Råå - Råå


Rååvägen 82A


Såld

Rååvägen 82A

Råå

Ljus och trevlig lägenhet i kanonförening

Återigen har vi förtroendet av våra vänner på fantastiska Råå att förmedla detta hem till sina nästa ägare. Ett stenkast från sundets skvalpande vågor, långa stränder och fina kvarter fördelas dina framtida 56 kvadratmeter på 2 rum & kök. Med den inglasade balkongen i soligt sydvästläge känns boendet mycket större än så och under lövens frånvarande månader har du en härlig sundsutsikt skymtande mellan husen på andra sidan gatan. Välkommen att kontakta Reg. Fastighetsmäklare Alexander Larsson vid intresse.

Fakta

Adress:
Rååvägen 82A
Område:
Råå
Kommun:
Helsingborg
Församling:
Raus
Lägenhetsnummer:
149  /  1102
Typ:
Lägenhet
Ägandeform:
Bostadsrätt - Lägenhet
Andelstal ägande:
0.4415%
Andelstal avgift:
0.43877%
Byggnadstyp:
Flerfamiljshus
Byggnadsår:
1960
Fönster:
isolerglas
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Ventilation:
Mekanisk (endast frånluft)
Badrum:
1 st
Balkong:
Inglasad balkong
Parkering:
Garage
Gatan
Förråd:
Källarförråd & Matkällare
TV- Internetutbud:
Com hem
Inkluderat i avgift:
Värme, Vatten, kabel-tv, bredband, bostadsrättstillägg
Ej inkluderat i avgift:
Hushållsel
Hiss:
Nej

Ekonomi

Pantsatt:
Nej
Pantsättningsavgift:
483 kr
Överlåtelseavgift:
1 208 kr
Överlåtelseavgift betalas av:
Köpare
Kommunal skatt (exkl. kyrkoskatt):
31.39%
Känd avgiftsförändring:
Inget planerat utöver eventuella ändringar i förhållande till inflation.

Energideklaration

Utförd
2019-02-18
E
135 kWh/m²/år
Kielergatan 26A

Driftkostnad

Beräknad på 1 person
2 400 kr/år
2 400 kr/år
Ca 200kr hushållsel tillkommer

Förening

BRF Helsingborgshus nr 10
743000-2191
Ja

Föreningen

Allmänt om föreningen

Föreningen är ett privatbostadsföretag enligt inkomstskattelagen och utgör därmed en äkta bostadsrättsförening. Föreningenen registrerades 1959-12-15. Nuvarande ekonomiska plan registrerades 1964-03-16 och nuvarande stadgar registrerades 2019-06-05. Föreningen har sitt säte i Helsingborgs kommun.

Föreningen äger fastigheterna Kanon 11 och Stallmästaren 8 i Helsingborgs Kommun. På fastigheterna finns 7 byggnader med 204 lägenheter. Byggnaderna är uppförda 1960 med Adress Rååvägen 82-94 och Kielergatan 26, 27 och 28 på Råå.

Lägenheterna fördelas enligt följande:

2 rum & kök: 76 st
3 rum & kök: 117 st
4 rum & kök: 9 st
5 rum & kök: 2 st

Övriga ytor:

Lokaler: 1 föreningslokal
Garage: 66
P-platser: 69
Husvagnsplatser: 2
Förråd: 48 (extra hyrningsbart)
Övernattningslägenhet kostar 200kr/dygn.

Beskrivning

Rum för Rum

Allmänt om bostaden

Välkommen till Rååvägen 82 där vi återigen har förtroendet av våra vänner på fantastiska Råå att förmedla detta hem till sina nästa ägare. Ett stenkast från sundets skvalpande vågor, långa stränder och fina kvarter fördelas dina framtida 56 kvadratmeter på 2 rum & kök. Med den inglasade balkongen i soligt sydvästläge känns boendet mycket större än så och under lövens frånvarande månader har du en härlig sundsutsikt skymtande mellan husen på andra sidan gatan. 

