Råådalen - Helsingborg


Strandängsvägen 46


Såld

Strandängsvägen 46

Råådalen

En bostadsdröm för den stora familjen och/eller företagaren, inbäddad i denna prunkande grönska

En mycket representativ villa med fantastiskt läge inbäddad i lummig grönska i ljuvliga Råå-dalens naturreservat alldeles invid Råå-ån. Villan om ca 400 kvm lämpar sig för den stora familjen och/eller småföretagaren då hela suterrängplanet är inrett för verksamhet eller en separat lägenhet. För övrigt erbjuds hela fem till sex sovrum, flera fantastiska sällskapsrum med genomgående vackra materialval, högt i tak med takmålning, kakelugn mm. Punschverandan med dess ljus och grönska ger er ro in i själen. Vinterträdgården bjuder verkligen in till middagsbjudningar och umgänge med vänner och familj. Varmt välkommen att boka personlig visning med fastighetsmäklare Ulf Löwander.

Fakta

Adress:
Strandängsvägen 46
Område:
Råådalen, Helsingborg
Kommun:
Helsingborg
Församling:
Raus
Fastighetsbeteckning:
ÖRBY 18HELSINGBORG ÖRBY 18:2
Typ:
Villa
Ägandeform:
Friköpt - Småhus
Byggnadstyp:
1 1/2 plansvilla med sutterräng/källare
Byggnadsår:
1909 Ombyggt och renoverat under 2000-talet
Vatten och avlopp:
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.
Fönster:
2+3 glas
Uppvärmning:
Jordvärme, solpaneler
Ventilation:
mekanisk frånluft
Fasad:
Tegel
Tak:
Plåt
Stomme:
Sten
Plåtarb.:
plåt
Bjälklag:
Trä
Grundläggning:
källare
Murstock:
Tegel och insatsrör
Badrum:
3 st
Eldstad:
Kakelugn
TV- Internetutbud:
indraget fiber
Gästtoalett:
Ja
Allmänt skick:
Gott

Ekonomi

Taxeringsvärde byggnad(er):
2 532 000 kr
Taxeringsvärde tomt:
850 000 kr
Taxeringsvärde totalt:
3 382 000 kr
Taxeringen är preliminär:
Nej
Bef. pantbrev:
5st om 4 998 000 kr
Taxeringsår:
2018
Värdeår:
1935
Kommunal skatt (exkl. kyrkoskatt):
31.39%
Taxeringskod:
220

Driftkostnad

Beräknad på 4 personer
26 000 kr/år
8 000 kr/år
4 000 kr/år
3 000 kr/år
41 000 kr/år

Servitut och gemensamhetsanläggningar

  • Officialservitut väg (#1283K-10984 - 1)

Förening

Nej
Nej

Beskrivning

Lite av varje

Redan på väg hem när du svänger in på den lilla grusvägen ner till Råådalens unika naturreservatsområde och vackra villa "Minnet" infinner sig en harmonisk känsla. Inbäddad i denna vackra miljö ligger nu villa "Minnet" och väntar på en ny familj som vill skapa sig framtida minnen genom att bo och verka här i samklang med naturen. Hela atmosfären andas genuin livskvalitet när du öppnar dörren till det välkomnande köket. Här finns det självklart alla möjligheter till  mysig samvaro runt att tillaga goda måltider till familj släkt och vänner. I anslutning till köket ligger den fantastiska matsalen som smyckas med en vacker takmålning och en fungerande tidsenlig kakelugn. Här bör även nämnas en speciell detalj där ett vitrinskåp är inbyggt i väggen med gamla o genuina glasdörrar. Två rum i fil som passar som sällskapsrum och varför inte använda ett av dem som ett eget bibliotek. Härifrån når ni punschverandan med sina vackert spröjsade fönsterpartier och den helt betagande utsikten över Råådalens prunkande grönska. Här finns även en utgång med trappa ner till den parkliknande trädgården. På detta våningsplan finns också ytterligare ett rum samt en fräsch gästtoalett. Vackra ljusa trägolv är genomgående för entréplan förutom i köket och punschverandan där det är stengolv som smälter snyggt in till de ljusa trägolven.

