Properties & Partners Bästa läget på Ljuskärrsberget !

Ljuskärrsvägen 89

Ljuskärrsberget

Bästa läget på Ljuskärrsberget !

Välkommen till denna härligt ljusa 3:a med bästa läge, balkong i söder och fri utsikt mot skog och golfbana. Här bor man tyst, utan insyn och med naturen inpå knuten. Lägenheten är i mycket gott skick med öppen planlösning mellan kök och vardagsrum. Ljusinsläpp från två håll bidrar till en känsla av rymd. Entré med gott om förvaring, vardagsrum med utgång till balkong där man njuter av sol hela dagen fram till sen eftermiddag. Kök med fönster mot innergård, ljusa köksluckor och gott om förvaring, arbetsbänkar i massivt trä, fina vitvaror i mycket gott skick. Två rymliga sovrum med fasta garderober i varje rum. Helkaklat badrum med dusch, tvättmaskin, torktumlare, golvvärme, handdukstork. Lummig innergård som erbjuder både lekplats för de små och grillplats för de vuxna. Bättre än så här kan man inte bo på Ljuskärrsberget!

Ljuskärrsberget är en populär, välskött förening med låga byggnader i två plan och med trivsamma grönskande gårdar och bilfria promenadvägar genom området. På området finns förskola, garage och tvättstuga. På kort gångavstånd finns Saltsjöbadens Centrum med sitt stora utbud av affärer och service, samt Tippens station där Saltsjöbanan går till Slussen/Henriksdal. I närheten finns Saltsjöbadens golfklubb, hela Erstaviks Naturreservat samt bad vid Lundsjön.

Fakta

Adress:
Ljuskärrsvägen 89
Område:
Ljuskärrsberget, Saltsjöbaden
Kommun:
Nacka
Lägenhetsnummer:
8922  /  1102
Typ:
Bostadsrätt
Ägandeform:
Lägenhet - Bostadsrätt
Andelstal ägande:
0.002164
Andelstal avgift:
0.002164
Byggnadstyp:
Flerfamiljshus
Byggnadsår:
1972
Balkong:
Balkong
Förråd:
Källarförråd
Inkluderat i avgift:
Vatten, kabel-TV, Bredband, IP-Telefoni.
Ej inkluderat i avgift:
Uppvärmning kommer som tillägg på månadsavgiften "Gemensam el".
Hiss:
Nej

Ekonomi

Energideklaration

Driftkostnad

Förening

Brf Ljuskärrsberget 1
714000-2465
Ja
Nej

Allmän information

Brf Ljuskärrsberget 1 bildades 1972 och äger och förvaltar fastigheterna Tattby:1 och Tattby:2. Fastigheten Tattby:1 friköptes 2012 (här återfinns alla bostäder) och Fastigheten Tattby:2 innehas med tomträtt (här ligger Förskolan som hyr sina lokaler av föreningen).

Föreningen har 471 lägenheter upplåtna med bostadsrätt (storlekar 1-5 rum och kök), samt upplåter 2 lägenheter och 14 lokaler med hyresrätt, varav en till en förskola. I föreningen finns även 3 tvättstugor, 2 övernattningslägenheter, gemensamhetslokal samt fastighetskontor.

Övrigt

Parkering:
I området finns flera parkeringsdäck med garage som möjliggör p-platser ute på däck samt i garage. De boende har möjlighet att hyra parkeringsplats för 225 – 375 kr/månad. Kö kan förekomma. Det finns även flera besöksparkeringar som betalas via p-automat. Föreningen har även några laddstolpar för el-bil (se mer info på föreningens hemsida).

Förråd:
Varje lägenhet har ett källarförråd i samma eller närliggande hus. Extraförråd finns att hyra i mån av tillgång.

Bredband/TV:
Föreningen har avtal med Tele2 för Kabel-TV (basutbud) samt Ownit för 1000Mbit/s bredband, vilka båda ingår i månadsavgiften.

Hushållsel:
År 2014 infördes individuell elmätning i syfte att minska elförbrukningen och spara pengar och miljö. Elmätningen följer lägenheten. För hushållsel tillämpas dels sk lägenhetsel och sedan tillkommer även sk gemensam el. Dessa belopp är obligatoriska och läggs på avgiften varje månad. De kan komma att öka eller minska beroende på månad och förbrukning. Föreningen upphandlar alltså hushållselen gemensamt och debiterar sen varje lägenhetsinnehavare för deras respektive förbrukning. Debiteringen sker med 6 mån förskjutning och vid lägenhetsförsäljning är det viktigt att parterna kommer överens om vem som ska debiteras elförbrukningen.

Bostadsrättstillägg:
Bostadrättstillägg tecknas av lägenhetsinnehavaren.

