Råå - Råå


Styrmansgatan 6A


Styrmansgatan 6A

Råå

Vacker hyresfastighet anno 1911 i den genuina delen Råå.

Bland pittoreska gator och torg med smågatsten lagda av kärlek finner du denna vackra och unika fastighet med anor från 1911. Här är det livskvalité på riktigt, med badrocksavstånd till Råå´s fina strand. Restauranger såsom Bistro46 och Piren på Råå ligger runt hörnet och erbjuder smakupplevelser utöver det vanliga. Eller varför inte unna dig en avkopplande stund på Trivas lite längre ner på gatan? Här bor man med absolut bästa läge i en sann idyll. I fastigheten finner vi två gedigna etagelägenheter om 125 kvm vardera och två mindre lägenheter om 17 respektive 30 kvm. Alla bostäderna har hög standard och har genomgått underhåll över åren. Bostäderna innehar flera av de detaljer som är tidstypiska för sekelskiftet som synliga takbjälkar, vackra balkonger och mysiga eldstäder. Fastigheten säljes i bolagsform.

Fakta

Adress:
Styrmansgatan 6A
Område:
Råå
Kommun:
Helsingborg
Församling:
Raus
Fastighetsbeteckning:
NÄTET 8
Typ:
Kommersiell fastighet
Ägandeform:
Friköpt - Kommersiell fastighet
Byggnadstyp:
Hyreshus
Byggnadsår:
1911
Vatten och avlopp:
Kommunalt VA
Fönster:
3-glas
Uppvärmning:
Värmepump
Ventilation:
Självdrag
Fasad:
Puts
Tak:
Plåt
Stomme:
Tegel
Plåtarb.:
målad plåt
Bjälklag:
Trä
Grundläggning:
Källare
Eldstad:
Kakelugn
TV- Internetutbud:
Fiber
Allmänt skick:
Gott

Ekonomi

Taxeringsvärde byggnad(er):
3 810 000 kr
Taxeringsvärde tomt:
1 764 000 kr
Taxeringsvärde totalt:
5 574 000 kr
Taxeringen är preliminär:
Nej
Bef. pantbrev:
5st om 7 500 000 kr
Taxeringsår:
2019
Kommunal skatt (exkl. kyrkoskatt):
31.39%
Taxeringskod:
321

Energideklaration

Utförd
2016-08-18
E
70kWh/kvmochår kWh/m²/år

Driftkostnad

90 000 kr/år
90 000 kr/år
8 524 kr/år

Förening

Nej
Nej

Beskrivning

Lägenhetsbeskrivningar

Välkommen in i denna inbjudande entré med den tidsenliga innerdörren (dubbeldörr) som målats i en varm röd färg. På golvet ligger ett rutmönstrat golvklinker med klassisk bård. Väggarna är målade i en dämpad färgskala som harmoniserar med den röda dörren och efterkommande dörrfoder. Stentrappan med den rejäla ledstången leder er upp till denna fastighets fyra lägenheter.

Lägenhetsbeskrivningar:

Totalt  4 stycken lägenheter. 2 st med 125 kvm. 2 st med 17 respektive 30kvm.

 

 1:a våningen:

Lägenhet 1:

Lägenhet 1 är den minsta till storleken men med kvadratsmart planlösning är den perfekt för veckopendlaren. På 17 kvadratmeter fördelar sig 1 rum med pentry. Här erbjuds hyresgästen bekvämligheter i diskmaskin och tvättmaskin. På golvet ligger ett parkettgolv. 

Lägenhet 2:

Med sina 30 kvm är lägenhet 2 något större än den andra på samma våningsplan. Här fördelar sig lägenheten om 1 rum och kök som med avskiljande vägg separerar sovrum och köksdel. Här är bekvämligheterna goda med både där köket erbjudet micro och diskmaskin. 

2:a våningen:

Lägenhet 3:

Denna lägenhet är fördelat på 3-4 rum och kök om 125 kvm. Köket har diskmaskin och micro. Tvättmaskin och torktumlare.Kamin. 

3:e våningen:

Lägenhet 4:

5 rum och kök fördelat på 125 kvm. Diskmaskin . Tvättmaskin och torktumlare.Här finns två stycken fungerade eldstäder samt balkong. 

  

Sammanfattning

Total hyresintäkt: 513 204kr/år

Lägenheterna har en god standard. Ytskikten på golv skiftar mellan parkett, furugolv och laminat. Våtrummen är renoverade under 2016 och ytskikten utgörs av kakel och klinker.

Samtliga lägenheter är utrustade med diskmaskin, tvättmaskin och torktumlare.

Fastigheten erbjuder vackra kakelugnar och kamin.

Den åtråvärda havsutsikten finns från vissa av lägenheterna. Två av lägenheterna stoltserar också med vackra balkongerna med fint utsmyckade balkongräcken.

 

Trädgård

Stenlagt innergård

Råå

Välkommen till Råå - ett charmigt fiskeläge med livskvalitet!

Vad ordet livskvalitet innebär är såklart högst personligt. Att börja dagen med att ta ett morgondopp i kallbadhuset eller en joggingtur på stranden innan du kommer hem o tar din kopp kaffe o njuter av frukosten. Atmosfären här är magisk med små kullerstensgränder och vackra välbevarade hus. Råå lever året om men det ska erkännas att sommartid är det något extra. Livet leker, sommarkrogar och stränder fylls på av både Rååbor och turister. Småbåtshamnen sjuder av liv, jolleskolan öppnar, segelkurserna startar. En av sommarens höjdpunkter, Seglarfesten går av stapeln, då är det fest på hela Råå. På hösten blir det lite lugnare, nu är bästa tiden att njuta av fantastiska Råådalen, som med sin frodiga grönska sträcker sig från havet till Gantofta, förbi vackra Raus kyrka. En perfekt söndagspromenad! I december tar det ny fart, då rustas det för julskyltningen som får "hela Helsingborg" på fötter, det vill ingen missa! På Råå kan du ta väl hand om dig själv.... här finns flera frisörer och hud/friskvårdssalonger, vill du träna aktivt finns det gym o padelhall i närheten. På Råå finns det mesta på gångavstånd, apotek, blomsterbutik, delikatesserier, trevliga krogar, kiosk och flera charmiga småbutiker. Stora välsorterade butiker som Ica Maxi och Coop samt Systembolag ligger alldeles nära. Fina cykelvägar norr och söder ut samt en generös tidtabell med lokalbussen. Här finns flera dagis att välja emellan och barnen kan cykla eller gå till skolan, både privata och kommunala alternativ finns.
Om detta känns som goda förutsättningar för en hög livskvalitet - är du välkommen till Råå!

 

Varför säger man på Råå?

Enligt lokalt språkbruk bor en rååbo inte "i" utan "på" Råå, eftersom man enligt äldre skånsk språktradition bodde "på" fiskelägen.

 

Dokument

Planritning

Fyll i formuläret nedan för att anmäla dig till visningen för Styrmansgatan 6A

Välj en tid för visning nedan

Fyll i formuläret nedan för att anmäla ditt intresse för objektet Styrmansgatan 6A

Ulf Löwander
Fastighetsmäklare
070-629 79 59