Björnås - Åstorp


Stenåldersvägen 30


Såld

Stenåldersvägen 30

Björnås

Stenhus från 2012 med natursköna Söderåsen som närmsta granne

Med Söderåsen som närmsta granne i mysiga villakvarter av nyare snitt, ligger detta stenhus byggt 2012. Här kan den med omfattande önskelista bocka av det mesta - garage, biluppställningsplats för 2-3 bilar, flera terrasser i skyddat läge, ett välutrustat kök, öppen planlösning, en privat våning med 4 sovrum en trappa upp... Närheten till vacker natur och fritidsaktiviteter är ett extra plus för både stora och små äventyrare!

Fakta

Adress:
Stenåldersvägen 30
Område:
Björnås, Åstorp
Kommun:
Åstorp
Församling:
Björnekulla-Västra Broby
Fastighetsbeteckning:
ÅSTORP 113:218
Typ:
Villa
Ägandeform:
Friköpt - Småhus
Byggnadstyp:
1 1/2 plansvilla
Byggnadsår:
2012
Vatten och avlopp:
Kommunalt vatten året om.. Kommunalt avlopp.
Fönster:
isolerglas
Uppvärmning:
Bergvärme
Ventilation:
Mekanisk till- och frånluft
Fasad:
Puts
Tak:
Betongpannor
Stomme:
Sten
Plåtarb.:
Zink
Bjälklag:
Betong
Grundläggning:
Betongplatta med vattenburen golvvärme
Grundmur:
Prefab
Badrum:
2 st
Eldstad:
Förberett
TV- Internetutbud:
Fiber
Allmänt skick:
Gott

Ekonomi

Taxeringsvärde byggnad(er):
2 439 000 kr
Taxeringsvärde tomt:
324 000 kr
Taxeringsvärde totalt:
2 763 000 kr
Taxeringen är preliminär:
Nej
Bef. pantbrev:
0st
Taxeringsår:
2018
Värdeår:
2012
Kommunal skatt (exkl. kyrkoskatt):
31.47%
Taxeringskod:
220
Försäkring fullvärde:
Ja

Driftkostnad

16 444 kr/år
4 119 kr/år
3 454 kr/år
24 017 kr/år

Förening

Nej
Nej

Beskrivning

Byggnadsbeskrivning

SMÅHUSENHET, HELÅRSBOSTAD FÖR 1-2 FAMILJER (220) (220)
Byggnad, värde: 2 439 000 kr
Mark, värde: 324 000 kr
Summavärde: 2 763 000 kr

Taxeringsår: 2018
Byggår: 2012
Värdeår: 2012

Rum för rum

I ett nyare stenhus bor du enkelt, bekvämt och bekymmersfritt många år framöver. Innan för den lite anonyma och anspråkslösa fasaden döljer sig en riktig juvel. Det känns både exklusivt och ombonat. Modernt och familjärt. Trappan i stål och trä är centralt placerad och sätter standarden för resten av huset. Takhöjden om 2,5 meter genomgående på nedervåningen, stora fönster från golv till tak och ett polerat betonggolv - naturligtvis med vattenburen golvvärme - gör sitt till för att skapa denna alldeles speciella atmosfär, få hem förunnat. Stora, luftiga ytor, bra förvaringslösningar och inte minst en praktisk och social planlösning med en mer privat avdelning på ovanvåningen, har resulterat i ett hem som står upp för sig själv. Ett angenämt utropstecken i gränslandet mellan natur och villakvarter.
 

PLANLÖSNING

Nedervåning
Genomgående polerat betonggolv med vattenburen golvvärme, vitmålade, putsade väggar alt. fondtapet. 

HUVUDENTRÉ
I entrén finns en stor, inbyggd garderob med skjutdörrar och plats för allt från gympapåsar, datorväskor, vinterkappor, stövlar, mössor, vantar, diverse handväskor, fotbollar och en hel del annat.

KÖK MED MATPLATS
Hela familjen kan vara engagerade i matlagning och dukning utan att det blir trångt i detta rymliga, välplanerade kök från HTH. Samtliga maskiner - diskmaskin, induktionshäll, mikrovågsugn och varmluftsugn är från Husqvarna år 2012, förutom kyl och frys i fullhöjd som är nya 2020 (även dessa är från Husqvarna). Spisfläkt från Scandomestic från byggåret. En extra trevlig detalj är den polerade betongbänkskivan. I angränsande utrymme finns en väl tilltagen matplats, tillräckligt stor att rymma ett bord för 12 personer.

