Bårslöv - Helsingborg


Salladsgatan 2


Såld

Salladsgatan 2

Bårslöv

Byliv, lantidyll och karaktär på gård från 1860

Det är många som drömmer om att bo på landet. Som söker lugnet, de öppna fälten, charmen, storleken, alla små skrymslen, vrår och möjligheterna som tycks oändliga. Få ha ett eget vårdträd på gårdsplanen. Odla egen potatis i mängder. Sätta egen lök. Skörda rabarber till pajen som står färdig 30 minuter senare. Ha en katt som slinker in och ut som den behagar, och kunna hysa hela familjen på besök över sommaren. På Salladsgatan 2 kan du leva just precis så, utan att bo helt utan grannar. Här får du det bästa av två världar - byliv och lantidyll i ett - precis intill Råådalens vackra natur, mitt i det skånska landskapet. Välkommen hem!

Fakta

Adress:
Salladsgatan 2
Område:
Bårslöv, Helsingborg
Kommun:
Helsingborg
Församling:
Kvistofta
Fastighetsbeteckning:
JÄRNET 1
Typ:
Villa
Ägandeform:
Friköpt - Småhus
Byggnadstyp:
1 1/2 plansvilla med Annex och garage
Byggnadsår:
1909
Vatten och avlopp:
Kommunalt vatten året om.. Kommunalt avlopp.
Fönster:
Isolerglas
Uppvärmning:
Värmepump med Jordvärme
Ventilation:
Självdrag / Mekanisk
Fasad:
Puts
Tak:
Betongpannor
Stomme:
Sten
Plåtarb.:
Målad plåt
Bjälklag:
Trä
Grundläggning:
Betongplatta och 2 små källare
Grundmur:
Natursten
Murstock:
Tegel
Badrum:
2 st
TV- Internetutbud:
Fiber

Ekonomi

Taxeringsvärde byggnad(er):
2 196 000 kr
Taxeringsvärde tomt:
372 000 kr
Taxeringsvärde totalt:
2 568 000 kr
Taxeringen är preliminär:
Nej
Bef. pantbrev:
1st om 2 852 602 kr
Taxeringsår:
2018
Värdeår:
1962
Kommunal skatt (exkl. kyrkoskatt):
31.39%
Taxeringskod:
220
Försäkring fullvärde:
Ja

Driftkostnad

28 000 kr/år
3 000 kr/år
2 600 kr/år
33 600 kr/år

Förening

Nej
Nej

Beskrivning

Historia

Den fd gamla bondgården från ca 1860-talet ligger precis i utkanten av Bårslöv, i södra delen. Då var här liv och rörelse! Nästan halva Bårslöv har faktiskt tillhört just denna gård. Bara 5 ägare har funnits sedan den byggdes. En av dem var Walfrid Jönsson, som efter att ha jobbat som dräng åt bonden under många år tog över gården tillsammans med sin fru. Hon i sin tur bodde på gården fram till mitten på 1980-talet efter att hon sålt den omkringliggande marken till kommunen någon gång på 1960-talet. Fram till idag har det mesta moderniserats, renoverats och rustats upp både inne och ute, för att slutligen bli den vackra byggnad det är nu, 160 år senare. En del originaldetaljer finns kvar naturligtvis, men huset passar den moderna familjens behov. Fortfarande fullt av charm och möjligheter, men utan en massa tråkiga måsten. 

Rum för rum

Hela boningshuset har genomgått en omfattande renovering från 2010 och framåt, då bland annat köket, tvättstugan och badrummet på nedervåningen gjordes om. Byggnaden har dränerats och tilläggsisolerats (utvändigt), alla fönster har bytts till isolerglas och vattenburen golvvärme har installerats på hela nedervåningen i samband med golvomläggningen till klinker och laminat. På nedervåningen ligger ett högkvalitativt ljuspigmenterat laminatgolv från Pergo. All el byttes ut i samband med renoveringen. Ovanvåningen har också den inretts på senare år, då man bl a öppnade upp i nock (takhöjd ca 3,5 m), installerade spotlights och la in nya laminatgolv. Alla ytskikt har bytts ut. 

