Properties & Partners

Handen - Haninge


Vallavägen 111


Såld

Vallavägen 111

Handen

Härlig 4:a i populärt område!

Varmt välkommen till Vallavägen 111! Nu har ni möjlighet att förvärva denna välplanerade 4:a. Lägenheten är genomgående välplanerad med ett fint kök med matplats för hela familjen, tre rymliga sovrum varav platsbyggd garderob i ena. Vardagsrum med goda möbleringsmöjligheter och med ingång från både hall och kök, härifrån når man även den inglasade balkongen med utsikt över parken. Fräscha och fina badrum som kommer att stambytas inom kort till helkaklade badrum.

Fakta

Adress:
Vallavägen 111
Område:
Handen, Haninge
Kommun:
Haninge
Församling:
Ej angiven
Lägenhetsnummer:
8
Typ:
Lägenhet
Ägandeform:
Lägenhet - Bostadsrätt
Andelstal ägande:
0.566040%
Andelstal avgift:
0.566040%
Byggnadsår:
1968
Badrum:
2 st
Förråd:
Källarförråd
Inkluderat i avgift:
Värme, vatten, förråd, analogt basutbud i Com Hem TV samt bredband som betalas som en obligatorisk avgift på 100 kronor för 100/100 mbit varje månad.
Hiss:
Nej
Gästtoalett:
Ja
Allmänt skick:
Normalt

Ekonomi

Pantsatt:
Ja
Överlåtelseavgift betalas av:
Okänt

Förening

BRF Solstigen
769620-0950
Ja
Nej

Om Förening

Vad ingår i avgiften?
Värme, vatten, förråd, analogt basutbud i Com Hem TV samt bredband som betalas som en obligatorisk avgift på 100 kronor för 100/100 mbit varje månad. Bostadsrättshavaren/hyresgästen kan på egen hand teckna Digital-TV med Com Hem eller IP-TV genom Canal digital/Viasat. Bostadsrättshavaren kan på egen hand teckna 500-1000/500-1000 mbps med Ownit för 199 kronor/månad.

Hur många lägenheter finns i föreningen?
194 lägenheter, varav 169 bostadsrättslägenheter och 25 hyreslägenheter per den 2020-07-01.

Hur ser det ut med möjlighet till p-plats/garage?
Det finns totalt 68 carports och 153 parkeringsplatser i föreningen. Just nu är det väntetid på parkeringsplatser och carports. Det går att ställa sig i kö för parkeringsplats eller carport.
För information om aktuell status på parkering, kontakta föreningens ekonomiska förvaltare:[email protected]
Priserna är enligt följande: Parkering – 160:-/mån samt carport – 300:-/mån. Max två parkeringar per hushåll och av dessa två max en carport. Det är också bara medlemmar som får ha parkering. Om man tex skulle vara inneboende (även barn till medlemmar) så kan man inte skaffa en parkering utan måste vara medlem.

Får juridiska personer förvärva en lägenhet?
Nej.

Investeringar i fastigheten
För närvarande finns det inga större renoveringar eller investeringar planerade i föreningen. Nedan följer en genomgång på de senaste större investeringarna som har gjorts i föreningen.

2018 – Dränering
Sommaren 2018 så har det lagts ett nytt dräneringsskydd (dräneringsgrus och dräneringsskiva) mot fasaderna.

2019 – 2020, Energi projektet
Styrelsen har under långtid arbetat med att minska föreningens energikostnader. För att göra detta har styrelsen bedrivit ett energi projekt som under 2019 resulterade i ny ventilation och byte till bergvärme. Dessa projekt bekostades med ca 55% ur egen kassa och 45% i lån.

2019 – Ny FTX ventilation
Efter flera års arbete resulterade detta i att föreningen bytte ut ventilations aggregaten till ny modern FTX ventilation som är både energi snålare och effektivare än de som användes innan. Arbetet med ventilationen var klart i juni 2019.

2019/2020 – Bergvärme
En av föreningens största kostnader har varit för fastighetens värme, för att åtgärda detta så investerades föreningen i bergvärme. Under tidig vinter/våren 2019 så påbörjades arbetet med bergvärmen i föreningen. Arbetet drog tyvärr ut på tiden mer än beräknat, men systemet togs i drift i april 2020.

Allt som allt så beräknas utbytet av ventilationen och bytet till bergvärmen att spara föreningen runt 2 miljoner kronor årligen. Dessa besparingar kommer gå till betala av lånen som togs för investeringen samt till ett framtida byte/relining av fastigheternas stammar.

Hissar
Förenings hissar har moderniserats successivt de senaste åren, i dagsläget återstår bara moderniseringen av två hissar, vilket kommer vara klart under 2021.

Är stambyte gjort?
Nej, stambyte i formell mening är inte gjord. Styrelsen uppdrog 2012 åt Avloppsteknik Svenska AB att göra en förnyad mer utförlig besiktning av både liggande och stående avloppsrör. Besiktningen visade att rören i allmänhet var i mycket gott skick. Avloppsteknik rådde att genomföra en ordentlig rensning och spolning. Under 2013 spolades och rensades avloppen (både liggande och stående). Dessa åtgärder är gjorda för att slippa genomföra stambyte inom de närmaste 15 åren. Alla rör filmades i samband med spolningen. Insatsen resulterade i 5 reliningar i stående rör i köksavloppen, ett antal liggande rör i krypgrund renoverades, 2 krypgrunder sanerades på grund av läckande ”skarvar och böjar”.

Hur stor är överlåtelseavgiften och vem betalar den? Köpare eller säljare?
Överlåtelseavgiften är 2,5 % av gällande prisbasbelopp. Överlåtelseavgiften betalas av förvärvaren.

Hur stor är pantsättningsavgiften?
Pantsättningsavgiften är 1 % av gällande prisbasbelopp. Pantsättningsavgift betalas av pantsättaren.

Vad är den lägsta ägarandelen?
Den minsta tillåtna ägarandelen vid köp av bostadsrättslägenhet i föreningen är satt till tio procent.

Hur många tvättstugor finns det? var finns de och vad kostar de att nyttja?
Det finns två tvättstugor, en på vardera gård. Enligt ritningen på hemsidan är de belägna mellan 113 och 115 samt 137 och 139. Kostnaden för ett tvättpass på fyra timmar är satt till 25 kronor.

Beskrivning

Om Handen

På grund av Haninges stora yta finns här flera kluster med butiker och service. I centralorten Handen ligger Haninge Centrum med ca 85 butiker, kulturhus och bibliotek.

Större delen av Haninge trafikeras med diverse busslinjer. En viktig punkt för lokaltrafiken är nya fräscha bussterminalen och med pendeln tar du dig in till Stockholms city på mindre än 30 minuter.

I kommunen finns 17 naturreservat, flera natursköna öar i skärgåden och flera fina sportanläggningar. I Handen finns också ett kulturhus och ett bibliotek. Mellan Haninge och Tyresö ligger populära Tyresta nationalpark med många fina vandringsleder genom orörd vildmark. Här finns också många populära badplatser, allt från insjöar som Rudan, till havsbad på Dalarö och Gålö eller Årsta havsbad.

Planritning

Haris Velic
Fastighetsmäklare
070-072 80 26