Eksund - Norrköping


Sikgången 5


Såld

Sikgången 5

Eksund

Rymlig villa i gott skick med hörnläge!

Välkommen till denna väl underhållna familjevilla om 6-7 välplanerade rok i barnvänliga Eksund! Förutom den synnerligen välskötta huvudbyggnaden finns ett lika välskött fristående garage, ett uterum samt ett mindre växthus. Tomten är plan och lättskött med uteplatser i alla väderstreck. Här är det verkligen bara att flytta in och trivas!

Fakta

Adress:
Sikgången 5
Område:
Eksund, Norrköping
Kommun:
Norrköping
Församling:
Norrköpings Borg
Fastighetsbeteckning:
BORG 13:42
Typ:
Villa
Ägandeform:
Friköpt - Småhus
Byggnadstyp:
1 1/2 plansvilla
Byggnadsår:
1978
Vatten och avlopp:
Kommunalt vatten året om.. Kommunalt avlopp.
Fönster:
3-glas
Uppvärmning:
Luft/Luftvärmepump + Direktel + Täljstenskamin
Ventilation:
Mekanisk frånluft
Fasad:
Tegel/Trä
Tak:
Betongpannor
Stomme:
Trä
Bjälklag:
Trä
Grundläggning:
Betongplatta
Badrum:
2 st
Eldstad:
Täljstenskamin
TV- Internetutbud:
Fiber är installerat

Ekonomi

Taxeringsvärde byggnad(er):
1 536 000 kr
Taxeringsvärde tomt:
537 000 kr
Taxeringsvärde totalt:
2 073 000 kr
Taxeringen är preliminär:
Nej
Bef. pantbrev:
4st om 592 800 kr
Taxeringsår:
2018
Värdeår:
1978
Kommunal skatt (exkl. kyrkoskatt):
33.3%
Taxeringskod:
220
Försäkring fullvärde:
Ja

Energideklaration

Utförd
2020-01-28
C
82 kWh/m²/år

Driftkostnad

Beräknad på 2 personer
22 292 kr/år
4 346 kr/år
1 200 kr/år
1 800 kr/år
4 576 kr/år
34 214 kr
Enligt säljarens uppgifter. Kostnad för hushållsel ingår i värmekostnaden. Fastighetsskatt tillkommer med 8 049 kr/år.

Servitut och gemensamhetsanläggningar

  • Gemensamhetsanläggning NORRKÖPING BORG GA:30. Avser vägförening och förvaltas av Vägföreningen i Eksunds stationssamhälle (#GA1)

Förening

Nej
Nej

Beskrivning

Interiör

ENTRÉPLAN

Entré sker via en välkomnande farstukvist.

Hall

Väl inne finner man en välkomnande hall med fri sikt via vardagsrummets dubbla glasdörrar mot husets andra sida. I hallen finns plats för avhängning och här finner man också trappan till övre planet. I hallen är det ekparkett på golvet liksom även i stegen i trappan. Den vita garderoben och väggskåpet ingår ej i överlåtelsen. 

Vardagsrum

Rakt fram från hallen leds vi via dubbla glasdörrar in till det luftiga vardagsrummet som har stora ljusinsläpp mot altanen utanför. Här är det en vacker ekparkett på golvet och det finns en stor täljstenskamin (installerad 2007) som värmer lite extra gott under den kallare delen av året.

Kök

Det rymliga köket som fortfarande är i mycket gott skick renoverades 2006 och fick då ett modernt och tåligt Marmoleum Linolium golv. Mellan själva köksdelen och matplatsen finns en praktisk disk som avdelar. I denna finns också gott om plats för förvaring. Den maskinella utrustningen består av en induktionsspis (2020) med varmluftsugn, rostfri fläktkåpa, diskmaskin, kyl och frys (båda från 2017) samt en inbyggd micro.

Tvättstuga med groventré

Här finns gott om både förvaring och arbetsytor. Utrustad med tvättmaskin (2017), torktumlare (sparsamt använd), torkskåp samt  en rostfri varmvattenberedare. Här inne sitter också elcentralen med jordfelsbrytare liksom även larmcentralen. Via groventrén kommer man ut på en plattsatt yta mellan huvudbyggnaden och det friliggande garaget.

Inre hall

Denna leder oss vidare till sovrumsavdelningen och har ekparkett på golvet. I slutet av hallen finns en klädkammare med inredning i form av hyllor och stänger.

Badrum

Renoverat 2005 med klinker med elgolvvärme och helkaklade väggar. Utrustat med wc, dubbla handfat i kommod med spegelskåp, handdukstork samt ett badkar.

Sovrum

Ekparkett på golvet och inrett med två garderober. Fönstret vetter mot entrésidan.

Arbetsrum/sovrum

Här inne är det laminat på golvet och fönstret vetter mot trädgårdssidan och uterummet.

Gäst-/sovrum

Alparkett på golvet och med ett fönster som vetter mot trädgårdssidan. Här finns en enkelgarderob samt en dubbelgarderob.

 

ÖVRE PLAN

Trappan till övre planet renoverades 2016.

Allrum

Ovanför trappen finner man ett stort härligt allrum med furugolv som är original. Ljusinsläpp i form av ett takfönster samt två fönster mot sydost med en markis från 2018. Rummet går utmärkt att dela av vid behov av fler sovrum.

Dusch/bastu

Här är det klinker på golvet med elgolvvärme och målad väv från 2011 på väggarna. Utrustat med wc, handfat med spegelskåp, duschkabin samt en handdukstork. Ljusinsläpp i form av ett takfönster. I anslutning till duschrummet finns även en bastu.

