Nya Gustavslund - Helsingborg


Stjärnbergagatan 5


Såld

Stjärnbergagatan 5

Nya Gustavslund

Nybyggt och Svanenmärkt på Nya Gustavslund

Så sent som 2019 färdigställde JM detta Svanenmärkta kvarter som med rätta kan gå under epitetet familjeidyll. En välordnad trädgård,, värdig en fotbollsmatch eller två, som bara längtar efter allsköns gröna fingrar, hemmagjord isglass och sommarens smutsiga barfotafötter. Inne känns allt nytt - oslitet, oanvänt, knappt ens tavlorna har kommit på plats. Köket välkomnar umgänge och matlagning, och samtidigt kan du hålla koll på ungarna i trädgården. Däremot slipper du de allra första årens helt öppna ytor och oskyddade trädgård. Häcken har vuxit i höjden, gräset är på plats och flera terrasser i bra läge för dygnets olika behov finns redan här. Inne finns plats för familjen som behöver yta att röra sig på både uppe och nere.

Fakta

Adress:
Stjärnbergagatan 5
Område:
Nya Gustavslund, Helsingborg
Kommun:
Helsingborg
Fastighetsbeteckning:
ROSÖGA 4
Typ:
Villa
Ägandeform:
Friköpt - Småhus
Byggnadstyp:
2 plans villa
Byggnadsår:
2019
Vatten och avlopp:
Kommunalt vatten året om.. Kommunalt avlopp.
Fönster:
Isolerglas
Uppvärmning:
Fjärrvärme, Vattenburen golvvärme + radiatorer på OV
Ventilation:
FTX, Mekaniskt till- och frånluft med värmeåtervinning
Fasad:
Tegel
Tak:
Papp
Stomme:
Trä
Plåtarb.:
Lackerad plåt
Bjälklag:
Trä
Grundläggning:
Betongplatta med vattenburen golvvärme
Grundmur:
Prefab
Badrum:
1 st
TV- Internetutbud:
Fiber
Gästtoalett:
Ja
Allmänt skick:
Som nytt

Ekonomi

Taxeringsvärde byggnad(er):
2 620 000 kr
Taxeringsvärde tomt:
696 000 kr
Taxeringsvärde totalt:
3 316 000 kr
Taxeringen är preliminär:
Nej
Bef. pantbrev:
0st
Taxeringsår:
2020
Värdeår:
2019
Kommunal skatt (exkl. kyrkoskatt):
31.39%
Taxeringskod:
220
Försäkring fullvärde:
Ja

Förening

Nej
Nej

Beskrivning

Rum för rum

Här bor familjen med gott om plats att växa i ett kvarter där familjelivet, umgänge och en smidig vardag varit utgångspunken för både arkitektur, exteriör och interiör utformning. Det är ett modernt planerat hem i neutral färgskala, där ljus och luft står i centrum både på första och andra plan. Husets kombinerade kök, vardagsrum och matplats spelar huvudrollen i det sociala hemmalivet - familjen möts efter dagens aktiviteter på var sitt håll och goda vänner tittar förbi. Det finns plats för stora sällskap utan att den ombonade känslan försvinner. Interiört är huset en tom målarduk som lämnar stort utrymme åt fantasin och egna inredningsidéer - här kan du börja bygga från grunden. På andra våningen finns idag fyra ordentliga sovrum och ett mindre allrum. Det finns möjlighet att parkera på den egna tomten, där det också finns en carport. Genomgående i huset ligger en vitlaserad ekparkett från Kährs i kombination med ett mörkare klinkergolv i hall och badrum, vitmålade väggar och stora fönsterytor. Golvvärme med separata termostater finns installerade på nedervåningen. 

Hall
I hallen vid huvudentrén finns möjlighet att stoppa undan allt från träningsväskor, gympapåsar, datorväskor, skrymmande vinterkläder, skor, mössor och vantar.

Kök
Kökets öppna planlösning låter dig vara en del av sällskapet under middagen, trots att du själv står för de kulinariska läckerheterna för kvällen.Vitvaror från Siemens och kök från Vedum. Köksön används flitigt till både hemmaarbete och vardagens enklare måltider. Köket är fullutrustat med hel kyl och frys, inbyggd mikrovågsugn, inbyggd varmluftsugn och integrerad diskmaskin.

Vardagsrum/matplats
Med stora fönsterpartier mot trädgården får hela nedre plan ett naturligt dagsljusflöde över dagen. Den öppna planlösningen ger dig möjlighet att hålla koll på både egna och andras barn på besök, både ute och inne, utan större problem. Genom altandörren kommer du rakt ut på uteplatsen och trädgården. Under trappan till ovanvåningen finns ytterligare förvaringsmöjligheter i en klädkammare.

WC/Dusch
Husets WC/duschrum är trevlig som gästtoalett, men har samtidigt alla bekvämligheter för att fungera som familjens andra, stora badrum. Inredningen är från Svedbergs, spegel med belysning. Grått klinkers, vitt kakel från golv till tak.

Tvättstuga/grovkök
Du har här goda arbetsytor med bänkskiva i laminat ovanför tvättmaskinen och torktumlaren (Siemens, 2019). Målade väggar och klinker ovan vask. FTX-aggregat och fjärrvärmecentral och städskåp. Utgång till biluppställningsplatsen under carport.

Allrum & sovrum
En våning upp ligger hemmets mer privata sfär med 5 sovrum och ett mindre allrum. Ett av sovrummen kan tas bort för ett större allrum om man föredrar det. Med fullhöjd i tak (2,40 m) finns den öppna känslan från nedervåningen även här. Alla sovrummen har fönster och är rejält tilltagna, från 9-14 kvm!

Badrum (OV)
Ett rejält helkaklat badrum med inredning från Svedbergs, spegel med inbyggd belysning, badkar och toalett.

 

 

 

 

 

 

Trädgård

Trädgård i sydväst med sol nästan hela dagen. Trädäck. Asfalterat på uppfart och stenlagt framför entrén. 

Byggnadsbeskrivning

SMÅHUSENHET, HELÅRSBOSTAD FÖR 1-2 FAMILJER (220) (220)
Byggnad, värde: 2 620 000 kr
Mark, värde: 696 000 kr
Summavärde: 3 316 000 kr

Taxeringsår: 2020
Byggår: 2019
Värdeår: 2019

Dokument

Planritning

  Ulf Löwander
  Fastighetsmäklare
  070-629 79 59
  Alexander Larsson
  Fastighetsmäklare
  073-595 57 72

  Bilder