Header image
Properties & Partners Nyproducerad 2.a med högt i tak, påkostad inredning och stor uteplats!

Vinterbrinksvägen 23

Igelbodaplatån

Nyproducerad 2.a med högt i tak, påkostad inredning och stor uteplats!

Välkommen till denna välplanerade och moderna tvåa med stor uteplats och med en låg månadsavgift i en av Nackas bästa föreningar! Lägenheten nyproducerades och blev inflyttningsklar 2023, så här är det bara att flytta in. Här bor man med 2.70 i takhöjd, exklusiva och smakfulla materialval och gott om förvaring i platsbyggda garderober. Takhöjden och de stora fönstren gör det lilla extra till känslan i bostaden. Vardagsrummet har plats för både köksvägg med all utrustning, liksom soffgrupp. Utanför vardagsrummet ligger den stora uteplatsen, helt utan insyn. Sovrummet rymmer dubbelsäng och i anslutning finns en stor klädkammare med fönster som även kan användas som t.ex. kontor. Badrummet är helkaklat i sobra material och här finns dusch och tvättmaskin. Lägenheten ligger otroligt bekvämt till med ingång från varmgarage och med närhet till tvättstugan. Vill du bo med låg avgift i en välskött förening med närhet till centrum, natur och kommunikationer har du hittat rätt!

Fakta

Adress:
Vinterbrinksvägen 23
Område:
Igelbodaplatån, Saltsjöbaden
Kommun:
Nacka
Lägenhetsnummer:
483  /  0902
Typ:
Bostadsrätt
Ägandeform:
Lägenhet - Bostadsrätt
Andelstal ägande:
0.14343%
Andelstal avgift:
0.14345%
Byggnadstyp:
Flerfamiljshus
Byggnadsår:
1969/2021 Nyproducerad lgh
Fönster:
3-glas
Uppvärmning:
Bergvärme
Balkong:
Uteplats
TV- Internetutbud:
Telia
Inkluderat i avgift:
Värme, Vatten, Kabel-TV, bredband
Ej inkluderat i avgift:
Hushållsel
Hiss:
Ja

Ekonomi

Pantsatt:
Ja
Pantsättningsavgift:
573 kr
Bostadsrättens nettoskuldsättning:
295 108 kr
Överlåtelseavgift:
1 433 kr
Överlåtelseavgift betalas av:
Säljare
Känd avgiftsförändring:
Avgiften har höjts med 5% fr 1/5-24

Energideklaration

Utförd
2018-09-21
C

Driftkostnad

Beräknad på 2 personer
3 000 kr/år
1 800 kr/år
4 800 kr/år

Förening

Brf Igelbodaplatån
714000-2101
Ja
Nej

Allmän information

Brf Igelbodaplatån består av 6 st fyravåningshus innehållande 405 lägenheter, 330 garageplatser och ett 15-tal lokaler. Bostäderna är uppdelade på 6 gårdar. En lokal disponeras av föreningen VHV ("Vi Hjälper Varandra", en ideell förening som anordnar aktiviteter för de boende) och en av fastighetskontoret. Föreningen har två anställda fastighetsskötare. Föreningen äger marken.

Två övernattningslägenheter med plats för 4 personer i varje finns att hyra för medlemmarnas gäster f.n. 400 kr per rum och natt.

De sex innergårdarna samt omgivande mark är mycket välskötta. Varje hus har varmgarage, tvättstuga, torkrum, cykelförråd och extra förråd att hyra. Garageplats finns att hyra från 300 kr/mån. Det finns 6 platser med laddmöjlighet i varje garage. Föreningen tar 100kr/mån extra för en laddplats exkl elförbrukning. Hiss till garage. I garaget finns även avspolningsytor för bil. Kö till garageplats kan förekomma.
På området finns en stor lekplats, boulebana och fotbollsplan.

Tv (Telias digitala "Lagom paket"), Internet och IP-telefoni via Telia ingår i månadsavgiften. IP-telefoni är frivilligt och måste aktiveras hos Telia 90200. Samtalskostnader ingår ej i månadsavgiften utan faktureras direkt av Telia.

Elförbrukningen läses av en gång per år och betalas som en tilläggsavgift på månadsavgiften varje månad. Då föreningen har solceller på samtliga tak, är det mycket förmånlig kostnad för hushållsel för medlemmarna.

Ägande av bostadsrätter måste vara 100% boende. Juridisk person accepteras ej.

Besök gärna föreningens hemsida igelbodaplatan.se för mer och utförligare information.

Utförda renoveringar

2009: Alla fönster byttes till 3-glasfönster

2012: Installation av bergvärme

2016-2020: Genomfördes stambyte i samtliga 6 hus.

2020: Nya entréportar och nytt låssystem med låsbrickor och porttelefon.

2020: Omläggning av samtliga tak samt installation av solceller på taken.

2020: Ombyggnation av lokaler till bostadsrätter i hus 1 och 2

2022: Ombyggnation av lokaler till bostadsrätter i hus 3 och 4

Föreningen byter ut samtliga hissar, 4 hissar per år fram till 2027

Beskrivning

Planlösning

Hela lägenheten genomsyras av smakfulla och exklusiva materialval. När föreningen nyproducerade dessa lägenheter så sparade man inte på något. Den extra höga takhöjden i kombination med hållbara, smakfulla materialval bidrar till den exklusiva känslan. Alla maskiner i köket är från Bosch, badrummet är helkaklat, golvmaterial är antingen vitlaserade parkettgolv eller klinkergolv. Samtliga garderober och köksstommar är från HTH. Läget är högt och helt fritt, med utsikt över härlig grönska och träd.

