Ramlösa - Ramlösa


Bågenholmsgatan 7


Såld

Bågenholmsgatan 7

Ramlösa

Hemtrevlig villa i eftertraktade Ramlösa

I eftertraktade Ramlösa med sin rika historia ligger detta familjevänliga hus om 131 kvm på en lugn återvändsgata. Bostadens nedre planlösning ger ett fräscht intryck med parkettgolv och nymålade väggar. Här erbjuds en öppen social yta med husets hjärta i kök som öppnar upp sig till vardagsrum och matsal. Grillen tänds på det gemytliga trädäcket där det rymmer både utekök samt dagens jacuzzi och utemöbler. Med uteplatsens läge i väst är det öppet hela dagen med sol från söder så du kan fånga dagens varmaste timmar under sommarmånaderna. Fastighetens utsida är stilren med sin ljusa träfasad, inramade & upplysta uteplats, stenlagda uppfart med plats för två bilar som sedan fortsätter som en gång fram till verandan och husdörren. På tomten står även garage med fjärrstyrning till porten och ett cykelförråd där barnens cyklar står tryggt. Varmt välkommen att kontakta Reg. Fastighetsmäklare Alexander Larsson vid intresse.

Fakta

Adress:
Bågenholmsgatan 7
Område:
Ramlösa
Kommun:
Helsingborg
Församling:
Raus
Fastighetsbeteckning:
BARDEN 16
Typ:
Villa
Ägandeform:
Friköpt - Småhus
Byggnadstyp:
1 1/2 plansvilla
Byggnadsår:
1984
Vatten och avlopp:
Kommunalt vatten året om.. Kommunalt avlopp.
Fönster:
Isolerglas
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Ventilation:
Mekanisk (endast frånluft)
Fasad:
Trä
Tak:
Betongpannor
Stomme:
Trä
Plåtarb.:
Lackerad plåt
Bjälklag:
Trä
Grundläggning:
Krypgrund
Grundmur:
Murad
Badrum:
2 st
Parkering:
Tomtmark
TV- Internetutbud:
Fiber
Allmänt skick:
Normalt
Huvudsakligt vädersträck:
V

Ekonomi

Taxeringsvärde byggnad(er):
1 792 000 kr
Taxeringsvärde tomt:
1 197 000 kr
Taxeringsvärde totalt:
2 989 000 kr
Taxeringen är preliminär:
Nej
Bef. pantbrev:
2st om 2 974 000 kr
Taxeringsår:
2021
Värdeår:
1984
Kommunal skatt (exkl. kyrkoskatt):
31.39%
Taxeringskod:
220
Försäkring fullvärde:
Ja

Energideklaration

Utförd
2012-06-18
111kWh/m2 kWh/m²/år

Driftkostnad

Beräknad på 4 personer
20 400 kr/år
12 000 kr/år
3 000 kr/år
3 456 kr/år
6 744 kr/år
10 140 kr/år
55 740 kr/år
Övrigt består av Larm och Fiber om 425 kr respektive 420 kr per månad.
8 874 kr/år

Förening

Nej
Nej

Beskrivning

Rum för rum

Allmänt om bostaden

I eftertraktade Ramlösa med sin rika historia ligger detta familjevänliga hus om 131 kvm på en lugn återvändsgata. Fastighetens utsida är stilren med sin ljusa träfasad, inramade & upplysta uteplats, stenlagda uppfart med plats för två bilar som sedan fortsätter från uppfart som en gång fram till verandan och husdörren. Väl inne ges ett fräscht intryck av bostaden, nedre planlösning är modern och öppen med husets hjärta i kök som öppnar upp sig till vardagsrum och matsal medan den övre fungerar som bostadens privata del med sovrum för hela familjen.

Hall/Entré

En enkel veranda vid entrén ger en välkomnande känsla av hemtrevnad. För ett par år sedan byttes det traditionella dörrlåset ut mot ett modernt kodlås, skönt att slippa slarva bort nyckeln. Entrén till familjebostaden erbjuder ytor för avhängning av ytterkläderna och skorna, har en sober färgskala på väggar och ekparketten för dig vidare genom hela nedervåningen med undantag för badrum och groventré. Här renoverades hela trappen i fjol och idag är utrymmet under inklätt vilket bidrar till goda förvaringsmöjligheter som skulle välkomnats i alla hem.

Kök

Köket renoverades 2012 med köksö och nya vitvaror. Sedan dess har det både lagts till ytterligare skåpsluckor och en del vitvaror har moderniserats 2019 med undantag för kyl, frys & fläkt - allt i rostfritt stål. Köket kan beskrivas som ett för familjen, goda arbetsytor på både laminatskivan runt induktionshällen eller bakningen över köksön, som har en bastant ekskiva. Perfekt för äppelpajen bakad av trädgårdens egna äpplen. Här sitter även en altandörr till baksidan.

