Gårdeby - Söderköping


Gårdeby Marielund 1


Gårdeby Marielund 1

Gårdeby

Rymlig villa med lantligt läge!

Detta är det perfekta boendet för barnfamiljen som behöver gott om plats. Villan rymmer totalt 7 rok fördelat på två plan. I entréplanet finns kök med utgång till den inglasade altanen, vardagsrum, fyra-fem sovrum samt ett duschrum. I källaren finns ytterligare ett allrum, ett hobbyrum, duschrum med bastu samt ekonomiutrymmen såsom pannrum, förråd och tvättstuga. På den delvis kuperade tomten finns förutom huvudbyggnaden även ett vidbyggt garage, två förrådsbyggnader samt en helt ny avloppsanläggning. Här bor man med naturen inpå knuten och Gårdebys populära förskola och skola bara några minuter bort!

Fakta

Adress:
Gårdeby Marielund 1
Område:
Gårdeby, Söderköping
Kommun:
Söderköping
Församling:
Östra Ryd
Fastighetsbeteckning:
SKYLLINGE 5:6
Typ:
Villa
Ägandeform:
Friköpt - Småhus
Byggnadstyp:
1 plansvilla med källare
Byggnadsår:
1978
Vatten och avlopp:
Enskilt vatten året om från egen borrad källa. Enskilt avlopp till helt ny anläggning omfattande 3-kammarbrunn med infiltration.
Fönster:
3-glas (2015)
Uppvärmning:
Bergvärme (2011)
Ventilation:
Självdrag
Fasad:
Trä
Tak:
Betongpannor
Stomme:
Trä
Bjälklag:
Trä/betong
Grundläggning:
Betongplatta samt grundmurselement
Grundmur:
Grundmurselement
Eldstad:
Braskamin
TV- Internetutbud:
Fiber finns indraget
Gästtoalett:
Ja

Ekonomi

Taxeringsvärde byggnad(er):
1 064 000 kr
Taxeringsvärde tomt:
242 000 kr
Taxeringsvärde totalt:
1 306 000 kr
Taxeringen är preliminär:
Nej
Taxeringsår:
2018
Värdeår:
1978
Kommunal skatt (exkl. kyrkoskatt):
31.88%
Taxeringskod:
220
Försäkring fullvärde:
Ja

Energideklaration

Utförd
2019-10-29
B
58 kWh/m²/år

Driftkostnad

Beräknad på 2 personer
12 268 kr/år
10 000 kr/år
500 kr/år
2 778 kr/år
4 933 kr/år
750 kr/år
31 229 kr
Enligt säljarens uppgifter. Övrigt avser slamtömning av 3-kammarbrunnen. Fastighetsskatt tillkommer 8.049 kr.

Servitut och gemensamhetsanläggningar

  • Officialservitut vattentäkt (#05-GÅR-182 - 1)

Förening

Nej
Nej

Interiör

ENTRÉPLAN

Farstukvist

Entré till huvudbyggnaden sker via en farstukvist som också har en liten veranda. Nedanför trappan finns en perfekt trälagd altan för morgonkaffet.

Hall

Innanför dörren finns plats för avhängning. Grått laminat på golvet och tapetserade väggar.

Klädkammare

I klädkammaren finns en garderob, en klädhylla samt ett ljusinsläpp.

Kök

Bokköket har gott om skåp varav delvis vitrinluckor samt bänkytor med mosaik ovan. Den maskinella utrustningen består av en hällspis, två ugnar ovanför varandra, varav den ena är en varmluftsugn, spisfläkt, kyl, frys, diskmaskin samt en mikrovågsugn. Från köket finns en utgång till trädgården på husets ovansida där det är stenlagt fram till det inglasade uterummet.

Matrum/Sovrum

Innanför köket finns detta rum som kan användas som matrum eller varför inte sovrum. 

Vardagsrum

I detta rum har tiden stått stilla vilket gör att ekparketten är i mycket gott skick liksom även väggytskikten.I taket är det omålad träpanel.

Inre hall

En inre hall med grått laminat på golvet leder vidare mot sovavdelningen.

Sovrum

Ljust laminatgolv och en fondvägg i grått. Här finns en garderob. Idag används rummet som arbetsrum.

Sovrum

Även i detta rum är det ljust laminat på golvet och det finns även här en grå fondvägg samt en garderob.

Sovrum

Detta är det största av sovrummen i entréplanet som också har ett ljust laminat på golvet och en dekorativ fondvägg. Förvaring i form av två enkel- och två dubbelgarderober. I rummet finns en dörr som leder ut till trädgården på husets ovansida.

