Nya Gustavslund - Helsingborg


Stjärnbergagatan 13


Såld

Stjärnbergagatan 13

Nya Gustavslund

För busfrön med spring i benen på Nya Gustavslund

Så sent som 2019 färdigställde JM detta Svanenmärkta kvarter som med rätta kan gå under epitetet familjeidyll. En välordnad trädgård på hörnet, värdig en fotbollsmatch eller två, som bara längtar efter allsköns gröna fingrar, hemmagjord isglass och sommarens smutsiga barfotafötter. Inne känns allt nytt - oslitet, oanvänt, knappt ens tavlorna har kommit på plats. Köket välkomnar umgänge och matlagning, och samtidigt kan du hålla koll på ungarna i trädgården. Däremot slipper du de allra första årens helt öppna ytor och oskyddade trädgård. Häcken har vuxit i höjden, gräset är på plats och flera terrasser i bra läge för dygnets olika behov finns redan här. Inne finns plats för familjen som behöver yta att röra sig på både uppe och nere - upp till 5 sovrum är möjligt! Bo i detta nybyggda, smarta hem för ca 11 750 kr/månad inkl 72 000 kr amortering/år! Hör av dig till mäklaren för info och boendekostnadskalkyl!

Fakta

Adress:
Stjärnbergagatan 13
Område:
Nya Gustavslund, Helsingborg
Kommun:
Helsingborg
Församling:
Raus
Fastighetsbeteckning:
GULLÖGA 1
Typ:
Villa
Ägandeform:
Friköpt - Småhus
Byggnadstyp:
2-plansvilla
Byggnadsår:
2019
Vatten och avlopp:
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.
Fönster:
Isolerglas
Uppvärmning:
Fjärrvärme. Vattenburen golvvärme + radiatorer ovanvåning
Ventilation:
FTX, Mekanisk till- och frånluft med värmeåtervinning
Fasad:
Tegel
Tak:
Papp
Stomme:
Trä
Plåtarb.:
Lackerad plåt
Bjälklag:
Trä
Grundläggning:
Betongplatta med vattenburen golvvärme
Grundmur:
Prefab
Badrum:
2 st
TV- Internetutbud:
iber
Gästtoalett:
Ja
Allmänt skick:
Som nytt

Ekonomi

Taxeringsvärde tomt:
581 000 kr
Taxeringsvärde totalt:
581 000 kr
Taxeringen är preliminär:
Nej
Bef. pantbrev:
0st
Taxeringsår:
2020
Kommunal skatt (exkl. kyrkoskatt):
31.39%
Taxeringskod:
230
Försäkring fullvärde:
Ja

Driftkostnad

Beräknad på 2 personer
13 913 kr/år
6 000 kr/år
4 376 kr/år
2 439 kr/år
26 728 kr/år

Förening

Nej
Nej

Beskrivning

Nya Gustavslund

Nya Gustavslund är beläget mellan Ramlösa och Eskilsminne i Helsingborgs östra utkant, strategiskt placerat med närhet till både storstadspuls och naturupplevelser. För pendlaren ligger Gustavslund perfekt, nära både Österleden och E6:an. Närmsta flygplats strax utanför Ängelholm, är inte längre bort än ca 25 minuter. 4:ans stadsbuss tar dig ner till city på 15-20 minuter. Österut går stadsbuss 24 mot Väla Centrum, ett av Sveriges största shoppingcentra, flera gånger i timmen. Närmaste busshållsplats har du precis runt hörnet. Det finns flera förskolor och skolor i närheten för alla åldrar. En fin, välskött lekplats har du bara en minut från din egen trädgård.  En kort promenad från bostaden finner du både ett mycket välutrustat Nordic Wellness-gym och en modern padelanläggning. Du har också nära till bl.a. vårdcentral (Centrumläkarna) och en mycket trevlig ICA Supermarket med gott utbud, chark mm. Vill du röra på dig har du flera grönområden perfekta för både långpromenader, löparrundor och morgonturen med hunden. Vill du ha fler gröna, uppfriskande aktiviteter utomhus finns Jordbodalen att upptäcka med sina grillplaster, amfiteater, utegym och fina motionsstråk. 

Rum för rum

Här bor familjen med gott om plats att växa i ett kvarter där familjelivet, umgänge och en smidig vardag varit utgångspunken för både arkitektur, exteriör och interiör utformning. Det är ett modernt planerat hem i neutral färgskala, där ljus och luft står i centrum både på första och andra plan. Husets kombinerade kök, vardagsrum och matplats spelar huvudrollen i det sociala hemmalivet - familjen möts efter dagens aktiviteter på var sitt håll och goda vänner tittar förbi. Det finns plats för stora sällskap utan att den ombonade känslan försvinner. Interiört är huset en tom målarduk som lämnar stort utrymme åt fantasin och egna inredningsidéer - här kan du börja bygga från grunden. På andra våningen finns idag tre ordentliga sovrum och ett stort allrum - den som har behov av fler rum kan enkelt omvandla detta till maximalt fem sovrum. Perfekt för en växande familj där behoven varierar över tid. 

Husets ägare flyttade in under senare delen av 2019 och har bara bott i huset lite drygt ett år. Valet föll då på just detta hus på grund av det fina läget, den öppna planlösningen, möjligheterna i trädgården och miljötänket som genomsyrar hela kvarteret. Att det finns möjlighet att parkera upp till fyra (!) bilar på den egna tomten är ett stort plus för en växande familj med stort umgänge.  

