Norr / Fria Bad - Helsingborg


Ehrensvärdsgatan 6


Ehrensvärdsgatan 6

Norr / Fria Bad

Ljus & trivsam 3.a med rymlig balkong varifrån du blickar över Sundets glitter mot Kronborgs Slott.

Vi kliver in i ett bekymmersfritt boende om 83 kvm. Dessa 3 rok har ett fritt, ljust & soligt läge i syd-väst. Ni blickar ut över sundets glitter med Kronborgs Slott i horisonten när ni avnjuter morgonkaffet på balkongen. Lägenhetens hjärta, vardagsrummet, är både rymligt och ljust, då ljusinsläppen låter solens strålar ge hela lägenheten värme och ljus. Den välplacerade balkongen nås även från vardagsrummet. Väldisponerat boende i en lugn och välmående förening. Välkommen att kontakta fastighetsmäklare Ulf Löwander för mer info och en privat visning.

Fakta

Adress:
Ehrensvärdsgatan 6
Område:
Norr / Fria Bad, Helsingborg
Kommun:
Helsingborg
Församling:
Helsingborgs Maria
Lägenhetsnummer:
205  /  1205
Typ:
Lägenhet
Ägandeform:
Bostadsrätt - Lägenhet
Andelstal ägande:
5.09%
Andelstal avgift:
5.13%
Byggnadstyp:
Flerfamiljshus
Byggnadsår:
1939
Fönster:
Isolerfönster
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Ventilation:
Mekanisk (endast frånluft)
Badrum:
1 st
Balkong:
Stor balkong
Parkering:
Garage
Tomtmark
Förråd:
Källarförråd
TV- Internetutbud:
Kabel-TV
Inkluderat i avgift:
Värme, Vatten, Kabel-TV
Ej inkluderat i avgift:
Hushållsel
Hiss:
Ja
(Hissen går även ner till källarplan/suterräng)

Ekonomi

Pantsatt:
Ja
Pantsättningsavgift:
476 kr
Överlåtelseavgift:
1 208 kr
Överlåtelseavgift betalas av:
Säljare
Kommunal skatt (exkl. kyrkoskatt):
31.39%

Energideklaration

Utförd
2018-10-24
F
148kWh/kvm kWh/m²/år

Driftkostnad

6 000 kr/år
6 000 kr/år

Förening

BRF Ehrensvärdsg 6,8
769609-7851
Ja

Allmänt om föreningen

Bostadsrättsföreningen bildades 2005. Byggnaden uppfördes 1939. Föreningen har sitt säte i Helsingborg och ligger på Ehrensvärdsgatan 6-8. Föreningen har 22 bostadsrättslägenheter med en totalyta på 1551 kvm, 3 garageplatser och 7 parkeringsplatser. Lägenheterna är fördelade enligt följande; 9 st 2 rum & kök, 12 st 3 rum & kök, 1 st 4 rum & kök.

Trivsam och välskött trädgård i soligt söderläge med en uteplats där pergolan gör det hemtrevligt och ombonat. Här finns även en skyddad plats för era cyklar.

Föreningen har tecknat bostadsrättstillägg i sin fullvärdesförsäkring som fn är hos Länsförsäkringar.

Beskrivning

Lite av varje

Äntligen är en 3:a till salu på denna eftertraktade adress - Ehrensvärdsgatan 6, med hiss. 

Att ha sin lägenhet i denna tidstypiska funkisfastighet med den härliga sundsutsikten är en ynnest och grattis till dig som ska få flytta in här!  Det som är karaktäristiskt för "Funkis" är att husen har kubliknande former med ljusa putsfasader och fönsterpartier som sträcker sig runt hörn för att ge extra stort ljusinsläpp vilket denna lägenhet visar exempel på. Läget är fantastiskt då huset ligger skyddat upp mot Landborgen men också med direkt närhet till allt som behövs för en kvalitativ vardag.  Precis runt hörnet finns Ica Hamilton och busshållplatsen och också Fria Bad som erbjuder uppfriskande morgondopp och en skön promenad längs vattnet in till Norra hamnen o City förbi Gröningen eller norrut till Pålsjö skog. 

  

Hall: Luftig och välkomnande entré med praktisk hatthylla, garderob för ytterplaggen och plats för fåtöljen. Här finns plats att bygga en klädkammare/förvaring.

Vardagsrum: Här kan man verkligen använda ordet "fantastiskt" som beskriver detta rum. Här bokstavligen flödar ljuset in från de generösa fönsterpartierna som sträcker sig runt hörnet i härligt syd-väst läge. Här är det också utgång till en minst sagt rymlig balkong där morgonkaffet kan avnjutas med blicken vilande över den skiftande utsikten över sundet mot Kronborgs slott o Danmark. Här kan du välja att ha olika sittgrupper eller kanske du har "gröna fingrar" och gillar att odla och då ha en del där odlingsbänken fylls med egna örter, grönsaker och vackra blommor som berikar livet så skönt.

Sovrum 1: Det lite större sovrummet med fönster ut mot balkongen i söderläge erbjuder stavparkett och praktiska garderober för klädförvaring.

Sovrum 2: Det mindre sovrummet har även det fönster i söderläge. På golvet ligger ett nyare parkettgolv. Garderober för förvaring.

Kök: Trivsamt kök med plats för matplats. Ljus köksinredning med äldre maskinell utrustning. På golvet ligger ett fräsch rutigt "linoleumgolv" i två nyanser av grått.

Badrum: Fräscht helkaklat badrum med klinker på golv i ljus färgskala. Dusch och handdukstork som ger varma sköna handdukar efter duschen. Här finns även plats för tvättmaskinen, där förberedelserna är gjorda.

Område

Norra delen av Helsingborg.

Den norra delen av vår vackra stad är av många ansedd som den mest eftertraktade stadsdelen att bo på. Området stoltserar med många kvarter byggda från förra sekelskiftet med dess omisskännliga charm och dess byggnader som ligger som smakfulla juveler i stadsbilden.

Här bor du vid vattnet och precis utanför huset tar du trappan upp till vår högt uppskattade Landborgspromenaden. Flertalet vackra grönområden finns i din direkta närhet såsom Margaretaparken, Vikingsbergsparken och Pålsjö skog för sköna promenader. Tillhör du dem som uppskattar morgondopp att starta dagen med finns flera generösa badbryggor längs sundet för det och under den kyliga perioden finns båda kallbadhusen Kallis och Pålsjöbaden som erbjuder den sköna, värmande bastun. Närheten till city och stadens stora restaurang och kulturutbud är också ett stort plus.Vad mer finns att önska för en god livskvalité?

Planritning

Fyll i formuläret nedan för att anmäla dig till visningen för Ehrensvärdsgatan 6

Välj en tid för visning nedan

Fyll i formuläret nedan för att anmäla ditt intresse för objektet Ehrensvärdsgatan 6

Ulf Löwander
Fastighetsmäklare
070-629 79 59
Susanne Andersson
Kontorschef
070-813 23 31