Gryts södra skärgård - Valdemarsvik


Arnö Slätvik 3


Arnö Slätvik 3

Gryts södra skärgård

Fridfullt läge med egen brygga i Slätviken!

Detta sköna läge är det svårt att inte tycka om. Tystnaden och närheten till skogen, naturen och skärgården skänker skön återhämtning. Vill vänner och familj hälsa på finns totalt åtta sängplatser att erbjuda! Förutom huvudbyggnaden om 4 rok finns en gäststuga, ett gästrum, en förrådsbyggnad samt även en liten vedeldad bastu med avkopplande vy mot skogen. Här bor man enskilt men ändå med några goda grannar på lagom avstånd. Morgondoppet tar man från den egna bad- och båtbryggan efter en kort promenad på bara 5 minuter. Välkommen till en rogivande visning!

Fakta

Adress:
Arnö Slätvik 3
Område:
Gryts södra skärgård, Valdemarsvik
Kommun:
Valdemarsvik
Fastighetsbeteckning:
ARNÖ 1:8
Typ:
Fritidshus
Ägandeform:
Friköpt - Småhus
Byggnadstyp:
1 plans fritidshus
Byggnadsår:
1989
Vatten och avlopp:
Enskilt vatten året om från gemensam borrad källa. Enskilt wc-avlopp till egen 3-kammarbrunn. BDT till gemensam 2-kammarbrunn.
Fönster:
2-glas
Uppvärmning:
Direktverkande el samt en braskamin
Ventilation:
Självdrag
Fasad:
Timrad/Träpanel
Tak:
Betongpannor
Stomme:
Timmer/Trä
Bjälklag:
Trä
Grundläggning:
Torpargrund
Eldstad:
Contura braskamin

Ekonomi

Taxeringsvärde byggnad(er):
565 000 kr
Taxeringsvärde tomt:
317 000 kr
Taxeringsvärde totalt:
882 000 kr
Taxeringen är preliminär:
Nej
Bef. pantbrev:
0st
Taxeringsår:
2018
Värdeår:
1989
Kommunal skatt (exkl. kyrkoskatt):
34.03%
Taxeringskod:
220
Försäkring fullvärde:
Ja

Energideklaration

Behövs ej

Driftkostnad

Beräknad på 2 personer
7 340 kr/år
1 421 kr/år
210 kr/år
1 361 kr/år
1 587 kr/år
11 919 kr
Enligt säljarens uppgifter. Kostnad för hushållsel ingår i uppvärmningskostnaden liksom också ca 1 000 kr/år avseende el till vattenpumpen. Vatten/avlopp avser slamtömning 1 gång/år. Renhållning avser sommartömning varannan vecka. Fastighetsskatt tillkommer med 8 349 kr/år.

Servitut och gemensamhetsanläggningar

Redovisning av rättigheter kan vara ofullständig.
  • Avtalsservitut. Avser vattenkälla, pumphus samt vattenledningar. (#05-IM1-86/8782 - 1)
  • Avtalsservitut. Avser vattenkälla, pumphus samt vattenledningar. (#05-IM1-86/8783 - 1)
  • Officialservitut väg brygga. Avser utfartsväg samt bryggplats vid Slätviken nära gränsen mot Glo. (#05-TRY-541 - 1)
  • Gemensamhetsanläggning VALDEMARSVIK STJÄRNEBERG GA:1. Avser Ekuddens brygga, Kvädö. (#GA1)

Förening

Nej
Nej

Säljaren berättar

  • Läget – havsutsikt på framsidan och skogens lugn på baksidan. Ett lagom avskilt läge med grannar på en sida och ingen genomfartstrafik. Nära till egen brygga i lugna Slätviken. Mycket vacker natur med en fantastisk skärgård, berg och skog. 

  • Byggnaderna – gediget finskt isolerat timmerhus som vi lät bygga 1989. Välplanerad planlösning som inbjuder till umgänge. Contura braskamin och ett stort fräscht badrum. I anslutning till huset finns ett inrett f.d. förråd med radiator och fönster. Stora altanytor på fram- och baksida. På tomten finns även en gäststuga och en vedeldad bastu från 2018. Totalt finns 8 bäddar. Stort förråd med två ”rum”.

  • Tomten – lättskött tomt utan invasivt ogräs och mördarsniglar. Gräsytor som ger möjlighet till spel och lek. På tomten finns två äppelträd, ett plommonträd och två vinbärsbuskar. På gaveln till förrådet finns en avskild planteringshörna.

Interiör

Entré

På framsidan välkomnas man av ett stort altandäck, delvis under tak och med skön utsikt mot Slätviken nedanför. Huvudentrén är egentligen på baksidan av huset vilken man når via en gång från framsidans altandäck. Denna gång förbinder fram- och baksidans båda altandäck. Utanför huvudentrén finns alltså också ett härligt altandäck som är helt insynsskyddat och har ett skönt läge med utsikt mot den angränsande skogen. Nuvarande ägare brukar använda köksingången vilken som sagt ligger på framsidan av huset.

