Vendelsömalm - Vendelsö


Klarabergsvägen 22B


Såld

Klarabergsvägen 22B

Vendelsömalm

Välplanerad 1:5:a i populära Brf Anden!

Varmt välkommen till denna välplanerade lägenheten med perfekt läge i området. Lägenhetens planlösning är omgjord till en 2:a för att få till ett separat sovrum men angiven som en 1:a i lägenhetsförteckningen. Här erbjuds du ett generöst vardagsrum med härligt ljusinsläpp, helkaklat badrum med tvättmaskin, ett sovrum med plats för dubbelsäng och gott om förvaring samt ett fräscht kök med diskmaskin. På Klarabergsvägen 22B bor du en stenkast från Vendelsömalm med ett service utbud med bl.a en Coop butik, Thai restaurang, Pizzeria och ett postombud. Här finns även bekväma bussförbindelser som tar dig till övriga delar av kommunen. Varmt välkommen med ditt intresse!

Fakta

Adress:
Klarabergsvägen 22B
Område:
Vendelsömalm, Vendelsö
Kommun:
Haninge
Lägenhetsnummer:
0133
Typ:
Lägenhet
Ägandeform:
Bostadsrätt - Lägenhet
Andelstal ägande:
0.2038%%
Byggnadstyp:
Flerfamiljshus
Byggnadsår:
1966
Fönster:
3-glas
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Badrum:
1 st
Inkluderat i avgift:
värme, vatten, bredband & kable-TV (bas)
Hiss:
Nej

Ekonomi

Pantsatt:
Ja
Kommunal skatt (exkl. kyrkoskatt):
31.76%
Reparationsfond:
1 664 kr

Förening

HSB Brf Anden i Haninge
712400-2218
Ja

Föreningen

Allmänt om föreningen

Föreningen äger och förvaltar fastigheterna Söderby huvudgård 4:143 och 4:144, kvarteren Anden och Ankan i Haninge kommun, d v s husen längs Klarabergsvägen - dock ej daghemmet - vidare butiksfastigheten vid Tyrestavägen (Coop Konsum) samt Vendelsökiosken. Thai-köket, som ligger invid kiosken ägs inte av föreningen. Thai-köket arrenderar dock marken av föreningen.

Föreningen består numera av 252 bostadsrätter. Tidigare innehade Konsum två bostadsrätter. Sedan 1997 hyr Konsum butikslokalen av föreningen. Föreningen Anden har även ett antal mindre lokaler och förråd till uthyrning. Utöver matvarubutik och kioskverksamhet finns pizzeria och damfrisering i föreningen

Parkering

På föreningens område finns 225 st parkeringsplatser för uthyrning, varav 78 är platser med elstolpe, 10 st bredare p-platser avsedda för mindre lastbilar och 2 st lastbilsparkeringar. Dessutom finns 18 st gavelgarage och 26 platser för bil och 2 st för mc i ”Konsum”-garaget till uthyrning. 27 st platser på "Konsum"-parkeringen är 2-timmarsplatser avsedda för korttidsparkering för daghemmet Tjädern och Coop Konsums kunder. OBS! På Klarabergsvägen råder datumparkering mellan kl 00 och 12.00. Garageplatser finns dels på vissa husgavlar och dels under Konsumbutiken. Det finns 18 gavelgarage och 26 garageplatser i Konsumgaraget. Åtta av bilplatserna i Konsumgaraget är s k Troaxburar. Dessutom finns där två burar för motorcyklar. Uthyrningen av P-platser sköts av Simpleko AB. Om Du vill hyra en P-plats ringer du tel 018-66 01 60 eller mejlar till [email protected]

TV och bredband

Kabel-TV/Bredbands-avtal har tecknats med ComHem. Föreningen har tecknat gruppavtal för digital-tv med ComHem. Detta ger alla tillgång till digital-tv motsvarande abonnemanget "Digital-tv Small". Kostnaden ingår i årsavgiften för lägenheten. För att utnyttja avtalet, kontakta ComHems kundtjänst.

Planerat underhåll 2020-2021

Forsätta med radonsanering
Målning av socklar
Installera portlåsningsystem

Utförda renoveringar

2019:

-Montering av Cassamja friskluftsventiler.
-Omläggning av taket på Coop och Pizzeria byggnaden
-Dragning av nya elledningar till belysningstolparna och uppsättning av nya lyktstolpar
-Omfattande beskärning av lönnar, nedtagning av dåliga träd och röjning i skogsområdet på jämna sidan av Klarabergsvägen.
-Stamspolning av lägenheter utför av firma Lybecks.
-Mätning av radonvärdet på udda sidan av Klarabergsvägen.

2020-2021

- Tvätt av miljöhusen utvändigt .
-Målning av socklar, anläggande av singelbädd närmast fasaden samt
tvätt av murstenen utanför entréerna. Målning av dörrar till sophus och
cykelrum samt målning runt fönster på sophusen.
-Digital låsning av portar, digitalt bokningssystem för tvättstugorna samt
låsbyte i allmänna utrymmen

Övrigt

Utanför entréporten finns cykelrum av varierande storlek. Boende i Klarabergsvägen 13 har även tillgång till cykelrummet i Klarabergsvägen 11, som är större. Inne i porten finns ett barnvagnsrum/rollatorrum. I mån av plats kan utrymmet även användas för mindre barncyklar, men främst är det avsett för barnvagnar och rullatorer.

 

Beskrivning

Vendelsömalm

Närområdet

Området är med sin närhet till natur och kommunikationer ytterst populärt. På nära avstånd finns exempelvis det populära "krokodilbadet", gårdens bad och naturparken Tyresta med utmärkta promenad- och friluftsmöjligheter. Flertalet dagis och skolor finns i nära anknytning till bostaden och med ca 3 km till Haninge C nås ett brett utbud av butiker, restauranger, banker, apotek, systembolag mm.

Kommunikation

En stenkast från går direktbussar som tar dig till Stockholm på ca 20 minuter. Buss går även till Gullmarsplan, Handen, Tyresö och Nacka. Närmsta pendeltågen stannar i Handen eller Vega. Med bil når du Gullmarsplan i Stockholm på 15-20 minuter. Området har bra närhet till större trafikleder såsom Nynäsvägen och Tyresövägen tack vare tvärgående Gudöbroleden.

Skolor och förskolor

Förskola finns i direkt anslutning till området samt även i området runtom. Hagaskolan från 6 år till åk 5 ligger ca 5 min gångväg bort, Lyckebyskolan ca 10 min bort. Vendelsö Hage ca 15 min gångväg bort. Flera grundskolor finns också i Vendelsö och Fredrika Bremergymnasiet i Haninge centrum.

Planritning

Haris Velic
Fastighetsmäklare
070-072 80 26
Erol Atci
Fastighetsmäklare
070-072 80 25