Tågaborg - Helsingborg


Helmfeltsgatan 7


Såld

Helmfeltsgatan 7

Tågaborg

Öppen & ljus lägenhet med balkong i söderläge på eftertraktade Tågaborg

Ovanför Landborgen & bland Tågaborgs eftertraktade arkitektur, med närhet till stadens rika utbud av smakupplevelser och fina promenadstråk. Här bor du i en välskött förening på en eftertraktad adress. Blicka längs med Wrangelsgatan och mot sekelskiftets rosa elegans. Lägenheten erbjuder idag en härlig rymd genom stora rum & ytor som gifter sig med takhöjden om 2,70. Balkongen i korsningen Wrangelsgatan/Helmfeltsgatan med sundsutsikt är riktigt trevlig och med sitt söderläge har du många av dagens soltimmar här. Boendets kök är som gjort för hemmakocken med sin smarta förvaring och tilltagna yta, festmåltiden serveras sedan i den öppna & sociala ytan där Matsal & vardagsrum är kombinerat. En lägenhet för privata livet och sociala tillställningar. Mer information på vår hemsida. Varmt välkommen att kontakta Reg. Fastighetsmäklare Alexander Larsson vid intresse!

Fakta

Adress:
Helmfeltsgatan 7
Område:
Tågaborg, Helsingborg
Kommun:
Helsingborg
Församling:
Helsingborgs Maria
Lägenhetsnummer:
2401  /  1301
Typ:
Bostadsrätt
Ägandeform:
Bostadsrätt - Lägenhet
Andelstal ägande:
3.16600%
Andelstal avgift:
3.16600%
Byggnadstyp:
Flerfamiljshus
Byggnadsår:
1935 Genomgående renovering 2005
Fönster:
Isolerglas
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Badrum:
1 st
Balkong:
Balkong
Parkering:
Garage
Förråd:
Källarförråd
TV- Internetutbud:
Fiber
Inkluderat i avgift:
Värme, Vatten, el
Hiss:
Ja

Ekonomi

Pantsatt:
Ja
Pantsättningsavgift:
483 kr
Överlåtelseavgift:
1 208 kr
Överlåtelseavgift betalas av:
Köpare
Kommunal skatt (exkl. kyrkoskatt):
31.39%

Energideklaration

Utförd
2019-03-31
E
142 kWh/m²/år
Helmfeltsgatan 7

Driftkostnad

3 000 kr/år
1 800 kr/år
4 800 kr/år
I avgiften till föreningen prel.debiteras 148kr vardera månad för el.

Förening

Brf Karl X
769612-1164
Ja
Nej

Allmänt om föreningen

Allmänt om föreningen

Bostadsrättsföreningen är ett privatbostadsföretag som bildades 2005. Föreningen har sitt säte i Helsingborg och äger fastigheten Samson 12 i vilken man upplåter bostadsrättslägenheter. Fastigheten är geograftiskt belägen i Helsingborg med adress Karl X Gustavs Gata 58 och Helmfeltsgatan 7.

Inflyttning skedde under år 2005. Föreningen har 34 bostadsrättslägenheter med en totalyta om 2 694 kvm samt ett garage på 320 kvm och en lokal på 60 kvm. Föreningen har även 13 garageplatser.

Bostadsrättslägenhetern är fördelade enligt följande:

1 rum & kök: 1st
1,5 rum & kök: 8st
2 rum & kök: 3 st
2,5 rum & kök: 12st
3 rum & kök: 2st
3,5 rum & kök: 7st
4 rum & kök: 1st

Väsentliga händelser under och efter räkenskapsåret
Styrelseledamöter utförde fastighetsbesiktning 2020-12-07

Under året har följande underhåll gjorts:
- Tätskiktsbeläggning på översta sex balkongerna.
- Ny värmepump installerad.
- Fiberinstallation.
- Omdränering av fastigheten.

Kommande planerade underhåll inom 10 år:

- Maskinparken i tvättstugorna kommer behöva bytas under denna tid.

Beskrivning

Rum för Rum

Allmänt om bostaden

Ovanför Landborgen & bland Tågaborgs eftertraktade arkitektur, med närhet till stadens rika utbud av smakupplevelser och fina promenadstråk. Här bor du i en välskött förening på en eftertraktad adress.

Blicka längs med Wrangelsgatan och mot sekelskiftets rosa elegans. Lägenheten erbjuder idag en härlig rymd genom stora rum & ytor som gifter sig med takhöjden om 2,70. Balkongen i korsningen Wrangelsgatan/Helmfeltsgatan med sundsutsikt är riktigt trevlig och med sitt söderläge har du många av dagens soltimmar här.