Entré:
Stor hall med klinkergolv och gott om plats för avhängning i höga garderober. Säkerhetsdörr.

Sovrum:
Sovrum med plats för dubbelsäng. I anslutning till sovrummet, avskild med en skjutdörr, finns en klädkammare med fönster. För den som vill kan klädkammaren även användas som kontor, eller varför inte som barnkammare?

Badrum:
Helkaklat badrum med kalkstensmönstrat klinkergolv med golvvärme (el). Här finns dusch bakom glasvägg, wc, handdukstork (el),  handfatskommod, spegel, väggskåp samt tvättmaskin (Bosch)

Vardagsrum/Kök:
Vardagsrum med extra högt i tak (2.70) och med hel köksvägg. Köket är från HTH och har rostfri hel diskbänk, släta grå luckor och glas som stänkskydd. Här finns spishäll, rostfri ugn, micro, fläkt, helintegrerad diskmaskin och helintegrerad kyl&frys. Infällda spotlights i köksdelen och gott om eluttag under köksskåp. Samtliga vitvaror från Bosch. Plats för soffgrupp och matplats. Hel fönstervägg med glasad altandörr leder ut till uteplatsen. Vitt trägolv och målade väggar.

Uteplats:
Stor uteplats längs hela lägenhetens bredd, omgärdad av staket och plank och utan plank-granne. Konstgjord gräsmatta lagd uppepå betongplattor, samt utgång genom grind till omgivande gräsmatta. Här finns plats för både matgrupp och soffgrupp. Markis finns installerad, liksom eluttag. Högt fritt läge mot gräsmatta och träd utan någon insyn - här går ingen förbi!

ÖVRIGT:
Läget är mycket bekvämt med varmgarage i huset, och tvättstuga i närheten. I huset finns hiss samt ett stort varmgarage med möjlighet att hyra garageplatser för 350kr/mån. Ett flertal laddplatser för el-bil finns att tillgå. I garaget finns även cykel- och barnvagnsrum samt avspolningsytor för bilar/mc. Kö till garageplats kan förekomma.

I varje hus finns en rymlig tvättstuga med tvättmaskiner, torktumlare och mangel. Utanför garaget finns stort återvinningsrum, som nås under tak, med plats för grovsopor.

Två övernattningslägenheter finns att hyra för medlemmars gäster (400kr/natt)

TV (Telias digitala "Lagom-paket") och Internet via Telia ingår i månadsavgiften.

Föreningen har solceller på samtliga tak och därmed förmånlig hushållsel för medlemmarna. Elförbrukningen läses av en gång per år och faktureras på månadsavgiften varje månad.

Igelbodaplatån

Igelbodaplatån är ett eftertraktat och populärt område med vackra innergårdar, gröna ytor och trevliga promenadvägar i naturen omkring. Här finns lekplats, grillplats och boulebana. Läget är mycket centralt med gångavstånd till kommunikationer (Igelboda Station), skolor/förskolor och Saltsjöbadens Centrum med sitt breda utbud av affärer. 

Saltsjöbaden

Saltsjöbaden erbjuder många möjligheter till ett aktivt fritidsliv för alla. Här finns 9- och 18-håls golfbana, tennisbanor och tennishall, Padel-banor, simhall, slalombacke med lift, ishall, längdskidspår med konstsnö samt ett aktivt båtliv sommartid. Goda möjligheter till promenader i både Skogsö och Erstaviks naturreservat med bad, längdskidåkning, skridskoåkning på vintern.

Saltsjöbadens centrum har ett brett utbud av service och butiker. Här finns två livsmedelsbutiker, gym, systembolag, Apotek, kemtvätt, skomakare, bibliotek, frisör, blomsteraffär mfl.

Saltsjöbadens unika läge i omedelbar närhet till havet och hela Stockholms skärgård präglar området - här finns goda möjligheter till salta bad och båtliv med flertalet båtklubbar. Dessutom två naturreservat - Erstavik samt Skogsö, med härliga promenadstråk och cykelstigar.

I Saltsjöbadens hjärta, intill Baggensfjärden, finns anrika Grand Hotell med både restaurang och bar. Intill ligger hotell och restaurang Vår Gård med restaurang, eget bageri och bar. Ute på Restaurangholmen öppnar sommartid populära Holmen kök och bar på bryggan mitt bland det livliga båtlivet. Vid hotellet finns restaurang Pizza Pirlo. I Neglinge finns restaurang Handelshuset. Här hittar man också Bageri Kringelgården. På Solsidan finns Bistro Solsidan med god mat och pizzor i anrik stationsmiljö.

Planritning

Fyll i formuläret nedan för att anmäla dig till visningen för Vinterbrinksvägen 23

Välj en tid för visning nedan

Fyll i formuläret nedan för att anmäla ditt intresse för objektet Vinterbrinksvägen 23

Ansvarig fastighetsmäklare

Ebba Stenport Taesler
Fastighetsmäklare