Centrum - Helsingborg


Hälsovägen 5


Såld

Hälsovägen 5

Centrum

Paradvåning i funkisanda med härliga vyer och sundsutsikt.

Välkommen till 136 kvm atmosfär där högkvalitativa, vackra materialval gör sig till känna, i hjärtat av Helsingborg. Lägg därtill den rymd som ges med takhöjden och ljusinsläpp från sydväst. Här bor ni mitt i centrum med närhet till butiker, kultur, morgondoppet, grönskan med parkerna och den fina Landborgspromenaden. Lägenheten är totalrenoverad under 2017/2018. Fantastiska sällskapsrum varav ett med öppen spis och balkong med utsikt över sundet. Gavelläget ger lägenheten ett fint genomgående ljus.

Fakta

Adress:
Hälsovägen 5
Område:
Centrum, Helsingborg
Kommun:
Helsingborg
Församling:
Helsingborgs Maria
Lägenhetsnummer:
1202  /  1202
Typ:
Lägenhet
Ägandeform:
Bostadsrätt - Lägenhet
Andelstal ägande:
6.08000%
Andelstal avgift:
6.08000%
Byggnadstyp:
Flerfamiljshus
Byggnadsår:
1936
Fönster:
isolerglas
Uppvärmning:
Centralvärme
Badrum:
1 st
Balkong:
Balkong
Eldstad:
Öppen spis (ej i funktion)
Parkering:
Tomtmark
Förråd:
Källarförråd
TV- Internetutbud:
Fiber (stadsnätet)
Inkluderat i avgift:
Värme, Vatten,
Hiss:
Ja
Gästtoalett:
Ja

Ekonomi

Pantsatt:
Ja
Kommunal skatt (exkl. kyrkoskatt):
31.39%

Energideklaration

Utförd

Driftkostnad

4 800 kr/år
4 800 kr/år

Förening

BRF Funkis
716439-3345
Ja
Ja

BRF Funkis

BRF Funkis i Helsingborg är en äkta förening med totalt 22 lägenheter och 5 lokaler. Föreningen har 5 st parkeringsplatser, idag är det kö. Kostnaden för en plats är 1 100kr/månad. Utförda renoveringar: Relining av stammarna 2016, nya fönster 2016, fiber via stadsnätet indraget. Kommande renoveringar: Byte till säkerhetsdörrar, renovering trapphus. Varje lägenhet har ett källarförråd. Det finns en gemensam tvättstuga och torkrum samt en källarlokal. På fastighetens tak finns en gemensam uteplats med fantastisk utsikt över staden.

Beskrivning

Rum för Rum

Allmän beskrivning
Ett boende för dig med höga krav på material och estetik. En elegant och representativ våning. Genomgående för hela bostaden är det vackra fiskbensmönstrade golvet av oljad ekstavparkett samt de slätputsade, vita väggarna. Den härliga takhöjden och de stora fönsterna gör lägenheten lätt att trivas i. Bostaden har totalrenoverats under 2017/2018, det är bara att flytta in. Varje kvadratmeter i lägenheten är väl utnyttjad, ett fint exempel är utrymmet mellan kök och gästtoalett. Bakom en snygg rökfärgad glasdörr finner ni denna yta.

Entré/Hall
Redan i efter entrén till bostaden möts ni av ljuset och rymden i en öppen yta med ca 3 meter takhöjd. Hallens rymliga öppning gör den möblerbar och extra välkomnande. Här finner du plats för både avhängningsmöjligheter och att förvara skorna.

Kök
Köket är modernt och generöst med en köksö i mitten. Den stilrena köksinredningen är från Ballingslöv i en vit kulör som kombineras med gråa arbetsbänkar och en elegant glasskiva ovanför. Det skapar gott om arbetsytor och avlastningsytor vilket underlättar större middagsbjudningar. Den maskinella utrustningen består av kyl, frys, inbyggnadsugn, induktionshäll samt diskmaskin. I taket är det förberett för högtalarsystem.

Varje kvadratmeter i lägenheten är väl utnyttjad, ett fint exempel är utrymmet mellan kök och gästtoalett. Bakom en snygg rökfärgad glasdörr bildas detta utrymme där du kan hänga favoritvinerna snyggt på väggen innan gästtoaletten kommer.

