Properties & Partners

Västerhaninge - Haninge


Rätskivegränd 2


Rätskivegränd 2

Västerhaninge

Gavelradhus med stil och charm!

ACCEPTERAT PRIS! KONTAKTA ANSVARIG MÄKLARE FÖR PRIVAT VISNING!
Välkommen till detta charmiga och välbelägna kedjehus i röd kulör med ett praktiskt garage i direktanslutning. Huset har ett fantastiskt gavelläge som ger en känsla av extra utrymme och ger en soldränkt och insynsskyddad trädgård som blir din egen privata oas.

Detta vackra hem är fördelat på 1,5 plan och på entréplanet hittar du alla sociala utrymmen, vilket skapar en inbjudande och öppen atmosfär. Köket är modernt och välutrustat, perfekt för den matlagningsentusiasten, och det strålar av ljus från de stora fönstren. I vardagsrummet kan du koppla av och umgås med familj och vänner i en bekväm och stilfull miljö.

Rätskivegränd 2 är ett härligt hem med en underbar trädgård och närhet till allt du behöver. Missa inte chansen att bli ägare till detta pärla till hus – varmt välkommen till en visning och låt detta hus bli din framtida drömboende!

Fakta

Adress:
Rätskivegränd 2
Område:
Västerhaninge, Haninge
Kommun:
Haninge
Församling:
Ej angiven
Fastighetsbeteckning:
NÖDESTA 8:183
Typ:
Kedjehus
Ägandeform:
Småhus - Friköpt
Byggnadstyp:
1 1/2 plans kedjehus
Byggnadsår:
1971
Vatten och avlopp:
Kommunalt vatten året om/Kommunalt avlopp.
Fönster:
3-glas isolerkasetter utom altandörr
Uppvärmning:
Direktverkande el, luft/luftvärmepump, Braskamin
Ventilation:
Självdrag med fuktstyrda frånluftsfläktar i våtrum
Fasad:
Stående träpanel
Tak:
Betongpannor med underlagspapp
Stomme:
Trä
Bjälklag:
Trä
Grundläggning:
Platta på mark
Badrum:
2 st
Eldstad:
Braskamin
TV- Internetutbud:
Fiber och ComHem
Allmänt skick:
Gott
Huvudsakligt vädersträck:
S

Ekonomi

Taxeringsvärde byggnad(er):
2 117 000 kr
Taxeringsvärde tomt:
1 222 000 kr
Taxeringsvärde totalt:
3 339 000 kr
Bef. pantbrev:
9st om 4 200 000 kr
Taxeringsår:
2021
Värdeår:
1971
Taxeringskod:
220

Driftkostnad

Beräknad på 5 personer
23 000 kr/år
6 213 kr/år
8 125 kr/år
3 678 kr/år
41 016 kr/år
Driftkostnader är individuella och kan variera beroende på avtal och antal personer i hushållet. Samfällighetskostnaden inkluderar fiber som kostar 2000kr extra per år.
9 287 kr/år

Beskrivning

Interiör

Entréplan:

  • Vardagsrum: Vardagsrummet är hemmets hjärta och bjuder på en ljus och inbjudande atmosfär. Stora fönster släpper in generöst med naturligt ljus och ger en vacker utsikt över den grönskande trädgården. Här finns gott om plats för soffgrupp, underhållningscenter och andra möbler, vilket skapar en perfekt miljö för avkoppling och social samvaro. De renoverade detaljerna ger en fin balans mellan modern elegans och bevarad charm.

  • Kök: Köket är en praktisk och funktionell plats, utrustad med moderna apparater och smarta förvaringslösningar. Den ljusa och öppna designen gör matlagningen till en trevlig upplevelse samtidigt som du har gott om arbetsyta för matlagning och bakning. Här finns även plats för en matplats där hela familjen kan samlas för gemensamma måltider. Tvättmaskin och torktumlare finns även i köket, snyggt placerat bakom skjutdörrar. 

  • Sovrum 1: På entréplanet finner du ett bekvämt sovrum med närhet till de sociala utrymmena. Detta rum erbjuder en lugn och avkopplande atmosfär och är perfekt för den som föredrar att bo på ett plan eller för gäster som önskar egen komfort. Här finns även möjlighet att använda rummet som kontor eller hobbyrum om så önskas.

  • Badrum: Huset har ett modernt och stilrent badrum utrustat med allt du behöver för ditt dagliga välbefinnande. Här finns en dusch, handfat med förvaring samt spegel och belysning. Badrummet är elegant inrett och ger en avslappnande miljö där du kan njuta av ett avkopplande bad eller en snabb dusch.

Övreplan:

  • Allrum: Övreplanets allrum är en mysig och flexibel yta som kan användas som en avkopplande lounge eller som lekplats för barnen. Här kan du skapa en inbjudande och avslappnad miljö med plats för soffgrupp, bokhyllor och andra bekväma möbler.

