Properties & Partners

Brandbergen - Haninge


Stenbockens gata 101


Såld

Stenbockens gata 101

Brandbergen

Välplanerad gavellägenhet med uthyrningsdel, sällan till salu!

Välkommen till denna gavellägenhet högst upp på Stenbockens gata 101. En mycket eftertraktad bostadstyp som sällan är till salu. Lägenheten är mycket välplanerad och erbjuder stora sociala ytor, rymliga sovrum samt gott om förvaringsmöjligheter. Bostaden har två ingångar vilket ger möjlighet att dela av bostaden och skapa en separat uthyrningsdel med ett rum. Badrummet tillhörande uthyrningsdelen är nyrenoverad. I övrigt är bostaden i renoveringsbehov. I föreningens underhållsplan ska badrummen stambytas de närmaste åren. Idag används bostaden som en 5: a tack vare gavelfönstret men i original så är det en 4: a. Här har du möjlighet att skapa din drömbostad och dessutom ha en inkomstkälla och bo riktigt billigt. - Sällan till salu - Uthyrningsdel med egen ingång - Högst upp i huset med milsvid utsikt - Möjligheternas lägenhet - Renoveringsobjekt - Tillträde tidigast 1 februari - Hyresgäst i uthyrningsdelen bor gärna kvar om så önskas. Varmt välkommen med ditt intresse!

Fakta

Adress:
Stenbockens gata 101
Område:
Brandbergen, Haninge
Kommun:
Haninge
Församling:
Ej angiven
Lägenhetsnummer:
811  /  1601
Typ:
Bostadsrätt
Ägandeform:
Lägenhet - Bostadsrätt
Andelstal ägande:
0.16025%
Andelstal avgift:
0.16025%
Byggnadstyp:
Flerfamiljshus
Byggnadsår:
1970
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Ventilation:
FTX
Badrum:
2 st
Balkong:
Balkong
Förråd:
Källarförråd
TV- Internetutbud:
Tv-gruppavtal med ComHem. 14 fria kanaler. Bredband - Ownit
Inkluderat i avgift:
Värme, vatten, kabel-TV. Obligatorisk internetuppkoppling för 39kr/mån
Hiss:
Ja

Ekonomi

Pantsatt:
Ja
Pantsättningsavgift:
483 kr
Överlåtelseavgift:
1 208 kr
Överlåtelseavgift betalas av:
Säljare

Driftkostnad

Beräknad på 2 personer
2 400 kr/år
2 400 kr/år
4 800 kr/år

Förening

HSB BRF Väduren
738200-0631
Ja
Nej

Förening

Allmänt om föreningen
Brf Väduren bildades den 1 december 1967 och registrerades den 19 januari 1968. Bostadsrättsföreningens fastigheter färdigställdes mellan åren 1969 - 1972. Föreningen är medlem i HSB Stockholm vilket innebär att alla BRF Vädurens medlemmar även måste vara med i HSB. Föreningen omfattar 913 lägenheter om tillsammans 64 073 kvm bostadsyta, fördelat på 7 höghus med 25 portar och 22 låghus med 69 portar. Hela tomtarealen är 82 272 kvm. I brf Väduren har vi el-fördelning. Det innebär att föreningen handlar upp el till hela föreningen och fördelar ut kostnaden till medlemmarna efter förbrukning. Föreningen förhandlar regelbundet med flera elbolag för att få det bästa priset för föreningens el. Det fasta nätet ägs av Vattenfall. Elmätaren sitter i varje lägenhet och avläses automatiskt. Elförbrukningen kommer som en debitering från föreningen på din avgiftsavi som kommer 1 gång i kvartalet. Föreningen fakturerar faktiskt förbrukning i efterskott, vilket gör att du betalar din elförbrukning 4 månader bakåt i tiden. Juni månads förbrukning debiteras i oktober, juli månads förbrukning debiteras i november och augusti månads förbrukning debiteras i december. Den som flyttar från föreningen kommer att fortsätta att få elräkningar från föreningen i ytterligare 4 månader. På din avi kan du utläsa vad föregående mätarställning var och vad mätarställningen var vid denna avläsning. Du kan själv enkelt kontrollera förbrukningen genom att skriva ned mätarställningen på mätaren i din lägenhet.

Föreningen ekonomi
Avgiften höjdes med 3% i början på 2020

Gemnsamma utrymmen

Tvättstugorna finns på Vädurens gata 207, Vädurens gata 228, Vattumannens gata 134, Stenbockens gata 104 samt Stenbockens gata 118. Grovtvätt finns på Oxens gata 248, Oxens gata 257 och Stenbockens gata 110. Bokning sker på bokningstavlan vid tvättstugan eller via hemsidan, inloggningsuppgifter till hemsidans tvättstugebokning finns längst upp till vänster på avgiftsavin.

Övernattningsrum: Medlemmar kan hyra ett övernattningsrum på Vädurens gata. Där finns en 160 cm bred säng, bäddsoffa, dusch samt toalett.

Festlokal: På Vädurens gata 224 har föreningen en lokal för uthyrning till medlemmarna. Där finns bord och stolar till 32 personer, soffa samt musikanläggning. Köket är utrustat med spis, diskmaskin, kyl och frys. Där finns även tallrikar, bestick, glas, kaffekoppar m.m. till 40 personer.

Grovsopor: Grovsopor ska medlemmarna i möjligaste mån själva lämna till återvinningscentralen i Jordbro. Det kommer också en grovsopscontainer till föreningen en gång per kvartal.

Läs mer på föreningens hemsida för mer info.

Beskrivning

Område

Kommunikation

Bra läge med närhet till bussar och direktbussar till Gullmarsplan. I Brandbergen finns bussar till pendeltåg, Haninge centrum, andra kommundelar och till Tyresö. Stockholm city ligger ca 20 min från Brandbergen med bil. Det finns ett bra utbyggt nät av gång- och cykelvägar som tar dig runt i hela Haninge. 

Skolor och barnomsorg

Brandbergsskolan F-9. Förskolor i Brandbergen 4-9 Trombonen, Tamburinen, Trumma och Dragspel.

Brandbergen Centrum 

Brandbergen centrum har ett stort utbud av service och butiker. Här finns livsmedelsbutik, restauranger, frisör och apotek Brandbergen ligger så centralt att du har enkel kommunikation till alla stormarknader som ligger ut med Gudöbroleden, Haninge centrum och Port 73. 

Fritid

Det finns ett parkområde i centrala Brandbergen som ansluter till utomhusbad, lekplatser och bollplaner. I området finns även naturområde som erbjuder motionsspår för den som gillar fart. I närheten finns även en ideellt föreningsdriven hästgård som heter Skutans Gård som har stall, betesmarker, skogar och en fågelsjö. Några kilometer bort ligger Tyresta nationalpark som erbjuder en del aktiviteter för både de små och stora. 

Planritning

Erol Atci
Fastighetsmäklare
070-072 80 25
Haris Velic
Fastighetsmäklare
070-072 80 26

Bilder