Header image
Properties & Partners Rymlig trea med stor uteplats med många soltimmar!

Svartkärrsvägen 30

Igelbodaplatån

Rymlig trea med stor uteplats med många soltimmar!

* Solig uteplats mot grönskande gård
* Två sovrum helt utan insyn
* Stambytt, helkaklat badrum
* Gäst-wc
* Grovkök m tvättmaskin&torktumlare
* Hiss&Varmgarage i huset
* Välskött förening med låg belåning!
Äntligen en trea med trivsam uteplats till salu i välskötta BRF Igelbodaplatån! Här bor man i en välplanerad, rymlig trea på 86kvm. Stort vardagsrum med utgång till uteplats i öster med sol från morgon till efter lunch mot föreningens lummiga gård, väldisponerat kök med stor matplats intill fönster mot uteplatsen. Stambytt, helkaklat badrum. Två sovrum med fritt, högt läge som båda vetter mot grönska helt utan insyn. Det stora sovrummet har hel garderobsvägg och det mindre har två platsbyggda garderober. Separat gäst-wc samt grovkök intill köket med tvättmaskin och torktumlare. Till lägenheten hör ett rejält förråd utanför ytterdörren. Hiss till varmgarage med flertalet laddplatser, samt sopnedkast. Mycket välskött förening med låg belåning där fiber ingår i avgiften. Föreningen har solceller på taken, vilket ger mycket förmånlig hushållsel för de boende. Gångavstånd till både Centrum och kommunikationer, samt med naturen utanför. Ett mycket bekvämt boende i en av Nackas mest välskötta föreningar!

Fakta

Adress:
Svartkärrsvägen 30
Område:
Igelbodaplatån, Saltsjöbaden
Kommun:
Nacka
Lägenhetsnummer:
103  /  1001
Typ:
Bostadsrätt
Ägandeform:
Lägenhet - Bostadsrätt
Andelstal ägande:
0.24024%
Andelstal avgift:
0.24024%
Byggnadstyp:
Flerfamiljshus
Byggnadsår:
1969-1970
Fönster:
3-glas
Uppvärmning:
Bergvärme
Badrum:
1 st
Balkong:
Uteplats
Förråd:
Ja, vid ytterdörren om ca 5.5kvm
TV- Internetutbud:
Telia (bredband ingår i avgiften)
Inkluderat i avgift:
Värme, Vatten, Kabel-TV, bredband
Ej inkluderat i avgift:
Hushållsel
Hiss:
Ja
Gästtoalett:
Ja

Ekonomi

Pantsatt:
Nej
Pantsättningsavgift:
573 kr
Bostadsrättens nettoskuldsättning:
494 227 kr
Överlåtelseavgift:
1 433 kr
Överlåtelseavgift betalas av:
Säljare
Känd avgiftsförändring:
Avgiften har höjts med 5% fr 1/5-24

Energideklaration

Utförd
2018-09-21
C

Driftkostnad

Beräknad på 1 person
1 200 kr/år
1 800 kr/år
3 000 kr/år
Förmånlig el som faktureras på månadsavgiften

Förening

Brf Igelbodaplatån
714000-2101
Ja
Nej

Allmän information

Brf Igelbodaplatån består av 6 st fyravåningshus innehållande 405 lägenheter, 330 garageplatser och ett 15-tal lokaler. Bostäderna är uppdelade på 6 gårdar. En lokal disponeras av föreningen VHV ("Vi Hjälper Varandra", en ideell förening som anordnar aktiviteter för de boende) och en av fastighetskontoret. Föreningen har två anställda fastighetsskötare. Föreningen äger marken.

Två övernattningslägenheter med plats för 4 personer i varje finns att hyra för medlemmarnas gäster f.n. 400 kr per rum och natt.

De sex innergårdarna samt omgivande mark är mycket välskötta. Varje hus har varmgarage, tvättstuga, torkrum, cykelförråd och extra förråd att hyra. Garageplats finns att hyra från 300 kr/mån. Det finns 6 platser med laddmöjlighet i varje garage. Föreningen tar 100kr/mån extra för en laddplats exkl elförbrukning. Hiss till garage. I garaget finns även avspolningsytor för bil. Kö till garageplats kan förekomma.
På området finns en stor lekplats, boulebana och fotbollsplan.

Tv (Telias digitala "Lagom paket"), Internet och IP-telefoni via Telia ingår i månadsavgiften. IP-telefoni är frivilligt och måste aktiveras hos Telia 90200. Samtalskostnader ingår ej i månadsavgiften utan faktureras direkt av Telia.

Elförbrukningen läses av en gång per år och betalas som en tilläggsavgift på månadsavgiften varje månad. Då föreningen har solceller på samtliga tak, är det mycket förmånlig kostnad för hushållsel för medlemmarna.

Ägande av bostadsrätter måste vara 100% boende. Juridisk person accepteras ej.

Besök gärna föreningens hemsida igelbodaplatan.se för mer och utförligare information.

Utförda renoveringar

2009: Alla fönster byttes till 3-glasfönster

2012: Installation av bergvärme

2016-2020: Genomfördes stambyte i samtliga 6 hus.

2020: Nya entréportar och nytt låssystem med låsbrickor och porttelefon.

2020: Omläggning av samtliga tak samt installation av solceller på taken.

