Properties & Partners

Västerhaninge - Haninge


Gränsvägen 17


Såld

Gränsvägen 17

Västerhaninge

Nyrenoverad 2:a i populära Brf Ängen!

Varmt välkommen till Gränsvägen 17. Här saluförs nu en välplanerad gavel 2:a med möjlighet för ytterligare ett sovrum. Lägenheten har nyligen genomgått en omfattande renovering med ett ett nytt kök och maskiner, fint genomgående golv och målade väggar. Badrummet är helkaklat och har genomgått ett stambyte år 2008-2009.

Här välkomnas du av en avlång hall med goda avställnings- och avhängningsytor. Hallen ansluter till kök, sovrum, vardagsrum samt badrum. Vardagsrummet är öppet och lätt möblerat. Plats för ett stort matbord såval som en mer social sektion med soffa och tv-möbel. Här finns utgång till balkongen i ett soligt läge. Snyggt och funktionellt kök med gott om arbetsytor samt förvaringsmöjligt. Den tekniska utrustningen består av integrerad kyl/frys, ugn och micro i hög skåp, spis samt diskmaskin. Rogivande sovrum med plats för en stor dubbelsäng samt förvaring i platsbyggd garderob. Här finns även plats för skrivbord och övrig möblemang. Helkaklat badrum med badkar, kommod, W

Fakta

Adress:
Gränsvägen 17
Område:
Västerhaninge, Haninge
Kommun:
Haninge
Församling:
Ej angiven
Lägenhetsnummer:
96  /  1201
Typ:
Lägenhet
Ägandeform:
Lägenhet - Bostadsrätt
Andelstal ägande:
0.5498%
Byggnadstyp:
Flerfamiljshus
Byggnadsår:
1962-1963
Fönster:
3 glas
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Badrum:
1 st
Balkong:
Balkong
Förråd:
Varje lägenhet har ett förråd på entré- eller källarplan samt ett matkällarförråd.
TV- Internetutbud:
Telenor (gruppavtal)
Inkluderat i avgift:
I avgiften ingår värme, vatten, internet och kabel-tv Föreningen står för kostnaden för det kollektivt elabonnemanget, däremot betalar varje medlem fö
Hiss:
Nej
Allmänt skick:
Gott

Ekonomi

Pantsatt:
Ja
Pantsättningsavgift:
7 875 kr
Överlåtelseavgift:
1 837 kr
Överlåtelseavgift betalas av:
Säljare

Driftkostnad

2 400 kr/år
2 400 kr/år
4 800 kr/år

Förening

HSB BRF Ängen i Västerhaninge
712400-2010
Ja
Nej

Förening

Allmänt om föreningen

Brf Ängen är en bostadsrättsförening på 176 lägenheter fördelade på 9 hus á 20 portar, Åkervägen 6-33 samt Gränsvägen 9 – 21. Föreningen bildades 1960 och husen byggdes 1962-63.

Det här är föreningen där alla dem stora renoveringarna redan är gjorda. Stambyttes 2008-2009, portarna byttes 2008, takenbyttes 2013-2014, entrepartier, cykelstall och miljöhus rustades upp 2017. Fönstrena byttes ut till 3-glas 2007-2008. Om några år (tidigast 2022) kommer balkongerna att rustas upp. I vilken omfattning balkongrenoveringen blir vet vi inte i dagsläget.

Bredband och telefoni

Gruppanslutningsavtal med Telenor (fd Bredbandsbolaget). På avgiftsavin betalar alla boende en avgift på 125 kronor till Telenor för bredband och IP-telefoni (exklusive samtalskostnad).

El

Medlemmen betalar för sin egen elförbrukning. Elförbrukningen läggs på årsavgiften. Bostadsrättsföreningen betalar för abonnemanget för elen, dvs vi har kollektivt el-abonnemang. Det innebär att du endast betalar för själva förbrukningen samt slipper hålla koll på elleverantörers priser.

Årsavgift

I årsavgiften ingår värme (fjärrvärme), vatten, kabel-tv via Comhem (gruppanslutning), elabonnemang (kollektivt elabonnemang, se under rubriken EL)

Parkering

På föreningens parkeringsplatser krävs parkeringstillstånd. ETT parkeringstillstånd per lägenhet med bil. Bilen måste vara registrerad på medlemmen och bilen får ej vara avställd. Registreringsbeviset uppvisas vid uthämtning av parkeringstillstånd.

Vi har 58 kombinerade ladd/motorvärmarplatser. Till dem är det separat kö och även där gäller en plats per lägenhet.Avgiften för en motorvämarplats är för närvarande 225:-/månad och för en laddplats 450:-/månad.

Kön till motorvämarplats hanteras av HSB kund och medlemsservice.

010-442 11 00.

Gemensamma utrymmen

Tvättstugor -Det finns tvättstugor med grovtvättmaskin i källaren på Åkervägen 8-10, Gränsvägen 15-17 samt Åkervägen 31-33.

Föreningslokal-Föreningslokal att hyra finns på Åkervägen 31. Där kan du ha kalas eller fest för 30-35 personer.

Övernattningsrum - Övernattningsrum finns i föreningslokalen

Hobbyrum- Hobbyrum finns att hyra på Åkervägen 6. Där finns snickarbänk, bandsåg, slipsten samt en grovdammsugare. Övriga verktyg får man hålla med själv.

Odlingslottföreningen-Det finns odlingslotter vid åkern längs Åkervägen att hyra. Detta är en dotterförening till Brf Ängen. Där kan du plantera blommor, bärbuskar, grönsaker och ha en liten uteplats.Odlingslotterna är i första hand till för boende i Brf Ängen. I mån av plats får övriga närliggande föreningars medlemmar hyra odlingslott.

Beskrivning

Område

Västerhaninge har ett stort utbud av service. Västerhaninge Centrum är beläget nära pendeltågstationen med matvarubutiker, specialbutiker, post, banker, apotek, bibliotek och systembolag. Ute i bostadsområdena finns flera närbutiker. Åby har ett litet centrum med flera butiker.

Skola, barn- och äldreomsorg

I Västerhaninge finns ett flertal skolor för alla stadier och flera förskolor. Berga naturbruksgymnasium har inriktning jord, hästhållning, miljö- och naturvård. Västerhaninge sjukhem ligger nära centrum. Parkvillan är ett servicehem för äldre.

Kommunikationer

Västerhaninge har egen pendeltågstation nära centrum där det går fyra tåg i timmen mot Stockholm och mot Nynäshamn ett flertal busslinjer ansluter till pendeltåget. Restiden med tåg till Stockholm eller Nynäshamn är cirka 30 minuter. 

Planritning

Erol Atci
Fastighetsmäklare
070-072 80 25