Föreningens hemsida:
Se gärna mer på föreningens hemsida: www.brfljuskarrsbarget.se

Utförda renoveringar

Föreningen följer en underhållsplan som upprättades 2019 och sträcker sig fram till 2069. Följande har bl.a gjorts:
2010: Installation av bergvärme och nya vattenburna radiatorer. Detta år genomfördes även förbättring av takluckor, grundvattenundersökningar mm.
2013: Spolning av stammar i lägenheter och förskola, OVK besiktning på samtliga lägenheter och förskola.
2014: Sortering av hushållsavfall infördes på hösten då även nya sopbehållare installerades.
2015: Installation av P-mätare vid gästparkeringarna.
2016: Renovering av husfasader.
2017: Dräneringsarbete för området.
2018: OVK besiktning påbörjad (stoppad av pandemin)
2020-2023: Takarbeten löpande, successivt byte av balkongdörrar
2021: OVK färdigställd
2022: Fortsatt takarbete, byte av balkongdörrar, syllbyte, renovering bastu

Ljuskärrsberget

Ljuskärrsberget är ett eftertraktat och populärt område som ligger centralt i Saltsjöbaden med närhet till såväl centrum och tågstation som till fina grönområden. Hela området består av flertalet låga två-våningsbyggnader som omger gröna och lummiga innergårdar. På Ljuskärrsberget finns förskolan "Fyren" som drivs av Unike Förskolor. Bra kommunikation till Slussen med Saltsjöbanan (fn. ersatt med busstrafik under 2023) från Tippens station.

Beskrivning

Lägenhetsbeskrivning

HALL:Välkomnande hall med gott om plats för avhängning av ytterkläder samt två garderober. Ny vit säkerhetsdörr. Elen är utbytt

VARDAGSRUM: Rymligt ljust vardagsrum i öppen planlösning med köket. Enhetligt fina parkettgolv samt målade ljusa väggar. Elementskydd. Hel fönstervägg med utgång till balkongen i söder.  Här har man ingen insyn då grannarna avskärmas genom sidoplank och utanför finns naturen. Solen njuter man av hela dagen fram till sen-eftermiddagen.  Läget kan inte bli bättre!

KÖK: Modernt och sobert kök med vita  luckor och vitrinskåp. Arbetsbänkar i massivt trä. Vitt modernt kakel som stänkskydd. Gott om förvaring i skåp och lådor. Maskinell utrustning består av helintegrerad mindre diskmaskin, spishäll, fläkt, rostfri ugn och micro i bekväm arbetshöjd samt rostfri kyl/frys. Köket är öppet mot vardagsrummet med en charmig utskjutande halv köksö,  gott om plats för stort matbord med många middagsgäster. Fönster mot den lummiga, grönskande bilfria innergården.

SOVRUMMEN: Två rymliga sovrum med gott om förvaring i garderober. Det ena sovrummet vetter mot den avskilda skogen  och det andra mot gården.

BADRUM: Välplanerat och fräscht badrum med blått klinkergolv och vita kakelplattor. Här finns dusch med skjutbara väggar,  handfatskommod, spegelskåp, wc, tvättmaskin och torktumlare. Golvvärme och handdukstork (el). Spottar i taket. Två fönster ger trivsamt dagsljusinsläp

ÖVRIGT: Enhetligt parkettgolv i hela lägenheten, Samtliga innerdörrar är utbytta till spegeldörrar.  Till lägenheten hör ett externt förråd beläget i huslängan intill.

Saltsjöbaden

Saltsjöbaden erbjuder många möjligheter till ett aktivt fritidsliv för alla. Här finns 9- och 18-håls golfbana, tennisbanor och tennishall, Padel-banor, simhall, slalombacke med lift, ishall, längdskidspår med konstsnö samt ett aktivt båtliv sommartid. Goda möjligheter till promenader i både Skogsö och Erstaviks naturreservat med bad, längdskidåkning, skridskoåkning på vintern.

Saltsjöbadens centrum har ett brett utbud av service och butiker. Här finns två livsmedelsbutiker, gym, systembolag, Apotek, kemtvätt, skomakare, bibliotek, frisör, blomsteraffär mfl.

Saltsjöbadens unika läge i omedelbar närhet till havet och hela Stockholms skärgård präglar området - här finns goda möjligheter till salta bad och båtliv med flertalet båtklubbar. Dessutom två naturreservat - Erstavik samt Skogsö, med härliga promenadstråk och cykelstigar.

I Saltsjöbadens hjärta, intill Baggensfjärden, finns anrika Grand Hotell med både restaurang och bar. Intill ligger hotell och restaurang Vår Gård med restaurang, eget bageri och bar. Ute på Restaurangholmen öppnar sommartid populära Holmen kök och bar på bryggan mitt bland det livliga båtlivet. Vid hotellet finns restaurang Pizza Pirlo. I Neglinge finns restaurang Handelshuset. Här hittar man också Bageri Kringelgården. På Solsidan finns Bistro Solsidan med god mat och pizzor i anrik stationsmiljö.

Planritning

Fyll i formuläret nedan för att anmäla dig till visningen för Ljuskärrsvägen 89

Välj en tid för visning nedan
:
2024-05-19

Fyll i formuläret nedan för att anmäla ditt intresse för objektet Ljuskärrsvägen 89

Ansvarig fastighetsmäklare

Cecilia Hall
Fastighetsmäklare