Centrum, Kullagatan, S:t Jörgens plats - Helsingborg


KULLAGATAN 58


Såld

KULLAGATAN 58

Centrum, Kullagatan, S:t Jörgens plats

Underbar våning om 129 kvm med genuin känsla, fina tidstypiska materialval, flera rum i fil mm

Välkommen till denna fantastiska sekelskiftesvåning om hela 129 kvm där sällskapsrummen verkligen skänker er välbehag, genuin känsla och rymd. Tidstypiska detaljer såsom massiv ekparkett i fiskbensmönster, högt i tak, runt vackert burspråk, kakelugn och skafferi i köket mm mm. Liten mysig balkong i lugnt läge mot innergården och Landborgen. Välkommen att höra av er till oss för att boka en visning.

Fakta

Adress:
KULLAGATAN 58
Område:
Centrum, Kullagatan, S:t Jörgens plats, Helsingborg
Kommun:
Helsingborg
Församling:
Helsingborgs Maria
Lägenhetsnummer:
7  /  1301
Typ:
Lägenhet
Ägandeform:
Bostadsrätt - Lägenhet
Andelstal ägande:
6.24600%
Andelstal avgift:
7.37%
Byggnadstyp:
Flerfamiljshus
Byggnadsår:
1905
Uppvärmning:
Centralvärme
Badrum:
1 st
Balkong:
Balkong
Eldstad:
Kakelugn, bara prydnad
Förråd:
Källarförråd
TV- Internetutbud:
Com hem
Inkluderat i avgift:
Värme, Vatten, Kabel-TV
Hiss:
Ja
Gästtoalett:
Ja

Ekonomi

Pantsatt:
Ja
Kommunal skatt (exkl. kyrkoskatt):
31.39%

Energideklaration

Utförd

Driftkostnad

5 400 kr/år
5 400 kr/år

Förening

Helsingborg Kullen Västra 58
766115-1484
Ja

Allmänt om föreningen

Fastigheten Kullen Västra 1 uppfördes 1905 av apotekaren John Zickerman och ritades av stadsarkitekten Alfred Hellerström. I bottenvåningen låg mellan 1906 och 1977 apoteket Björnen, även AB Leo (numera Mc Neil) hade en tid lokaler i huset i samband med apoteket. Fastigheten är upptagen under Särskilt värdefull bebyggelse i bevarandeprogrammet för Helsingborgs Stad. 1986-87 gjordes en renovering av fastigheten och vindsvåningen inreddes till lägenheter, ytterligare renoveringar gjordes 1995. Fastigheten innehåller idag 16 lägenheter och 4 affärs/kontorslokaler. Renoveringar - Utförda och planerade 2018-Renovering av gårdssida, fasad, fönster och tak. Parkering Det finns gott om parkeringar i närområdet. TV/bredband Grundutbud Comhem kostnad 85kr/mån, går att teckna abonnemang med Comhem. Gårdsplats/innergård Det finns en innergård med utemöbler och en uteplats med markis, det finns även en grill som man kan använda. Gemensamma utrymmen Det finns ett hobbyrum och även en nyrenoverad fest/samlingslokal. Barnvagnsgarage finns på gården. Cykelförråd finns på gården. Gemensam tvättstuga. Källarförråd finns till alla lägenheter.

Beskrivning

Lite av varje

Välkommen hem! Denna våning erbjuder er detaljer från en svunnen tid med bl a flera rum i fil, kakelugn (prydnad), härlig kök med skafferi mm.

Entrén är välkomnande med en lång inbjudande hall som leder er bort till den lite mer privata sovrumsavdelningen med ett mindre sovrum och ett väl tilltaget sovrum. Det mindre sovrummet med ett mysigt sovloft passar ypperligt till tonåringen, kontoret eller era gäster, och här finner ni även utgången till den lugna och mycket rogivande balkongen. Badrummet är smakfullt renoverat i stilsäker vit ton med klassiskt kakel och fina detaljer såsom både tak/handdusch, kommod med dubbelvask och en egen tvättmaskin. Vidare leder hallen oss till det generösa och mycket praktiska köket som ger er känslan av ett "lantkök" med plats för hela familjen och era gäster. Det "lilla" skafferiet ger oss en behaglig känsla från förr. Det sägs att det är på detaljerna slaget slås... Sedan det mest härliga rum/sovrum jag upplevt på länge, vilken känsla som infinner sig, här kan ni bara vara... Och detta med rum i fil är speciellt i sig och ger hela våningen den karaktär den har och det måste såklart upplevas av er! Vardagsrummet är såklart också det ett helt underbart rum med massiv ekparkett lagd i fiskbensmönster, ett underbart ljusinsläpp från det vackra, rundade burspråket och pricken över i:et är kanske den diskret utsmyckade kakelugnen. Gästtoaletten är också den nyligen renoverad med varsam hand för att skapa/behålla känslan i våningen från en "svunnen tid". Enkelt sagt om våningen; "touch of class" med bevarad charm och stilrena materialval.

Så kort och gott, söker ni en våning utöver det vanliga om ca 130 kvm med centralt, lugnt läge som kommer att ta er livskvalitet i vardagen till en helt ny Nyvå är ni hjärtligt välkommen att kontakta fastighetsmäklare Ulf Löwander för en personlig visning av denna underbara våning.

Dokument

Planritning

Ulf Löwander
Fastighetsmäklare
070-629 79 59