Genomgående i huset ligger en vitlaserad ekparkett från Kährs i kombination med ett mörkare klinkergolv i hall och badrum, vitmålade väggar och stora fönsterytor. Golvvärme med separata termostater finns installerade på nedervåningen. Gedigna innerdörrar, fönsterbrädor i varmgrå natursten och vitmålade lister. 

Hall
I hallen vid huvudentrén finns möjlighet att stoppa undan allt från träningsväskor, gympapåsar, datorväskor, skrymmande vinterkläder, skor, mössor och vantar i utrymmet till vänster om ytterdörren, eller i klädkammaren strax innanför. I klädkammaren finns även diverse installationer.

Kök
Kökets öppna planlösning låter dig vara en del av sällskapet under middagen, trots att du själv står för de kulinariska läckerheterna för kvällen. Rostfria vitvaror från Siemens (2019) och den svarta granitskivan bryter elegant av mot det vita köket från Vedum. Köksön, också denna med bänkskiva av granit, används flitigt till både hemmaarbete och vardagens enklare måltider. Köket är fullutrustat med hel kyl och frys, inbyggd mikrovågsugn, inbyggd varmluftsugn och integrerad diskmaskin. Skåp finns i köksön och ända upp till tak. 

Vardagsrum/matplats
Med stora fönsterpartier mot både väster och norr får hela nedre plan ett naturligt dagsljusflöde över dagen. Med en öppen planlösning har du möjlighet hålla koll på både egna barn och andras på besök, både ute och inne utan större problem. Genom altandörren kommer du rakt ut på en stenlagd uteplats och trädgården. Under trappan till ovanvåningen finns ytterligare förvaringsmöjligheter

WC/Dusch
Husets WC/duschrum är trevlig som gästtoalett, men har samtidigt alla bekvämligheter för att fungera som familjens andra, stora badrum. Inredningen är från Svedbergs, spegel med belysning. Grått klinkers, vitt kakel från golv till tak, duschhörna med väggar i klarglas, och toalett. Spotlights i tak.

Tvättstuga/grovkök
Du har här goda arbetsytor med bänkskiva i laminat ovanför tvättmaskinen och torktumlaren (Siemens, 2019). Målade väggar och klinker ovan vask. Platsbyggd garderob med skjutdörrar. FTX-aggregat och fjärrvärmecentral. Utgång till biluppställningsplatsen. 

Ovanvåning

Allrum
Det stora allrummet huvudrollen i hemmets mer privata sfär på andra våningen. Med två stora fönster i väster och fullhöjd i tak (2,40 m) följer den öppna känslan från nedervåningen med en trappa upp. Allrummet kan göras om till ytterligare två sovrum med vardera ett fönster i väster, eller ett sovrum och mindre allrum för den som har behov av fler sovplatser. Vindslucka. 

Sovrum no 1
Husets största sovrum är hela 15 kvm, har platsbyggd garderob med spegelskjutdörrar och en walk in closet om 5 kvm. Fönster mot söder. 

Sovrum no 2
Ett rymligt sovrum om 12 kvm med platsbyggd spegelgarderob med skjutdörrar. Fönster i norr. Idag är detta rum inrett som hemmagym.

Sovrum 3
Likt sovrum 2 har detta sovrum ett fönster i norr, men även ett i väster. Rummet är storleksmässigt identiskt med sovrummet intill om 12 kvm, med plats för både dubbelsäng och byrå att förvara kläderna i.  

Badrum (OV)
Ovanvåningens exklusiva badrum är något större än det en våning ner. Kaklet upp till tak följer färgtonen på golvet, men är storleken större. Inredningen är från Svedbergs, spegel med inbyggd belysning. Dusch med vägg i klarglas och toalett. Du kan enkelt byta ut duschen mot ett badkar för extra vardagslyx. Spotlights i tak.

Trädgård

Lev det enkla utelivet. Tre altaner, i söder, väster respektive norr, ger fantastiska valmöjligheter dygnet - och året - runt. Trädgården bjuder in till lek och umgänge utan att den ena aktiviteten behöver störa den andra. Diverse planteringar i rabatter och krukor, stenlagda gångar och öppenheten mot grönytan utanför häcken - hela trädgården längtar efter busungar, kompishäng och grillfester! Här får du plats med både studsmatta och pool, kubbspel och fotbollsmål...kanske längtar du efter ett eget utekök?  Även ett isolerat förråd finns på tomten för förvaring av allt från trädgårdsmöbler, dynor och trädgårdsredskap - allt finns då nära tillhands när det behövs. Här finns även fyra biluppställningsplatser på bekvämt avstånd från grovkök och huvudentré. 

Bra att känna till

Larmutrustning från Verisure med kameror och högtalare/mikrofon ingår. Eget abonnemang tecknas av köparen.   Villa Kamomill är "Svanenmärkt" och byggt med stor hänsyn taget till miljö och hållbarhet. Mer information om JM's Svanenmärkta koncept hittar du på jm.se  Ladduttaget för elbil till höger om entrén ingår ej i köpet. 

 

Byggnadsbeskrivning

SMÅHUSENHET, GRUPPHUSOMRÅDE ENLIGT 12 KAP. 3 § FTL (230) (230)
Byggnad, värde: 0 kr
Mark, värde: 581 000 kr
Summavärde: 581 000 kr

Taxeringsår: 2020

Planritning

Ulf Löwander
Fastighetsmäklare
070-629 79 59
Alexander Larsson
Fastighetsmäklare
073-595 57 72