Sovrum

Detta rymliga sovrum har egen utgång till balkongen med skön utsikt mot väster. En perfekt plats för en stunds läsning i kvällssolen! Ovan balkongen finns en markis från 2018.

Areauppgifter

Observera att huvudbyggnadens yta enligt fastighetsregistret är 142 + 11 kvm. Den i annonsen uppgivna bo- och biarean är en uppskattning sammanvägd utifrån mätning på ritning samt besiktningsmannens mätning av den uppvärmda golvarean vilken presenteras i energideklarationen.

Altan, uterum, mm

Via utgången från vardagsrummet når man den sommartid insynsskyddade platsatta uteplatsen som inramas av vackra perennrabatter. Via uteplatsen nås sedan det sköna inglasade uterummet och även den plana lättskötta trädgården som omgärdas av häckar på alla sidor.

Garage

Grundlagt på betongplatta med en stomme av trä och betongpannor på taket. Förutom garage finns i denna byggnad en carport samt två praktiska förrådsutrymmen. Garaget har eldriven port och vidbyggt denna byggnad finns ett enklare vedförråd.

Trädgård

I trädgården finns gott om både blommor, buskar och fruktträd. Det finns även ett trädgårdsland för den odlingsintresserade liksom även ett växthus.

Allmänt

I hela huset är det vita spegelinnerdörrar och vita innertak, utom i duschrummet på övre planet. Fönsterkassetterna på framsidan byttes 2016 och båda takfönstren på övre planet. Både huvudbyggnadens trädetaljer och garaget är ommålade 2016. Yttertakets takpannor på huvudbyggnaden och garagebyggnaden tvättades, förseglades och målades 2017.

Område

Eksund och Strandhugget är en naturskönt belägen idyll vid Glans strand bara knappt 10 km från Norrköpings centrum med hela dess utbud. För dig som spelar golf tar det bara 10 minuter så står du på första tee på Norrköpings/Söderköpings golfklubbs bana Klinga. För den hästintresserade finns det flera stall på cykelavstånd. För att inte tala om den omgivande naturen som erbjuder promenader, svampplockning och skön avkoppling.

Från början var både Eksund och Strandhugget ett rent fritidshusområde. På senare tid har området anslutits till det kommunala VA-nätet vilket har gjort att allt fler, framför allt barnfamiljer, valt att bosätta sig i området permanent. Gamla fritidshus har rivits eller helt enkelt omvandlats till mer permanenta bostäder.

Sommartid är det nära till svalkande dopp på den närliggande badplatsen i sjön Glan. Här finns också möjlighet att hyra båtplats enligt separat kösystem.

I Eksund hittar man omtyckta Äppellundens förskola. När barnen börjar första klass får dom ta sig in till Norrköping med skolskjuts.

Från området är det enkelt att pendla både till Norrköping, Linköping och orter längre bort då E4:an ligger bara några minuter bort. Vad gäller allmänna kommunikationer är det Östgötatrafikens busslinje 486 som trafikerar området. Om man hellre vill cykla eller gå finns en utmärkt bra cykelväg in till sta'n via Borgs kyrka.

Säljaren berättar

Välkommen till Eksund, det lilla samhället på landet, men nära till sta’n. ICA Kvantum, Lidl och Apotek är inte mer än 7 min bort. Om man väljer det miljövänliga alternativet får man ta cykeln. Då gäller gen-/cykelvägen genom skogen.

Här har vi bott i över 40 år, och vi har trivts hela tiden. Men tiden kommer ikapp och med den ändras intressen och behov, varför vi sökt oss till en mindre bostad. Tomten erbjuder utrymmen för rekreation, lek och odling. Flera uteplatser för olika förutsättningar.

Huset, ett Anebyhus, byggdes 1978-79, och vi har bott här sedan det var nytt. En rejäl villa med trätak under pannorna och brädväggar bakom gipsskivorna på väggarna. Balkong i västerläge och ett uterum på baksidan. Fyra sovrum och dubbla "vardagsrum". Ett enklare växthus för husbehov. Här finns också isolerat garage, carport, förråd och "vedbod". Alltså rejält med förvaringsutrymmen.

Närheten till Äppellundens förskola, 300 m, är en uppskattad tillgång för många. De närmaste grannarna har inga småbarn, men längre ned på gatan finns flera barnfamiljer.

Omkring Eksund finns gått om promenadstråk av skiftande karaktär. I närheten finns också sjön Glan med sina bad –och fiskemöjligheter. För de fågelintresserade är det nära till skådning vid Leonardsberg och Herrebro Våtmark. För de golfintresserade finns Norrköpings Golfklubb vid Klinga 6 min bort. Inte alltför avlägset finns också svamp –och bärmarker vid Klinga och Lövstad.

Bussförbindelserna har blivit betydligt bättre med åren. Idag går det dagligen 7 turer till och från sta'n. För pendlare är anslutning till E4n snabb och enkel.

Skärblacka ska man heller inte förglömma. Här finns matställen, matbutiker, vårdcentral, folktandvård, bibliotek och simhall. Och gott om parkeringsmöjligheter!

// Björn och Maud

Dokument

Planritning

Birgitta Johansson
Fastighetsmäklare
070-735 35 30
Hans Larsson
Kontorschef
070-724 44 50
Andreas Lundqvist
Mäklarassistent/Blivande mäklare
072-930 51 18