Haninge - Vendelsö


Sturebergsvägen 3


Såld

Sturebergsvägen 3

Haninge

Ljus och rymlig 2:a i populära Vendelsö!

Nu har vi fått äran att presentera denna fina och välplanerade tvåa i Vendelsö, välkomna till Sturebergsvägen 3! Vendelsö är ett väldigt populärt område som är otroligt strategiskt bra beläget med gång/cykelavstånd till allt vad området har att erbjuda som närhet till livsmedelsaffärer, restauranger, grönområden, och det är dessutom enkelt att ta sig till och från med buss - ett ypperligt läge!

Fakta

Adress:
Sturebergsvägen 3
Område:
Haninge, Vendelsö
Kommun:
Haninge
Lägenhetsnummer:
5080
Typ:
Lägenhet
Ägandeform:
Bostadsrätt - Lägenhet
Andelstal ägande:
0.70645%
Andelstal avgift:
0.71061%
Inkluderat i avgift:
I månadsavgiften ingår värme, varmvatten, internet, avgiftsfri tvättstuga, 2 st källarförråd, cykelkällare samt Com-Hem digital kabel-tv (bas).
Hiss:
Nej

Ekonomi

Pantsatt:
Ja
Pantsättningsavgift:
483 kr
Överlåtelseavgift:
1 208 kr
Överlåtelseavgift betalas av:
Säljare
Kommunal skatt (exkl. kyrkoskatt):
31.76%

Förening

BRF Vendelsömalm
712400-1798
Ja

Om Förening

Avgifter och skyldigheter

Överlåtelseavgift, som ska betalas av säljaren, uppgår till 2,5 % av gällande prisbasbelopp samt pantsättningsavgift uppgår till 1 % av gällande prisbasbelopp.

P-plats 100 kr/månad (kö), p- plats med el 200 kr/månad (kö), garage 900 kr/månad (kö), mc-plats 150 kr/månad (kö). P-plats/garage följer inte med lägenheten. Ansökan görs endast via en blankett som finns att hämta på föreningens hemsida.

Övrigt

Fastighetens byggnadsår 1959, förvärvades och föreningen bildades 1962.

Brf Vendelsömalm, som är en äkta förening, består av 7 hus med sammanlagt 133 lägenheter. Lägenhetsbeståndet utgörs av 21 st 1:or, 66 st 2:or och 46 st 3:or med en sammanlagd bostadsyta om 8209 kvm. Inom föreningen finns två lokaler; en fotvårdsbutik/medicinsk fotvård och en restaurang.

Uppvärmningen sker i huvudsak med bergvärme, med fjärrvärme som spetsvärme. Fastigheterna har mekanisk frånluft.

Fönstren i ytterbågen består av isolerglas.

Föreningen har en heltidsanställd fastighetsskötare.

Föreningen har inga hyresrätter.

Juridisk person accepteras ej.

Föreningsstämma hålls årligen före april månads utgång.

Ingen förändring av föreningen eller dess ekonomi.

Utförda arbeten

Fasadrenovering 1990.

Stambyte och nya elstigare 2002.

Ny tvättstuga 2008

Bergvärmeinstallation 2009.

Pågående arbeten

Balkong-, tak- och fasadrenovering utförd under 2020-2021, dock återstår viss felavhjälpning.

Kommande arbeten

Radonåtgärder och förbättring av den yttre miljön.

Månadsavgift

I månadsavgiften ingår värme, varmvatten, avgiftsfri tvättstuga, 2 st källarförråd, cykelkällare samt Com-Hem digital kabel-tv (bas).

Föreningen har ett gruppavtal med Telenor för att leverera internet. I avtalet ingår bredband (250/250 Mbit) samt IP-telefoni. Kostnaden för denna tjänst (165 kr/månad) är obligatorisk och redovisas som ett tillägg till månadsavgift bostad. Eventuella samtalskostnader debiteras den enskilde av Telenor om IP-telefoni nyttjas.

Beskrivning

Om lägenheten

På första våningen finner ni denna fina bostad som välkomnar er med en rymlig och ljus hall där ni enkelt hänger av er ytterplaggen med en klädkammare direkt till vänster som erbjuder goda förvaringsmöjligheter.

Vidare in hittar ni det väldisponerade sovrummet med plats till dubbelsäng, skrivbord och förvaring. Lägenheten rymmer ett smart och funktionellt kök med komplett maskinell utrustning samt plats för matgrupp. I anslutning till köket ligger det helkaklade badrummet inrett med tidlöst kakel och klinker samt är utrustat med dusch, kommod, tvättmaskin och WC.

Vardagsrummet erbjuder stora sällskapsytor och ett härligt ljusinsläpp med plats till soffgrupp samt matbord med utgång till den inglasade balkongen riktad mot ett soligt västerläge, vilket blir bostadens favoritplats. Här avnjuter ni ett glas vin en fin sommarkväll med minimal insyn.

 

Varmt välkomna på visning!

Vendelsö

Området är med sin närhet till natur och kommunikationer ytterst populärt. På nära avstånd finns exempelvis det populära "krokodilbadet", gårdens bad och naturparken Tyresta med utmärkta promenad- och friluftsmöjligheter. Flertalet dagis och skolor finns i nära anknytning till bostaden och med ca 3 km till Haninge C nås ett brett utbud av butiker, restauranger, banker, apotek, systembolag mm.

KOMMUNIKATION

En stenkast från går direktbussar som tar dig till Stockholm på ca 20 minuter. Buss går även till Gullmarsplan, Handen, Tyresö och Nacka. Närmsta pendeltågen stannar i Handen eller Vega. Med bil når du Gullmarsplan i Stockholm på 15-20 minuter. Området har bra närhet till större trafikleder såsom Nynäsvägen och Tyresövägen tack vare tvärgående Gudöbroleden!

FÖRSKOLA OCH SKOLOR

Förskola finns i direkt anslutning till området samt även i området runtom. Tjäderns förskola från 6 år till åk 5 ligger ca 5 min gångväg bort, Svartbäckens skola ca 15 min bort. Fasanens förskola ca 12 min gångväg bort. Flera grundskolor finns också i Vendelsö och Fredrika Bremergymnasiet i Haninge centrum.

Planritning

Haris Velic
Fastighetsmäklare
070-072 80 26
Erol Atci
Fastighetsmäklare
070-072 80 25