VARDAGSRUM
Vardagsrummet gränsar till både entré, matplats och trädäcket i öster precis utanför. Rummet är placerat på gaveln mot söder och ljusinsläpp från 3 vädersträck. Vill du förlänga sommaren bygger du ett uterum här, bygglov finns redan. I vardagsrummet är även förberett för öppen spis/braskamin. Trappan är med sin grafiska, nästan industriella utformning i trä och stål rummets naturligt blickfång.  

SOVRUM 1
Sovrummet är bottenvåningens enda och fungerar idag som gästrum med en egen altandörr till baksidans trädäck. 

BADRUM
Badrummet är något utöver det vanliga och storleken imponerar. Mörkt klinker, putsade och kaklade väggar i kombination med stilren belysning, ett vackert vitt badkar från 2015 och en separat dusch. Tvättställskommod med förvaring och spegel med inbyggd belysning. Det är förberett för jacuzzi där badkaret står idag. Spotlights i tak och på vägg. Vattenburen golvvärme och handduksvärmare, 2 st. 

TVÄTTSTUGA
Mörk klinkers på golv med golvvärme, vitkaklade väggar och ljusa luckor finns i den rymliga tvättstugan. Tvättmaskin och torktumlare från LG, gott om förvaring i skåp och bra med avlastningsytor. Via tvättstugan kommer du ut till garaget. 

-----------------------------------
Ovanvåning
På ovanvåningen ligger genomgående ekparkett och målade väggar alternativt fondtapet. Även här har man installerat vattenburen golvvärme, separata givare finns i varje rum (förutom i allrummet/stora sovrummet). 

ALLRUM 
Ovanvåningens första rum direkt ovanför trappan är idag en öppen yta med spotlights i tak. 

SOVRUM 2
Idag husets största sovrum med utgång till den stora terrassen i öster - perfekt för morgonkaffet - med utsikt över grönskan och kvarteret. Fönster i söderläge och glasdörrar mot öster. 

SOVRUM 3
Sovrum med fönster i söderläge. 

SOVRUM 4
Sovrum med fönster i riktning mot norr, spotlights i tak. Används idag som kontor. Har ett angränsande rum som idag används som en walk-in closet. 

SOVRUM 5/WALK-IN CLOSET
Ingång från sovrum 4, fönster i norr och spotlights i tak. 

BADRUM
Även här går färgskalan i vått och grått med mörkt kakel och klinkers, duschhörna med glasdörrar, takfönster mot öster. Vattenburen golvvärme. 

GARAGE & FÖRRÅD
Garaget är rymligt och har idag ingång till förrådet som ligger mot baksidan. Förrådet nås även utifrån. Bygglov finns för utbyggnad bakåt med totalt 20 kvm till. 

UTEPLATS x 3
Gillar du sol och uteliv är detta trädgården för dig. På den stora tomten gränsande till Söderåsens fantastiska natur finns både trädäck direkt intill huset (här är förberett för jacuzzi och bygglov för uterum om 23 kvm) och i hörnan av tomten ytterligare ett trädäck, upphöjt från marknivå, där du kan njuta av kvällssolen. Husets placering centralt på tomten gör det möjligt att gå runt hela huset. I sydvästra hörnet finns en mindre, stenlagd uteplats i anslutning till de vackra planteringarna på entrésidan. 

Bra att känna till

Huset är förberett för braskamin, liksom installation av högtalarsystem i hela huset.Man har också förberett för jacuzzi i badrummet på nedre plan och det finns ett godkänt bygglov för uterum om ca 23 kvm där den stora terrassen utanför vardagsrummet ligger idag. Det finns även ett bygglov för utbyggnad av garaget med ytterligare 20 kvm.

Det är förberett för att installera exempelvis en grillplatta i kökets bredvid induktionshällen (finns hål i bänkskivan samt ström framdraget).

Garageporten är ny från 2015 (tidigare fanns här enbart en carport), förrådet 2018 och terrassen på övervåningen är renoverad 2020. Trädäcket bakom garaget/förrådet är byggt 2016.  Larmsystem/utrustning från Verisure ingår. Eget abonnemang krävs.  Ytterdörren och dörren till garaget har kodlås. 

Planritning

  Ulf Löwander
  Fastighetsmäklare
  070-629 79 59
  Alexander Larsson
  Fastighetsmäklare
  073-595 57 72