Oceanhamnen - Helsingborg


Vågbrytargränd 6


Budgivning pågår

Vågbrytargränd 6

Oceanhamnen

5 meter takhöjd och entresolplan i Oceanhamnens kanske fräckaste två-rummare

Beläget på Helsingborgs enda Ö, intill Öresunds skvalpande vågor och vid stadens utan tvekan häftigaste nybygge - Oceanhamnen. Här finner vi denna fräcka tvårummare som bjuder in till ett socialt liv i stadens puls bland kommande kajpromenader, kanaler, torg & öar. Bo med över 5m takhöjd i de sociala delarna och bjud in vännerna till din alldeles egna uteplats intill Öresunds skvalpande vågor. Varmt välkommen att kontakta Reg. fastighetsmäklare Ulf Löwander eller Alexander Larsson vid intresse.

Fakta

Adress:
Vågbrytargränd 6
Område:
Oceanhamnen, Helsingborg
Kommun:
Helsingborg
Församling:
Helsingborgs Maria
Lägenhetsnummer:
2B-1002  /  1002
Typ:
Bostadsrätt
Ägandeform:
Bostadsrätt - Lägenhet
Andelstal ägande:
1.3106%
Andelstal avgift:
1.3106%
Byggnadstyp:
Flerbostadshus
Byggnadsår:
2022
Fönster:
Lågenergifönster
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Ventilation:
Mekanisk till- och frånluft m. värmeåtervinning
Badrum:
1 st
Balkong:
Egen uteplats
Parkering:
Garage
Förråd:
Källarförråd
TV- Internetutbud:
Fiber
Inkluderat i avgift:
Värme, Vatten, Kabel-TV
Ej inkluderat i avgift:
varmvatten, hushållsel, fiber
Hiss:
Ja
Allmänt skick:
Som nytt
Huvudsakligt vädersträck:
SV

Ekonomi

Pantsatt:
Ja
Kommunal skatt (exkl. kyrkoskatt):
31.39%

Driftkostnad

6 000 kr/år
6 000 kr/år
Uppskattad kostnad om ca 500 kr extra i månaden på fiber,, varmvatten och el

Förening

Brf Oceanpiren
769635-2611
Ja

Allmänt om föreningen

Allmänt om föreningen

Föreningen äger fastigheten Primula 1 i Helsingborg Kommun. På fastigheten finns 2 flerbostadshus i 6 våningar. Byggnaderna är uppförda 2021-2022. Total lägenhetsyta är ca 4 902 kvm och ca 145 kvm lokalytor. Ytorna är uppmätta på ritning av förening. Tomtarealen uppgår till 1 964 kvm. Lägenheterna fördelar sig på 69 bostadsrätter. Bostadsrättsföreningen har en gemensam takterass med magisk utsikt över både Öresund och Danmark

För mer information se ekonomisk plan som dokument på vår hemsida www.propertiespartners.se

Beskrivning

Rum för rum

Allmänt om bostaden

När livsnjutning, hög kvalité på boende och närhet till centrum ligger i fokus är denna lägenhet med sin inbjudande & sociala planlösning perfekt för dig. Ta klivet ut på din alldeles egna uteplats med eftermiddagssolen intill sundets skvalpande vågor och känn pulsen i den nya stadsdelen med allt vad den har och kommer att erbjuda. Blir det för livat, stäng dörr och gå en trappa upp... njut av tystnaden i denna väl lugna och tysta bostad mitt i smeten.

 Hall

Innanför dörren möts vi av det sköna parkettgolvet från Kärhs, genomgående för bostaden. Den naturella nyansen av vitlaserad ek gifter sig väl med bostadens fönsterbågar av ek och dess brädor av natursten. Runt dig finner du smart förvaring, dubbelgarderober för alla dina härliga vår- & sommarjackor, även under trappan får du bort en del också. Med andra ord finns det praktiska avhängningsmöjligheter, perfekt när gästerna kommer på besök - om de inte kliver in via uteplatsen såklart.

Kök

Socialt & praktiskt - men framöverallt stilrent. HTH-köket går i en sober grå färgskala med smarta och praktiska förvaringar som hörnskåp och spotlights undertill de övre skåpen. Här ryms hemmakockens alla köksredskap. Maskinellt är köket väl utrustat och färgsättningen går i matchande färger med resterande inredning. Induktionshäll, ugn & micro i svart, kombinerad kyl & frys i rostfritt stål, allt från Electrolux. Fläkten från FALKE är läckert gömd bakom köksluckan. Arbetsytorna är goda med en sandgrå laminatskiva i läcker träimitation & underlimmad vask av större storlek med matkvarn.

