Döshult / Viken - Viken


Döshultsvägen 372


Kommande försäljning

Döshultsvägen 372

Döshult / Viken

Detta hem söker ny kärleksfull omvårdare i skånska Döshult. Är det du?

I den lilla skånska byn Döshult erbjuds ni en fridfull och helt underbar bostad, om ca 280 kvm, där ägaren har skapat ett unikt hem med ombonad och varm interiörmiljö likväl som det stora intresset för trädgården och naturen. Här samsas de stora ekarna med vackra blomsterrabatter och odlingar. "Bakstugan" med dess fantastiska bakugn har huserat många glädjefyllda sammankomster med nära o kära. Detta är verkligen en idyll från en svunnen tid - En "Bullerbykänsla" helt enkelt.

Fakta

Adress:
Döshultsvägen 372
Område:
Döshult / Viken, Viken
Kommun:
Helsingborg
Fastighetsbeteckning:
DJURAMOSSA 12:13
Typ:
Villa
Ägandeform:
Friköpt - Småhus
Byggnadstyp:
1 1/2 plansvilla i vinkel
Byggnadsår:
1909 Tillbyggt/ombyggt 2000
Vatten och avlopp:
Kommunalt vatten året om. Enskilt avlopp.
Fönster:
Dubbelkopplade
Uppvärmning:
Direkt el samt luft/luft värmepumpar
Ventilation:
Självdrag
Fasad:
Trä
Tak:
Äldre enkupiga tegelpannor
Stomme:
Trä
Plåtarb.:
Målad plåt
Bjälklag:
Trä
Grundläggning:
Betongplatta och torpargrund
Grundmur:
Natursten och lite betong
Murstock:
Tegel
Badrum:
1 st
Eldstad:
Braskamin på ovanvåning, Öppen spis på nedre plan och en stenbaksugn.
Gästtoalett:
Ja

Ekonomi

Taxeringsvärde byggnad(er):
1 345 000 kr
Taxeringsvärde tomt:
1 320 000 kr
Taxeringsvärde totalt:
2 665 000 kr
Taxeringen är preliminär:
Nej
Bef. pantbrev:
4st om 698 000 kr
Taxeringsår:
2021
Värdeår:
1946
Kommunal skatt (exkl. kyrkoskatt):
31.39%
Taxeringskod:
220

Förening

Nej
Nej

Beskrivning

rum för rum

Huvudentré: Så fort du kliver över tröskeln in i detta hemtrevliga och unika hem. infinner sig en varm och lugn känsla . Du möts av ett "levande" kök där det syns att ägaren har ett brinnande intresse för "den goda måltiden" och gärna i sällskap av familj och vänner. Inredningen går i blått och bok och maskinell utrustning i rostfritt, generös bredd på ugn och spis samt microugn. Här får köksredskapen vara synliga och lättillgängliga med lysande kopparkastruller, pannor och stekfat så skapas här kulinariska middagar som en dans.

Ett litet trappsteg upp:

Här möts du av en värmande braskamin med plats för fåtöljerna framför precis som det ska vara. Där kan man sitta och njuta av eldens dansande lågor. Vid ett av husets vackra fönster finns idag en härlig gammal pinnsoffa längs hela väggen med bord o stolar till. Här finns en lycka ner till en fantastisk vinkällare och förråd till sylter, marmelader o safter från trädgårdens rika skörd. 

Efter detta rum följer

Biblioteket

Såklart finns här ett gediget bibliotek där husets vackra fönster finns på båda sidor vilket skapar ett magiskt ljusinsläpp. Nästa rum blir

Matsalen

som även den har fönstren som ger ett så vackert intryck och ljusinsläpp.

Tillbaka till biblioteket så tar du dig vidare till en generöst rum som har en egen ingång från den charmiga innergården. Den vackra gröna entrédörren stoltserar med fönster på vardera sida. Härifrån tar du dig upp till husets ovanvåning  som erbjuder en öppen spis och möjligheter att efter egna behov skapa sovplatser, samvaro eller hemmakontor. Här är ett av husets sovrum samt en gästtoalett.

Nu går vi tillbaka till allrummet med braskaminen som tar oss till en passage som leder oss ut till köksträdgården. Här ligger ett gediget hamrat tegelgolv . Här finns också badrummet som är inrett i blått och vitt. Snygg dubbelvask med blått porslin samt hyllor med belysning och skåp. Härligt inbyggt badkar med direkt närhet till helkaklad duschhörna. 

Från köksentrén

Genom en fin gammal furudörr leds vi vidare i detta fantastiska hus till sin egna lilla "snickarbod" där den klassiska arbetsbänken är på plats med alla redskap som behövs till någon som tycker om att arbeta med händerna.

Från Snickarboden kommer vi sedan in i det som kan kännas som husets "hjärta". Här känns det att många trevliga tillställningar ägt rum i goda vänners lag med att fira årets alla högtider. I detta rummet finns en bakugn som minst sagt kan beskrivas som "magnifik"! 

 

 

 

 

 

 

Trädgård

Dokument

Planritning

Fyll i formuläret nedan för att anmäla dig till visningen för Döshultsvägen 372

Välj en tid för visning nedan

Fyll i formuläret nedan för att anmäla ditt intresse för objektet Döshultsvägen 372

Ulf Löwander
Fastighetsmäklare
070-629 79 59