Eriksvik - Söderköping


Beatelundsgatan 3


Såld

Beatelundsgatan 3

Eriksvik

Välskött villa med vacker trädgård!

I lugna och gemytliga Eriksvik finner du denna tillbyggda enplansvilla med källare om totalt 4,5 rok. Allt i bra skick och med en prunkande trädgård indelad i olika små rum. Altaner finns både med och utan tak i olika väderstreck och även en inglasad altan som ytterligare förhöjer trivselfaktorn. Luft/vattenvärmepumpen ger fördelaktiga uppvärmningskostnader och i vardagsrummet finns en insats i öppna spisen för kulna höst- och vinterkvällar. Här är det bara att flytta in!

Fakta

Adress:
Beatelundsgatan 3
Område:
Eriksvik, Söderköping
Kommun:
Söderköping
Församling:
Söderköping S:t Anna
Fastighetsbeteckning:
GÄDDAN 17
Typ:
Villa
Ägandeform:
Friköpt - Småhus
Byggnadstyp:
1 plansvilla i vinkel med källare
Byggnadsår:
1950 Tillbyggt med 20 kvm 2001
Vatten och avlopp:
Kommunalt vatten året om.. Kommunalt avlopp.
Fönster:
2-glas och 3-glas
Uppvärmning:
Luft/vattenvärmepump
Ventilation:
Självdrag
Fasad:
Trä (ommålad 2013)
Tak:
Tegelpannor och plegel
Stomme:
Trä
Bjälklag:
Trä
Grundläggning:
Källare
Grundmur:
Betonghålsten och Lecasten på nya delen
Eldstad:
Öppen spis med insats
Gästtoalett:
Nej

Ekonomi

Taxeringsvärde byggnad(er):
844 000 kr
Taxeringsvärde tomt:
558 000 kr
Taxeringsvärde totalt:
1 402 000 kr
Taxeringen är preliminär:
Nej
Bef. pantbrev:
11st om 1 330 000 kr
Taxeringsår:
2018
Värdeår:
1961
Kommunal skatt (exkl. kyrkoskatt):
32.73%
Taxeringskod:
220
Försäkring fullvärde:
Ja

Energideklaration

Utförd
2019-12-03
E
130 kWh/m²/år

Driftkostnad

Beräknad på 2 personer
17 000 kr/år
13 000 kr/år
5 500 kr/år
2 800 kr/år
3 000 kr/år
41 300 kr
Enligt säljarens uppgifter. Fastighetsskatt tillkommer med 8 049kr/år.

Förening

Nej
Nej

Beskrivning

ENTRÉPLAN

Entré sker via den väderskyddande farstukvisten.

Hall

Här är det ett nåtat golv och det finns plats för avhängning innanför ytterdörren.

Vardagsrum

Här finner man en välbevarad ekparkett på golvet samt en öppen spis med insats som värmer skönt under årets kallare månader. Ovan den öppna spisen finns en kanal som via spirorör på vinden och en fläkt leder värmen vidare till allrummet. Styrningen till fläkten sitter i allrummet. Från vardagsrummet når man den inglasade altanen och skjutdörrar leder oss vidare till en altan under tak och slutligen ut till trädgården.

Sovrum

Trägolvet är vitmålat och väggarna tapetserade. Via klädkammaren når man vinden som är delvis golvlagd runt luckan samt tilläggsisolerad. I sovrummet finns tre garderober med lådinsatser och det finns även en kylande AC-anläggning som ger extra god nattsömn under ljumma sommarnätter.

Inre hall

Här finns det två platsbyggda garderober, båda med överskåp.

Kök

Skåpsluckorna går i ljusgrått och ovan spis och diskbänk är väggarna kaklade. Den maskinella utrustningen består av en hällspis med spisfläkt samt kyl och frys av fullhöjd.

Duschrum

Klinker på golvet och helkaklade väggar. Utrustat med wc, handfat och dusch. Här finns också ett vädringsfönster.

Arbetsrum

Detta genomgångsrum återfinns mellan den inre hallen och allrummet i entréplanet.

Allrum alternativt sovrum

Tillbyggt 2001 med två stora ljusinsläpp mot trädgården och vattenburen golvvärme. 

KÄLLARPLAN

Från den inre hallen leder en trappa ner till detta nedre plan.

Nedre hall/groventré

Här är det klinker på golvet och under trappan finns ett litet förråd. Vid trappan finns groventrén med plats för avhängning. Det finns även en klädkammare samt en matkällare. I hallen finns elskåpet samt en 3-fas handske.

Tonårsrum

Detta är ett perfekt rum för tonåringen eller kanske för övernattande gäster om tonåringen inte finns eller inte är hemma.

Tvättstuga

Klinker på golvet och målade betongväggar. Här finns en rostfri bänk med ho och underskåp, ytterligare en skåp samt en tvättmaskin. Det finns även en handdukstork och bakom glasbetongväggen finner man nuvarande ägares huvudsakliga duschplats.

Verkstad

Detta före detta pannrum har gjorts om till en liten hobbyverkstad med hyvelbänk samt diverse hyllor och skåp. Här finner man även värmepannan. 

Svale/förråd

Denna före detta kolbox användes på den tiden man eldade med kol för sin uppvärmning. Utrymmet har också används som mörkrum men nu är det pelargonerna som vintertid intar rummet för sin sköna vintervila. Här inne finns en rostfri ho med vattenkran.

Redskapsförråd

Ute i trädgården finns ett kallförråd för trädgårdsredskap, gräsklippare mm. Vidbyggt detta förråd finns även ett vedförråd.

Trädgården

Denna underbara och välplanerade trädgård är en dröm för dig med gröna fingrar! Här finns såväl flera träd samt buskar och både perenna och annuella blommor. Exempel på träd är Viktoriaplommon, purpurapel, mullbär, glanshagtorn, koreagran, dvärgsyren och äppelträd. Vad gäller buskar finns smällspirea, doftschersmin, magnolia, smultronschersmin, kornell, och klätterhortensia. På tomten finns också ett mindre växthus för den odlingsintresserade samt flera pergolas med varierande lägen beroende på om det är sol eller skugga man eftersöker. Vidare finns en platsbyggd grill med vidbyggd rök, två dammar med varsin fontän samt en trädäckad uteplats med västerläge. Under tillbyggnaden finns ett förråd lämpligt för tex förvaring av sommarmöbler och dynor.

Allmänt

3-glasfönstren sattes in 2009 och huset målades om utvändigt 2013. Tillbyggnaden av vinkeln om ca 20 kvm gjordes 2001. Det året installerades också luft/vattenvärme pumpen och kompressorn byttes senast 2012. Grunden omdränerades 1997/98. Avloppsstammarna inne i huset och ned till källargolvet är bytta. Larm finns att överta.

 

Säljaren berättar

Vårt hus ligger i ett lugnt område med gångavstånd till både centrum och kanalen. Vi köpte huset för att storleken, läget och priset var det rätta. Planlösningen passar oss med den inglasade altanen, altanen under tak med charm och utsikt som gör trädgården till något fantastiskt. Här finns dammar med fontäner och många viloplatser att sitta vid när det är dags för en paus. Grannarna är trevliga och hjälpsamma och i närområdet finns barn i varierande åldrar.

// Roland o Birgitta

Dokument

Planritning

Birgitta Johansson
Fastighetsmäklare
070-735 35 30
Hans Larsson
Kontorschef
070-724 44 50
Andreas Lundqvist
Mäklarassistent/Blivande mäklare
072-930 51 18