Vardagsrum/Matsal

Hela bostadens nedervåning har under 2021 målats om med undantag för fondtapeten bakom TVn. Vardagsrum och matsal gifter sig i ett genom den öppna planlösningen - ha full koll på mello samtidigt som du försöker få ihop din allt för fullproppade taco. Stora fönster ger ett fint ljusinsläpp och genom altandörren intill kommer du ut till det gedigna trädäcket som byggdes 2019.

Badrum

Villans större badrum finner sig på nedervåning, det är helkaklat med ett mörkt läckert klinker i golv och vitt kakel på väggar. Duschhörnan är i kontrastmönster med mindre kakel och klinker, här erbjuds dubbla duschhuvuden. Förvaringsmöjligheter finns i badrumsinredningen från Ballingslöv som består av både skåp och kommod, spegeln har inbyggd lampa. 

Groventré

När barnen kommer in från leken i det blöta eller hem från träningen är detta perfekta entrén. Med klinker i golv slipper du oroa dig ifall parketten kommer skadas eller inte. Groventrén utgör även fullt utrustad tvättstuga med goda arbetsytor, vask och uppdaterade vitvaror från 2018 (tvätt) och 2020 (tork). Här har du även 4 garderober i fullhöjd, varav i ena sitter bostadens fjärrvärmeanläggning och ovanför laminatbänkskivan samt stänkskyddskaklet från Laura Ashley sitter ytterligare skåp till förvaring - något du inte kommer sakna i detta hus.

Vi går en trappa upp

Ovanvåningen blir den privata boningen för familjen - förutom när småttingarnas vänner är på besök såklart.
Det mindre allrummet ovanför trappen mellan de 3 sovrummen och badrummet erbjuder plats för skrivbordet där barnen kan göra sina läxor eller du kan slå upp laptopen ifall du känner för fortsatt hemmakontor! Här hittas även luckan upp till vinden, fullt inredd för (ytterligare) förvaring. Takfönstret ger ett naturligt ljusinsläpp.

Master Bedroom

Även kallat sovrum 1 - gediget i storleken och sobert i färgtonen. Här erbjuds garderob i väggen bakom dörren, yta för ytterligare hemmakontor som blir mer ostört än det i allrummet samt en ljus walk-in-closet. Golvet i rummet är klätt med en heltäckningsmatta vilket ger en härlig mysfaktor. Från Master Bedroom kommer du även ut på husets balkong som ligger under tak ut mot trädäcket och vägen. Väggen kan här flyttas ut, likt på nedervåningen vilket skulle ge ca 14 kvm extra boyta. (Bygglov krävs).

Sovrum 2 & 3

Mindre sovrummen är perfekta för barnen. Ganska så lika till storleken och utförande, spegelvända såklart.. Laminatgolv är detsamma som i allrummet utanför, vilket gör ovanvåningen smakfull. Sovrum 2 har en fondvägg av mörkare toner och en lucka i ena änden för att komma åt ventilationsinstallationer. Sovrum 3 har en drömmig stjärntapet och en inbyggd garderob. 

Badrum

Badrummet på ovanvåningen är enklare i utförandet med en målad plastmatta på golvet och en i överlag enklare inredning med kommod och mindre skåp. Här finns idag ett takfönster men med bygglov kan en kupa byggas till vilket skulle ge mer takhöjd och möjlighet till en duschhörna.

Trädgården

Trädgården må vara mindre till ytan men erbjuder mycket kärlek. Här finner du parkeringsplats för 2 bilar, 3 när svärföräldrarna kommer på middag och garage som idag barnen spelar landhockey i, laddstolpen till elbilen ingår ej. Stenlagda biluppfartsplatsen övergår till gång som runt det gedigna trädäcket tar dig fram till entrén. Med ett läckert rostfärgat rabattstål håller sig gräsmattan borta ifrån stenarna. När barnen går till skolan tar de ett äpple från äppelträdet på vägen ut.

På det gedigna trädäcket huserar idag en exklusiv jacuzzi av märket NordPool från 2018 med plats för upp till 8 personer. Sittgrupp för middagarna med markis ovanför och bardisk/köksbänk runt grillen för en riktig BBQ. Här är dagarna varma och kvällarna långa, med solens strålar från lunchtid fram emot kvällen innan sommarsolens sista ljus sakta dyker ner bakom trädkronorna runt 20-tiden. När solen sedan gömt sig bakom det som är Ramlösa Brunnspark lyses huset läckert upp av den nyligen uppsatta utomhusbelysningen runt trädäcket och på fasaden. 

Bra att veta

Renoveringar

2012

* Nedervåningen totalrenoverades med ny planlösning, vägg togs bort och det installerades en limträbalk. Ett nytt genomgående parkettgolv lades och nya lister sattes in (Kährs). Tak samt väggar målades om.
* Köket installerades på nytt (IKEA) med vitvaror från Husqvarna och siemens.
* Ny elcentral och en avfuktare i krypgrunden installerades.
* Hus och garage målades om.

