Beckershov - Norrköping


Himmelstalundsvägen 25


Såld

Himmelstalundsvägen 25

Beckershov

Bara en halvtrappa upp med fin innergård!

Denna trevligt planerade lägenhet med två balkonger är i gott skick och praktiskt belägen bara en halvtrappa upp från markplan. På södersidan av huset finns en mycket fin innergård med plattsatt uteplats, trädgårdsmöbler och grill samt även ett helt nybyggt cykelförråd för säker förvaring. Samtliga lägenhetens sovrum vetter mot den lugna gården vilket borgar för god sömn. Varmt välkommen att boka visning! Vill du ha en helt enskild visning så går det självklart också att lösa.

Fakta

Adress:
Himmelstalundsvägen 25
Område:
Beckershov, Norrköping
Kommun:
Norrköping
Lägenhetsnummer:
3+4  /  1003
Typ:
Bostadsrätt
Ägandeform:
Bostadsrätt - Lägenhet
Andelstal ägande:
16.7%
Byggnadstyp:
Flerbostadshus
Byggnadsår:
1938
Fönster:
3-glas isoler
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Ventilation:
Självdrag
Badrum:
1 st
Balkong:
En balkong mot sydöst och innergården samt en mot nordväst
Förråd:
Fem mindre källarförråd tillhör lägenhet
TV- Internetutbud:
Bredband via Telenor ingår
Inkluderat i avgift:
Värme, Vatten, Kabel-TV, Bredband
Hiss:
Nej
Gästtoalett:
Ja

Ekonomi

Pantsatt:
Ja
Överlåtelseavgift:
1190
Överlåtelseavgift betalas av:
Köpare
Kommunal skatt (exkl. kyrkoskatt):
33.3%
Känd avgiftsförändring:
Avgiftshöjning sker med 1% årligen tills vidare

Energideklaration

Utförd
2019-09-25
E
131 kWh/m²/år

Driftkostnad

Beräknad på 2 personer
4 600 kr/år
2 295 kr/år
6 895 kr/år
Enligt säljarens uppgifter

Förening

Brf Himmelstalundsvägen 25
725000-1356
Ja
Nej

Om föreningen

Brf Himmelstalundsvägen 25 innehar fastigheten Norrköping Spinnmästaren 22 med äganderätt. Föreningen består av totalt 8 lägenheter, samtliga upplåtna med bostadsrätt.

I och med att föreningen endast består av 8 lägenheter behöver en från varje hushåll delta i styrelsearbetet.

Samtliga medlemmar har gemensamt ansvar för att hålla ordning på de gemensamma ytorna såväl utomhus som inomhus. För detta arbete finns en utegrupp och en innegrupp som jobbar efter var sitt schema.

På den gemensamma gården vilken huvudsakligen har söderläge, finns en plattsatt uteplats med trädgårdsmöbler och grill för varma och soliga dagar. Här finns olika sorters fruktträd och blommor. Det finns också möjlighet till viss egen odling i pallkragar på gräsmattan. På trädgårdssidan finner man också det nybyggda cykelförrådet med plats för cyklar, trädgårdsmöbler, etc.

I källaren finner man den gemensamma tvättstugan med tillhörande torkrum och där finns även ett mindre hobbyrum samt bastu och dusch. Det finns även ett äldre badrum med badkar från den tiden då ingen i huset hade eget duschrum. Slutligen finns här samtliga lägenhetsförråd samt ett gemensamt litet förråd under trappan med plats för diverse trädgårdsredskap.

Kabel-tv och bredband ingår i avgiften. Bredbandet är låst till Telenor.

Bostadsrättstillägg tecknas av medlemmarna.

Parkering sker på gatorna i närområdet där det är boendeparkering som gäller.