Kök

Från altanen kliver man direkt in i köket vilket är helt öppet mot den rymliga storstugan. Köket går i vinkel och har vit köksinredning. På golvet i både kök och storstuga är det björkparkett. Kökets maskinella utrustning består av en spis med spisfläkt samt en kyl/frys. Ovan diskbänken finns ett fönster. Matplatsen är placerad mellan köket och storstugan vid ett av fönstren som har fin utsikt mot vattnet.

Storstuga

Här är det öppet till taknock (3,5m) och det finns en braskamin som förhöjer mysfaktorn i huset. Från storstugan finns en utgång till den del av framsidans altan som är belägen under tak och har skön vy mot vattnet.

Sovrum

Även här är det ljus björkparkett och i rummet finns en dubbelgarderob. Fönstret vetter mot skogen på baksidan av huset. 

Sovrum

Även här är det ljus björkparkett och i rummet finns en dubbelgarderob. Fönstret vetter mot skogen på baksidan av huset. 

Sovrum

Det största av sovrummen har också det björkparkett på golvet och fönster mot skogen på husets baksida. Här inne finns det en mindre garderob.

Duschrum

Rymligt och nyrenoverat med våtrumsmatta på väggar och golv och ett vädringsfönster mot husets baksida. Utrustat med wc, handfat i kommod med spegelskåp, duschhörna med vikbara glasdörrar samt ett smalt väggfast högskåp.

Huvudentré

Från baksidan av huset kommer man som sagt in via huvudentrén. Här finns en liten hall med plats för avhängning.

Gästrum

Vidbyggt huvudbyggnaden med separat ingång från altanen på framsidan finns ett litet gästrum med plats för två sängar. Här inne är det trägolv och vitmålat på väggar och i tak.

Gäststuga

En klassisk friggebod om ca 12 kvm med entréveranda under tak. Invändigt är det trägolv och vitmålat på väggar och i tak. Här finns plats för en dubbelsäng och diverse andra möbler. El finns indragen.

Förrådsbyggnad

Denna byggnad om ca 10 kvm är fördelad på två avdelningar med separata dörrar. I det mindre utrymmet finns diverse hyllor och det större används som snickarverkstad. Vid bakre gaveln finns en planteringshörna som kommer väl till pass för dig med gröna fingrar och odlingsintresse.

Bastu

I anslutning till altandäcket på baksidan av huset finns en mindre och rund vedeldad bastu. I dörren finns ett fönster med utsikt mot skogen så med lite tur kan man få syn på ett eller annat rådjur eller kanske en hare medan man njuter av värmen.

Brygga

Över gärdet nedanför huset och via en trappa som är byggd på kullen kommer man ned till den egna bryggan. Totalt är det tre fastigheter som har bryggor här men man är i princip ostörd på sin egen. Bryggan består av en fast del samt två flytbryggor som sätts ihop. De fästes i land och ute i vattnet finns det två bojstenar med kätting (ca 5 m ut) som håller bryggan på plats. En badstege finns också att sätta på plats längst ut.

I området före bommen har man tillgång till en enklare båtramp som ägs Finntorps Gård. Vid behov kontaktar man gården och får låna nyckeln till den kätting som håller obehöriga borta från rampen.

Allmänt

Vägen plogas vintertid fram till bommen och sen brukar ägarna av Finntorp gård även ploga från bommen och in till fastigheten.

Pumphuset för den borrade källan som är gemensam för fem fastigheter ligger på grannens tomt. Det finns en elkabel mellan pumphuset och stugan så att vattnet är användbart året om.

Wc-avloppet går det till en 3-kammarbrunn som ligger bakom huset och töms 1 gång/år. BDT-avloppet går till en 2-kammarbrunn belägen på grannens mark. Båda anläggningarna godkändes av kommunen ca år 2000 i samband med att de anlades.

Område

Från Slätvik går det snabbt att ta sig ut till farleden och öppet vatten. För dagsutflykter rekommenderas en båtutflykt från den egna bryggan till någon av de närliggande härliga badklipporna för att hitta sitt alldeles egna smultronställe! Är man sugen på en bit mat går det också bra att ta sig in längs Valdemarsviken till staden eller varför inte bege sig till Gryts varv, Fyrudden eller Gryts camping. Läs gärna mer om Gryts skärgård via https://www.gryt.se/

Det vackra naturreservatet Kväddö med sin unika skärgårdsmiljö ligger bara ett par kilometer bort. Här kan man ströva omkring i timmar och bara njuta! Även Ekudden kan rekommenderas som ett mysigt utflyktsmål. 

Dokument

Planritningar

Fyll i formuläret nedan för att anmäla dig till visningen för Arnö Slätvik 3

Välj en eller flera visningar nedan

Birgitta Johansson
Fastighetsmäklare
070-735 35 30
Hans Larsson
Kontorschef
070-724 44 50