Såld Idylliskt torp med skogen som granne!
Dolda fel-försäkrat
Besiktigat

Tyllinge Nykrog

Idylliskt torp med skogen som granne!

Vill du också vara med och göra avtryck i historien? På denna plats har människor levt och bott i flera sekel. Torpet Nykrog är enligt lantmäteriet byggt 1909, men uppfördes troligen redan under mitten av 1800-talet och var en del av Tyllinge Säteri. Nykrog kompletterades med en ladugård i slutet av 1800-talet som då lät flyttas dit.

Mellan 2020-2023 har det löpande gjorts renoveringar med omtanke och syfte att bevara den äldre charmen, med tidstypiska detaljer som spegeldörrar och takrosett. Entréplan erbjuder ett rymligt vardagsrum med fönster i tre väderstreck och en braskamin, och blir därmed en naturlig plats för social samvaro. Stilfullt kök med plats för matbord för trevliga middagar. På övre plan hittar vi husets privata del med två ordentliga sovrum med varsin klädkammare. Källaren erbjuder ytterligare ett sovrum samt matkällare, dusch och tvättstuga. Stor och plan tomt och här installerades solceller så sent som 2016. Fiber kommer att tillföras till fastigheten under året.

Fakta

Adress:
Tyllinge Nykrog
Kommun:
Västervik
Fastighetsbeteckning:
TYLLINGE 2:26
Typ:
Villa
Ägandeform:
Småhus - Friköpt
Byggnadstyp:
1 1/2 plansvilla med källare
Byggnadsår:
1909 huset byggdes innan 1909, troligen under mitten av 1800-talet.
Vatten och avlopp:
Enskilt vatten året om/Enskilt avlopp.
Fönster:
2-glas kopplade
Uppvärmning:
Direktverkande el, luft/luft värmepump och braskamin
Ventilation:
Självdrag
Fasad:
Trä
Tak:
Tegel
Stomme:
Trä
Plåtarb.:
Lackerad plåt
Bjälklag:
Trä
Grundläggning:
Källare
Eldstad:
Braskamin
TV- Internetutbud:
Mobilt bredband, fiber kommer installeras under året.
Radon:
En radonindikering utfördes i samband överlåtelsebesiktningen.

Ekonomi

Energideklaration

Driftkostnad

Beskrivning

Interiör

Låt mig visa dig runt... 
Entréplan:
Hall:
Du välkomnas in i ett mysigt torp som är renoverat med omtanke och en känsla för att behålla den gamla charmen. Vackert linoljevaxat trägolv som är genomgående på både entréplan och övre plan. Bröstpanel som övergår i en förtjusande tapet med vitmålat tak. 

Vardagsrum: 
Rymligt vardagsrum som ger ett fantastiskt ljusinsläpp med fönster i tre väderstreck. Den värmande känslan som bara en braskamin kan ge, leder till att rummet blir en naturlig plats för social samvaro och ingiver ett lugn som annars kan vara svår att hitta. Trägolv med tapetserade väggar och vitmålat tak. Rummet har renoverats med en enorm känsla för att få fram den äldre charmen med taklister i jugendstil samt en takrosett. Dörren mellan hall och vardagsrum är en dörr från sent 1700-tal.

Kök: 
Mellan kök och vardagsrum är nu en delvis öppen planlösning vilket den nuvarande ägaren har bidragit till. Även här infinner sig det vackra trägolvet med bröstpanel och en tapet vald med omsorg ovanför. Runt fastigheten finns mycket kaprifoler, vilket var anledningen till att de fick pryda väggarna i köket. Köksluckorna pryds med samma kulör som redan finns på tapeten och skapar en elegant helhetskänsla. Köket är utrustat med ugn, kolfilterfläkt samt kyl/frys. 

WC:
I anslutning till hallen finns en WC med trägolv, bröstpanel och tapeter från 1970-tal som bevarades vid renoveringen. 