Hall

Inne i lägenheten väntar en välkomnande hall med goda ytor för avhängingsmöjligheter, oavsett om du föredrar krokar eller garderober. Kanske bägge? Idag finns ett trevligt linneskåp i väggen där ytterkläderna hänger. Hallen fungerar även som en sammanbindande korridor mellan de övriga utrymmena i bostaden.

Kök

I toner av grönt och grått med inslag av trä är detta kök med sin nätta känsla av lantkök, verkligen hemtrevligt. Med enkla medel kan det även bli modernt. Skåpsluckorna erbjuder god förvaring och med ytterligare ytor intill kyl/frys mitt emot spisen är köket mer dubbelsidigt än enkelsidigt. Här är måltiderna lättarbetade och gästerna kan sitta vid matbordet som även det får plats. Som golv ligger ett gediget klinker med en rustik känsla - något jag utan tvekan skulle behållt. 

Vardagsrum

Rummets ekparkett är troligtvis original men håller sig fortfarande fint. Med den stora inglasade balkongen och de gedigna fönsterpartierna ger solstrålarna från sydväst ett härligt ljus i rummet. Man kan se att rummet verkligen varit ett finrum, på väggarna sitter en exklusiv strukturtapet och möblerna bidrar till känslan av just det, ett finrum. Balkongerna har renoverats av föreningen och även byggts ut, vilket ger känslan av ett extra rum. Även när vädret går i grå toner kan du här sitta och njuta av sundets skiftningar mellan husen på andra sidan vägen.

Sovrum

Sovrummet rymmer en stor dubbelsäng och med hela 5 garderober inbyggda i väggen ryms både dina och din partners kläder. Är du singel så har du fler garderober än vad det finns årstider, då får du in skorna i den 5e - perfekt. Rummet har en trevlig blommande tapet som fondvägg och som golv ligger en enklare plastmatta. 

Badrum

Med föreningens stambyte 2006 fräschades badrummet till. Färgerna går i en blå/grön ton över det helkaklade badrummet med klinker på golv och kakel på väggar. Idag står ett badkar men med enklare medel skapar du en duschhörna och då rymmer även badrummet en nättare kombinerad tvätt&tork. 

 

Råå

Välkommen till Råå - ett charmigt fiskeläge med livskvalitet!

Vad ordet livskvalitet innebär är såklart högst personligt. Att börja dagen med att ta ett morgondopp i kallbadhuset eller en joggingtur på stranden, innan du kommer hem o tar din kopp kaffe o njuter av frukosten. Atmosfären här är magisk med små kullerstensgränder och vackra välbevarade hus. Råå lever året om men det ska erkännas att sommartid är det något extra. Livet leker, sommarkrogar och stränder fylls på av både Rååbor och turister. Småbåtshamnen sjuder av liv, jolleskolan öppnar, segelkurserna startar. En av sommarens höjdpunkter, Seglarfesten går av stapeln, då är det fest på hela Råå. På hösten blir det lite lugnare, nu är bästa tiden att njuta av fantastiska Råådalen, som med sin frodiga grönska sträcker sig från havet till Gantofta, förbi vackra Raus kyrka. En perfekt söndagspromenad! I december tar det ny fart, då rustas det för julskyltningen som får "hela Helsingborg" på fötter, det vill ingen missa! På Råå kan du ta väl hand om dig själv.... här finns flera frisörer och hud/friskvårdssalonger, vill du träna aktivt finns det gym o padelhallar i närheten. På Råå finns det mesta på gångavstånd, apotek, blomsterbutik, delikatesserier, trevliga krogar, kiosk och flera charmiga småbutiker. Stora välsorterade butiker som Ica Maxi och Coop samt Systembolag ligger alldeles nära. Fina cykelvägar norr och söder ut samt en generös tidtabell med lokalbussen. Här finns flera dagis att välja emellan och barnen kan cykla eller gå till skolan, både privata och kommunala alternativ finns.

Om detta känns som goda förutsättningar för en hög livskvalitet - är du välkommen till Råå!

 

Varför säger man på Råå?

Enligt lokalt språkbruk bor en rååbo inte "i" utan "på" Råå, eftersom man enligt äldre skånsk språktradition bodde "på" fiskelägen.

 

Planritning

Alexander Larsson
Fastighetsmäklare
073-595 57 72