Hall & Entré

Från garaget och via hissen tar du dig smidigt till lägenheten på fjärde våningen. Lägenheten upplevs direkt som välkomnande med sin genomgående takhöjd om ca 2,70m. Planlösningen är öppen och i hallen hittar vi dagens platsbyggda garderober mot sovrummets vägg. Bakom spegelskjutdörrarna gömmer sig både skohylla, plats för jackan, hatthylla och städskåp. Sett till den alternativa planlösningen finns det riktigt fräcka lösningar.

Kök

Likt alla rummen i lägenheten är även köket väl tilltaget. Om du gillar att laga mat är detta ett kök för dig! Kökets design är tidlös med sin vita & smarta inredning från Svedbergs med spottar under köksskåp. Här har utrymmena utnyttjats väl med luckor upp till tak och förvaring in till hörn - skönt att få undan köksmaskinen. Den maskinella utrustningen i rostfritt stål är genomgående från Siemens med undantag för köksfläkten. Utrustningen består av ugn, micro, kombinerad kyl/frys, inbyggd diskmaskin & induktionshäll.

Intill fönstret som vätter mot innergård och kringliggande fastigheter hittar vi en riktigt trevlig kaffehörna, det är väl så man vill ha det på morgonen? Med en kaxigt mörkröd glasvägg och där varje hyllplan har inbyggd belysning, häller du upp din nybryggda kopp kaffe innan du slår dig ner vid köksbordet. Fiskbensparkett till golv? - Ja tack.

Vardagsrum

Genomgående från hall till balkong i de sociala ytorna ligger ett läckert enstavsparkett som golv, det gifter sig väl med de vita väggarna som fångar upp dagens solstrålar genom fönstrena. Rummet blir genomgående ljust med fönster mot balkong i söder och kökets fönster i norr. Detta är ett rum för middagarna i familjära eller festliga sällskap likväl när det dags att slå sig ner framför TV-n i den stora soffan. Sundsutsikten kommer du åt från balkongen och sekelskiftets romantik reser sig ståtligt längst ner på Wrangelsgatan i sin korsning med Aschebergsgatan.

Med en industrivägg i glas skapar du ett extra sovrum och förvandlar detta till 3 rum & kök samtidigt som du behåller dagens ljusinsläpp till vardagsrummet. Se alternativ planritning.

Sovrum

Gediget ljusinsläpp under dagen med fyra stora fönster i fil ut mot Helmfeltsgatan. Önskar du ha det lite mer privat eller mörkt för nattens batteriladdning finns både rullgardiner och vanliga gardinstänger. Sovrummet har en lugnande mörkblå fondtapet som sängen idag står emot. Som golv ligger en likadan fiskbensparkett som i köket och bakom skjutdörrspartier ligger en ordentlig garderob med gott om förvaring för alla säsongers kläder. Mot vardagsrumsväggen ryms även skrivbordet utan några som helst problem.

Badrum

Badrummet är helkaklat och stambytt 2005 i samband med fastighetens renovering. Här ligger ett gråblått klinker som golv med golvvärme, och väggarna är klädda med ett vitt kakel. När du kommer ut från duschen med detaljer av svart, plockar du varma handdukar från den uppvärmda handdukstorken. Inredningen i övrigt är enklare men erbjuder förvaringsmöjligheter i 3 praktiska skåp, ekbänkskiva för nättare avlastningsytor, spotlights i tak och vägghängd toalett. Det står idag en mindre tvättmaskin men det ryms en ordentlig tvättpelare. 

 

Tågaborg

Tågaborg är ett av Helsingborgs mest attraktiva områden. Norr om Helsingborgs centrala delar samspelas sekelskifte och patriciervillor med vita putsade fasader och tegelfastigheter. Utöver Vikingsbergsparken, en grön oas i den annars ganska täta bebyggelsen, går landborgspromenaden med vackra vyer och uppskattad motion ut mot Pålsjöskog. På Tågaborg finner du både livsmedelsaffär, bagerier och kvarterskrogar. När du vill komma åt centrums kompletta utbud av allt du kan tänka dig så är det på mindre än 2 kilometers avstånd. 

Tågaborgs läge, ovanpå landborgen, ger en bra utsikt över Öresunds glittrande vatten och turande färjor, i vissa fall även över Norrs takåsar. Här har du inte långt till en del av de kallbadhus som flitigt används året runt av Helsingborgarnas starka badkultur. Närmsta badstrand hittar du på Fria Bads fina badstrand, här solar och badar du intill gröningens läckra strandpromenad med populära restauranger. Gröningen erbjuder flera restauranger, boulespel, basketplan, minigolf, grillplatser för umgängena och inte minst, härliga gräsytor intill fantastiska Öresund.

Planritning

Alexander Larsson
Fastighetsmäklare
073-595 57 72