Ramsdal - Gusum


Hagvägen 5


Såld

Hagvägen 5

Ramsdal

Smakfullt renoverat med skärgårdsnära läge!

Detta nyrenoverade lilla hus om tre rok, som kan nyttjas året om, har det senaste året genomgått en total make-over. Här har man fokuserat på både kvalitet och användbarhet vilket verkligen givit ett mycket smakfullt slutresultat! Tomten, som på ovansidan gränsar mot allmänning, är av karaktären skogstomt vilket gör den synnerligen lättskött. Här är det ren avkoppling som gäller och kanske en eller annan skogspromenad och ett dopp vid någon av de gemensamma badplatserna. För gästerna finns en gäststuga och för båten en bryggplats i Gropviken vilken dessutom ingår i köpet!

Fakta

Adress:
Hagvägen 5
Område:
Ramsdal, Gusum
Kommun:
Söderköping
Församling:
Söderköping S:t Anna
Fastighetsbeteckning:
RAMSDAL 7:163
Typ:
Fritidshus
Ägandeform:
Friköpt - Småhus
Byggnadstyp:
1 plans fritidshus
Byggnadsår:
1989
Vatten och avlopp:
Enskilt vatten året om. Enskilt avlopp. Båda via samfällighet.
Fönster:
2-glas
Uppvärmning:
Luftvärmepump, braskamin samt direktverkande el
Ventilation:
Varvtalsstyrd mekanisk frånluftsventilation
Fasad:
Trä
Tak:
Betongpannor
Stomme:
Trä
Bjälklag:
Trä
Grundläggning:
Krypgrund
Grundmur:
Lättbetongbalk
Eldstad:
Braskamin

Ekonomi

Taxeringsvärde byggnad(er):
453 000 kr
Taxeringsvärde tomt:
298 000 kr
Taxeringsvärde totalt:
751 000 kr
Taxeringen är preliminär:
Nej
Bef. pantbrev:
3st om 400 000 kr
Taxeringsår:
2018
Värdeår:
1989
Kommunal skatt (exkl. kyrkoskatt):
32.73%
Taxeringskod:
220
Försäkring fullvärde:
Ja

Energideklaration

Behövs ej

Driftkostnad

Beräknad på 2 personer
7 000 kr/år
3 900 kr/år
1 500 kr/år
1 700 kr/år
1 483 kr/år
1 200 kr/år
16 783 kr
Enligt säljarens uppgifter. Övrigt avser medlemsavgift. Kostnad för hushållsel ingår i uppvärmningskostnaden. Fastighetsskatt tillkommer med 5 633 kr/år.

Servitut och gemensamhetsanläggningar

Samfällighetsutredning ej verkställd, redovisningen av fastighets andel i samfällighet kan vara ofullständig. Redovisning av rättigheter kan vara ofullständig.

Förening

Nej
Nej

Entré/hall

En farstukvist välkomnar och ytterdörren leder sedan in till en liten hall med ekparkett som för övrigt återfinns i hela huset utom i duschrum och tvättstuga. I anslutning till entrén finns en garderob för avhängning av ytterkläder.

Duschrum

Liksom huset i övrigt är även duschrummet nyrenoverat. Här har man valt våtrumsmatta på väggar och golv. Inrett  med wc, handfat i kommod, handdukstork (el), ett högskåp samt en duschhörna. I utrymmet finns också ett vädringsfönster.

Sovrum

Vid hallen finns ett mindre sovrum.

Vardagsrum

Ljust och trevligt vardagsrum i vinkel med en matplats i det stora burspråket. Här inne sitter luftvärmepumpen och inkommande fiber vilket ej är inkopplat. Köparen ansvarar för att erlägga anslutningsavgiften om inkoppling önskas. Här finns också en helt nyinstallerad braskamin för brasmys kulna höstkvällar. I anslutning till matplatsen finns en utgång till det stora härliga altandäcket.

Altandäck

Detta stora nybyggda altandäck löper längs hela baksidan av av huset. Vid varje sida har man valt att göra ett avslut i form av ett snyggt räcke med glaspartier.

Kök

För att optimera umgängesmöjligheterna i stugan är det öppen planlösning mellan vardagsrummet och köket. Köksbänken går i vinkel och köksinredningen i blankt vitt vilket matchas med vitt kakel ovan arbetsbänken. Ett fönster ovan den nedsänkta diskhon gör köksarbetet även efter middagen mindre betungande. Maskinell utrustning i form av en häll med ugn och spisfläkt, diskmaskin, mikrovågsugn samt kyl/frys. Här finns även ett skafferiskåp av fullhöjd.

Sovrum

Här har man valt en trevlig fondvägg vid sänggaveln och det finns en smal garderob vid varje sängplats. Under fönstret, som vetter mot trädgårdssidan, finns luckan till grunden.

Groventré/tvättstuga

Lättskött våtrumsmatta på golvet och målad väv på väggarna. Här inne finns avhängning, en bänk med tvättho och vitt kakel ovan, en toppmatad tvättmaskin samt varmvattenberedaren. Här finns även en garderob som till exempel kan användas som städskåp.