2013

* Nedervåningens badrum totalrenoverades.
* Groventré totalrenoverades. (Fjärrvärmeväxlaren installerades några år tidigare, troligtvis 2011).
* Nytt laminatgolv lades på ovanvåningen.

2015

* Nya garderober i barnrummen

2016

* Ny trappa till groventrén

2017

* Installation av 3-fas uttag i garaget

2018

* Ny tvättmaskin (2018).
* Jacuzzi av märket NordPool (service och nytt värmepaket 2021)

2019

* Nya vitvaror i kök avseende: induktionshäll, ugn, diskmaskin & mikro.
* Ny köksbänkskiva i laminat och diskho i rostfritt stål.
* Utbyggnad av trädäcket

* Ny trappa/veranda Huvudentré
* Ny torktumlare

2020

* Vinkyl sattes in 
* Ny balkongdörr
* Nytt tyg på markis
* Ny entrédörr med kodlås (Yale Doorman)
* Ny garageport med fjärrstyrning
* Stensättning av uppfart och gång 

2021 - 2022

* Utomhusbelysning i sin helhet installerades.
* Ny trappa sattes in och förråd byggdes in undertill
* Nya dörrar ovanvåning
* Nymålat badrumsgolv ovanvåning
* Nya fönster garage (ej installerade)

Övrigt

*Förslag om tillbyggnad som kupa och förflyttning av väst-vägg är baserade på vad säljaren i samtal med kommun fått höra är möjligt. Inga aktuella bygglov finns idag utan måste sökas på nytt. 
* Laddstolpen på biluppfarten ingår ej i köpet.

Servitut

Avtalsservitut avloppsledning, Förmån
12-IM7-84/8302 - 1

Byggnadsbeskrivning

SMÅHUSENHET, HELÅRSBOSTAD FÖR 1-2 FAMILJER (220) (220)
Byggnad, totalt värde: 1 792 000 kr
Mark, totalt värde: 1 197 000 kr ().
Summavärde: 2 989 000 kr

Taxeringsår: 2021
Byggår: 1984
Värdeår: 1984

Naturvårdsbestämmelse

Vattenskyddsområde
Akt: 1283K-15725
Beslutsdatum: 2004-02-05
Senaste ändring: 2012-01-24

Ramlösa

Ramlösa är en stadsdel, ibland kallad brunnsort, i utkanten av södra Helsingborg. Här ligger bl.a. den vackra parken med Ramlösabrunn med anor från 1700-talet. Ramlösa Hälsobrunn grundades den 17 juni 1707 av Johan Jacob Döbelius. Brunnen byggdes omkring den järnbrunn som Döbelius undersökt i början på samma århundrade. Hälsobrunnens anseende ökade snabbt och hade besökare från både Sverige och Danmark. Under Ramlösa Brunns storhetstid i början av 1800-talet besökte medlemmar av kungafamiljen och adelsfolk brunnen regelbundet, övertygade om dess hälsobringande egenskaper. I slutet av 1890-talet fann man en ny och mineralrik alkalisk källa, vilket blev starten för det moderna buteljerade vattnet och det moderna företaget Ramlösa. Samtidigt minskade hälsobrunnens ursprungliga verksamhet och den lades slutligen ner 1973. Efter flera exploateringshot under 1970-talet skyddades många av byggnaderna inne i Brunnsparken som byggnadsminnen, och nästan hela parken klassades som ett skyddsområde inom byggnadsminnesförklaringen.  

 

Ramlösa är en mycket barnvänlig stadsdel med närhet till fina grönområden och lekparker oavsett om du bor i den gamla eller nyare delen Grundskolor och förskolor finns det flera att välja mellan. Här finns bra kommunikationer med buss och tåg, du promenerar till stationen på 15-20 minuter genom Brunnsparken. Påfarten till motorvägen ligger också i närheten. Du kan dessutom ta dig med cykel in till centrala Helsingborg.

 

Det finns gott om fina löprundor i närheten, och du har Ättekulla naturreservat precis runt hörnet. Skåneleden och landborgspromenaden går förbi kvarteren där husen ligger. Närheten till Råå och Brunsskogen ger också en mängd möjligheter till både rekreation, restaurangbesök, promenader och restaurangbesök. 

 

I Ramlösa finns bl.a. pizzeria, bageri, restaurang och vårdcentral, men närheten till centrala Helsingborg ger dig tillgång till hela stadens utbud av kultur- och nöjesliv, butiker, restauranger, caféer och stränder. Citygross på Ättekulla når du på några minuters promenad.

Dokument

Planritning

Alexander Larsson
Fastighetsmäklare
073-595 57 72