  • Sovrum 2: Det första sovrummet på övreplan erbjuder en rymlig och privat yta där du kan njuta av god sömn och avkoppling. Det är perfekt för barnen eller som gästrum när du har besök av vänner eller släktingar.

  • Sovrum 3: Det andra sovrummet på övreplan ger ännu ett bekvämt utrymme med gott om plats för en säng och personliga tillbehör. Det är idealiskt som barn rum eller som en extra sovplats för familjen.

  • Sovrum 4/Master Bedroom: Det tredje sovrummet på övreplan, även känt som master bedroom, erbjuder extra rymlighet och möjlighet till en egen privat reträtt. Här kan du njuta av lugna stunder och ha gott om förvaringsutrymme för dina kläder och personliga tillhörigheter.

  • Badrum: Övreplanet har även ett andra badrum som är bekvämt för familjen. Detta badrum är lika stilrent och välutrustat som det på entréplanet, och det ger extra komfort och bekvämlighet för alla i hushållet.

Trädgård: Den stora och insynsskyddade trädgården blir en naturlig förlängning av ditt hem. Här kan du njuta av långa sommardagar med soliga grillkvällar och skapa minnesvärda stunder med familj och vänner. Den grönskande trädgården ger möjlighet till odling och lek och är en fridfull plats där du kan koppla av och njuta av naturen.

Garage: Det praktiska garaget i direktanslutning till huset ger dig enkelhet och bekvämlighet. Här kan du tryggt parkera din bil och ha den nära till hands för snabb och smidig transport. Dessutom erbjuder garaget extra förvaringsutrymme för verktyg, cyklar och andra tillbehör.

Rätskivegränd 2 erbjuder en genomtänkt rumsplanering med bekväma och trivsamma utrymmen för hela familjen. Den stora trädgården och garaget ger extra värde till detta hem och gör det till en idealisk plats för ett harmoniskt och praktiskt boende.

     

Utförda renoveringar och underhåll

2012 - Omlagt tak

2013 - Nya fönster på övervåning

2014 - Varmvattenberedare

2015 - Våtrum 

2015 - Tvättstuga

2015 - Ytskikts renovering entréplan

2015 - Ny kamin 

2016 - Kök inkl. vitvaror

2017 - Uteplats

2018 - Hundhus/förråd

2018 - Garagetak

2019 - Luft/luft värmepump

2022 - Våtrum övervåning

2022 - Nylagd golv i master bedroom

2023 - Ny ytterdörr

2023 -Trappa målad och klädd i matta, allrummets tak och bjälkar målad.

Radiatorer delvisutbytta av föregående ägare

Fasadpanel utbytt och kontinuerligt målat.

Uppreglat golv omgjort i kök, badrum och hall. Med isolering och EPS betong.

Avlopp i platta utbytt vid renoveringar. 

 

Västerhaninge

Västerhaninge har ett stort utbud av service. Västerhaninge Centrum är beläget nära pendeltågstationen med matvarubutiker, specialbutiker, post, banker, apotek, bibliotek och systembolag. Ute i bostadsområdena finns flera närbutiker. Åby har ett litet centrum med flera butiker.

Skola, barn- och äldreomsorg

I Västerhaninge finns ett flertal skolor för alla stadier och flera förskolor. Berga naturbruksgymnasium har inriktning jord, hästhållning, miljö- och naturvård. Västerhaninge sjukhem ligger nära centrum. Parkvillan är ett servicehem för äldre.

Kommunikationer

Västerhaninge har egen pendeltågstation nära centrum där det går fyra tåg i timmen mot Stockholm och mot Nynäshamn ett flertal busslinjer ansluter till pendeltåget. Restiden med tåg till Stockholm eller Nynäshamn är cirka 30 minuter. 

Gemensamhetsanläggningar

Gemensamhetsanläggning HANINGE NÖDESTA GA:3
GA1

Servitut

Avtalsservitut, Last
2, 1971-04-21

Avtalsservitut, Last
1, 1971-03-31

Avtalsservitut ledning mm, Last
01-IM8-71/3684 - 1

Avtalsservitut transformatorstation mm, Last
01-IM8-71/3097 - 1

Byggnadsbeskrivning

SMÅHUSENHET, HELÅRSBOSTAD FÖR 1-2 FAMILJER (220) (220)
Byggnad, totalt värde: 2 117 000 kr
Mark, totalt värde: 1 222 000 kr ().
Summavärde: 3 339 000 kr

Taxeringsår: 2021
Byggår: 1971
Värdeår: 1971

Planritning

Budgivning pågår

4 600 000 kr Historik

Fyll i formuläret nedan för att anmäla dig till visningen för Rätskivegränd 2

Välj en tid för visning nedan
:
2023-10-01
:
2023-09-28

Fyll i formuläret nedan för att anmäla ditt intresse för objektet Rätskivegränd 2

Erol Atci
Fastighetsmäklare
070-072 80 25
Haris Velic
Fastighetsmäklare
070-072 80 26