Östra Husby - Vikbolandet


Ekövägen 10


Såld

Besiktigat

Ekövägen 10

Östra Husby

Gedigen villa från 2015 på lugn återvändsgata i Östra Husby!

I ett av Vikbolandets mest uppskattade områden finner du denna rymliga villa i 1,5 plan med tillhörande garage. Huset är byggt i etapper med start 2015 varav övervåningen stod klar så sent som sommaren 2020. Med sina 211 kvm boyta och fem sovrum finns det gott om plats för familjen att bo och med väl förberedd tomt finns all möjlighet att forma trädgården precis som du vill. Huset erbjuder också en rad lyxiga funktioner som golvvärme i hela huset, fullt utrustat Ballingslöv-kök och och ett ljudisolerat sovrum. Med andra ord ett nytt, rymligt och trivsamt boende för dig och din familj!

Fakta

Adress:
Ekövägen 10
Område:
Östra Husby, Vikbolandet
Kommun:
Norrköping
Församling:
Östra Husby
Fastighetsbeteckning:
BOSSGÅRD 2:13
Typ:
Villa
Ägandeform:
Friköpt - Småhus
Byggnadstyp:
1 1/2 plansvilla
Fastigheten besiktigad:
Ja
Byggnadsår:
2015 Fortsatt byggnation fram till 2020.
Vatten och avlopp:
Kommunalt VA
Fönster:
3-glas
Uppvärmning:
Värmepump-frånluft
Fasad:
Trä
Tak:
Betongpannor
Stomme:
Trä
Grundläggning:
Krypgrund
Badrum:
2 st
TV- Internetutbud:
Fiber
Allmänt skick:
Som nytt

Ekonomi

Taxeringsvärde byggnad(er):
2 419 000 kr
Taxeringsvärde tomt:
351 000 kr
Taxeringsvärde totalt:
2 770 000 kr
Taxeringen är preliminär:
Nej
Bef. pantbrev:
1st om 2 500 000 kr
Taxeringsår:
2018
Värdeår:
2015
Kommunal skatt (exkl. kyrkoskatt):
33.3%
Taxeringskod:
220

Energideklaration

Utförd
2019-11-12
B
57 kWh/m²/år

Driftkostnad

Beräknad på 4 personer
19 750 kr/år
2 342 kr/år
2 000 kr/år
2 180 kr/år
6 187 kr/år
32 459 kr
I elkostnaden ingår även värme. Enligt säljarens uppgifter

Servitut och gemensamhetsanläggningar

  • Gemensamhetsanläggning NORRKÖPING BOSSGÅRD GA:1 (#GA1)

Förening

Nej
Nej

Om Östra Husby

I fridfulla och populära Östra Husby finns allt som önskas för familjelivet. Drygt 20 minuter utanför Norrköping ligger Vikbolandets största villasamhälle med alla förnödenheter som behövs för en trivsam vardag.

Ekövägen:
På Ekövägen finns det mest nybyggda området i Östra Husby där husen varierar i färg och form vilket bevarar den mysiga känslan i ett villasamhälle. Området Ekövägen är beläget på en lugn återvändsgata i utkanten av Östra Husby, mitt emellan åkrarna, gårdarna och samhället. Hit åker ingen som inte har ärenden hit samtidigt som skola, matbutik och busshållplats bara är en kort promenad bort.

Skola och förskola:
I Östa Husby finns både Vikbolandets öppna förskola samt Önnemo förskola. Här finns också Vikbolandsskolan F-9 där även fritidshem, fritidsgård och biblioteket finns. Vikbolandsskolan är Vikbolandets enda högstadieskola vilket innebär att från det från årskurs 7 även ansluter elever från Vikbolandets övriga grundskolor; Dagsberg, Tåby och Kättinge.

Kommunikationer:
Norrköping ligger dryga 20 minuter bort med bil, men att åka kollektivt från Östra Husby är smidigt då bussarna går ofta och flera gånger varje timme både till och från Norrköping under rusningstid. Busslinjerna från östra Husby är 440 och 441.

Matbutiker och restauranger:
Den lokala mataffären är Ica Supermarket Östra Husby är en mycket uppskattad matvarubutik, både hos de boende och sommargästerna. Butiken är även Postombud samt ombud för systembolaget. I samhället finns också en Pizzeria och restaurang, och med bil har du även nära till Arkösund med flera restauranger intill skärgården.