Man har på ett klokt och finstämt sätt bevarat det som tillför huset dess skönhet och karaktär, som innerdörrarna i original, de höga golvlisterna och breda dörrfodren - utan att göra avkall på dagens krav på utrustning, funktionalitet och estetik. 

___________________________________

Nedervåning

HUVUDENTRÉ
Gammalt möter nytt redan i entrén där den vackert åldrade trappan i original möter glas och putsade väggar. Det fantastiskt mönstrade golvet av betongplattor från Via har hittat sin rätta plats just här. Takhöjden gör sitt till med sina ca 6 m i nock! Ytterdörr av gedigen teak. 

VARDAGSRUM
Rummet sträcker sig från söder till norr med ljusinsläpp från två håll, dels från den skyddade gården, dels genom det stora fönsterpartiet mot öppna, skånska vidder. 

SOVRUM 1
Ett väl tilltaget sovrum med ca 6 m garderobsvägg med skjutdörrspartier. Finns behov av ytterligare ett sovrum i huset går det med enkelhet att avgränsa rummet. Laminatgolv, målad plank i tak.  

SOVRUM 2
Ett mindre genomgångsrum mellan vardagsrum och det större sovrummet fungerar idag som barnrum. Laminatgolv, målad plank i tak. 

KÖK MED MATPLATS
Det vackert vita köket kommer från Kvik (2010) och har en gedigen bänkskiva i ek på köksön. I ön finns en stor vask, pop up-uttag för el från Evoline och induktionshäll från Siemens (2010). Fläkten kommer från Franke (2010). Kyl och frys i fullhöjd, alla från AEG Electrolux (2010), har sömlöst integrerats i inredningen. Diskmaskinen kommer från Siemens ((2010) och har placerats i köksön. Varmluftsugn från Siemens (2019). Skafferi, skåp, kyl och frys liksom ugnen har fällts in i väggen. Mörk klinker på golvet i köksdelen, vid matplatsen laminat. Spotlights i taket. Utgång till trädgården i öster. Målad plank i tak, infällda högtalare ingår. 

ENTRÉ no 2 
Den andra entrén binder samman kök, badrum och tvättstuga. Entrédörr av gedigen teak. Mindre trappa till ovanvåningen. 

BADRUM (BV)
Vit badrumsinredning och handfat från IKEA, blandare/dusch från Grohe, vägghängd toalett från Villeroy & Boch. Duschväggar i klarglas. Helkaklat i ljust kakel. På golvet ligger betongplattor från Via (tyskt märke), golvvärme finns. Handdukstork från Svedbergs. Spotlighhts i tak. Detta badrum renoverades 2010.

TVÄTTSTUGA
Här finns tvättmaskin (2018) och torktumlare, Bosch (2010), gott om skåp för förvaring under bänkskiva i laminat, vask och utgång till trädgården. Mörk klinker och målade väggar. Här finns också 2 st infällda skåp, varav 1 städskåp. Tak av målad plank. Infällda högtalare i taket ingår.

KÄLLARE 1
Från huvudentrén kan du gå ner i en av husets två källare. Här har man idag inrett lekyta för barnen, där legobyggandet kan pågå i det oändliga! Trappan och grunden i sten är från när huset byggdes. Målade väggar, betonggolv.

KÄLLARE 2
Från hallen vid entré no 2 leder en gammal fint teglad trappa ner till källaren där både vin och konserver hittat sin plats. Ett kassaskåp har bott här nere i många år, och får stanna när nästa ägare tar över. En av husets två varmvattenberedare har också placerats här, liksom all tekniska utrustning.  

___________________________________

Ovanvåning

ALLRUM
Utsikt över trädgården, omgivande åkrar och ängar genom stora fönster i kupa mot söder. Öppet upp i nock, synliga bjälkar, spotlights. Mörk laminat.

SOVRUM 3
Stort sovrum i öster med balkong. Nålfiltmatta på golvet, vitmålade väggar. Öppet upp i nock, synliga bjälkar. Spotlights. 