Gäststuga

Lite på höjden finner man denna gäststuga grundlagd på plintar och med en stomme av trä klädd med fjällpanel. På taket är det papp. Stugan är både ut- och invändigt nymålad. Ny el är dragen och den nya elcentralen har försetts med en jordfelsbrytare. Invändigt ät det laminat på golv och väggarna är målade i en ljus ton. Stugan innehåller ett allrum med spaljé mot ett enkelt sommarkök utrustat med ett litet kylskåp. I enslutning till entrén finns tre garderober. Såväl vatten som avlopp saknas i denna enkla stuga.

Förrådsbyggnad

Denna friggebod är nymålad och har fått ett helt nytt brädtak med papp. Man har även byggt en skön altan utanför vilken även försetts med insynsskydd. Detta är en perfekt plats för en kopp kaffe i solen till sällskapet av den omgivande naturen och fågelsången!

Allmänt

Detta gedigna lilla hus har fått sig en total make-over under 2018/2019. Utvändigt nymålat, nya hängrännor och stuprör, nya fönsterbleck, tilläggsisolerad vind samt nya altaner på både baksidan, vid groventrén och huvudentrén. Ny fasadbelysning och elvärmekabel i inkommande vatten. På insidan är det nya ytskikt, ny el samt ny elcentral med jordfelsbrytare. Man har även installerat mekanisk frånluftsventilation, en luftvärmepump, samt en braskamin. Vidare har monterats två nya ytterdörrar, nya innerdörrar, nya persienner i alla fönster, ett helt nytt kök inkl vitvaror. Slutligen har man totalrenoverat både tvättstuga och duschrum.

På den nyanlagda infarten till huset finns gott om plats för parkering för nära och kära.

Fiber finns framdraget och inkopplat i huset vilket innebär att det förberett för den som så önskar. Köparen får dock stå för anslutningsavgiften.

Bryggplats finns i Gropviken och ingår i överlåtelsen.

Säljaren berättar

Ramsdal är ett paradis för alla naturälskare med fina vägar och promenadstigar samt ett mycket rikt djurliv. Tycker man om att fiska går det utmärkt hela året eller varför inte ta med korgen till skogen och plocka svamp och bär. Ta en simtur vid någon av de två fina badplatserna. Umgås med trevliga och hjälpsamma grannar som består av både barnfamiljer och något äldre.

Kicki och Jan Österlöf

Område

Som fastighetsägare i Ramsdal tillhör man Ekonomiska Föreningen S:t Anna Skärgård (org nr: 72 50 00 - 5308) med 349 fastigheter. Föreningens ansvar avser Ramsdalsområdets vatten- och reningsverk, skog och mark samt vissa fritidsanläggningar så som två badplatser och fotbollsplaner samt boulebana. Informationen är hämtad från föreningens hemsida.

Som fastighetsägare i Ramsdal tillhör man också Ramsdals Vägförening (org nr: 72 50 00 - 5290) med 407 fastigheter vilken ansvarar för underhåll av tillfartsvägen samt vägarna inom Ramsdal och Djursunda, sammanlagt två mil väg. Det åligger varje fastighetsägare att ansvara för skötseln av till fastigheten angränsande diken. Informationen är hämtad från föreningens hemsida.

Boende i Ramsdal har tillgång till fiskevatten i både Gropviken, Sandfjärden och Lindersfjärden. Möjlighet finns även att hyra båtplats i något av områdena. Föreningen har en gästbrygga där besökande kan hyra plats när de kommer och hälsar på. Dessa platser kan bokas i förväg när man vet att man ska få besök.

Sommartid anordnas aktiviteter i området såsom simskola, fotbollsskola, mm. På badplatsen i närliggande Sandfjärden är det långgrunt och barnvänligt. Här finns både bryggor, flotte, hopptorn och omklädningsrum. Områdets största badplats är belägen i Gropviken där det finns stora gräsytor för bus och mys.

Varje år arrangeras ett gemensamt midsommarfirande där föreningen frivilligt roterar områdesansvar för lövning av stång. Även Valborg är en tradition som firas gemensamt varje år.

Samfällighetsavgiften som för närvarande är 1 200kr/år.

De permanent boende barn som går i förskola, låg- och mellanstadie tar sig med hjälp av skolskjuts till den populära skolan i S:t Anna. Det är en liten gemytlig skola med naturupplevelser inpå knuten. 

Läs gärna mer om Ramsdal och dess båda föreningar via länken http://ramsdal.se

Dokument

Planritningar

Fyll i formuläret nedan för att anmäla dig till visningen för Hagvägen 5

Välj en eller flera visningar nedan

Birgitta Johansson
Fastighetsmäklare
070-735 35 30
Hans Larsson
Kontorschef
070-724 44 50
Andreas Lundqvist
Mäklarassistent/Blivande mäklare
072-930 51 18