Slottshöjden - Helsingborg


Mäster Ernsts Gata 12


Såld

Mäster Ernsts Gata 12

Slottshöjden

Gemytlig lägenhet på trevliga Slottshöjden

Fyra våningar upp, med ljusinsläpp från både nordväst och balkongen i sydöst välkomnas du till denna genomgående lägenhet om 2 rum och kök. Här bor du ovanför men samtidigt väldigt nära stadens centrum med dess butiker, kultur, puls och grönskande promenadstråk som Landborgspromenaden. Delar av lägenheten renoverades 2016 och har idag smakfulla detaljer med kontraster som stilrent bryter av varandra. Kontakta Reg. Fastighetsmäklare Alexander Larsson vid intresse.

Fakta

Adress:
Mäster Ernsts Gata 12
Område:
Slottshöjden, Helsingborg
Kommun:
Helsingborg
Församling:
Helsingborgs Maria
Lägenhetsnummer:
0031  /  1303
Typ:
Lägenhet
Ägandeform:
Bostadsrätt - Lägenhet
Andelstal ägande:
2.41685%
Andelstal avgift:
2.41685%
Byggnadstyp:
Flerfamiljshus
Fastigheten besiktigad:
2020-01-16
Byggnadsår:
1944 Renoverades 1989
Fönster:
3-glas
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Ventilation:
Självdrag
Badrum:
1 st
Balkong:
Balkong
Parkering:
Gatan
Förråd:
Källarförråd & Vindsförråd
TV- Internetutbud:
Com hem
Inkluderat i avgift:
Värme, Vatten, kabel-tv, bredband
Ej inkluderat i avgift:
hushållsel
Hiss:
Ja
Radon:
Radonmätning utförd under året 2020,
Allmänt skick:
Gott
Huvudsakligt vädersträck:

Ekonomi

Pantsatt:
Ja
Pantsättningsavgift:
476 kr
Överlåtelseavgift:
1190
Överlåtelseavgift betalas av:
Säljare
Kommunal skatt (exkl. kyrkoskatt):
31.39%
Känd avgiftsförändring:
Marginell höjning kommer, troligtvis samma som 2021

Energideklaration

Utförd

Driftkostnad

Beräknad på 2 personer
3 600 kr/år
3 600 kr/år
ca 300kr el tillkommer

Förening

Brf Klostret
743000-1201
Ja
Nej

Allmänt om föreningen

Föreningen äger fastigheten Klostret 22 i vilken man upplåter bostadsrättslägenheter och lokaler. Föreningen har sitt säte i Helsingborg. Adressen är Mäster Ernsts gata 10-14.

Bostadsrättsföreningen är ett privatbostadsföretag som bildades 1943.
Föreningen har 45 bostadsrättslägenheter med en totalyta på 2373,5 kvm samt en hyresrättslokal om totalt 42 kvm.
Totalrenovering av fastigheten skedde 1989.

Bostadsrättslägenheterna är fördelade enligt följande:

1 rum & kök, 15st
2 rum & kök, 20st
3 rum & kök, 10st

Utrymmen

Föreningen har en egen festlokal i bottenplan med mindre kök och umgängesyta samt en trevlig, gemensam pergola mot Mäster Jacobs gata. Det erbjuds dubbla tvättstugor, dubbla förråd varav ett i källaren och ett på vinden samt ett cykelförråd. Övernattningslägenheten kostar 200kr/natt att hyra, perfekt för vännerna eller familj som är på besök. 15 parkeringsplatser finns att tillgå med en kostnad om 155 kr/månad, separat kö för dessa i dagsläget.

Underhåll

Resultatet av besiktningen 2020-01-16 visar att huset är i gott skick och att föreningen följer underhållsplanen.
Externbesiktning kommer att behöva göras av tak och fönster för att få en så bra plan som möjligt inför planerat underhåll 2025/26.

Tidigare underhåll:

- Säkerhetsdörrar 2016
- Ommålning trapphus 2016

Utfört underhåll under året:
- Radonmätning har utförts och uppvisar värden klart lägre än gällande gräns.
- Utebelysningen har bytts, samt kompletterande fasadbelysning har installerats.
- Betongplattorna har lagts om.
- Föreningens affärslokal har målats och ett nytt klinkergolv har lagts in efter en vattenskada.
- Värmepumpen är bytt.

Kommande renoveringar:
- Vitvaror i tvättstugorna ska bytas inom de närmsta fem åren.
- Inom fem till tio år planeras fönster, tak och fogar att bytas ut samt delar av balkongerna renoveras.

Beskrivning

Rum för rum

ALLMÄNT OM BOSTADEN:

Genom det väl underhållna trapphuset tar du dig med den moderna hissen enkelt upp till fjärde våningen och in till detta trevliga hem. Väl innanför säkerhetsdörren som föreningen satte in till alla bostäder 2016 möts du redan i hallen av smakfulla detaljer i golv och på väggar. Kontrasterna är genomgående för denna bostad och inger en härlig, rustik känsla. I detta hem erbjuds smart förvaring med både garderob i hall och klädkammare intill. Är du i behov av ytterligare förvaring erbjuds inte bara ett förråd i källare utan även ett på vinden. 

