Rydebäck - Rydebäck


Frösögatan 3D


Såld

Frösögatan 3D

Rydebäck

En fräsch 3:a med underbar vy över Rydebäcks alla takåsar, Öresund & Danmark.

En vy ovanför Rydebäcks alla takåsar & trädkronor, med utsikt över Öresund och Danmark, vore inte det något? Bekvämt med hissen, tar du dig hela vägen upp till 5e våningen och denna ljusa trerummare som med några "quick-fix" blir en riktig 10-poängare. Med stora fönsterpartier, inglasad balkong runt gaveln och vita inredning bokstavligen flödar solens energifyllda strålar in i detta hem. Här bor du centralt i Rydebäck med alla dess bekvämligheter - lugnt och ostört uppe bland molnen. Boningen erbjuder en öppen planlösning för de sociala ytorna där hemmakocken aldrig behöver lämna sällskapet. Master bedroom och ett mindre sovrum, perfekt hemmakontor, gästrum eller för tonåringen. Välkommen till himmel och hav i Rydebäck, i ett bekymmersfritt boende i en välskött förening med strålande utsikt! Kontakta fastighetsmäklare Alexander Larsson eller Ulf Löwander vid intresse.

Fakta

Adress:
Frösögatan 3D
Område:
Rydebäck
Kommun:
Helsingborg
Församling:
Kvistofta
Lägenhetsnummer:
0502  /  1405
Typ:
Lägenhet
Ägandeform:
Bostadsrätt - Lägenhet
Andelstal ägande:
1.80869%
Andelstal avgift:
1.80869%
Byggnadstyp:
Flerfamiljshus
Fastigheten besiktigad:
2020-06-17
Byggnadsår:
2004
Fönster:
isolerglas
Uppvärmning:
Centralvärme
Ventilation:
Mekanisk (endast frånluft)
Badrum:
1 st
Balkong:
Inglasad balkong
Parkering:
Garage
Förråd:
Förråd
TV- Internetutbud:
Fiber via stadsnätet Pingday
Inkluderat i avgift:
Värme, Vatten
Hiss:
Ja
Allmänt skick:
Normalt
Huvudsakligt vädersträck:
V

Ekonomi

Pantsatt:
Nej
Pantsättningsavgift:
483 kr
Överlåtelseavgift:
1 208 kr
Överlåtelseavgift betalas av:
Säljare
Kommunal skatt (exkl. kyrkoskatt):
31.39%
Känd avgiftsförändring:
3% 1/7-22 (vilken vi uppgett)

Energideklaration

Utförd
2019-05-02
B
58 kWh/m²/år
Frösögatan 3A-D

Förening

Brf Rydebäcks Centrum 1
7696097414
Ja
Nej

Allmän beskrivning

 

Allmänt om föreningen

Bostadsrättsföreningen BRF Rydebäcks Centrum 1 är ett privatbostadsföretag som har sitt säte i Helsingborg. Föreningen äger fastigheten Arholma 3 i vilken man upplåter bostadsrättslägenheter och lokaler. Fastigheten är geografiskt belägen i Rydebäck med adress Frösögatan 3B och 3D

Inflyttning skedde under 2004. Föreningen har 56 bostadsrättslägenheter med en totalyta om 4 618 kvmsamt 2 lokalet om totalt 444 kvm. Föreningen har vidare 26 bilplatser och 2 MC-platser i garagen,

Bostadsrättslägenheterna är fördelade enligt följande:

2 rum & kök: 16 st
3 rum & kök: 31 st
4 rum & kök: 5 st
5 rum & kök: 4 st

 

Läs mer om föreningen på deras hemsida: https://brfcentrum1.se/

Beskrivning

Rum för rum

Allmänt om bostaden

Mitt i Rydebäck centrum ligger denna ljusa och luftiga lägenhet med öppen planlösning, här bor du centralt med områdets trevliga utbud av restauranger, kommunikationer, Hemköp & läkarmottagning. Beläget på femte våningen erbjuds ljus och rymd. Här kan ni njuta av utsikten över sundet och de grönskande omgivningarna - lugnt och ostört uppe bland molnen.

Hall & Entré

Väl innanför dörren möts vi av en mottagande ljus och rymlig entré. Bostaden har goda förvaringsmöjligheter och i just hallen finns flera garderober, önskas ytterligare hallmöbler finns plats för det också. Hallen är inredd med ett praktiskt klinkergolv i grått.

