Såld Etta - möjlig tvåa - med stor, solig uteplats!

Ljuskärrsvägen 58

Ljuskärrsberget

Etta - möjlig tvåa - med stor, solig uteplats!

Med bästa läge på uteplatsen - här får man sol hela dagen - finns denna mysiga etta på Ljuskärrsberget!
* Soldränkt stor uteplats med både gräsmatta och trädäck
* Högt och fritt läge
* Möjlig att göra till tvåa
* Ingen insyn
* Radhuskänsla
* Nära Centrum och Natur
Vill du bo med radhuskänsla, men ändå bekvämt i bostadsrätt? Här finns nu möjlighet att köpa denna mysiga etta med härlig uteplats i bästa söderläge och med högt och fritt läge. Uteplatsen är helt utan insyn, och här finns både gräsmatta, möjlighet till odling samt trädäck för utemöbler. Lägenheten är välplanerad med rymlig hall med garderober, separat kök med matplats vid fönster, badrum med badkar samt ett stort vardagsrum med möjlighet till avskild sovdel. Lägenheten är varsamt omhändertagen genom åren, men nu finns möjlighet att sätta sin egen prägel för nästa ägare. Ljuskärrsberget är en populär förening med närhet till både Saltsjöbadens Centrum och till naturen.

Fakta

Adress:
Ljuskärrsvägen 58
Område:
Ljuskärrsberget, Saltsjöbaden
Kommun:
Nacka
Lägenhetsnummer:
5802  /  0902
Typ:
Bostadsrätt
Ägandeform:
Lägenhet - Bostadsrätt
Andelstal ägande:
0.1531%
Andelstal avgift:
0.1531%
Byggnadstyp:
Flerfamiljshus
Byggnadsår:
1972
Uppvärmning:
Bergvärme
Badrum:
1 st
Balkong:
Uteplats
Förråd:
Källarförråd
TV- Internetutbud:
Internet (1000Mb/s) via Ownit, Kabel-TV (basutbud) via Tele2. Ingår i avgiften.
Inkluderat i avgift:
Vatten, Kabel-TV
Ej inkluderat i avgift:
Uppvärmning kommer som tillägg "Gemensam El" på månadsavgiften.
Hiss:
Nej

Ekonomi

Energideklaration

Driftkostnad

Förening

Brf Ljuskärrsberget 1
714000-2465
Ja
Nej

Allmän information

Brf Ljuskärrsberget 1 bildades 1972 och äger och förvaltar fastigheterna Tattby:1 och Tattby:2. Fastigheten Tattby:1 friköptes 2012 (här återfinns alla bostäder) och Fastigheten Tattby:2 innehas med tomträtt (här ligger Förskolan som hyr sina lokaler av föreningen).

Föreningen har 471 lägenheter upplåtna med bostadsrätt (storlekar 1-5 rum och kök), samt upplåter 2 lägenheter och 14 lokaler med hyresrätt, varav en till en förskola. I föreningen finns även 3 tvättstugor, 2 övernattningslägenheter, gemensamhetslokal samt fastighetskontor.

Övrigt

Parkering:
I området finns flera parkeringsdäck med garage som möjliggör p-platser ute på däck samt i garage. De boende har möjlighet att hyra parkeringsplats för 225 – 375 kr/månad. Kö kan förekomma. Det finns även flera besöksparkeringar som betalas via p-automat. Föreningen har även några laddstolpar för el-bil (se mer info på föreningens hemsida).

Förråd:
Varje lägenhet har ett källarförråd i samma eller närliggande hus. Extraförråd finns att hyra i mån av tillgång.

Bredband/TV:
Föreningen har avtal med Tele2 för Kabel-TV (basutbud) samt Ownit för 1000Mbit/s bredband, vilka båda ingår i månadsavgiften.

Hushållsel:
År 2014 infördes individuell elmätning i syfte att minska elförbrukningen och spara pengar och miljö. Elmätningen följer lägenheten. För hushållsel tillämpas dels sk lägenhetsel och sedan tillkommer även sk gemensam el. Dessa belopp är obligatoriska och läggs på avgiften varje månad. De kan komma att öka eller minska beroende på månad och förbrukning. Föreningen upphandlar alltså hushållselen gemensamt och debiterar sen varje lägenhetsinnehavare för deras respektive förbrukning. Debiteringen sker med 6 mån förskjutning och vid lägenhetsförsäljning är det viktigt att parterna kommer överens om vem som ska debiteras elförbrukningen.

Bostadsrättstillägg:
Bostadrättstillägg tecknas av lägenhetsinnehavaren.