Matsal
Lägenhetens rymd kommer från den fina planlösningen som bidrar med stora härliga sällskapsytor. Matsalen är något avskild från köket men genom en av de vackra öppningarna finner sig en yta med plats för ett större matsalsmöblemang där takhöjden är nästan 3 meter. Det naturliga ljuset från de två stora fönstrena mot Hälsovägen lyser upp matsalen under dagen och mot eftermiddagen när solen går runt knuten får ni den mysiga stämningen till middagen. De stora släta väggarna ger er möjligheten att hänga upp vackra tavlor och annan fin konst.

Vardagsrum
Vardagsrummet är placerat i gaveln av huset med de flesta fönster ut mot Pålsgatan. Likt resten av lägenheten är utrymmet öppet med stora väggar och fönster. I vardagsrummet finns även en väldigt vacker öppen spis, detaljerna med granitstenen likt den i vardera fönster får de flesta att ta en extra lång titt. Öppna spisen är ej i funktion, stora blockljus får istället inge mysfaktorn under halvårets mörkare månader. 

Passagen
Passagen kan man kalla den öppna delen mellan rummen i lägenheten. Den tar dig från köket till sovrummen och badrummet sen vidare tillbaka mot vardagsrummet. Hela den öppna, luftiga delen har likt resten av lägenheten vita slätputsade väggar och stegen tar du på det vackra fiskbensmöstrade ekparketten som är genomgående i lägenhetens alla rum. De stora väggarna och öppna ytorna ger dig möjligheten till dekorationer och inredning av större proportioner.

Längs med den avsmalnande delen vid sovrummen och badrummet finner du idag goda avhängningsmöjligheter i en hög platsbyggd garderob med skjutdörrar. I denna finns även en kombinerad tvättmaskin och torktumlare.

Sovrummen
Sovrummen delas upp i två med en slätputsad vägg emellan. Rummen är rymliga med plats för större sängar så du får en god natts sömn. Även här är takhöjden tilltagande vilket ger dig möjligheten till att inreda och stylea efter eget tycke så du får ditt egna hem i hemmet.  

SOVRUM 1

Det kan vi kalla det första sett från passagen. I sovrummets södra del finns riktigt goda avhängninsmöjligheter, en större  garderob pryder längs med väggen nedanför sängen. I väst finns fönster mot Pålsgatan.

SOVRUM 2

Här hittar vi ett sovrum likt det första. Vi får ljusinsläppet från ett fönster i väst och den vackra fiskbensparketten klär sig lika väl här som i övriga lägenheten. Det finns plats för både TV-bänk och garderob i detta sovrum. 

Badrum
Badrummet är rymligt med en läcker inredning. Kommoden är vit med en glasskiva till vask med stor spegel ovanför som både har inbyggda lampor och inbyggd högtalare med bluetooth (idag ur funktion). Två av väggarna har vitt kakel i helhet, golvet har ett grått klinker som för sig upp längs ena väggen som fondvägg. Mot denna finns idag badkar och dusch. Mittemot Kommoden sitter vägghängd toalett och handdukstork.

Gäst-WC
Diskret bakom den rökfärgade glasdörren i köket gömmer sig lägenhetens gästtoalett. Inredningen följer samma som i badrummet med helkaklat i grått och vitt. Utrymmet är mindre och rymmer toalett och handfat.

Balkong
Balkongen är lägenhetens egna med ett perfekt sydvästläge där du har sol större delen av dagen. Med utsikt ut över konserthuset, sundet och en del av Helsingborgs fantastiska fasader är det ett underbart ställe att avnjuta en kall dryck under sommarens varma dagar.

Gemensam Takterass
Takterassen tillhör föreningen, här med en utsikt i nästan 360 grader mot både det vackra sundet och Danmark i väst, Kärnan i söder med takåsar. Hälsovägens rhodondendronbuskar och stora träd i öst med Öresundsparken fortsatt av takåsar över Norr. Terassen är i renoveringsbehov men har tagits upp som en av föreningens prioriterade renoveringar. 

 

Planritning

  Ulf Löwander
  Fastighetsmäklare
  070-629 79 59
  Alexander Larsson
  Fastighetsmäklare
  073-595 57 72