Properties & Partners

Östra Husby - Vikbolandet


Talmansvägen 12


Såld

Talmansvägen 12

Östra Husby

Välskött villa i familjevänliga Östra Husby!

I Östra Husby villasamhälle finner ni denna mycket väl omhändertagna villa med lättskött tomt och altan om 33 kvm i sydvästläge. Husets båda plan är fullt inredda och har med sina sju rum gott om plats för både flera sovrum och hemmakontor.
Inom 250 meters promenad når du både förskola, grundskola till årskurs 9, mataffär, apotek och busshållplats med goda förbindelser till Norrköping. Här bor du i ett fridfullt villaområde omgivet av Vikbolandets vackra landsbygd och närhet till både Norrköpings stadsliv, sommarstaden Söderköping och Arkösunds skärgård. Varmt välkommen till Talmansvägen 12!

Fakta

Adress:
Talmansvägen 12
Område:
Östra Husby, Vikbolandet
Kommun:
Norrköping
Församling:
Ej angiven
Fastighetsbeteckning:
BOSSGÅRD 11:17
Typ:
Villa
Ägandeform:
Småhus - Friköpt
Byggnadstyp:
1 plansvilla med källare
Byggnadsår:
1970
Vatten och avlopp:
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.
Fönster:
2-glas
Uppvärmning:
Bergvärme
Ventilation:
Självdrag
Fasad:
Kalksandsten och träpanel
Tak:
Betongpannor
Stomme:
Trä
Plåtarb.:
Lackerad plåt
Bjälklag:
Trä
Murstock:
Murad skorsten
Badrum:
2 st
Eldstad:
Braskamin. Brandskyddskontroll 2018. Sotning genomförd 2020-09.
Radon:
Radonmätning genomförd 2021-05-21. Inga förhöjda radonvärden uppmättes. Se bifogad radonindikation.
Allmänt skick:
Gott
Huvudsakligt vädersträck:
SV

Ekonomi

Taxeringsvärde byggnad(er):
1 111 000 kr
Taxeringsvärde tomt:
335 000 kr
Taxeringsvärde totalt:
1 446 000 kr
Bef. pantbrev:
2st om 2 014 000 kr
Taxeringsår:
2018
Värdeår:
1970
Taxeringskod:
220

Energideklaration

Utförd
2021-05-17
C
80 kWh/m²/år

Driftkostnad

15 941 kr/år
5 802 kr/år
8 492 kr/år
437 kr/år
1 200 kr/år
2 180 kr/år
5 881 kr/år
39 933 kr/år
8 349 kr/år

Beskrivning

Hall
Entré med goda avhängningsytor med både klädhängare och garderober. Golv i textilmatta och ekparkett. Målade väggar i ljusgrönt.

Vardagsrum
Rymligt vardagsrum med plats för både soffgrupp och matbord. Genomgående ytor med fönster åt två håll, här finns utgång till altanen. Golv i ekparkett och tapetserade väggar.

Gäst-WC
Gäst-WC renoverat 2021 med mönstrad tapet, grå laminatgolv samt ny WC och kommod.

Badrum
Badrum renoverat 2010 i sandfärgat kakel och brunt klinkergolv. I badrummet finns badkar, WC, handfat i kommod, handdukstork, spegelskåp och ytterligare förvaringsskåp.

Kök
Kök i lantlig stil med pärlspont på väggarna som även följer den nyligen insatta köksön. Laminatgolv lades 2015 och kyl/frys sattes in 2016. I köket finns plats för matgrupp och en separat utgång finns mot altanen. Köket är även utrustat med ugn med häll, spisfläkt och diskmaskin.

Sovrum 1
Rymligt sovrum med platsbyggda garderober. Laminatgolv och tapetserade väggar.

Sovrum 2
Övervåningens andra stora sovrum används idag som barnrum. Parkettgolv och mönstrade tapeter i grön ton.