Övre plan: 
Hall: 
En trapp upp nås du av hallen på övre plan. Trägolv med bröstpanel och tapeter ovanför, som även dem är valda med mycket omsorg. I området finns mycket hjortar, vilket var anledningen till valet av denna tapet, vilket är samma som hallen på entréplan. Här finns även två garderober som också leder in till kattvinden. 

Sovrum 1: 
Direkt till vänster återfinns det första sovrummet av två stycken på övre plan. Trägolv med tapetserade väggar samt vitmålat tak. I anslutning till sovrummet finns också en rymlig klädkammare. 

Sovrum 2: 
Från hallen nås bostadens andra sovrum, med god plats för dubbelsäng, sängbord och övrigt möblemang. Från fönstret ser du skogens vackra glänta, vilket bidra till den rogivande känslan som rummet medför. Trägolv med drottningholmstapet och vitmålat tak. Även här finns en klädkammare. 

Källarplan: 
Hall: 
Från hallen nås alla rum på nedre plan. Här finns också en gammal vedspis som längre inte används. Under trappan finns också utrymme för förvaring. 

Sovrum 3: 
Under varma sommardagar kan det vara skönt att svalka ner sig lite i ett svalare utrymme. Detta rum kan användas som sovrum, som sällskapsrum eller varför inte ett bibliotek. Isolerat laminatgolv med tapetserade väggar samt träpanel på tak. Tre garderober. 

Matkällare: 
Till vänster om trappan finns en matkällare. 

Duschrum: 
Intill matkällaren finns ett duschrum med våtrumsmatta och våtrumstapet. 

Tvättstuga: 
Rymlig tvättstuga med en lucka in till ett mindre utrymme med varmvattenberedaren (35 liter). Betong på golv och målade betongväggar. Tvättmaskin från 2022. 

 

Övriga byggnader

Ladugård
Tillfördes till fastigheten runt 1895. År 1858 stod ladugården förmodligen några 100 meter bort vid Tyllinge Säteri. I ladugården finns en inristning JLK18, vilket troligen gjordes av han som ägde gården under slutet av 1800-talet. I ladugården finns bland annat en förrådsdel, förråd för ved med el samt ett hönshus. 

Spannmålsboden
Den tidigare spannmålsboden utnyttjas idag som gäststuga. På nedre plan återfinns ett sällskapsrum med trä på golv och väggar samt en braskamin. En trappa upp finns en sovrumsdel med plats för två bäddar. El finns indraget. 

Dubbelgarage
Garage med plats för två bilar samt en verkstadsdel. Här finns 20 solfångare på taket. 

Gäststuga
På gården finns ytterligare en gäststuga precis intill skogens glänt. Även här finns det plats för två bäddplatser och el finns indraget. 

På fastigheten finns även ett utedass samt en jordkällare.

Renoveringar

Utförda renoveringar:
Källare byggdes 1953 renoverades under 70-talet. 
Luftvärmepump installerades 2013
Solceller installerades 2016
Trekammarbrunn 2018
Braskamin installerades 2020
Borttagning av vägg mellan vardagsrum och kök samt borttagning av värmekanaler 2020
Delvis nya vattenledningar invändigt 2020-2021
Ytskikt har löpande renoverats mellan 2020-2023
Bytt ut foder, lister, pärlspont och dörrar (till gamla spegeldörrar) 2020-2023

Gemensamhetsanläggningar

Gemensamhetsanläggning VÄSTERVIK TYLLINGE GA:1
GA1

Servitut

Ledningsratt starkström, Last
0883-1421 - 1, 1994-04-14

Byggnadsbeskrivning

SMÅHUSENHET, HELÅRSBOSTAD FÖR 1-2 FAMILJER (220) 
Byggnad, totalt värde: 415 000 kr
Mark, totalt värde: 177 000 kr 
Summavärde: 592 000 kr

Taxeringsår: 2021
Byggår: 1909
Värdeår: 1929

Planritning

Ansvarig fastighetsmäklare

Amelia Nilsson
Fastighetsmäklare