Föreningens hemsida:
Se gärna mer på föreningens hemsida: www.brfljuskarrsbarget.se

Utförda renoveringar

Föreningen följer en underhållsplan som upprättades 2019 och sträcker sig fram till 2069. Följande har bl.a gjorts:
2010: Installation av bergvärme och nya vattenburna radiatorer. Detta år genomfördes även förbättring av takluckor, grundvattenundersökningar mm.
2013: Spolning av stammar i lägenheter och förskola, OVK besiktning på samtliga lägenheter och förskola.
2014: Sortering av hushållsavfall infördes på hösten då även nya sopbehållare installerades.
2015: Installation av P-mätare vid gästparkeringarna.
2016: Renovering av husfasader.
2017: Dräneringsarbete för området.
2018: OVK besiktning påbörjad (stoppad av pandemin)
2020-2023: Takarbeten löpande, successivt byte av balkongdörrar
2021: OVK färdigställd
2022: Fortsatt takarbete, byte av balkongdörrar, syllbyte, renovering bastu

Beskrivning

Rumsbeskrivning

Välkommen till denna mysiga, välplanerade 1:a med en underbar uteplats i söderläge. Här bor man med ett av Ljuskärrsbergets bästa lägen. Vill man så kan man göra denna bostad till en tvåa genom att flytta ut köket i vardagsrummet.

Hall:
Välkomnande hall med gott om plats för avhängning i garderober och i kapphängare. 

Vardagsrum:
Rakt fram nås vardagsrummet med hel fönstervägg mot söder och den mysiga uteplatsen. Vardagsrummet har plats för soffa samt möjlighet till en avskild sovdel. Här finns även en platsbyggd garderob i sovdelen. 

Uteplats: 
Utanför vardagsrummet når man den mysiga uteplatsen i söderläge. Här har man både trätrall för utemöbler, men även gräsmatta och buskar. Läget är underbart - sol hela dagen och bara naturen utanför. 

Kök:
Kök med matplats vid fönster. Köket är i original, med rostfri diskbänk och arbetsbänkar i Perstorpsplatta. Här finns spis med ugn, fläkt samt kyl&frys.

Badrum:
Helkaklat badrum med klinkergolv. Här finns badkar, handfat, spegel och wc.

Övrigt:
Utanför lägenheten finns ett förråd. På föreningens mysiga innergård finns lekplats för barn, samt pergola och möjlighet till grill. Föreningens fräscha tvättstuga, liksom ett av föreningens garage, ligger i närheten av gården.

Ljuskärrsberget

Ljuskärrsberget är ett eftertraktat och populärt område som ligger centralt i Saltsjöbaden med närhet till såväl centrum och tågstation som till fina grönområden. Hela området består av flertalet låga två-våningsbyggnader som omger gröna och lummiga innergårdar. På Ljuskärrsberget finns förskolan "Fyren" som drivs av Unike Förskolor. Bra kommunikation till Slussen med Saltsjöbanan (fn. ersatt med busstrafik under 2023) från Tippens station.

I direkt anslutning till Ljuskärrsberget ligger Saltsjöbadens Golfklubb med både 9-håls och 18-håls bana. På vintern anläggs ett elbelyst skidspår på golfbanan för längdskidåkning. Hela Erstaviks naturreservat ligger på promenadavstånd och här finns underbara platser för både bad, skogsvandring och cykling.

Saltsjöbaden

Saltsjöbaden erbjuder många möjligheter till ett aktivt fritidsliv för alla. Här finns 9- och 18-håls golfbana, tennisbanor och tennishall, Padel-banor, simhall, slalombacke med lift, ishall, längdskidspår med konstsnö samt ett aktivt båtliv sommartid. Goda möjligheter till promenader i både Skogsö och Erstaviks naturreservat med bad, längdskidåkning, skridskoåkning på vintern.

Saltsjöbadens centrum har ett brett utbud av service och butiker. Här finns två livsmedelsbutiker, gym, systembolag, Apotek, kemtvätt, skomakare, bibliotek, frisör, blomsteraffär mfl.

Saltsjöbadens unika läge i omedelbar närhet till havet och hela Stockholms skärgård präglar området - här finns goda möjligheter till salta bad och båtliv med flertalet båtklubbar. Dessutom två naturreservat - Erstavik samt Skogsö, med härliga promenadstråk och cykelstigar.

I Saltsjöbadens hjärta, intill Baggensfjärden, finns anrika Grand Hotell med både restaurang och bar. Intill ligger hotell och restaurang Vår Gård med restaurang, eget bageri och bar. Ute på Restaurangholmen öppnar sommartid populära Holmen kök och bar på bryggan mitt bland det livliga båtlivet. Vid hotellet finns restaurang Pizza Pirlo. I Neglinge finns restaurang Handelshuset. Här hittar man också Bageri Kringelgården. På Solsidan finns Bistro Solsidan med god mat och pizzor i anrik stationsmiljö.

Planritning

Ansvarig fastighetsmäklare

Ebba Stenport Taesler
Fastighetsmäklare