Vårdcentral och apotek:
Apotek och vårdcentral finns inne i Östra Husby där även folktandvården har sina lokaler.

Idrott-och fritidsliv:
Den stora idrottsanläggningen heter Bråvalla IP. Den rymmer flera fotbollsplaner, basket-och bandyrink, utegym, grusplan och löpspår. Flera andra fina löpspår finns i och runt Östra Husby, bland annat ett 2km elljusspår och det 5km långa Boberga-varvet som går mellan åkrarna och gårdarna runt samhället. Båda dessa spår ligger dessutom inom ett par hundra meter från Ekövägen. Vintertid finns Bygdegården och Idrottshallen vid Vikbolandsskolan där det hålls olika idrottsaktiviteter och träningspass.


Interiör

Hall
Direkt innanför hallen möts du av bottenvåningens stora yta och trägolvet som går enhetligt genom våningens alla sällskapsytor. Enklare avhängning finns direkt innanför dörren och större klädförvaring i en platsbygd garderob med spegeldörrar rakt in i entrén.

Kök
Fullt utrustat Ballingslöv-kök med vitvaror från Siemens. God förvaring finns i köksskåp såväl som i köksön som även ger uppskattad extrayta vid matlagning, bakning och uppläggning vid större sammankomster. Köket får även gott ljusinsläpp genom både fönstren och dörren som leder ut mot altandäcket.

Matsal
Här finns gott om plats för både större matbord och sällskapsytor. Vid större tillställningar som födelsedagar och skolavslutningar får du utan problem plats för långbord för alla gäster.

Vardagsrum
I anslutning till altanen finns vardagsrummet med plats för en stor soffa och TV.

Kontor/Sovrum
Avskilt från de övriga sovrummen finns ett rum med egen utgång till altanen. Rummet kan nyttjas som sovrum, kontor eller gästrum då det ligger ostört från de andra sällskapsrummen. Rummet har egen ingång från altanen och ligger i anslutning till badrummet på bottenvåningen vilket ger en mer privat känsla.

Badrum
Badrummet på nedervåningen är från byggnadsåret 2015. Mönstrad klinkermosaik ligger ovanpå golvvärmen och vitt kakel sitter på väggarna. Badrummet är utrustat med dusch, WC, kommod och spegelskåp.

Tvättstuga
Tvättstugan nås både via hallen och utifrån vilket gör att den även fungerar utmärkt som groventré. God förvaring, tvättmaskin, torktumlare, diskho och värmepanna finns i tvättstugan.

Övre Hall
På övervåningens stora allrum möts du av en imponerande takhöjd som går hela vägen upp till nock. Här finns smarta förvaringsytor och gott om plats för möblemang.

Sovrum 1
I husets största sovrum går den generösa takhöjden hela vägen upp till nock som avslutas med den synliga takbalken i trä. Gott om ljusinsläpp från fönstren som vätter mot baksidan och skogen. Här finns gott om förvaring i form av både platsbyggda garderober, kattvind och dold förvaring som kan dras ut från väggen. Tapetserade väggar och vackert trägolv, som även här såklart har golvvärme.

Sovrum 2
Ena rummet på övervåningen var från början tänkt som replokal och är därför ordentligt ljudisolerat med bland annat dubbla, ljudisolerade dörrar och förstärkta väggar. Rummet lämpar sig utmärkt för någon i familjen som spelar instrument eller ostört vill ägna sig åt data-och tv-spel utan att behöva oroa sig för att störa övriga familjen.

Barnrum 1 + 2
På ovanvåningen finns även två barnrum. De har båda gott om plats för säng, skrivbord, förvaring och yta över för lek. Kreativt målade väggar och trägolv varav det ena har en platsbyggd garderob.

Badrum
Badrummet på ovanvåningen färdigställdes sommaren 2020. Ytorna är vackert utformade med inbyggda hyllor för dekor och hygienartiklar. Badrummet är utrustat med badkar med duschvägg, WC, kommod, spegelskåp och handdukstork. Sandbrunt klinker på golv samt vitt kakel med brun mosaik på väggarna.

Dokument

Planritningar

Fyll i formuläret nedan för att anmäla dig till visningen för Ekövägen 10

Välj en eller flera visningar nedan

Alexander Solmell
Kontorsägare/Fastighetsmäklare
070-698 47 10
Oskar Skagervik
Mäklarassistent/Blivande mäklare
070-864 65 71