Kök 

En ljus & diskret tapet leder oss vidare in i lägenheten fram till köket. Utan avskiljande vägg mot vardagsrum är ytan öppen & social. Här låter de fyra fönsterna i fil sannerligen ljuset från solens energifyllda strålar flöda in i bostaden - härligt. Kökets inredning är en aning omodern men med lite "quick-fix" gör ni köket modernt och tidlöst. Idag inrett i vitt med detaljer av bok, diskbänk i rostfritt och bänkskiva av boklaminat.

Vardagsrum

Nättare köksskåp skärmar av mot vardagsrummet. Generöst till ytan och samma läckra ljusinsläpp från fönsterväggens fyra fönster - här trivs vi. Med möbleringen idag har vi ett vardagsrum som tillsammans med köket går i vinkel - det erbjuder möjligheter till större matgrupp och en soffgrupp för TV-hänget. Genom helglasad dörr når vi balkongen som bjuder på en härlig vy, nästan ett andra vardagsrum.

Sovrum 1

Det stora sovrummet är idag inrett som ett mindre vardagsrum. Med sin utsikt, trevliga yta & garderobsvägg med skjutdörrar är det som gjort för vara just ditt sovrum. 

Sovrum 2

Nästa sovrum är något mindre i storleken. Här ryms sängen för tonåringen, gästen eller skrivbordet till hemmakontoret. Rummet har sin egen klädkammare, plats för bokhylla och fönster med utsikt mot Helsingborg.

Badrum

Badrummet ligger i direkt anslutning till entrén. Helkaklat, går det i trevliga färgtoner med ljusgrått klinker på golv och vitt kakel på väggar med ljust grå dekor. Här är temperaturen behaglig med golvvärmen och handdukarna plockar du torra efter duschen från handdukstorken intill. Här finns både tvättmaskin och torktumlare, praktiskt placerade under lång arbetsbänk. Förvaring finns det gott om i de vita överskåp samt komoden. 

Balkong

Den stora balkongen har ett västerläge och erbjuder sol från 11-tiden på förmiddagen tills att solen går ner i nord-väst. Som inglasad balkong blir detta nästan som ett extra vardagsrum, inomhus fast utomhus & med en läcker träpanel på väggen bryts det hårda i sten och betong ned till en varm och mysig känsla. Här ligger du i en härlig loungegrupp med ett glas vin i handen, blickar ut över trädkronorna i ett kärleksfullt sällskap med en vackert rosaorange himmel från solnedgångens strålar.

Rydebäck

Välkommen till Rydebäck!

 

Strax söder om Helsingborg och fiskeläget Råå ligger detta fina bostadsområde som från 60-talet vuxit till ett av Europas största. Här bor den som vill bo nära Helsingborgs stad, utan att vara långt från havet. Rydebäck ligger fantastiskt utmed med en flera kilometer lång sandstrand som sträcker sig hela vägen mellan Råå och Fortuna. 

Stranden är en av Skånes bästa, härligt långgrund med fin sand - perfekt för både två- och fyrbenta busfrön! Vill du hellre bada från brygga så finns det också. Tack vare de många cykel- och gångvägarna i Rydebäck är det enkelt att ta sig runt hela byn på nolltid.

 

Rydebäck har ett aktivt föreningsliv och här finns många trevliga aktiviter att välja mellan, förutom fina joggingspår finns gym, yogastudio och fotbollsplan där både barn och vuxna kan spela samt en välkänd golfbana med ett ofattbart vackert läge utmed stranden. Flera dagis finns, både kommunala och Montessori samt en äldre och nybyggd skola från åk 0-9. 

Rydebäck har ett bra serviceutbud med livsmedelsbutik, spa, apotek, vårdcentral, bibliotek samt flera trevliga krogar som t.ex. Resturang Tegel, 2 pizzerior och under sommaren en härlig strandservering. En fin cykelväg med utsikt över Öresund, Ven och Danmark leder till Råå där ni har en av Skånes största småbåtshamnar och flera trevliga butiker och krogar.

 

Närheten till E6:ans påfart gör det enkelt för den som pendlar, oavsett om du ska söder- eller norrut. Vill du hellre åka tåg så finns en station med generös tidtabell. Området trafikeras också med buss som enkelt tar er till Helsingborgs centrum.

Planritning

Ulf Löwander
Fastighetsmäklare
070-629 79 59
Alexander Larsson
Fastighetsmäklare
073-595 57 72