2020: Ombyggnation av lokaler till bostadsrätter i hus 1 och 2

2022: Ombyggnation av lokaler till bostadsrätter i hus 3 och 4

Föreningen byter ut samtliga hissar, 4 hissar per år fram till 2027

Beskrivning

Planlösning

Välkommen till denna trivsamma trea på Igelbodaplatån! Här bor man man med uteplats mot gården i en ljus och välplanerad trea. Vardagsrummet är rymligt, och från det kommer man via en inglasad balkong ut på den stora, trätrallsbelagda uteplatsen mot grönskande gården. Köket har bra med förvaring och arbetsyta, samt stor matplats vid fönstervägg. Innanför köket ligger tvättstugan. De båda sovrummen vetter mot skogen och har högt läge med utsikt över grönska. Utöver badrum (stambytt 2020), finns en gäst-wc. Hiss i föreningen samt stort förråd bekvämt beläget vid ytterdörr. Varmgarage med laddplatser för elbil.

HALL: Plats för avhängning, separat garderob, säkerhetsdörr. Plastmatta på golv och målade väggar.

GÄSTWC: I entréhallen finns gäst-wc med linoleumgolv, wc, handfat och spegel. Stambytt 2020.

KÖK: Välplanerat arbetskök med originalstommar och luckor. Bänkskiva i gråmönstrad laminat samt kakel över diskbänk. Vita, släta luckor samt belysning under skåp. Här finns spis med glaskeramikhäll och ugn, fläkt samt hel kyl och frys. Stor matplats framför fönster med markis utanför. Plastmatta på golv och målade väggar.

GROVKÖK: Praktisk tvättstuga med linoleummatta, tvättho, tvättmaskin och torktumlare (nyare) samt överskåp. Tvättstugan är iordningsställd i samband med stamrenoveringen.

BALKONG och UTEPLATS: Inglasad balkong som nås från vardagsrummet. De helt skjutbara glasväggarna gör att man lätt kommer ut på den stora uteplatsen med trätrall. Uteplatsen är avskild mot gården med en grönskande häck samt med plank mot grannar. Här njuter man av sol hela morgonen och fram till strax efter lunch. Uteplatsen rymmer både utemöbler, samt ger möjlighet till odling för dem som önskar. Härifrån är även lätt att ta sig vidare ut på föreningens lummiga gård och pergola. Över uteplatsen finns markis. 

VARDAGSRUM: Stort rum med laminatgolv och tapetserade väggar. Utgång till inglasad balkong, vilken leder vidare ute till stor uteplats med sol hela dagen fram till efter lunch.

SOVRUM 1: Rymligt masterbedroom med sex garderober, plastmatta på golv och tapet på vägg. Utsikt över grönska, helt utan insyn.

SOVRUM 2: Mindre sovrum med två garderober, plastmatta och tapetserade väggar. Fönster mot grönska helt utan insyn.

BADRUM: Stambytt badrum (2020) med linoleum-matta och målade väggar. Här finns badkar, spegelskåp, handfat och wc. Trevligt ljusinsläpp från två fönster. 

ÖVRIGT:
Direkt utanför ytterdörren finns ett praktiskt förråd om ca 5,5 kvm med fönster. Sopnedkast vid ytterdörr (inkl matavskiljning). Hissen i huset leder direkt ner till varmgaraget där även cykel- och barnvagnsrum finns. I garaget finns flertalet laddstolpar installerade, samt två tvättplatser för bilar. Utanför garaget, men under tak, finns rymligt återvinningsrum för grovsopor. Föreningen har genomfört stambyte (2020), samt installerat solceller på taken.

 

 

Igelbodaplatån

Igelbodaplatån är ett eftertraktat och populärt område med vackra innergårdar, gröna ytor och trevliga promenadvägar i naturen omkring. Här finns lekplats, grillplats och boulebana. Läget är mycket centralt med gångavstånd till kommunikationer (Igelboda Station), skolor/förskolor och Saltsjöbadens Centrum med sitt breda utbud av affärer. 

Saltsjöbaden

Saltsjöbaden erbjuder många möjligheter till ett aktivt fritidsliv för alla. Här finns 9- och 18-håls golfbana, tennisbanor och tennishall, Padel-banor, simhall, slalombacke med lift, ishall, längdskidspår med konstsnö samt ett aktivt båtliv sommartid. Goda möjligheter till promenader i både Skogsö och Erstaviks naturreservat med bad, längdskidåkning, skridskoåkning på vintern.

Saltsjöbadens centrum har ett brett utbud av service och butiker. Här finns två livsmedelsbutiker, gym, systembolag, Apotek, kemtvätt, skomakare, bibliotek, frisör, blomsteraffär mfl.

Saltsjöbadens unika läge i omedelbar närhet till havet och hela Stockholms skärgård präglar området - här finns goda möjligheter till salta bad och båtliv med flertalet båtklubbar. Dessutom två naturreservat - Erstavik samt Skogsö, med härliga promenadstråk och cykelstigar.

I Saltsjöbadens hjärta, intill Baggensfjärden, finns anrika Grand Hotell med både restaurang och bar. Intill ligger hotell och restaurang Vår Gård med restaurang, eget bageri och bar. Ute på Restaurangholmen öppnar sommartid populära Holmen kök och bar på bryggan mitt bland det livliga båtlivet. Vid hotellet finns restaurang Pizza Pirlo. I Neglinge finns restaurang Handelshuset. Här hittar man också Bageri Kringelgården. På Solsidan finns Bistro Solsidan med god mat och pizzor i anrik stationsmiljö.

Planritning

Fyll i formuläret nedan för att anmäla dig till visningen för Svartkärrsvägen 30

Välj en tid för visning nedan

Fyll i formuläret nedan för att anmäla ditt intresse för objektet Svartkärrsvägen 30

Ansvarig fastighetsmäklare

Ebba Stenport Taesler
Fastighetsmäklare