Sovrum

Ett mindre sovrum i originalskick med ljust laminatgolv och fönster som vetter mot uterummet. I rummet finns en garderob.

Duschrum

Renoverat 2017 med grått klinker med elgolvvärme, helkaklade väggar. och infällda spots i taket. Duschhörnan återfinns bakom en vägg av glasbetong. I övrigt utrustat med wc, ett stort handfat i kommod med ett spegelskåp samt ett högt smalt väggskåp. I utrymmet finns också ett vädringsfönster.

KÄLLARPLAN

Allrum

Stort allrum med trägolv som slipades 2017. Här finns en skönt värmande öppen spis med insats.

Tvättstuga

Rymlig tvättstuga med målat betonggolv och målade väggar. Utrustad med en lång arbetsbänk med skåp under samt en rostfri bänk med ho och med klinker ovan. Här finns såväl tvättmaskin som torktumlare. 

Förråd

Innanför tvättstugan finns detta före detta pannrum som numer används huvudsakligen som förråd. Här inne finns också bergvärmeanläggningen.

Toalett

Svart klinker och vita kaklade väggar. Utrustat med wc samt ett handfat i kommod med spegelskåp ovan.

Hobbyrum

Stort hobbyrum med en plastmatta i träimitation på golvet. Under plastmattan är det platonmatta, frigolit samt dubbla golvspånskivor och ventilerade golvlister. I anslutning till hobbyrummet finns en klädkammare. 

Relax/Bastu

Från hobbyrummet når man relaxen som har ett svart klinker på golvet och vitmålad stående träpanel på väggarna förutom en med fondtapet. Duschen, i vilken det är elgolvvärme, finns bakom en vägg av glasbetong. Här finns även en bastu.

Snickarverkstad

Från hobbyrummet leder en dörr in till en liten snickarverkstad med diverse hyllor. Härifrån finns en uppgång till garaget.

Inglasad altan

Helt inglasat och försett med ett "riktigt" tak. Här finns både infravärme och extra eluttag vilket förlänger säsongen väsentligt. Skjutdörrar på båda gavlarna leder ut till trädgården. 

Garage

Ett vidbyggt garage grundlagt på en betongplatta, med en stomme av trä och ett platt tak klätt med gummiduk och grus. I garaget finns både vatten och avlopp. Här finns en lång arbetsbänk samt skåp, lådor och diverse hyllor. I bakre delen av garaget finns en dörr ut till trädgården på ovansidan.

Vidbyggt garaget finns en vedbod, ett förråd samt en carport. En separat elcentral finns för garaget som även omfattar ytterbelysningen samt en 3-fas handske.

Förrådslänga

Fördelad på två separata kallförråd.

Allmänt

Under 2017 gjordes ett helt nytt duschrum i entréplanet, wc på nedre plan gjordes om och även relaxen med dusch. Då byttes avloppsledningarna och brunnar.

3-glasfönster monterades 2015. Allrummet i källarplanet renoverades också till nuvarande skick det året och då sattes också insatsen in i öppna spisen. Golvet i allrummet slipades dock så sent som 2017.

Både duschrummet i entréplanet samt duschen i källarplanet är renoverade 2017. Även toaletten i källarplanet renoverades då.

Betongpannorna är tvättade 2013. 2014 byttes även hängrännor och stuprör. Det året investerade man också i nya maskiner till tvättstugan.

Nibe bergvärme installerades 2011 (ca 200 m) och då byttes alla vattenledningar avseende inkommande vatten till kök och våtutrymmen. Även avloppsledningar från huslivet och in i huset är bytta. Ledningen mellan huslivet och 3-kammarbrunnen byts när den nya markbädden beräknas anläggas under hösten 2019.

Köket byttes 2009 inkl. vitvaror och golv. 

Fasaden är ommålad senast 2008 förutom den södra gaveln som tilläggsisolerades 2013 då också panelen byttes.

Övrigt: Nya innedörrar i hela entréplanet, alla lås är bytta, nya ytskikt på golven i entréplanet och målade tak (förutom vardagsrum samt sovrummet mot uterummet, ytterdörren är bytt, jordfelsbrytare finns. Vinden är ej golvlagd och på taket finns nockbandstätning. Fiber är installerat. Dagvattnet leds ut på ett intilliggande gärde.

Planritningar

Fyll i formuläret nedan för att anmäla dig till visningen för

Välj en eller flera visningar nedan

Birgitta Johansson
Fastighetsmäklare
070-735 35 30
Hans Larsson
Kontorschef
070-724 44 50