Genomförda åtgärder och på gång:

Stambyte gjordes 1997. Under 2005 byttes fönstren och lägenhetsdörrarna byttes nya brandsäkra och ljudisolerande dörrar 2009. Byggnaden dränerades om 2012. Under 2020 uppfördes ett cykelförråd på gården.

De åtgärder som planeras framöver är att relina rören i källargolven samt byta ut gamla golvbrunnar i källaren. Man planerar också för att lägga nytt klinkergolv i tvättstugan.

Beskrivning

Interiör

Från porten i markplan är det endast en halvtrappa upp till lägenhetsdörren.

Hall

Innanför dörren är det klinker på golvet som sedan övergår i ekparkett. Det finns plats för avhängning i anslutning till en mindre klädkammare och det finns även en platsbyggd garderob.

Kontor/sovrum/walk-in-closet

I detta lite mindre rum beläget till vänster innanför ytterdörren har man helt nyligen monterat en garderobsvägg med skjutdörrar. Den vitlaserade ekparketten på golvet är också helt ny.

Gästtoalett

Renoverad 2010 med klinker med elgolvvärme samt helkaklade väggar. Utrustad med wc samt handfat.

Inre hall mot köket

Ekparketten från hallen leder oss vidare till denna inre hall där man finner en mindre garderob med överskåp samt även ett skafferi med hyllor.

Duschrum

I anslutning till  inre hallen ligger duschrummet som har klinkergolv med elgolvvärme samt helkaklade väggar. Spotlights i taket. Utrustat med wc, handfat i kommod med spegelskåp, duschhörna med vikdörrar, handdukstork samt en helkroppsspegel infälld i kaklet.

Kök

Ekparketten slipades om 2012 i samband med att köket byttes. Vit köksinredning med gedigna måttbeställda ekbänkar och svart kakel ovan spis och diskho. Den maskinella utrustningen består av en induktionshäll med varmluftsugn samt spisfläkt med motor och egen kanal till taket. Det finns vidare en inbyggd micro, diskmaskin samt en kyl/frys. Samtliga vitvaror går i rostfritt.

Det största sovrummet

Här är det trägolv och det finns en garderobsvägg med skjutdörrar. I detta rum finner man utgången till den balkong som vetter mot gården och därmed sydöst.

Sovrum

I detta sovrum återfinns den vitlaserade ekparketten vilken är helt ny.

Vardagsrum

Ljust och trevligt med nyslipad ekparkett på golvet. I och med gavelläget har man fönster åt två håll och det finns en utgång till den balkong som vetter mot gatan och därmed nordväst.

Allmänt om lägenheten

Lägenheten var från början en etta och en två vilka slogs ihop för ett antal år sedan.

Hela lägenheten utom dusch och toalett har nya eller nyslipade golv. Köket renoverades 2012 då även de rostfria vitvarorna installerades. Fönsterbänkarna är av Kolmårdsmarmor och takhöjden i lägenheten är ca 2,70 m.

Samtliga sovrum är belägna mot den tysta och lugna innergården.

Säljaren berättar

Vi har bott i lägenheten sen 2011 och trivts mycket bra. Både med läget och grannar men nu är det dags för nya äventyr. På innergården har vi en mycket fin trädgård med gemensam uteplats och grill. Här finns flera fruktträd som plommon, körsbär, äpple och fläder. När det är dags för tvätt så är det bara en halv trappa ner och det finns alltid tider i tvättstugan. Ett stort PLUS är det stora torkrummet där tvätten torkar snabbt.

När man kommer hem på kvällen efter jobbet och om man då kör bil är det aldrig några problem att hitta en p-plats och det är boendeparkering som gäller. Det är nära till både buss och spårvagn för en färd till city och det är gångavstånd till två affärer, pizzerior och andra snabbmatställen. 5 min med bil och man är ute på E:4an.

Hälsar / Robert och Ann-Sofie

Planritning

Birgitta Johansson
Fastighetsmäklare
070-735 35 30
Hans Larsson
Kontorschef
070-724 44 50