Sovrum 3/Kontor
Det mindre sovrummet nyttjas av nuvarande ägare som kontor/hobbyrum. Här ligger ett laminatgolv i trä och väggarna klädda i grå tapet.

Gillestuga
Nedför trappen finns den tidsenliga gillestugan med öppen spis. Bra fritidsytor och plats för TV och soffgrupp in till brasan. Golvet täcks av ett brunt klinker och golvvärme finns delvis i rummet. Längs med inre hallen som löper genom det nedre planet når man även våningens alla rum samt förråd, klädkammare och pannrum.

Bastu
På nedervåningen finns även en fräsch och fungerande bastu. En dusch finns även i anslutning.

Sovrum/kontor
På husets nedre plan finns två inredda rum som lämpar sig som sovrum, kontor eller hobbyrum. Båda dessa har ett fint laminatgolv och vitmålade väggar, varav det ena rummet även har mönstrad fondtapet.

Tvättstuga
Rymlig tvättstuga med vitt klinker, röda kakelplattor och mönstrad tapet. Tvättmaskin och torktumlare finns samt goda bänkytor och förvaring.

Hobbyrum/förråd
Längst bort på nedre plan finns ett väl tilltaget extratum med mycket goda ytor för förvaring. Rummet skulle även kunna användas som fritidsrum och det finns en separat utgång till trädgården på baksidan. Här finns även ett separat skafferi/förrådsutrymme.

Trädgården

Tomten på Talmansvägen 12 är plan och lättskött. Utöver pergolan där humlen växer finns också en lekstuga, gungställning och sandlåda för de mindre att aktivera sig med. Här finns även blandning av växter, fruktträd och plantor att pyssla om. Odlat på tomten finns bland annat rabarber, vinbär och jordgubbar och på baksidan finns både plommon- och äppelträd. 

Om Östra Husby

I fridfulla och populära Östra Husby finns allt som önskas för familjelivet. Drygt 20 minuter utanför Norrköping ligger Vikbolandets största villasamhälle med alla förnödenheter som behövs för en trivsam vardag.

Skola och förskola:
I Östra Husby finns både Vikbolandets öppna förskola samt Önnemo förskola. Här finns också Vikbolandsskolan F-9 där även fritidshem, fritidsgård och biblioteket finns. Vikbolandsskolan är Vikbolandets enda högstadieskola vilket innebär att från det från årskurs 7 även ansluter elever från Vikbolandets övriga grundskolor, Dagsberg, Tåby och Kättinge.

Kommunikationer:
Norrköping ligger dryga 20 minuter bort med bil, men att åka kollektivt från Östra Husby är smidigt då bussarna går ofta och flera gånger varje timme både till och från Norrköping under rusningstid. Busslinjerna från Östra Husby är 440 och 441.

Matbutiker och restauranger:
Den lokala mataffären är Ica Supermarket Östra Husby är en mycket uppskattad matvarubutik, både hos de boende och sommargästerna. Butiken är även Postombud samt ombud för systembolaget. I samhället finns också en pizzeria och restaurang, och med bil har du även nära till Arkösund med flera restauranger intill skärgården.

Vårdcentral och apotek:
Apotek och vårdcentral finns inne i Östra Husby där även folktandvården har sina lokaler.

Idrott-och fritidsliv:
Den stora idrottsanläggningen heter Bråvalla IP. Den rymmer flera fotbollsplaner, basket-och bandyrink, utegym, discpark, grusplan och löpspår. Flera andra fina löpspår finns i och runt Östra Husby, bland annat ett 2km elljusspår och det 5km långa Boberga-varvet som går mellan åkrarna och gårdarna runt samhället. Båda dessa spår ligger dessutom inom ett par hundra meter från Talmansvägen. Vintertid finns Bygdegården och Idrottshallen vid Vikbolandsskolan där det hålls olika idrottsaktiviteter och träningspass.

Planritning

Alexander Solmell
VD/Fastighetsmäklare
070-698 47 10
Oskar Skagervik
Fastighetsmäklare
070-864 65 71