Brandbergen - Haninge


Vattumannens gata 152


Vattumannens gata 152

Brandbergen

Välplanerad 3:a i populära Brf Väduren!

Välkommen till Vattumannens gata 152 och denna välplanerade 3:a om 80 kvm på populära Brf Väduren! Bostaden erbjuder en välkomnade hall med gott om förvaringsmöjligheter i garderobsvägg, två rymliga och lättmöblerade sovrum, välplanerat kök med gott om förvaring och arbetsytor med matplats för ett sällskap om ca 6 personer och balkong i bästa solläge. På samma våning i direkt anslutning till lägenheten ingår ett praktiskt förråd. Strax utanför finns lekplats och mysig park. Brf Väduren är en välskött förening med en långsiktig underhållsplans. Här bor du i en av Sveriges största föreningar med fina och barnvänliga innergårdar som erbjuder mycket parklek. På gångavstånd har du flertal förskolor och grundskolor. Varmt välkommen med ditt intresse!

Fakta

Adress:
Vattumannens gata 152
Område:
Brandbergen, Haninge
Kommun:
Haninge
Lägenhetsnummer:
709  /  1201
Typ:
Bostadsrätt
Ägandeform:
Bostadsrätt - Lägenhet
Andelstal ägande:
0.12071%
Andelstal avgift:
0.12071%
Byggnadstyp:
Flerbostadshus
Byggnadsår:
1969-1972
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Badrum:
1 st
Balkong:
Balkong
Förråd:
Rymlig förråd i direkt anslutning till ytterdörr
TV- Internetutbud:
Gruppanslutning via Ownit
Inkluderat i avgift:
I månadsavgiften ingår värme, vatten, kabel-TV. Bredband 59 kr/ mån tillkommer för fiber
Hiss:
Nej
Allmänt skick:
Normalt

Ekonomi

Pantsatt:
Ja
Pantsättningsavgift:
483 kr
Överlåtelseavgift:
1 208 kr
Överlåtelseavgift betalas av:
Säljare
Kommunal skatt (exkl. kyrkoskatt):
31.76%

Driftkostnad

3 000 kr/år
1 800 kr/år
4 800 kr/år

Förening

HSB BRF Väduren
738200-0631
Ja
Nej

Förenings info

Allmänt om föreningen
Brf Väduren bildades den 1 december 1967 och registrerades den 19 januari 1968. Bostadsrättsföreningens fastigheter färdigställdes mellan åren 1969 - 1972. Föreningen är medlem i HSB Stockholm vilket innebär att alla BRF Vädurens medlemmar även måste vara med i HSB. Föreningen omfattar 913 lägenheter om tillsammans 64 073 kvm bostadsyta, fördelat på 7 höghus med 25 portar och 22 låghus med 69 portar. Hela tomtarealen är 82 272 kvm. I brf Väduren har vi el-fördelning. Det innebär att föreningen handlar upp el till hela föreningen och fördelar ut kostnaden till medlemmarna efter förbrukning. Föreningen förhandlar regelbundet med flera elbolag för att få det bästa priset för föreningens el. Det fasta nätet ägs av Vattenfall. Elmätaren sitter i varje lägenhet och avläses automatiskt. Elförbrukningen kommer som en debitering från föreningen på din avgiftsavi som kommer 1 gång i kvartalet. Föreningen fakturerar faktiskt förbrukning i efterskott, vilket gör att du betalar din elförbrukning 4 månader bakåt i tiden. Juni månads förbrukning debiteras i oktober, juli månads förbrukning debiteras i november och augusti månads förbrukning debiteras i december. Den som flyttar från föreningen kommer att fortsätta att få elräkningar från föreningen i ytterligare 4 månader. På din avi kan du utläsa vad föregående mätarställning var och vad mätarställningen var vid denna avläsning. Du kan själv enkelt kontrollera förbrukningen genom att skriva ned mätarställningen på mätaren i din lägenhet.

Föreningen ekonomi
Avgiften höjdes med 3% i början på 2020

Gemensamma utrymmen

Tvättstugorna finns på Vädurens gata 207, Vädurens gata 228, Vattumannens gata 134, Stenbockens gata 104 samt Stenbockens gata 118. Grovtvätt finns på Oxens gata 248, Oxens gata 257 och Stenbockens gata 110. Bokning sker på bokningstavlan vid tvättstugan eller via hemsidan, inloggningsuppgifter till hemsidans tvättstugebokning finns längst upp till vänster på avgiftsavin.

Övernattningsrum: Medlemmar kan hyra ett övernattningsrum på Vädurens gata. Där finns en 160 cm bred säng, bäddsoffa, dusch samt toalett.

Festlokal: På Vädurens gata 224 har föreningen en lokal för uthyrning till medlemmarna. Där finns bord och stolar till 32 personer, soffa samt musikanläggning. Köket är utrustat med spis, diskmaskin, kyl och frys. Där finns även tallrikar, bestick, glas, kaffekoppar m.m. till 40 personer.

Grovsopor: Grovsopor ska medlemmarna i möjligaste mån själva lämna till återvinningscentralen i Jordbro. Det kommer också en grovsopscontainer till föreningen en gång per kvartal.

 

Läs mer på föreningens hemsida för mer info.

 

Beskrivning

Planritning

Fyll i formuläret nedan för att anmäla dig till visningen för Vattumannens gata 152

Välj en tid för visning nedan

Fyll i formuläret nedan för att anmäla ditt intresse för objektet Vattumannens gata 152

Erol Atci
Fastighetsmäklare
070-072 80 25

Bilder