Vardagsrum

Ett fantastiskt ljus ligger över detta rum, i öppen planlösning med köket är rummet en öppen & social yta där takhöjden är minst sagt slående. Oavsett om du kliver in från entrén eller när din vän spontant kommer in från den alldeles egna uteplatsen för en spontan-AW möts ni av en rymd att tala om. Vältilltaget är takhöjden ca 5m, dina fönster i gaveln har ca 3,2m till underkant. Här njuter ni inomhus eller på er egna uteplats intill ett läckert glittrande Öresund innan middagen på favoritrestaurangen. 

Vi går en trappa upp

Sovrum/Entresolplan

Vi tar stegen upp för den vitmålade trappan. Entresolplanet blir en välkomnad tillflykt både när du ska få dig lite sömn eller behöver kommer undan för lite jobb i ditt egna hemmakontor. I vinkel finner du plats för mindre skrivbord och en garderob med skjutdörrspartier i en änden medan sängen står i andra. Belägen på första parkett, är det inte så vi vill vakna upp? Med utsikt över både djupt blåfärgat vatten och Danmarks fastland, kanske kommer en turande färja tyst glidandes förbi. 

Entresolplanet känns avskilt med sin inramning av glas och läcker ledstång av ek, precis som i trapp. Tack vare räcket i glas är ytan fortfarande öppen men upplevs inte instängd, ett läckert tillägg i Oceanhamnens kanske fräckaste tvårummare.

Toalett

Varmt och skönt klinker med golvvärme, precis som vi vill ha det. Nyanserna och färgsättning är tidlös & smakfull, grått klinker i golv och vitt kakel på väggarna. Duschhörnan är inramad med glasdörrar och erbjuder dubbla munstycken och handdukarna plockar du varma från den eluppvärmda handdukstorken. Toaletten har vakuumspolning - som är en del av Oceanhamnens och H22's miljötänk och dess modell av "tre rör ut". Ovan din kombinerade tvätt/tork från Electrolux har vi en praktisk arbetsyta och även ett dubbelskåp. Förvaring finns det gott om i badrummet med både kommoden, spegelskåpet och tidigare nämnt dubbelskåp.

Bra att veta

* Oceanhamnen är en del av Helsingborgs miljö- och innovationssatsning - H22
* Oceanhamnens har ett system som kallas "tre rör ut" vilket är ett källsorteringssystem i avloppssystemet - fråga mäklaren för mer info.
* Oceanhamnen är byggt med miljömedvetenhet i åtanke.

H22

Varför- och vad är H22?

Samhället står inför stora utmaningar. De offentliga intäkterna minskar eftersom andelen barn och äldre blir fler jämfört med den arbetade befolkningen som betalar skatt. Detta innebär ett tuffare ekonomiskt läge för alla kommuner i Sverige, även Helsingborg. Samtidigt ökar invånarnas förväntningar på enklare, snabbare och mer flexibel service. Dessutom står världen inför stora klimatutmaningar och en teknikutveckling som kommer att förändra vårt sätt att leva och arbeta. För att ta oss an dessa utmaningar så krävs förändrade arbetssätt och smartare välfärdslösningar. Därför behöver staden arbeta med långsiktig och hållbar välfärds- och stadsutveckling. För att lyckas måste staden ta bort sådant som inte genererar tillräckligt mycket värde, utveckla mer effektiva arbetssätt och ge utrymme för tester och innovation. Det krävs nya former av samarbete, både lokala, nationella och internationella.

H22 är Helsingborgs stora välfärdssatsning där staden vill utveckla morgondagens lösningar för en ökad livskvalitet i en smartare och mer hållbar stad.

Stadens arbete med H22 består av två delar:

  • En stadsgemensam satsning på innovation. Det handlar om själva resan mot en smartare och mer hållbar stad.
  • H22 City Expo – En hållplats där vi sätter ljus på allt det som åstadkommits fram till 2022. Efter H22 City Expo fortsätter den långsiktiga satsningen på innovation. (läs mer om H22 City Expo längre ner)

 

Läs mer om H22 och H22 City Expo på www.H22.se

Planritning

Budgivning pågår

3 375 000 kr Historik
Budgivare 4 2022-06-07 17:50
S Budgivare 5 2022-06-05 13:10
Budgivare 5 2022-06-05 12:47
Budgivare 4 2022-06-04 11:15
Budgivare 2 2022-05-23 09:37

Fyll i formuläret nedan för att anmäla dig till visningen för Vågbrytargränd 6

Välj en tid för visning nedan
2022-07-07
2022-07-09

Fyll i formuläret nedan för att anmäla ditt intresse för objektet Vågbrytargränd 6

Ulf Löwander
Fastighetsmäklare
070-629 79 59
Alexander Larsson
Fastighetsmäklare
073-595 57 72