Vi tar oss vidare en trappa upp där ni möts av en ljus och rymlig ovanvåning, som är familjens privata svär. Här erbjuds man fyra sovrum, ett allrum, ett dressing-room och två moderna badrum. De vitlaserade golven och vitmålade väggarna är genomgående för hela ovanvåningen. Det första sovrummet är ljust och trevligt med ett runt fönster. Nästa sovrum erbjuder en speciell fönsternisch som gör rummet spännande. "Master bedroom" har en stor balkong utanför med plats för härliga frukostar. I anslutning till sovrummet ligger också ett ljust och fräscht badrum med inbyggt badkar, kakel och mosaik på väggarna och klinker på golvet i ljusa jordnära toner. Vask med kommod i ek och matchande spegelskåp med gott om förvaring. Infällda spotlights i taket. Ännu ett sovrum erbjuder gott om plats för barn att växa i och stora takfönster ger rummet ljus och en härlig utsikt där du mer än gärna njuter av himlens stjärnor. I det ljusa allrummet finns rymd och plats att umgås i. Från allrummet når man även det tredje badrummet som är modernt inrett med svart mosaik på golvet och vitt kakel på väggarna. Badrummet erbjuder en stor och rymlig dusch, vask med kommod och spegelskåp med belysning samt toalett. Som pricken över i hittar ni på ovanvåningen även ett dressing room. I inbyggda skjutdörrsgarderober längs väggarna finns det gott om plats att förvara kläder.


Sutterrängdelen, som nås via trappa i köket, har genomgående vitmålade väggar och vacker marmor på golvet i varm ton som känns mycket behaglig med sin golvvärme. Denna del erbjuder till egen verksamhet alternativt en helt separat lägenhet, vilket spännande sutterrängplan! Supercool känsla med stora valv mellan de "fyra rummen" i fil där endast din fantasi sätter gränsen (verksamhet/separat lägenhet), varför inte biljardbord, pingisbord, jukeboxen mm. Här finns även ett modernt och väl fungerande kök, dusch/wc och relaxavdelning.Tvättavdelningen, med 2 tvättmaskiner och 2 torktumlare, är av praktiska skäl i direkt anslutning till trappan får köket och här når ni även det rymliga dubbelgaraget som kanske även blir er vardagsentré. Här finns även pannrum och övriga utrymmen.

Kök

Här har det skapats ett mycket trivsamt kök där man tagit hänsyn till att hela familjen gemensamt kan umgås och förbereda måltider och sitta ner på den mysiga bänken invid fönstret. Vit, sober inredning med svarta arbetsbänkar. Den maskinella utrustningen består av kyl, frys , inbyggnadsugn, nyare spishäll från Gaggenau , rostfri spisfläkt, integrerad diskmaskin samt en vinkyl. Här finns även en praktisk köksö med en vacker emperadormarmorskiva.

Badrum

Gästtoalett på entréplan: Fräsch gästtoalett med vask med modernt formspråk på stilren kommod samt WC. Här är det delvis kaklade väggar med ett snyggt svart klinkergolv. 

Badrum på ovanvåning: Modernt inrett badrum med stor härlig dusch, WC samt en fin vask med 2-lådig kommod för förvaringen från Svedbergs. Vitt kakel på väggarna med svart klinkergolv.

Badrum i anslutning till master bedroom på ovanvåning: med en smakfull färgpalett är detta badrum inrett med ett härligt badkar med stilig front som ger ett varmt intryck samt en fin vask på kommod i matchande färg. Här finns även en snygg handdukstork ovanför badkaret samt infällda spotlights.

Badrum/relaxavdelning sutterrängvåning: Med känsla för stil och elegans har ägarna här inrett ett badrum med en liten relaxavdelning som går i beige/grå/svart skala som är ett klassisk val. Här finns en stor härlig dusch med både tak och handdusch samt en separat WC. Det är delvis kaklade väggar samt snyggt lagt klinkergolv.

  

Dokument

Planritning

Ulf Löwander
Fastighetsmäklare
070-629 79 59