SOVRUM 4
Rymligt sovrum på den västra gaveln. Nålfiltmatta på golvet, vitmålade väggar. Öppet upp i nock, synliga bjälkar. Spotlights.  

BADRUM
Vit badrumsinredning och handfat från IKEA, blandare/dusch från Grohe, vägghängd toalett. Dusch med dörrar i klarglas. På golvet ligger ett mönstrat klinker, delvis ljust kakel/målat på vägg. Handdukstork från Svedbergs. Det finns förutom en tvättställskommod infälld lådförvaring och hyllor i väggen. Spotlights i tak. Detta badrum gjordes 2019.

___________________________

ANNEXET

I annexet finns oanade möjligheter för den som låter fantasin sväva fritt. Idag är det delvis inrett och renovering har påbörjats till viss del i resten av det lilla huset. Vatten och avlopp är indraget. I anslutning till annexet ligger ett rejält, isolerat garage med fjärrstyrd port, snickarbänk och plats för verktyg av både den större och mindre klassen. Nu används annexet företrädelsevis till förvaring, men det finns 1 större sovrum på ovanvåningen och 2 mindre rum inredda på nedervåningen, liksom en duschkabin och toalett. 

 

Tomt & trädgård

Även på tomten anas svunna tider, med grusad gårdsplan och en imponerande lönn stoltserande på entrésidan. Trädgården ligger som brukligt förr på sidan mot vägen med fri sikt över åkrarna. Det stora valnötsträdet dominerar och samsas om utrymmet med bland annat hortensior, jasmin, fläder, äppel-, päron- och plommonträd. En mängd buskar och mindre träd utgör också en fin kuliss till köksträdgårdens odlingslådor med jordgubbar, rabarber och doftande kryddväxter. Hallonbuskarna pryder sin plats längs husväggen och bjuder på söta bär på sommaren. 

Alla nödvändiga trädgårdsredskap gömmer du enkelt i trädgårdsskjulet som står gömt bakom buskarna. Här finns möjligheter för både två- och fyrbenta busfrön med upptäckarglädje att utforska omgivningarna på ett säkert sätt, hela året. 

Bra att känna till

Larmutrustningen ingår i huset. Eget abonnemang krävs.

Sonos-anläggningen ingår ej i köpet, men högtalarna i taket i köket och tvättstugan överlåts till nya ägaren. 

Veden på gårdsplanen ingår.

Robotgräsklippare ingår ej. 

Byggnadsbeskrivning

SMÅHUSENHET, HELÅRSBOSTAD FÖR 1-2 FAMILJER (220)
Byggnad, värde: 2 196 000 kr
Mark, värde: 372 000 kr
Summavärde: 2 568 000 kr

Taxeringsår: 2018
Byggår: 1909
Värdeår: 1962

Bårslöv

Bårslöv är ett lugnt litet villasamhälle med blandad bebyggelse strax öster om Råå/Helsingborg. Buss nr 297 tar dig till Helsingborg centrum på 20 minuter och de närmaste tågstationerna ligger i Gantofta, Påarp och Ramlösa. I närområdet finns inbjudande grönområden och vackra vandringsleder, bl.a. i den vackra Råådalen som är perfekt för utflykter, fiske och friluftsaktiviteter. Bårslöv har ett aktivt Byalag som tillvaratar gemensamma intressen för boende i området. I byn finns flera förskolor, grundskola upp till år 6, lekplatser, fotbollsplan och pizzeria/restaurang. I Helsingborg finns ett flertal gymnasieskolor att välja mellan, både privata och kommunala . En gång- och cykelväg leder ändå Råå och badstranden 5 km bort. Tar du bilen är du i Råå Center med allt du kan behöva - ICA Maxi, Lidl, apotek, Systembolaget, Plantagen och en djuraffär - på bara ett par minuter.    Helsingborg ligger inte långt borta. Med Bårslövs strategiska placering en kort bit från E6:an når du centrum med hela dess utbud av restauranger, shopping, butiker, kultur och musikutbud på nolltid!

Dokument

Planritning

  Ulf Löwander
  Fastighetsmäklare
  070-629 79 59
  Alexander Larsson
  Fastighetsmäklare
  073-595 57 72