön. 

Läs gärna mer om Valdemarsviks stad och Gryts skärgård via följande länkar:

Valdemarsvik: https://visit.valdemarsvik.se/nyheter/

Grytportalen: https://www.gryt.se/

Visit Östergötland/Gryt: https://www.visitostergotland.se/inspireras/ostgotaskargarden/ 

Dokument

Planritning

Birgitta Johansson
Fastighetsmäklare
070-735 35 30
Hans Larsson
Kontorschef
070-724 44 50