Rydebäck - Rydebäck


Käringögatan 6B


Såld

Käringögatan 6B

Rydebäck

Ett ljust, fräscht & praktiskt kedjehus med bästa solläge i en underbar trädgården.

På framsidan ryms era bilar, svärföräldrarnas också när det är dags för besök. Innanför dörrarna erbjuds ett ljust och fräscht boende där hela familjen får plats. Boendet fördelar sig på 3-4 sovrum, dubbla badrum och en stor social yta med kök-matsal-vardagsrum. Den stora uteplatsen på boendets baksida välkomnar solens alla timmar, den lugna eftermiddagen eller när det bjuds in till fest, stor som liten. Hela uteplatsen är inredd med trädäck & stenläggning, växthus & jacuzzi. Varmt välkommen att kontakta Reg. Fastighetsmäklare Alexander Larsson eller Ulf Löwander vid intresse.

Fakta

Adress:
Käringögatan 6B
Område:
Rydebäck
Kommun:
Helsingborg
Församling:
Kvistofta
Fastighetsbeteckning:
STORGRUNDET 8
Typ:
Kedjehus
Ägandeform:
Friköpt - Småhus
Byggnadstyp:
1 1/2 plans kedjehus
Byggnadsår:
2015
Vatten och avlopp:
Kommunalt vatten året om.. Kommunalt avlopp.
Fönster:
Isolerglas
Uppvärmning:
Värmepump
Fasad:
Puts
Tak:
Plåt
Stomme:
Trä
Bjälklag:
Trä
Grundläggning:
Betongplatta
Grundmur:
Prefab
Badrum:
2 st
TV- Internetutbud:
Fiber

Ekonomi

Taxeringsvärde byggnad(er):
2 242 000 kr
Taxeringsvärde tomt:
768 000 kr
Taxeringsvärde totalt:
3 010 000 kr
Taxeringen är preliminär:
Nej
Bef. pantbrev:
5st om 2 195 000 kr
Taxeringsår:
2021
Värdeår:
2015
Kommunal skatt (exkl. kyrkoskatt):
31.39%
Taxeringskod:
220

Driftkostnad

Beräknad på 4 personer
2 700 kr/år
2 700 kr/år
Förbrukningen har legat stabilt runt 12 000-13 000 kwh senaste åren.

Förening

Nej
Nej

Beskrivning

Rum för rum

Allmänt om bostaden

På framsidan ryms era bilar, svärföräldrarnas också när det är dags för besök. Innanför dörrarna erbjuds ett ljust och fräscht boende där hela familjen får plats. Boendet fördelar sig på 3-4 sovrum, dubbla badrum och en stor social yta med kök-matsal-vardagsrum.

Den stora uteplatsen på boendets baksida välkomnar solens alla timmar, den lugna eftermiddagen eller när det bjuds in till fest, stor som liten. Hela uteplatsen är inredd med trädäck & stenläggning, växthus & jacuzzi.

Entre

Välkommen, stig på! Med det grå klinkergolvet innanför dörren slipper du oroa dig för att den fina vitlaserade parketten till golv skall ta skada när barnen kliver in med skorna. Den ljusa hallen med vita väggar som sedan är genomgående för bostaden välkomnas du hem. Här finns goda möjligheter till att hänga undan kläderna och ställa skorna i en platsbyggd garderob med skjutdörrspartier. Även under trappen finns plats för ytterligare förvaring. 

Kök & Vardagsrum

Köket från Ballingslöv går i en sober grå färg. Den gråmelerade laminatbänkskivan intill både vask och spis samt ovanpå köksön erbjuder goda arbetsytor. Va en del av det sociala medan du lagar mat. Här är alla vitvaror i rostfritt stål från Siemens och består av spishäll, kyl & frys, ugn, micro och fläktkåpa. Diskmaskinen är integrerad. 

Med fönster i kök och nedanför vardagsrum blir ljusinsläppet genomgående i detta sällskapens rum. Här njuter du av middagarna vid matbordet innan du slår dig ned framför TVn. Är det tacokväll kanske du äter framför fredagsfilmen? Det vitlaserade parkettgolvet är genomgående på hela nedervåningen och har vattenburen golvvärme.

Badrum

Bostadens bägge badrum är trevligt inredda med grått klinker i golv och vitt kakel på väggar. Nedre våningens badrum har duschhörna, vit kommod och spegel med skåp. Ovanvåningens är även det helkaklat och idag står det enbart en duschhörna men är även förberett för badkar ifall du önskar lite extra vardagslyx.