ENTRÉ & HALL

Väl inne i bostaden möts du av en trevlig, ljus hall med smakfulla kontraster. Väggen där du hänger dina sommarjackor är smyckad med en stenbeklädnad som med det ljusgråa klinkergolvet ger karaktär till lägenheten. Nu när hösten närmar sig och sommarjackorna ska hängas undan hittar du i hallen god förvaring med både klädkammaren intill ytterdörren eller i de integrerade garderoberna mitt emot bostadens badrum.

KÖK

Det snygga klinkergolvet från hallen fortsätter in i köket. Den vita köksinredningen bryts elegant av med ett stänkskydd i mörkare, brun karaktär ovan kökets ena arbetsyta och vask. Kökets andra arbetsyta återfinns mitt emot, här längs väggen står idag en egenkonstruktion som passar väl in med sin egna bänkskiva av ek. Den extra arbetsytan, förvaringen och eluttag som genom detta erbjuds, välkomnas väl utan att det känns trångt.

Köket renoverades 2016 med nytt från IKEA, då inreddes köket med vit skåpsinredning och spotlights undertill, en massiv ekbänkskiva, induktionshäll, ugn och mikro. Den kombinerade kylen och frysen är några år äldre än resterande kök men gör sig till rätta. Kökets ljusinsläpp kommer via fönstret i byggnadens nordöstra fasad. Här sitter en väggbeklädnad av sten i vit nyans som ger struktur till matdelen som i sin tur rymmer ett köksbord tillräckligt för hemmadejten. 

VARDAGSRUM

Det naturliga dagsljuset strömmar in genom fönsterna och balkongen i sydöst. Ljuset som tas upp av de stora vita väggarna bryts av genom den läckra ekparketten av mörkare ton som bidrar till den rustika känslan. Rummet rymmer flertalet möblemang som ett matsalsbord till middagsbjudningen med vännerna. En soffa för fler när det är kvällshäng eller fredagsmys och TV-bänk, ytan är gemytlig. 

Det är från vardagsrummet du kliver ut på den rymliga balkongen. Med solen hela förmiddagen fram mot lunch och med utsikten över grannskapet avnjuter du i den mindre soffgruppen dagens första kopp kaffe innan du tar dig an nya utmaningar och äventyr. Framåt kvällen lagar du mat på elgrillen. Om så önskas finns möjligheten att glasa in balkongen och du kan då nyttja den längre in på hösten och vintern.

SOVRUM

Lugnets utrymme gömmer sig bakom dörren med frostat glas. Ett sovrum av större slag där du sover tryggt om nätterna i din breda, mjuka säng. Rummets goda ytor och stora väggar ger dig möjligheter till att inreda och dekorera rummet efter eget tycke. Idag finns garderob, byrå och skrivbord. Fondväggen bakom sängen är härligt blå och den djupa fönsterbrädan ger dig möjlighet att tillsätta blommornas alla färger. 

BADRUM

Badrummet går i de tidlösa färgerna av svart och vitt. Som en del av renoveringen 2016 valdes här ett svart klinker i en elegant rektangulär form till golvet och ett vitt sådant på väggar. De smakfulla detaljerna som fångar ögonens uppmärksamhet syns i duschen och bakom toaletten, där ett mindre kakel reflekterar ljuset i olika nyanser. Duschen som kommer med dubbla duschhuvuden skärmas av med en rökfärgad glasvägg. Efter duschen plockar du en av de varma handdukarna från den eluppvärmda handdukstorken innan du gör dig i ordning för dagen. Om du känner att inte spotlightsen i tak ger tillräckligt belysning för detta så ger spegelns inbyggda lampa dig det lilla extra ljuset. 

Slottshöjden

Slottshöjden är en grön oas nära centrum. Strax nordost om själva stadskärnan, beläget uppe på Landborgen blir det en lugn och harmonisk stadsdel som gör den till en av de mer eftertraktade. Området erbjuder flerfamiljshus från hela 1900-talet fram till idag, mindre matbutiker, närhet till stadens puls och sportanläggningar. 

Den grönskande känslan kommer från Öresundsparken i norr, Slottshagen i söder och landborgsbranten i väster. Från landborgsbranten och Öresundsparken, längs med Landborgspromenaden visas vida vyer över det glittrande Öresund och centrums takåsar. 

Motsatts sidan från Landborgspromenaden finnes sportanläggningarna med HIF:s hemmaplan, curling- och ishall, tennis- och badmintonhall. Med mindre än en kvarts promenadavstånd finner du frediksdalsparken med friluftsteater, museum och trädgårdar. 

Slottshöjden är ett mysigt, attraktivt område att bo i med nära kommunikationer till Helsingborgs alla områden via antingen Stattena Centrum eller Helsingborgs City. 

Planritning

Alexander Larsson
Fastighetsmäklare
073-595 57 72