Grovkök

Tvättstugan har ett mörkt klinkergolv och resterande inredning är vitt. Här står två helt nya Siemens tvätt och tork av modellerna IQ500 & IQ300 (ej samma som på bild). Tvättstugan har gott om arbetsyta med arbetsbänk intill vask och goda förvaringsmöjligheter. Det är via tvättstugan du kommer till kontorsrummet med ytterligare glasdörr till husets trädgård.

Vi går en trappa upp


På ovanvåningen så ligger ett genomgående parkettgolv i de två sovrummen. Bägge sovrummen är ombyggda då planlösningen gjorts om en del sedan huset uppfördes 2015. Sovrum 1 är tilltaget i storleken och erbjuder både klädkammare och sovalkov, avgränsat från det övriga rummet. En trevligt och intressant lösning. Sovrum 3 i dagens utförande var tidigare del av ovanvåningens hall/allrum, här har väggen flyttats och rummet är nu rymligt till storleken med dubbla fönster för ljusinsläpp. 

Master Bedroom har en mjuk, härlig & exklusiv heltäckningsmatta som golv, det bidrar till mysfaktorn. Här sitter dubbla fönster som vätter mot områdets grönområde och blommande fält. Längs med väggen bakom skjutdörrar sitter en djup platsbyggd garderob, perfekt för den modemedvetna. 

Trädgård

Den inhägnade trädgården med sitt tilltagna trädäck där du fångar dagens alla soltimmar är mycket härlig. Nedanför trädäcket är resterande del av tomten stensatt, lättskött och bekvämt. Här står grillen perfekt, bjud över dina trevliga grannar på BBQ och njut av sommarvärmen. Efter middagen hoppar du ned i jacuzzins varma vatten, med plats för upp till 6 personer sitter du här i gott sällskap tills solnedgången, eller varför inte falla tillbaks till det ca 11 kvm stora orangeriet och skratta med nära & kära in på småtimmarna - njut lite extra av livet, i din egna lilla "oas". 

Rydebäck

Välkommen till Rydebäck!

 

Strax söder om Helsingborg och fiskeläget Råå ligger detta fina bostadsområde som från 60-talet vuxit till ett av Europas största. Här bor den som vill bo nära Helsingborgs stad, utan att vara långt från havet. Rydebäck ligger fantastiskt utmed med en flera kilometer lång sandstrand som sträcker sig hela vägen mellan Råå och Fortuna. 

Stranden är en av Skånes bästa, härligt långgrund med fin sand - perfekt för både två- och fyrbenta busfrön! Vill du hellre bada från brygga så finns det också. Tack vare de många cykel- och gångvägarna i Rydebäck är det enkelt att ta sig runt hela byn på nolltid.

 

Rydebäck har ett aktivt föreningsliv och här finns många trevliga aktiviter att välja mellan, förutom fina joggingspår finns gym, yogastudio och fotbollsplan där både barn och vuxna kan spela samt en välkänd golfbana med ett ofattbart vackert läge utmed stranden. Flera dagis finns, både kommunala och Montessori samt en äldre och nybyggd skola från åk 0-9. 

Rydebäck har ett bra serviceutbud med livsmedelsbutik, spa, apotek, vårdcentral, bibliotek samt flera trevliga krogar som t.ex. Resturang Tegel, 2 pizzerior och under sommaren en härlig strandservering. En fin cykelväg med utsikt över Öresund, Ven och Danmark leder till Råå där ni har en av Skånes största småbåtshamnar och flera trevliga butiker och krogar.

 

Närheten till E6:ans påfart gör det enkelt för den som pendlar, oavsett om du ska söder- eller norrut. Vill du hellre åka tåg så finns en station med generös tidtabell. Området trafikeras också med buss som enkelt tar er till Helsingborgs centrum.

Byggnadsbeskrivning

SMÅHUSENHET, HELÅRSBOSTAD FÖR 1-2 FAMILJER (220) (220)
Byggnad, totalt värde: 2 242 000 kr
Mark, totalt värde: 768 000 kr ().
Summavärde: 3 010 000 kr

Taxeringsår: 2021
Byggår: 2015
Värdeår: 2015

Dokument

Planritning

Ulf Löwander
Fastighetsmäklare
070-629 79 59
Alexander Larsson
Fastighetsmäklare
073-595 57 72